Сергей Николаевич Опубліковано: 11 травня 2021 Поділитись Опубліковано: 11 травня 2021 Здравствуйте. Делаю ремонт в спальне. Зимой на стенах появилась сырость, поэтому буду делать вентиляцию и утеплять пол. Старый дощатый пол уже отлежал на лагах 25 лет. Сейчас имеем хорошо просевший за года слой глины и 5см. абсолютно сухого песка на нем. От этого песка до покрытия пола 30см. Посоветуйте пирог с утеплителем. Спасибо. Предлагаю 2 варианта: 1-ый, есть такой влагонепроницаемый утеплитель - пеностекло. Его можно укладывать прямо на песок, но лучше на плотную п\э пленку. Используйте эти блоки толщиной 100мм. По пеностеклу - сетка+стяжка и Вы навсегда забудете о сырости. 2-ой. Этот вариант дешевле: есть насыпной утеплитель из пеностекла - крошка пеностекла (фракция от 5 до 150мм). Положите на песок плотную п\э пленку. Насыпьте слой 200-250мм. Утрамбуйте его. Дальше по схеме: сетка+стяжка. Все просто, недорого и надежно. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AndryG Опубліковано: 7 серпня 2021 Поділитись Опубліковано: 7 серпня 2021 Прошу прощения за назойливость. Помогите, пжлст, с вопросом в теме Недострой из 90-х Пирог пола оказался толстым для уже существующего дверного проема. Как лучше поступить? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dante1221 Опубліковано: 18 травня 2022 Поділитись Опубліковано: 18 травня 2022 (змінено) Добрий день. Підскажіть будь ласка. Маю стару дощату підлогу по лагах, під нею пісок і глина. Глина думаю за 20 років існування будівлі всілась природньо. Хочу зробити наступне: 1) щебінь фракція 20-40 - 5см трамбовка 2)пісок для вирівнювання 5 см трамбовка 3) еппс 4+4 4)напівсуха стяжка 7см з водяною теплою підлогою 5) ламінат Чи потрібно щось добавити? Змінено 18 травня 2022 користувачем dante1221 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sly Опубліковано: 19 травня 2022 Поділитись Опубліковано: 19 травня 2022 21 час назад, dante1221 сказал: 4)напівсуха стяжка я бы побоялся такое делать не по черновой стяжке Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 19 травня 2022 Поділитись Опубліковано: 19 травня 2022 22 години тому, dante1221 сказав: Добрий день. Підскажіть будь ласка. Маю стару дощату підлогу по лагах, під нею пісок і глина. Глина думаю за 20 років існування будівлі всілась природньо. Хочу зробити наступне: 1) щебінь фракція 20-40 - 5см трамбовка 2)пісок для вирівнювання 5 см трамбовка 3) еппс 4+4 4)напівсуха стяжка 7см з водяною теплою підлогою 5) ламінат Чи потрібно щось добавити? 1) Замінити на фракцію 5-20. І якщо не потрібно наростити висоту , то достатньо мінімальний шар (аби трамбовка могла їздити). 2) Додати цемент і залити чорнову стяжку. 3) Фіксувати ЕППС до основи. Фіксація додасть жорсткості основі - це дозволить більш точно виставляти маяки , і зменшити товщину чистової стяжки. 4) 7см. - це забагато. Економічно вигідніше зменшити до 6см. А при виконанні пунктів 2 - 3 можна зменшити і до 5-ти. 5) Ламінат. Демпферну стрічку по периметру кімнати. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dante1221 Опубліковано: 19 травня 2022 Поділитись Опубліковано: 19 травня 2022 9 годин тому, andrey_ka сказав: 1) Замінити на фракцію 5-20. І якщо не потрібно наростити висоту , то достатньо мінімальний шар (аби трамбовка могла їздити). 2) Додати цемент і залити чорнову стяжку. 3) Фіксувати ЕППС до основи. Фіксація додасть жорсткості основі - це дозволить більш точно виставляти маяки , і зменшити товщину чистової стяжки. 4) 7см. - це забагато. Економічно вигідніше зменшити до 6см. А при виконанні пунктів 2 - 3 можна зменшити і до 5-ти. 5) Ламінат. Демпферну стрічку по периметру кімнати. Дякую за відповідь. Демпферка буде вже закуплена. 2) маєте на увазі ПЦС залити без щебню а потім еппс і стяжка? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 20 травня 2022 Поділитись Опубліковано: 20 травня 2022 7 годин тому, dante1221 сказав: 2) маєте на увазі ПЦС залити без щебню а потім еппс і стяжка? Так. Ось тут є описаний подібний процес. https://www.stroimdom.com.ua/topic/233276-diyavolskiy-remont-abo-remont-detalyah/#comment-5044490 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dante1221 Опубліковано: 20 травня 2022 Поділитись Опубліковано: 20 травня 2022 33 хвилини тому, andrey_ka сказав: Так. Ось тут є описаний подібний процес. https://www.stroimdom.com.ua/topic/233276-diyavolskiy-remont-abo-remont-detalyah/#comment-5044490 Дякую. Дуже детатально і гарно описано. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dante1221 Опубліковано: 20 травня 2022 Поділитись Опубліковано: 20 травня 2022 Я перечитав повністю цю тему і бачив що багато людей робили підлогу без чорнової стяжки. Хотілось би почути відгуки. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
m2v Опубліковано: 20 травня 2022 Поділитись Опубліковано: 20 травня 2022 В 19.05.2022 в 15:15, andrey_ka сказал: 4) 7см. - це забагато. Економічно вигідніше зменшити до 6см. А при виконанні пунктів 2 - 3 можна зменшити і до 5-ти. Це нормально, навіть можна трохи збільшити на 1-2 см. Підлога буде теплоакумулятором, також менше буде відчуватись ефект "гребінки" 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 20 травня 2022 Поділитись Опубліковано: 20 травня 2022 18 хвилин тому, m2v сказав: Підлога буде теплоакумулятором Як на мене , то це мінус. Мені більше до вподоби динамічна система опалення. Наприклад , поїхав у відрядження , прикрутив опалення на мінімум. Після повернення та ввімкнення опалення , поки шмат бетону в 90мм. прогріється , то можна дуба врізати. 37 хвилин тому, m2v сказав: буде відчуватись ефект "гребінки" цей ефект залежить від кроку укладки труб ТП , а не від товщини стяжки. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
m2v Опубліковано: 20 травня 2022 Поділитись Опубліковано: 20 травня 2022 21 минуту назад, andrey_ka сказал: Як на мене , то це мінус. Мені більше до вподоби динамічна система опалення. Наприклад , поїхав у відрядження , прикрутив опалення на мінімум. Після повернення та ввімкнення опалення , поки шмат бетону в 90мм. прогріється , то можна дуба врізати. Все залежить від ритму життя мешканців. В мене 8 см стяжки, опалення вмикається, переважно, тільки вночі по нічному тарифу двозонного лічильника. Якщо треба зменшити опалення на час від'їзду, а потім прогріти будинок перед приїздом, то для цього є купа рішень дистанційного керування. Але якщо залишаєте будинок на нетривалий час, то, як на мене, не доцільно зменшувати температуру. На прогрів будинку може бути витрачено стільки ж енергії, як коли не знижуємо температуру, або навіть більше. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 20 травня 2022 Поділитись Опубліковано: 20 травня 2022 1 годину тому, m2v сказав: В мене 8 см стяжки, опалення вмикається, переважно, тільки вночі по нічному тарифу двозонного лічильника. Використовувати стяжку ТП як теплоакумулятор не зовсім правильно. Теплоакумулятор - це умовно кажучи бочка на декілька тонн води , яку ви за нічним тарифом нагріваєте до максимальої температури , і потім використовуєте накопичене тепло для обігріву будинку. Щоб використовувати в такому режимі стяжку вам потрібно її перегрівати , що не допустимо. Особливо якщо фінішне покриття ламінат. А так немає різниці , 8см. чи 5см. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
мастерок Опубліковано: 21 травня 2022 Поділитись Опубліковано: 21 травня 2022 Андрійко!А може хвате всяку херню писати та й ще давати дурнуваті поради?Видно тобі сильно нехер чим зайнятися,спеціаліст широкого профілю?В діалог с тобою вступати не збираюсь,може подорослішаеш і щось зрозумієш. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
мастерок Опубліковано: 21 травня 2022 Поділитись Опубліковано: 21 травня 2022 22 часа назад, dante1221 сказал: Я перечитав повністю цю тему і бачив що багато людей робили підлогу без чорнової стяжки. Хотілось би почути відгуки. Я на початку цієї теми сам сильно топив за такий варіант,але зробивши своїми руками гектари таких будинків і побачивши виникаючі через 3-5 років проблеми зараз можу гупнути кулаком по столі і сказати що це божевілля та лотерея.Черновий армірованний бетон наше усе!!! 5 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
m2v Опубліковано: 21 травня 2022 Поділитись Опубліковано: 21 травня 2022 12 часов назад, andrey_ka сказал: Використовувати стяжку ТП як теплоакумулятор не зовсім правильно. Теплоакумулятор - це умовно кажучи бочка на декілька тонн води , яку ви за нічним тарифом нагріваєте до максимальої температури , і потім використовуєте накопичене тепло для обігріву будинку. Щоб використовувати в такому режимі стяжку вам потрібно її перегрівати , що не допустимо. Особливо якщо фінішне покриття ламінат. А так немає різниці , 8см. чи 5см. Ви, як той "експерт на дівані". Не несіть маячню. Підлога 25-27° - це перегріта підлога? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 21 травня 2022 Поділитись Опубліковано: 21 травня 2022 1 годину тому, m2v сказав: Ви, як той "експерт на дівані". Не несіть маячню. Підлога 25-27° - це перегріта підлога? Ви , або не уважно читали , або не зрозуміли що там написано. Я не писав що ви перегріваєте стяжку. Ви розумієте різницю між словами , "ви використовуєте" , і "щоб використовувати". Я просто вказав , що не бачу різниці (суттєвої переваги) , між стяжкою 8см. і 5см. 13 годин тому, andrey_ka сказав: Використовувати стяжку ТП як теплоакумулятор не зовсім правильно. Теплоакумулятор - це умовно кажучи бочка на декілька тонн води , яку ви за нічним тарифом нагріваєте до максимальої температури , і потім використовуєте накопичене тепло для обігріву будинку. Щоб використовувати в такому режимі стяжку вам потрібно її перегрівати , що не допустимо. Особливо якщо фінішне покриття ламінат. А так немає різниці , 8см. чи 5см. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
murava Опубліковано: 21 травня 2022 Поділитись Опубліковано: 21 травня 2022 Могу вполне резонно заметить, что использовать стяжку как полновесный аккумулятор тепла в концепции "накопить-отдать" и расчитывать точно поддерживать температуру в помещении - это утопия и нереализуемо в принципе. 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dante1221 Опубліковано: 21 травня 2022 Поділитись Опубліковано: 21 травня 2022 Теплу підлогу робити не буду. Хтось може дати відгук про підлогу без чорнової стяжки? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dendnepr Опубліковано: 21 травня 2022 Поділитись Опубліковано: 21 травня 2022 (змінено) Можно, но не полусухую. А нормальную, армированную БЕТОННУЮ стяжку. Как черновую, только чистовую Змінено 21 травня 2022 користувачем Dendnepr 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dante1221 Опубліковано: 21 травня 2022 Поділитись Опубліковано: 21 травня 2022 (змінено) Дам свої міркування проти теплої підлоги: маю знайомих які до того як палити камін за день на перед перестають гріти теплу підлогу. Ну дуже повільно вона реагує в силу своєї акумуляції тепла на температуру в приміщенні. З батареями простіше. Думаю тепла підлога може бути для підтримки ледь теплої поверхні. Решта доганяється радіаторами. Пишу як спостерігач а не користувач чи монтажник Змінено 21 травня 2022 користувачем dante1221 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dante1221 Опубліковано: 21 травня 2022 Поділитись Опубліковано: 21 травня 2022 3 хвилини тому, Dendnepr сказав: Можно, но не полусухую. А нормальную, армированную БЕТОННУЮ стяжку. Как черновую, только чистовую Готовий зробити звичайну з армуванням дякую. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: 21 травня 2022 Поділитись Опубліковано: 21 травня 2022 12 минут назад, dante1221 сказал: Дам свої міркування проти теплої підлоги: маю знайомих які до того як палити камін за день на перед перестають гріти теплу підлогу. Ну дуже повільно вона реагує в силу своєї акумуляції тепла на температуру в приміщенні. З батареями простіше. Думаю тепла підлога може бути для підтримки ледь теплої поверхні. Решта доганяється радіаторами. Пишу як спостерігач а не користувач чи монтажник Це трохи бред, але можете робити як хочете. Тільки потім пожалкуєте 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
m2v Опубліковано: 21 травня 2022 Поділитись Опубліковано: 21 травня 2022 2 часа назад, murava сказал: Могу вполне резонно заметить, что использовать стяжку как полновесный аккумулятор тепла в концепции "накопить-отдать" и расчитывать точно поддерживать температуру в помещении - это утопия и нереализуемо в принципе. Цілодобово, точної температури не буде. Зранку до вечора падає десь на 1-1,5°. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dante1221 Опубліковано: 21 травня 2022 Поділитись Опубліковано: 21 травня 2022 2 години тому, shneider_vova сказав: Це трохи бред, але можете робити як хочете. Тільки потім пожалкуєте Пожалкую про теплу підлогу? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз