S1LENCE Опубліковано: 7 серпня 2016 Автор Поділитись Опубліковано: 7 серпня 2016 Сьогодні, в неділю, о 12:00 дивився на бджіл. Взагалі хотів додати другий ярус до жовтого вулика, але, коли передивився всі рамки, охота пропала... Пофотографував рамки. Це ж багато бджіл було у польоті..? Рамка 1. У вулику з самого початку. Соти лише з медом? І що це таке жовте з бджолами? Аверс: Реверс: Рамка 2. Додавалась тиждень назад: Аверс: Реверс: Рамка 3. Певно одна з перших рамок, що я сам додавав. Вся з медом, і лише знизу трохи розплоду? Аверс: Реверс: Рамка 4. Ніби теж тиждень назад додавав: Аверс: Реверс: Рамка 5. Теж одна з перших. Зверху мед, знизу трохи розплід? Аверс: Реверс: www.stroimdom.com.ua/forum/attachment.php?attachmentid=521304&stc=1&d=1470594840 Отака перша половина. Зараз опишу другу. 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
S1LENCE Опубліковано: 7 серпня 2016 Автор Поділитись Опубліковано: 7 серпня 2016 Друга частина рамок жовтого вулика. Рамка 6. Була додана тиждень чи два назад: Аверс: Реверс: Рамка 7. Одна з найперших. Зверху трохи меду і пустота: Аверс: Реверс: Рамка 8. Додавалась тижня два назад: Аверс: Реверс: Рамка 9. Запечатана розплодом? Аверс: Реверс: Рамка 10. Одна з найперших. Трохи меду зверху: Аверс: Реверс: На рахунок близькості до паркану і його кольору. В суботу в обід (було дуже жарко), руку на паркан клав спокійно -> сильно не нагрівається. З рамками працювати збоку, як на мене, зручніше ніж ззаду. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Sumchanka Опубліковано: 7 серпня 2016 Поділитись Опубліковано: 7 серпня 2016 Пчелки трудяжки! А желтенькое на лапках -пыльца. Очень полезная штука. Удачи и побольше вкусного меда! 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
S1LENCE Опубліковано: 9 серпня 2016 Автор Поділитись Опубліковано: 9 серпня 2016 Виклали арки: 6 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
URA-YURA Опубліковано: 9 серпня 2016 Поділитись Опубліковано: 9 серпня 2016 Виклали арки Комора чи погріб буде? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
S1LENCE Опубліковано: 9 серпня 2016 Автор Поділитись Опубліковано: 9 серпня 2016 Комора чи погріб буде? Окремостоячий погріб буде, колись... Армпояс і перекриття в цілому забируть багато часу, ну дуже багато... 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Mlyki Опубліковано: 9 серпня 2016 Поділитись Опубліковано: 9 серпня 2016 Дуже багато це скільки? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
S1LENCE Опубліковано: 9 серпня 2016 Автор Поділитись Опубліковано: 9 серпня 2016 Дуже багато це скільки? Побачимо, ще ж не почали. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
jara Опубліковано: 9 серпня 2016 Поділитись Опубліковано: 9 серпня 2016 Армпояс і перекриття в цілому забируть багато часу, ну дуже багато... Ми катанку на квартиру купили.....не знаю як вам,а нам 250 хомутів треба(( Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Mlyki Опубліковано: 9 серпня 2016 Поділитись Опубліковано: 9 серпня 2016 З яким кроком шахта хомути з катанки? Чи потрібно робити армопояс по перестінках з цегли під деревяне перекриття чи тільки по зовнішніх стінах з газоблоку? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
S1LENCE Опубліковано: 10 серпня 2016 Автор Поділитись Опубліковано: 10 серпня 2016 Ми катанку на квартиру купили.....не знаю як вам,а нам 250 хомутів треба(( Я вже свої хомути нагнув в перерві між заміси/подай/піднеси : Так як у нас балок немає, все опирається на стіну, крок хомутів 40см. На довжину армпояса майже 50м вийшло 130 хомутів. 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Mlyki Опубліковано: 10 серпня 2016 Поділитись Опубліковано: 10 серпня 2016 В мене також довжина зовнішніх стін приблизно 50м. От думаю чи робити армопояс по цегляних перестінках під деревяне перекриття? Вище піде 1 м. Мансарди і армопояс під мауерлат. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
S1LENCE Опубліковано: 10 серпня 2016 Автор Поділитись Опубліковано: 10 серпня 2016 В мене також довжина зовнішніх стін приблизно 50м. От думаю чи робити армопояс по цегляних перестінках під деревяне перекриття? Вище піде 1 м. Мансарди і армопояс під мауерлат. Це точно перестінки чи цегляні несучі стіни?? Додавайте інколи малюнок для ясності. Якщо балки перекриття мають опиратись на Ваш перестінок, то армпояс бажано зробити і зв"язати із зовнішніми стінами 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
марк-антоний Опубліковано: 11 серпня 2016 Поділитись Опубліковано: 11 серпня 2016 Доброго дня Ваню! Подивився на фото бджол, не розплид на одний рамци, бджол для такоговулика мало. Попнршн, подивится чи э однодений розплод або незапечатаний. Як виглядаэ одноденка знаэте? Також треба прибрати зайви рамки, хочаб три штуки для початку. Прибирайте нови, тришки видтянути. Оскильки бдол мало, вони розповзаються по вулику. Буду дома напишу детально. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
-electron- Опубліковано: 11 серпня 2016 Поділитись Опубліковано: 11 серпня 2016 В мене також довжина зовнішніх стін приблизно 50м. От думаю чи робити армопояс по цегляних перестінках під деревяне перекриття? Вище піде 1 м. Мансарди і армопояс під мауерлат. Під перекриття обов'язково армопояс. Щоб рознести навантаження. І я не знаю як у Вас з регіоні з сейсмікою, в нас сейсмічна зона. Тому в мене з фундаменту виходять армовані колони, заливались в шахти кладки, вони зв'язані з перекриттям *в мене моноліт), потім ідуть ввехх і зв'язані з армопоясом. І ще подумайте над висотою мансардних стін. 1 м+20 см поясу+15 см мауерлата не замало буде? Під час кладки просто прикиньте чи зручно буде в будинку. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
S1LENCE Опубліковано: 11 серпня 2016 Автор Поділитись Опубліковано: 11 серпня 2016 Як виглядаэ одноденка знаэте? Доброго дня! Дякую за коментар. Одноденка - точно не знаю, думаю, що це якесь мале яйце Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
-electron- Опубліковано: 11 серпня 2016 Поділитись Опубліковано: 11 серпня 2016 Доповню відносно висоти стін. А то не завжди можна на стадії кладки вирахувати куди воно в кінці вийде. Я в себе утеплював 30ма см вати. 15 між стропилами і ще 15 нарощував. Мауерлат стоїть на краю стіни з боку кімнати там підмурований ряд цегли і сіж ним і цеглою 10 см вати. Після утеплення я в цього ряду 6-8 см від верху закрив ватою. А потім піде каркас і гіпсокартон. Тобто в мене похила стіна буде як мінімум 6-7 см від верху армопоясу. Якщо утеплюватись не так жорстко, то можна і вище підняти. В вкладені жовтим кольором вата, коричневим дерево. Якщо буде не зрозуміло то можу пошукати фото процесу. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Mlyki Опубліковано: 11 серпня 2016 Поділитись Опубліковано: 11 серпня 2016 Трохи мало 1м.але й не хочеться піднімати ввесь будинок за для цього щоб в 2кім.масарди вийшла зручніша висота, де ще не ясно чи буде хтось жити. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
blacktigra Опубліковано: 11 серпня 2016 Поділитись Опубліковано: 11 серпня 2016 де ще не ясно чи буде хтось жити. Тогда не поднимайте вообще. Сделайте холодный чердак, а за счет лестницы расширите какую-то комнату на первом этаже. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
trik Опубліковано: 11 серпня 2016 Поділитись Опубліковано: 11 серпня 2016 Доброго дня! Дякую за коментар. Одноденка - точно не знаю, думаю, що це якесь мале яйце Видел как зеленая муха откладывает яйца на мясо? Тоже самое и у пчел, яйцо светлого цвета, размером 1.5 мм лежит на дне соты. Потом из него растет червячок, потом он подрастает, его печатают и червячок превращается в молодую пчелу. ЗЫ! По фото семьи очень слабые, пчелы мало, запасов очень мало, работать некому. Хорошая семья в сезон рамку оттягивают за 3 дня. Что то им мешает развиваться. Добавлено через 2 минуты Тогда не поднимайте вообще. Сделайте холодный чердак, а за счет лестницы расширите какую-то комнату на первом этаже. ППКС! Если не знаете сейчас то с вероятностью близкой к единице что жить там будет некому. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Mlyki Опубліковано: 11 серпня 2016 Поділитись Опубліковано: 11 серпня 2016 1 м. Виходить сам по собі так як будинок на ділянці. З перепадом і має 2 рівня, з різницею У висоті 1м. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
S1LENCE Опубліковано: 11 серпня 2016 Автор Поділитись Опубліковано: 11 серпня 2016 Крім середньої несучої стіни під армпояс потрібно ще 2 менші вигнати, одна з них - комин. По малюнку думаю зрозуміло: Одна з них, так, що з комином, вже готова: 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
captain Grey Опубліковано: 11 серпня 2016 Поділитись Опубліковано: 11 серпня 2016 ...ЗЫ! По фото семьи очень слабые, пчелы мало, запасов очень мало, работать некому. Хорошая семья в сезон рамку оттягивают за 3 дня. Что то им мешает развиваться... Потрібно терміново забрати зайві, необсиджувані бджолою, рамки. Вище вже писали, заберіть недобудовані. Але, якщо там є хоч трохи меду, то треба поставити ії за заставну дошку, або ж у верхній корпус, відокремлений від нижнього плівкою з відігнутим одним краєм - бджоли перенесуть мед за ніч до гнізда. Бджіл малувато, їм тяжко гріти гніздо, тому - скорочуємо. Взагалі-то, якщо дві сім"ї слабкі, краще об"єднати і в зиму пустити одну, але міцну сім"ю... 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
trik Опубліковано: 11 серпня 2016 Поділитись Опубліковано: 11 серпня 2016 Бджіл малувато, їм тяжко гріти гніздо, тому - скорочуємо. Взагалі-то, якщо дві сім"ї слабкі, краще об"єднати і в зиму пустити одну, але міцну сім"ю... Я за скорочуємо. Я би сформував гніздо на 8-10рамок (у мене лежаки, скільки тут потрібно не знаю) і готувався до зимівлі. Якщо немає взятку то можна вже зараз починати закормлювати сахаром, так щоб сформувати достатню кількість корму і простимулювати матку на активну посівну роботу. До зими ще далеко, є всі шанси увійти в зиму з двома сильними сім’ями. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
марк-антоний Опубліковано: 11 серпня 2016 Поділитись Опубліковано: 11 серпня 2016 Все верно пишут ребята, но надо убедится в наличии матки. Однодневка, как верно написал trik как у мух, только в каждой ячейке одна штука и самое главное, однодневка не лежит на донышке, а стоит! На второй день она наклоняется и через несколько дней ложится на дно и начинает скручиваться. В этот момент на донышке появляется жидкость это пчелинное молочко. Итд. Ваня а как матка выглядит знаешь? Я немного в отъезде, писать с планшета неудобно, через неделю смогу посмотреть нормально фото и подсказать что к чему. Если ты намерен заниматься этим делом серьезно, советую почитать форум "на точку". Там конечнно много срача, но можно узнать много полезного и получить советы. Хотя главный совет старых дедов- пробуйте и поймете как можно и что нет. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз