"Diamond servis" Опубліковано: 2 квітня Поділитись Опубліковано: 2 квітня 17 часов назад, Miklelord сказал: Відновлю тему. Є котеджне містечко, кожен котедж 2 поверхи + велике подвальне приміщення. Тобто в подвальному приміщенні стіни суміжних котеджів з фундаментних блоків. Підлога першого поверху та перекриття - бетонні плити 6 м. Хочу зробити проєм в подвалі в такій стіні глуху нішу для сейфу, глибина 30 см, ширина 40 см, висота 25 см. Не передбачав якихось підсилень. Чи це є помилка? Вітаю) то все можливо якщо будете використовувати без ударний спосіб(відбурювання коронками) тоді підсилення буде мінімальне, зважайте на фактор що це несуча стіна і при демонтажних роботах можливі зсуви блоків та інш. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
smotesko Опубліковано: 2 квітня Поділитись Опубліковано: 2 квітня (змінено) Яким інструментом акуратно зрізати цегляну "підмурівку" що виступає всередину приміщення на 5 - 10 см? Під всіма зовнішніми стінами ці два ряди стирчать всередину і заважають нормально залити чистову стяжку. Хочу зрізати хоча б верхній ряд з цих двох, врівень із стіною. Задача ускладнюється тим що потрібно зберегти рубероід – до нього я планую клеїти гідроізоляцію підлоги. Пробував відгинати рубероід догори щоб отримати доступ – він ламається 🫤 тому не можу згори різати болгаркою. Можна підлізти перфоратором з лопаткою і довбати, а може є технологічніші засоби? Змінено 2 квітня користувачем smotesko Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
"Diamond servis" Опубліковано: 2 квітня Поділитись Опубліковано: 2 квітня 8 минут назад, smotesko сказал: Яким інструментом акуратно зрізати цегляну "підмурівку" що виступає всередину приміщення на 5 - 10 см? Під всіма зовнішніми стінами ці два ряди стирчать всередину і заважають нормально залити чистову стяжку. Хочу зрізати хоча б верхній ряд з цих двох, врівень із стіною. Задача ускладнюється тим що потрібно зберегти рубероід – до нього я планую клеїти гідроізоляцію підлоги. Пробував відгинати рубероід догори щоб отримати доступ – він ламається 🫤 тому не можу згори різати болгаркою. Можна підлізти перфоратором з лопаткою і довбати, а може є технологічніші засоби? Вітаю) не радимо такі дії з зменшення тіла несучої спроможності стін! можливо краще наростіть/утеплити стіну. * відповідь на питання спосіб: якщо 5-10см глубиною, то порадимо штроборізом з диском +-300мм проріз буде 12см, прорізаєте декілька швів в торець та відламуєте цеглу, але то будуть +витратні =на диски 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
smotesko Опубліковано: 2 квітня Поділитись Опубліковано: 2 квітня (змінено) 11 хвилин тому, "Diamond servis" сказав: Вітаю) не радимо такі дії з зменшення тіла несучої спроможності стін! можливо краще наростіть/утеплити стіну. На жаль, це буде ну дуже багато нарощування вже поштукатурених стін. А утеплювач вже є на зовнішньому боці. 11 хвилин тому, "Diamond servis" сказав: якщо 5-10см глубиною, то порадимо штроборізом з диском +-300мм проріз буде 12см, прорізаєте декілька швів в торець та відламуєте цеглу, але то будуть +витратні =на диски Дякую! Можна виставити глибину різу якраз до рівня стіни щоб не нарізати зайвого. Сподіваюся що зрізання лише одного ряду цегли не надто послабить мені стіну. Будинок з мансардним поверхом в півтори цегли товщиною, із монолітним перекриттям. Змінено 2 квітня користувачем smotesko Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
"Diamond servis" Опубліковано: 3 квітня Поділитись Опубліковано: 3 квітня В 02.04.2024 в 12:00, smotesko сказал: На жаль, це буде ну дуже багато нарощування вже поштукатурених стін. А утеплювач вже є на зовнішньому боці. Дякую! Можна виставити глибину різу якраз до рівня стіни щоб не нарізати зайвого. Сподіваюся що зрізання лише одного ряду цегли не надто послабить мені стіну. Будинок з мансардним поверхом в півтори цегли товщиною, із монолітним перекриттям. По можливості зробіть фото) цікаво🤔 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
smotesko Опубліковано: 3 квітня Поділитись Опубліковано: 3 квітня 19 хвилин тому, "Diamond servis" сказав: По можливості зробіть фото) цікаво🤔 Знайшов таке фото ще до утеплення будинку. Тут можна бачити цю підмурівку – я вже й забув що там три ряди цегли, а не два. Зсередини видно лише два, тому що нижній ряд заховався в чорнову стяжку. На скільки ці ряди западають відносно стіни зовні – настільки ж вони виступають всередині. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tansss Опубліковано: 3 квітня Поділитись Опубліковано: 3 квітня В 02.04.2024 в 11:34, smotesko сказал: Під всіма зовнішніми стінами ці два ряди стирчать всередину і заважають нормально залити чистову стяжку. Я вот ну никак не пойму ... чем Вам мешает этот выступ? Аргументированно!? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 3 квітня Поділитись Опубліковано: 3 квітня (змінено) 02.04.2024 в 11:34, smotesko сказав: Задача ускладнюється тим що потрібно зберегти рубероід – до нього я планую клеїти гідроізоляцію підлоги Судячи з фото і двох шарів рубероїду на тій висоті має вернутися якийсь всесвітній потоп... Якщо підрівняти, то великою болгаркою зпиляють хоч цеглу, хоч бетонну плиту, тільки диск взяти по каменю Змінено 3 квітня користувачем normal Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
smotesko Опубліковано: 3 квітня Поділитись Опубліковано: 3 квітня (змінено) 39 хвилин тому, tansss сказав: чем Вам мешает этот выступ? Заважає залити стяжку стандартним способом. Рівень чистого нуля у мене вже заданий дверима і потрапляє якраз на шар рубероіду. Я ж не буду стелити чистове покриття підлоги під стінами по рубероіду. 39 хвилин тому, tansss сказав: Аргументированно!? Я не спеціаліст, і не стверджую що це обов’язково треба зрізати. Просто не уявляю як зробити нормально без зрізання. 23 хвилини тому, normal сказав: Судячи з фото і двох шарів рубероїду на тій висоті має вернутися якийсь всесвітній потоп... Не знаю нащо там два шари, це не я мурував. Змінено 3 квітня користувачем smotesko Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tansss Опубліковано: 3 квітня Поділитись Опубліковано: 3 квітня 1 час назад, smotesko сказал: Заважає залити стяжку стандартним способом. Рівень чистого нуля у мене вже заданий дверима і потрапляє якраз на шар рубероіду. Я ж не буду стелити чистове покриття підлоги під стінами по рубероіду. Что то мне подсказывает что ничего Вам не мешает. Рубероид тот что нависает срежьте и вперёд! Если уж очень волнуетесь... сбейте край верхнего кирпичика под углом. Так сказать фаску снимите! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
"Diamond servis" Опубліковано: 18 вересня Поділитись Опубліковано: 18 вересня в наш час- краще збільшувати товщини а не зменшувати) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз