Oleg8510 Опубліковано: 21 лютого 2016 Поділитись Опубліковано: 21 лютого 2016 В последнее время заметил,что котел стал часто греть ГВС причем сопровождаться этот нагрев стал странным звуком похожим на гул небольшой сирены...правда гул проходит через 15 сек. Вода в котле в это время прогревается до 80-82гр. Раньше при морозах(январь) нагрев воды происходил не так часто и вместо гула было шипение, я понимаю.что сейчас потеплело и ГВС косвенником особо не нагреть -но откуда взялся этот гул,причем в течении суток где то 6-8 раз. Котел Вайлант VU 240+R150+ VRT 50 В настройках котла и ГВС и теплоноситель стоит 55гр. Давление в котле 1.2 при нагреве теплоносителя 1.5. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SOBAKA_Barabaka Опубліковано: 22 лютого 2016 Поділитись Опубліковано: 22 лютого 2016 В котлах Vailant, як і у більшості котлів є приорітет ГВП, тобто котлу якось пофіг, що ви на бойлері виставили 55градусів, горелка всерівно розганяється до 75-80градусів і буде так працювати поки не нагріє воду до заданної Вами температури. Потрібно в першу чергу подивитись на фільтра. Із-за слабої циркуляції теплоносія на бойлер може виникати перегрів котла, вихід в помилку, шуми і т.п Також колись був глюк з 3-х ходовим клапаном, він залипав в режимі ГВП і замість того, щоб рацювати на систему опалення котел працював на ГВП. Можна спробувати відєднати датчик бойлера від котла і понаблюдати(обережно. не коротніть провода). Задати на кімнатному VRT 50 більшу температуру чим є задана, скажімо градусів 28 в кімнаті і подивитись, що намалюється на дисплеї котла. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Oleg8510 Опубліковано: 22 лютого 2016 Автор Поділитись Опубліковано: 22 лютого 2016 Потрібно в першу чергу подивитись на фільтра. Із-за слабої циркуляції теплоносія на бойлер може виникати перегрів котла, вихід в помилку, шуми і т.п А при чому тут взагалі циркуляція теплоносія...з цим у мене повний порядок,мене якраз цікавить ГВП коли температура на котлі доходить до 77гр. починаеться гул-який чутно по всій хаті,при 78гр.гул пропадае далі вода гріеться до 80 і потім опускаеться. А про 55гр. виставленних на котлі-це просто інформація для роздумів,Виж самі пишете про пріорітет ГВП а потім рекомендуете мені перевірити роботу СО. До речі котел ще не пропрацював і 5м. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SOBAKA_Barabaka Опубліковано: 22 лютого 2016 Поділитись Опубліковано: 22 лютого 2016 Гул може появлятися через "закіпання" теплообмінника із-за поганої циркуляції. З.І. Я не рокемондував перевіряти СО. Я писав про фільтра і 3-х ходовий. Те, що було в практиці. З.І.І.Якщо котел працює біля 5м то мабуть він на гарантії. В такому випадку краще на гарячу лінію передзвонити, може сервіс-мен, що по телефону підскаже. З.І.І.І Котел PRO чи PLUS? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Oleg8510 Опубліковано: 24 лютого 2016 Автор Поділитись Опубліковано: 24 лютого 2016 Котел PRO чи PLUS? Котел PLUS повна назва VU INT 240/3-5 таки дуже схоже на кіпіння,але дивує те що теплообмінник працює біля 5м а вода в мене фільтрується і проходить водопідготовку. У старій хаті з цієїж свердловини без всяких фільтрів працювала колонка Юнкерс за десять років ні однієї поломки. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
murava Опубліковано: 25 лютого 2016 Поділитись Опубліковано: 25 лютого 2016 Забился теплообменник, надо мыть. Картина типичная для навесников вайланта. Проверить фильтр обратки и потом только в сервис. Со временем он начнет гулко трещать и шуметь. Пугающее зрелище. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Oleg8510 Опубліковано: 25 лютого 2016 Автор Поділитись Опубліковано: 25 лютого 2016 Забился теплообменник, надо мыть. Картина типичная для навесников вайланта. Проверить фильтр обратки и потом только в сервис. Со временем он начнет гулко трещать и шуметь. Пугающее зрелище. Итак,вчера был промыт теплообменник,вытекла черная жижа,таки похоже перед первым пуском надо промывать систему... Говорят,что стальные радиаторы при изготовлении консервируют какой то смазкой и в результате она оседает в теплообменнике и теплообмена нет В итоге и шум и гул пропал (новый так не работал) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
qwey Опубліковано: 30 вересня 2019 Поділитись Опубліковано: 30 вересня 2019 котел настінний димоходний Vailant T4 гарячу воду дає а на опалення мотор жужить але на опалення не спрацьовує якшо тицьнути кнопку деио режим все включається і гріє до виставленої температури і вирубається після теж лише мотор циркуляційний крутить і все хоч годину хоч день Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз