Лехуй Опубліковано: 26 травня 2016 Поділитись Опубліковано: 26 травня 2016 Дано: Новострой, 2й этаж 8ми этажки. Хочу убрать перегородку между ванной и туалетом и увеличить кухню за счет ванной (передвинуть стену на 60см). Т.е. кухня заступает на место ванной. Такая перепланировка разрешена ли по нормам? Фото 1 - до перепланировки, 2 - после Буду благодарен за ответы Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Sewern Опубліковано: 2 червня 2016 Поділитись Опубліковано: 2 червня 2016 Дано: Новострой, 2й этаж 8ми этажки. Хочу убрать перегородку между ванной и туалетом и увеличить кухню за счет ванной (передвинуть стену на 60см). Т.е. кухня заступает на место ванной. Такая перепланировка разрешена ли по нормам? Фото 1 - до перепланировки, 2 - после Буду благодарен за ответы Соглано ДБН В.3.2-2-2009 ЖИТЛОВІ БУДИНКИ. РЕКОНСТРУКЦІЯ ТА КАПІТАЛЬНИЙ РЕМОНТ kga.gov.ua/files/doc/normy-derjavy/dbn/DBN-V23-2-2009-Zhytlovi-budynky-Rekonstrukcija-ta-kapitalnyj-remont.pdf 8.10 При проектуванні реконструкції і капітального ремонту житлових будинків і окремих квартир, якщо це дозволяють конструктивні та інженерні системи, допускається: збільшувати площі житлових кімнат, туалетів, ванних кімнат і суміщених санвузлів за рахунок передпокоїв, внутрішньоквартирних коридорів, вбудованих комор і шаф; улаштовувати суміщені санвузли в окремих квартирах незалежно від кількості житлових кімнат (за бажанням замовників); улаштовувати вхід у суміщені санітарні вузли, ванні кімнати і вбиральні з будь-яких приміщень квартири, крім кухонь. Совмещать ванную с туалетом - можно. Об увеличении кухни за счёт ванной нет ни слова, но и запрета на это , также нет- пункт 8.11 Забороняється при реконструкції і капітальному ремонті розміщувати кухні і санвузли (ванні кімнати, туалети) над і під житловими кімнатами. 8.12 При влаштуванні кухні-їдальні в окремій квартирі не допускається розташовувати трубопроводи і кухонне інженерне обладнання (плити, водонагрівачі, вентилятори, умивальники тощо) над і під житловими кімнатами Поэтому, я думаю, что можно пойти по принципу- что не запрещено - то разрешено. С учётом, конечно, такого момента, что это не затронет инженерные системы. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Лехуй Опубліковано: 17 червня 2016 Автор Поділитись Опубліковано: 17 червня 2016 Соглано ДБН В.3.2-2-2009 ЖИТЛОВІ БУДИНКИ. РЕКОНСТРУКЦІЯ ТА КАПІТАЛЬНИЙ РЕМОНТ kga.gov.ua/files/doc/normy-derjavy/dbn/DBN-V23-2-2009-Zhytlovi-budynky-Rekonstrukcija-ta-kapitalnyj-remont.pdf 8.10 При проектуванні реконструкції і капітального ремонту житлових будинків і окремих квартир, якщо це дозволяють конструктивні та інженерні системи, допускається: збільшувати площі житлових кімнат, туалетів, ванних кімнат і суміщених санвузлів за рахунок передпокоїв, внутрішньоквартирних коридорів, вбудованих комор і шаф; улаштовувати суміщені санвузли в окремих квартирах незалежно від кількості житлових кімнат (за бажанням замовників); улаштовувати вхід у суміщені санітарні вузли, ванні кімнати і вбиральні з будь-яких приміщень квартири, крім кухонь. Совмещать ванную с туалетом - можно. Об увеличении кухни за счёт ванной нет ни слова, но и запрета на это , также нет- пункт 8.11 Забороняється при реконструкції і капітальному ремонті розміщувати кухні і санвузли (ванні кімнати, туалети) над і під житловими кімнатами. 8.12 При влаштуванні кухні-їдальні в окремій квартирі не допускається розташовувати трубопроводи і кухонне інженерне обладнання (плити, водонагрівачі, вентилятори, умивальники тощо) над і під житловими кімнатами Поэтому, я думаю, что можно пойти по принципу- что не запрещено - то разрешено. С учётом, конечно, такого момента, что это не затронет инженерные системы. Спасибо огромное, я уже и забыл об этой теме Инженерные коммуникации заходят(проходят) в туалет, я их никак не затрону Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз