drxxx Опубліковано: 28 лютого 2016 Поділитись Опубліковано: 28 лютого 2016 8 сонячних панелей по 250Ват підключив по 4 штуки до двух мережевих інверторів по 1Квт і включив в мережу. Мережеві інвертори працюють на ура - піднімають напругу в мережі на кілька вольт і віддають струм - перевірив, це плюс. Але ще більшим мінусом став мій лічильник "Меридіан" СОЄ-1.02/5КРДТ, котрий рахує мою електроенергію, що скидують мережеві інвертори в мережу, мені так, ніби ту електрику я тягну з мережі. Як з цим боротись, може хтось знає ? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dalet Опубліковано: 28 лютого 2016 Поділитись Опубліковано: 28 лютого 2016 8 сонячних панелей по 250Ват підключив по 4 штуки до двух мережевих інверторів по 1Квт і включив в мережу. Мережеві інвертори працюють на ура - піднімають напругу в мережі на кілька вольт і віддають струм - перевірив, це плюс. Але ще більшим мінусом став мій лічильник "Меридіан" СОЄ-1.02/5КРДТ, котрий рахує мою електроенергію, що скидують мережеві інвертори в мережу, мені так, ніби ту електрику я тягну з мережі. Як з цим боротись, може хтось знає ? Оформить ЗТ Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
drxxx Опубліковано: 28 лютого 2016 Автор Поділитись Опубліковано: 28 лютого 2016 Оформить ЗТ зелений тариф не вийде, бо мережа тимчасова. Можливо є лічильники що не рахують Квт, а хоча би зупиняються при віддачі електроенергії в мережу ? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Serg-Solar Опубліковано: 28 лютого 2016 Поділитись Опубліковано: 28 лютого 2016 8 сонячних панелей по 250Ват підключив по 4 штуки до двух мережевих інверторів по 1Квт і включив в мережу. Мережеві інвертори працюють на ура? Марку инверторов в студию... Или вы решили, что тут дебилы сидят???????????? 4 панели , имеют напряжение пусть 37*4=148В какой нахрен сброс в сеть???? Для сброса в сеть нужно перешагнуть 230В по входу--- и то, только для старта--КАРЛ Инвертора имеют или один кластер или несколько, или пару каналов разбитых на массивы. Некоторые имеют возможность паралельной работы. Но для старта всего этого "хлама" нужно перешагнуть предел в 230В!!!! Иначе никто,никого не продавит, мак. стартанет ! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
drxxx Опубліковано: 28 лютого 2016 Автор Поділитись Опубліковано: 28 лютого 2016 Марку инверторов в студию... Или вы решили, что тут дебилы сидят???????????? 4 панели , имеют напряжение пусть 37*4=148В какой нахрен сброс в сеть???? Для сброса в сеть нужно перешагнуть 230В по входу--- и то, только для старта--КАРЛ Сонячні панелі yingli solar 250ват кожна , напруга 30,5v струм 8,2А. Інвертори китайські grid tie lnverter 1000w 2шт. Сброс в мережу є, бо коли вимикаю всі прилади, в на дворі сьогодні сонечко, то лічильник намотує Квт швидко, так ніби я їх з мережі тягну. До цього чистема працювала на зарядку акомуляторів, оце захотів обійтись без акомуляторів. Добавлено через 4 минуты Марку инверторов в студию... Или вы решили, что тут дебилы сидят???????????? 4 панели , имеют напряжение пусть 37*4=148В какой нахрен сброс в сеть???? Для сброса в сеть нужно перешагнуть 230В по входу--- и то, только для старта--КАРЛ Инвертора имеют или один кластер или несколько, или пару каналов разбитых на массивы. Некоторые имеют возможность паралельной работы. Но для старта всего этого "хлама" нужно перешагнуть предел в 230В!!!! Иначе никто,никого не продавит, мак. стартанет ! Инвертори хоч китайські , але працюють добре, а от як вирішити з лічильником ? Проблема. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dalet Опубліковано: 29 лютого 2016 Поділитись Опубліковано: 29 лютого 2016 Но для старта всего этого "хлама" нужно перешагнуть предел в 230В!!!! Иначе никто,никого не продавит, мак. стартанет ! микрогриды работают с одной панели. До цього чистема працювала на зарядку акомуляторів, оце захотів обійтись без акомуляторів. но не на этих инверторах, так же? Инвертори хоч китайські , але працюють добре, а от як вирішити з лічильником ? Проблема. То що працюють, то зрозуміло. А от добре чи ні, Вам того не знати)))) Працююь та й все, і то добре. Счетчик поменять! Есть трехфазный, б/у, который назад не крутится, могу продать. Будете стране помогать. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tosat Опубліковано: 29 лютого 2016 Поділитись Опубліковано: 29 лютого 2016 якщо одна фаза, то можна купити недорого ось такий: hitech.mgs.net.ua/energy/me172.html, він двонаправлений і рахує споживання та генерацію окремо, крім того його можна параметризувати на два тарифа, саме такий стоїть у мене для "зеленого тарифу". Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Serg-Solar Опубліковано: 29 лютого 2016 Поділитись Опубліковано: 29 лютого 2016 Сонячні панелі yingli solar 250ват кожна , напруга 30,5v струм 8,2А. Інвертори китайські grid tie lnverter 1000w 2шт. Теперь все ясно , надо сразу писать какое оборудование используете ;) Добавлено через 4 минуты микрогриды работают с одной панели. Я на "своей волне", микрогриды даже не рассматриваю и не изучаю, каждому свое (это не наши методы ) :D 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
drxxx Опубліковано: 29 лютого 2016 Автор Поділитись Опубліковано: 29 лютого 2016 На зарядку акомуляторів - 6шт. Гелієвих по 100А зєднано в 24В 300А. Для зарядки від сонячних панелей використовую контроллер xantrex 60A 24v - ідеальний. Інвертор Luxeon ips–6000s з 24В в 220в китайський 3кВт з низьким холостим ходом 1,2А, що дуже важливо в такій системі. І так ця система працює вже 3 роки. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dalet Опубліковано: 29 лютого 2016 Поділитись Опубліковано: 29 лютого 2016 На зарядку акомуляторів - 6шт. Гелієвих по 100А зєднано в 24В 300А. Для зарядки від сонячних панелей використовую контроллер xantrex 60A 24v - ідеальний. Інвертор Luxeon ips–6000s з 24В в 220в китайський 3кВт з низьким холостим ходом 1,2А, що дуже важливо в такій системі. І так ця система працює вже 3 роки. ну так мабуть й надалі їй так працювати. якщо нема бажання державі допомагати. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
drxxx Опубліковано: 29 лютого 2016 Автор Поділитись Опубліковано: 29 лютого 2016 Чи можливо зробити так , щоб струм з грід-інверторів до лічильника не доходив ? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
APS_UPS Опубліковано: 29 лютого 2016 Поділитись Опубліковано: 29 лютого 2016 Чи можливо зробити так , щоб струм з грід-інверторів до лічильника не доходив ? С микроинверторами это невозможно Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tosat Опубліковано: 1 березня 2016 Поділитись Опубліковано: 1 березня 2016 dr***, є така штука ваттроутер: www.solarcontrols.cz/en/wattrouter_cwx.html Тільки він тобі допоможе, але ціна трохи кусається, у нас в Україні коло 400€. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dalet Опубліковано: 1 березня 2016 Поділитись Опубліковано: 1 березня 2016 dr***, є така штука ваттроутер: www.solarcontrols.cz/en/wattrouter_cwx.html Тільки він тобі допоможе, але ціна трохи кусається, у нас в Україні коло 400€. эта штука управляет нагрузками, а при его выработке там и управлять то толком нечем ему бы выработку ограничивать, вот то было бы оно, но на те инверторы такого нет. вообще, по теории, нужно держать баланс отдачи в сеть, тоесть, меряем потребление дома, и когда оно отрицательное добавляем нагрузку плавно, думаю тэн в бойлере, так чтобы отрицательное потребление было минимально и близилось вообще к нулю. Выходит плавная регулировка нагрузки. - вот реальная тема для зарабатывания денег. пысы. как мерять направление я уже догадываюсь, по крайней мере мой анализатор сети это меряет. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
APS_UPS Опубліковано: 1 березня 2016 Поділитись Опубліковано: 1 березня 2016 dr***, є така штука ваттроутер: www.solarcontrols.cz/en/wattrouter_cwx.html Тільки він тобі допоможе, але ціна трохи кусається, у нас в Україні коло 400€. А смысл? Дешевле микроинверторы подарить кому нибудь. Да и подобные устройства обычно управляют генерацией сетевого инвертора, а в микроинверторе чем будут управлять? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
drxxx Опубліковано: 1 березня 2016 Автор Поділитись Опубліковано: 1 березня 2016 Маю ще одну ідею як використати мої два кіловатні мережеві інвертори. Основна мережа 220в буде моя старенька система : 8 сонячних панелей по 250ват, акомуляторіи - 6шт. гелієвих по 100А зєднано в 24В 300А, контроллер xantrex 60A 24v . Інвертор Luxeon ips–6000s з 24В в 220в китайський 3кВт. на два грід-інвертори включаю ще по 4 панелі по 250ват кожна і ці інвертори включаю в мережу першоого 3кВт інвертора. На випадок похмурих днів є рубильник, яким можна перемикати на міську мережу, або можна встановити автоматику, яка вимірює напругу на акомуляторах і при пониженні нижче заданого рівня , наприклад 24В, буде автоматично перемикаии на міську мережую. Цікаво чи хтось щось подібне випробовував? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dalet Опубліковано: 1 березня 2016 Поділитись Опубліковано: 1 березня 2016 Маю ще одну ідею як використати мої два кіловатні мережеві інвертори. Основна мережа 220в буде моя старенька система : 8 сонячних панелей по 250ват, акомуляторіи - 6шт. гелієвих по 100А зєднано в 24В 300А, контроллер xantrex 60A 24v . Інвертор Luxeon ips–6000s з 24В в 220в китайський 3кВт. на два грід-інвертори включаю ще по 4 панелі по 250ват кожна і ці інвертори включаю в мережу першоого 3кВт інвертора. На випадок похмурих днів є рубильник, яким можна перемикати на міську мережу, або можна встановити автоматику, яка вимірює напругу на акомуляторах і при пониженні нижче заданого рівня , наприклад 24В, буде автоматично перемикаии на міську мережую. Цікаво чи хтось щось подібне випробовував? тут таких идей много высказывалось от теоретиков. так что осталось только попробовать. тем более что с ремонтом Люксеона особых проблем быть не должно. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Serg-Solar Опубліковано: 1 березня 2016 Поділитись Опубліковано: 1 березня 2016 Маю ще одну ідею як використати мої два кіловатні мережеві інвертори. Цікаво чи хтось щось подібне випробовував? Прошли этот "загадочный"путь-не получилось. Точнее все заработало при соблюдении определенного ,жесткого баланса.... Далее шаг вправо или влево и все начинало жить своей жизнью, иногда сгорало Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
bobrdobr Опубліковано: 3 березня 2016 Поділитись Опубліковано: 3 березня 2016 тем более что с ремонтом Люксеона особых проблем быть не должно. Да и с гелиевыми батареями тоже Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dalet Опубліковано: 5 березня 2016 Поділитись Опубліковано: 5 березня 2016 Нужные штуки в природе существуют. Ограничивают ток, выдаваемый инвертором в сеть. Такие приколы со счетчиками существуют не только у нас в стране. Ссылку плыз Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Слободарий Опубліковано: 5 березня 2016 Поділитись Опубліковано: 5 березня 2016 Ссылку плыз Думал, Вы в курсе новинок. Год назад уже были. ru.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initiative_id=AS_20160305122253&SearchText=grid+tie+inverter+power+limiter Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tollyn Опубліковано: 5 березня 2016 Поділитись Опубліковано: 5 березня 2016 Такие приколы со счетчиком не только в нашей стране. В нас никогда проблем в стране с счетчиками не было. Не понял какие проблемы. Замена счетчика это проблема? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dalet Опубліковано: 5 березня 2016 Поділитись Опубліковано: 5 березня 2016 Думал, Вы в курсе новинок. Год назад уже были. ru.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initiative_id=AS_20160305122253&SearchText=grid+tie+inverter+power+limiter Эта штука уже обсуждалась. Заточено под конкретный инвертор Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз