normal Опубліковано: 22 січня 2022 Поділитись Опубліковано: 22 січня 2022 10 часов назад, vovapk сказал: работал как теплоаккумулятор А зачем вы кирпич закрыли? Это же бесплатный теплоаккумулятор Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vovapk Опубліковано: 22 січня 2022 Поділитись Опубліковано: 22 січня 2022 1 час назад, normal сказал: А зачем вы кирпич закрыли? Это же бесплатный теплоаккумулятор Это несущая стена в полтора кирпича, я тоже думал об этом. Но продавец камина и монтажники сказали что нельзя несущую стену использовать как теплоаккумулятор от камина. Да и с другой стороны почти ровно за камином щитовая по электрике, решил не рисковать. Так а несущую стену можно использовать как теплоаккумулятор от камина? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 22 січня 2022 Поділитись Опубліковано: 22 січня 2022 У меня несущая в кирпич (оштукатуреная), больше всего нагревается в портале за самой топкой (не думаю, что больше 70°) - штукатурка нигде не потрескалась, через стену спальня с обоями - напротив топки максимальная 28°, чуть дальше уже 24° и меньше, все обои на месте, утром в спальне стена ещё отдает тепло. На улице на солнце нагрев стены тоже не кислый и стоят... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vovapk Опубліковано: 22 січня 2022 Поділитись Опубліковано: 22 січня 2022 22 часа назад, Sheridan сказал: Висловте, будь-ласка, свою думку, чи потрібна теплоізоляція між топкою та несучою стіною з червоної цегли? Хочу забирати тепло з топки максимально ефективно. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 22 січня 2022 Поділитись Опубліковано: 22 січня 2022 По инструкции (у меня jotul) изоляция нужна и лучше её оставить если за стеной тех. помещение (там наоборот лишнее тепло вредно) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Sheridan Опубліковано: 22 січня 2022 Автор Поділитись Опубліковано: 22 січня 2022 50 минут назад, vovapk сказал: Висловте, будь-ласка, свою думку, чи потрібна теплоізоляція між топкою та несучою стіною з червоної цегли? Хочу забирати тепло з топки максимально ефективно. Потрібна. І на стіні, і на підлозі. Це не значні кошти, але так технічно вірно. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vovapk Опубліковано: 23 січня 2022 Поділитись Опубліковано: 23 січня 2022 20 часов назад, Sheridan сказал: Потрібна. І на стіні, і на підлозі. Це не значні кошти, але так технічно вірно. Дякую за відповідь! А ця теплоізоляція потрібна лише за топкою чи по всьому периметру коробу? З шамотеку короб має бути навколо топки, за нею вже є теплоїзоляція. А там де проходить труба теж потрібна ця теплоізоляція? Я так розумію, сильного локального нагріву стіни вже не бути в цій зоні, хіба що вздовж самої труби. І верхню частину потрібно робити з теплоізоляційних плит чи можна з того ж вогнестійкого гіпсокартону? Там ніякого контакту не буде з цим коробом, він може нагріватися як завгодно, оздоблення буде під штукатурку та фарбування. Додаю схему виду спереду та з боку майбутнього коробу. Жовте шамотек, синє теплоізоляційні плити чи гіпсокартон. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Panda Опубліковано: 25 січня 2022 Поділитись Опубліковано: 25 січня 2022 Доброго дня! Підкажіть, будь ласка, чи потрібно давати теплоізоляцію між металевим одностінним димоходом і цеглою короба, в якій він прокладений? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Sheridan Опубліковано: 25 січня 2022 Автор Поділитись Опубліковано: 25 січня 2022 В 23.01.2022 в 11:15, vovapk сказал: А ця теплоізоляція потрібна лише за топкою чи по всьому периметру коробу? Я раджу вести цю бесіду у відповідній Вашій темі, тим паче Вас вже веде usanin, а це крутий спеціаліст і радить вам він все дуже добре. Можете не питати у кожного, а швидше розповідати і показувати, це буде цікаво і повчально для форумчан. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Sheridan Опубліковано: 25 січня 2022 Автор Поділитись Опубліковано: 25 січня 2022 (змінено) Радий представити нову розробку для фанатів і енжоєрів грилювання: Grill Mini з можливістю гарячого копчення! 1) чистий дизайн у стилі скандинавського бруталізму, спільно з баварським бюро наших партнерів з Вольфсхоє 2) товста решітка витримає сковорідки та форми для запікання 3) легке обслуговування з поворотним руштом та зольником 4) підходять як вугілля так і дрова 5) термометр для контролю температури 6) ергономічний дизайн для інтеграції у сучасні бекярди та як і самобітнє рішення на подвір'ї Змінено 25 січня 2022 користувачем Sheridan 9 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 29 січня 2022 Поділитись Опубліковано: 29 січня 2022 В 25.01.2022 в 11:18, Sheridan сказал: у стилі скандинавського бруталізму а что почем клевый кусок брутализма? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Блюм Опубліковано: 2 лютого 2022 Поділитись Опубліковано: 2 лютого 2022 Ваша компанія буде брати участь у виставці KyivBuild Ukraine 16-18 лютого? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: 10 лютого 2022 Поділитись Опубліковано: 10 лютого 2022 підскажіть будь ласка , чи допускається експлуатація водяної топки без підключення 2.5 " контуру аварійного охолодження, якщо буде підключено топку до великого ТА (більше куба) із резервуванням насосу та контроллеру по живленню? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
inside.net Опубліковано: 10 лютого 2022 Поділитись Опубліковано: 10 лютого 2022 1 час назад, newbee2020 сказал: підскажіть будь ласка , чи допускається експлуатація водяної топки без підключення 2.5 " контуру аварійного охолодження, якщо буде підключено топку до великого ТА (більше куба) із резервуванням насосу та контроллеру по живленню? Допускається. Ми прибрали з базової комплектації контур охолодження через зловживання інсталяторами мір безпек для споживача. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: 10 лютого 2022 Поділитись Опубліковано: 10 лютого 2022 таке ще питання. зараз монтують топку із автоматикою. дивлюсь что заслінка повністю перекриває потік. тут нема небезпеки в тому, що контроллер може заглючити наприклад та перекрити повітря під час горіння. гази піролізні не будуть накопичуватись? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
inside.net Опубліковано: 10 лютого 2022 Поділитись Опубліковано: 10 лютого 2022 18 минут назад, newbee2020 сказал: таке ще питання. зараз монтують топку із автоматикою. дивлюсь что заслінка повністю перекриває потік. тут нема небезпеки в тому, що контроллер може заглючити наприклад та перекрити повітря під час горіння. гази піролізні не будуть накопичуватись? Зазвичай автоматика для топок не комплектується герметичною заслінкою. Якщо вам не пощастило з вибором автоматики та вона є герметичною - достатньо вирізати силіконовий ущільнювач. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: 10 лютого 2022 Поділитись Опубліковано: 10 лютого 2022 дякую, уточнив - нема там силіконки, заслінка із невеликим зазором 1мм по кругу, щоб моторчику легше крутити було. автоматика плюм 260 і заслінка теж польска pdd 125 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
inside.net Опубліковано: 28 квітня 2022 Поділитись Опубліковано: 28 квітня 2022 Шановна спільното, спільними зусиллями наша компанія отримала документи про проходження європейських стандартів ecodesign 2022 на актуальний модельний ряд. Працівники лабораторії в Брно відзначають високу продуктивність взірців та проходження стандартів з першої спроби. Ми дуже горді та раді таким результатам. Ми задоволені, що дали можливість українському користувачу отримувати довершений продукт. 5 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Gonchik Опубліковано: 23 травня 2022 Поділитись Опубліковано: 23 травня 2022 (змінено) Ціни в гривні додали 20-25% відносно довоєнних, чи то мені примарилось?) Змінено 23 травня 2022 користувачем Gonchik 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
inside.net Опубліковано: 24 травня 2022 Поділитись Опубліковано: 24 травня 2022 16 часов назад, Gonchik сказал: Ціни в гривні додали 20-25% відносно довоєнних, чи то мені примарилось?) Ціни проіндексували частково після різкого підняття вартості сировини. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Gonchik Опубліковано: 24 травня 2022 Поділитись Опубліковано: 24 травня 2022 Та ні, я розумію, але якось образливо Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
inside.net Опубліковано: 24 травня 2022 Поділитись Опубліковано: 24 травня 2022 1 час назад, Gonchik сказал: Та ні, я розумію, але якось образливо Дуже шкода, що ви стали заручником цієї ситуації, впевнений, що ви будете задоволені будь-яким прийнятим Вами рішенням. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Gonchik Опубліковано: 24 травня 2022 Поділитись Опубліковано: 24 травня 2022 (змінено) 47 минут назад, inside.net сказал: Мені шкода, що Ви виправдовуєте свій нік виключно видаючи інсайди по технологічних досягненнях і не вважаєте за потрібне ділитись іншими новинами компанії, які не менш важливі. Можливо не вважаєте місцеву публіку потенційними покупцями, не знаю… А щодо самого здорожчання - мені шкода, що впроваджена урядом відміна ввізного мита і ПДВ оминула вас як виробника. Тому, що, судячи з динаміки цін на імпортні товари не першої необхідності ( зокрема на імпортну електроніку, тощо) і свого власного досвіду ввезення сировини із закордону в останні пару місяців мало кого це нововведення залишило байдужим. Ну але кожен заробляє як може. В цьому западенці, і зокрема ми, галичани, останім часом відкрились українцям не з самого вигідного ракурсу))) Змінено 24 травня 2022 користувачем Gonchik Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Sheridan Опубліковано: 24 травня 2022 Автор Поділитись Опубліковано: 24 травня 2022 3 часа назад, Gonchik сказал: Мені шкода, що Ви виправдовуєте свій нік виключно видаючи інсайди по технологічних досягненнях і не вважаєте за потрібне ділитись іншими новинами компанії, які не менш важливі. Можливо не вважаєте місцеву публіку потенційними покупцями, не знаю… А щодо самого здорожчання - мені шкода, що впроваджена урядом відміна ввізного мита і ПДВ оминула вас як виробника. Тому, що, судячи з динаміки цін на імпортні товари не першої необхідності ( зокрема на імпортну електроніку, тощо) і свого власного досвіду ввезення сировини із закордону в останні пару місяців мало кого це нововведення залишило байдужим. Ну але кожен заробляє як може. В цьому западенці, і зокрема ми, галичани, останім часом відкрились українцям не з самого вигідного ракурсу))) Gonchik, наша жадібність не може гарантувати, що компанія протримається до серпня навіть у триденку. Наша галичанськість не може знайти євро по 32, дизель по 28, потрібні товари і послуги в переліку дозволеного імпорту, транспорт, половини метизів і майже всіх розхідників, відмовок перед військовими у допомозі, пожертвуваних грошей на рахунках і розгублених працівників. Знайдіть собі інший об'єкт для народної забави у зраду. 4 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sly Опубліковано: 25 травня 2022 Поділитись Опубліковано: 25 травня 2022 (змінено) В 24.05.2022 в 16:39, Gonchik сказал: оминула вас як виробника. Вы даже не представляете, с какими сложностями сталкиваются сейчас производители. Рабочая сила уехала, поставщики сырья закрылись либо задрали цены, новая почта задрала цены, логистика подорожала в разы. Кроме того, поставщики постоянно подводят (после предоплаты сырье не отправляется "ну так война же"), а с поставками из-за границы все нестабильно плюс курс... Мы вот цены не поднимали, но когда читаешь такие ... даже в адрес других, тех, кто в новых реалиях пытается выживать, платить зарплаты и как-то двигаться дальше, желание только одно - отправить за кораблем. Змінено 25 травня 2022 користувачем sly 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз