mib Опубліковано: 4 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 4 грудня 2023 8 минут назад, Фрай сказал: А кацапам у нагоді стане звичайний «цензор», який бути виправляти власну дурню в українській редакції. Тобто, підлога весь час 24 градуси і за сім годин 21? Чи це вже підтримка накопиченого за певний період тепла? Это у меня прям сейчас Утром обратка была 28 значит на поверхности было 26 Но у меня сейчас еще подпукивает два кондера это тоже надо учитывать, но пол нейтралтный он просто не холодный 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 4 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 4 грудня 2023 Ну и температура в доме прям сейчас Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 4 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 4 грудня 2023 Для полноты картины, это потребление кондиционера прям сейчас, и потребление за месяц крупная цифра и мелкая справа за сутки Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 4 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 4 грудня 2023 (змінено) Вот это комфорт как по мне! И снова спасибо за подробности! Хотя ответ на вопрос так и не получил 22 минуты назад, Фрай сказал: Тобто, підлога весь час 24 градуси і за сім годин 21? Чи це вже підтримка накопиченого за певний період тепла? И? Мне реально интересно сравнить, бо може таки придется малому строиться и тогда тп будет обязательно. (А сам уже по пожеланию выше как-нибудь подохну и с батареями) Змінено 4 грудня 2023 користувачем Фрай Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 4 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 4 грудня 2023 1 минуту назад, Фрай сказал: Тобто, підлога весь час 24 градуси і за сім годин 21? Чи це вже підтримка накопиченого за певний період тепла? Как я понял 21 это температура воздуха, 24 это температура пола Но вы спросите как то по другому, я не сильно понимаю что такое температура накопленного, учитывая что обогрев цикличный тоесть пол под утро в моем случае к примеру 27 к 23 будет 24,5 в два часа ночи 24 и потом начнет нагреваться и утром будет опять 27 Если строить новый дом, то ТП обязателен, батареи по желанию, я про батареи пожалел один раз, когда вернулся после окупации то пол накачивал трое суток с +5 но выкрутился кондерами, больше потребности в батареях у меня не было Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 4 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 4 грудня 2023 2 минуты назад, mib сказал: Но вы спросите как то по другому, я не сильно понимаю что такое температура накопленного Хотел перефразировать, но дочитал и вижу сами ответили ) 3 минуты назад, mib сказал: когда вернулся после окупации то пол накачивал трое суток с +5 Вот! А я с батареями нагрел бы часиков за 5-6, это плюс, но все же я смотрю в сторону тп положительно, разве что батареи тоже не будут лишними. Инверторный кондей у меня тоже есть, но за столько лет ни разу даже не пробовал им греться. Батареи нагревают быстро. Кстати, за количество. Стояли стальные 11, поменял на 22-е, а разницы почему-то вообще не почувствовал. О, надо будет как-то испытать электрокотел, столько лет стоит и тоже ни разу не попробовал им греться. Совок, шо с меня взять! 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 4 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 4 грудня 2023 1 минуту назад, Фрай сказал: Вот! А я с батареями нагрел бы часиков за 5-6, это плюс, но все же я смотрю в сторону тп положительно, разве что батареи тоже не будут лишними. Тогда вернемся на месяц назад, когда пропало ээ это было 27.02 то через трое суток в доме было +18 Я уже начал понимать что еще сутки и жопа, мне дали ключи от дома с камином ну соседи которые уехали пустили к себе, так вот там были только батареи и температура была +7 я сутки топил камин и когда уходили из своего дома было +16 а в доме с камином я отогрел до +18 еще через три дня в доме было 22 потом мы смогли выехать Так что тут палка с двух концов, с одной стороны очень долго прогревается но и так же долго остывает, я по этой причине довольно рано начинаю отопительный сезон но это 100-150 кВт*ч в первый месяц просто что бы не дать полу остыть, и так же рано начинаю кондиционирование в итоге круглый год температура +-25 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 4 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 4 грудня 2023 7 минут назад, Фрай сказал: Совок, шо с меня взять! Мне кажется вы это не совсем верно восприняли на свой счет Кирю мне довольно часто показывает в тикток, как по мне у него все это больше сарказм и желание потролить местную публику, где то конечно с перегибом Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 4 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 4 грудня 2023 И судя по всему для тп более эффективным будет именно электрокотел, я правильно понял? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dmode Опубліковано: 4 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 4 грудня 2023 (змінено) 10 годин тому, Made in USSR сказав: Теплопотери дома должны быть не выше ,чем то количества тепла ,которое можно получить от теплых полов. Если они выше ( а они почти всегда будут выше ) На форумі є два види цікавих людей. Один каже що тепловтрати будинку будуть вищі ніж тепловіддача теплої підлоги. Другий каже нафіга утеплюватись більше. І часом зустрічаються ще треті, які поєднують світогляд перших і других, і це на диво не викликає в них жодного дисонансу 10 годин тому, Made in USSR сказав: при этой температуре пола ( 25 ) вы никак не сможете в мороз ( если живете не в термосе голимом ) прогреть помещение до комфортной температуры. Ось мої температури в північній кімнаті, в якій є датчик на поверхні підлоги. Різниця між поверхнею підлоги та температурою повітря до 2С. На вулиці стабільно мінус кілька ℃. 6 годин тому, Фрай сказав: он дехто розповідає, що у нього ніколи підлога не буває теплою, не розумію звідки тоді тепло в хаті? Чим краща енергоефективність будинку тим меньша різниця між температурою підлоги та температурою внутрішнього повітря. Змінено 4 грудня 2023 користувачем Dmode 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dendnepr Опубліковано: 5 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 5 грудня 2023 13 часов назад, Made in USSR сказал: теплый пол отличное ДОПОЛНИТЕЛЬНОЕ отопление и никак не иначе. на первом єтаже у отца теплій пол с шагом 250 и батареи. батареи віключені, кроме одной. в комнате с ламинатом включена самая дальняя и самая маленькая. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ангелос Опубліковано: 5 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 5 грудня 2023 (змінено) цікаво Змінено 5 грудня 2023 користувачем ангелос Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mastervovik Опубліковано: 5 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 5 грудня 2023 14 часов назад, Made in USSR сказал: теплый пол отличное ДОПОЛНИТЕЛЬНОЕ отопление и никак не иначе. У меня в квартире тоже местами есть. Очень комфортно . отапливаться только теплыми полами.........ну это такое . Этот пост к стати вашему нику)) На всякий случай в 21 веке это выглядит так: батареи отличное ДОПОЛННИТЕЛЬНОЕ отопление и ни как иначе. У меня в доме тоже местами есть. Очень комфортно. Отапливается только батареями..........ну это такое))) 4 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: 5 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 5 грудня 2023 Показую, як змінюється температура кімнати та підлоги. Це температура на вечір (23-00) - температура стін 21.2, температура підлоги 21.3. Наведено також покази кімнатного термостату (який має шаг в 0.5 градуси) Це температура на ранок (21.5 стіна та 24.2 підлога). В іншій кімнаті може бути +25 підлога чи +23, в залежності від налаштування. В ванній +29, це відчувається голою ногою. Це графік з термометра, що встановлений в тій же кімнаті (всі ці термометри показують трохи різну температуру, бо і нуль там плаває, та й інертність різна) 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: 5 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 5 грудня 2023 На чому хочу наголосити: 1) опалення тільки ТП та тільки по нічному режиму - можливе. В мене немає каміну, чи батарей. 2) для комфорту необхідно мати достатню інерційність будинку - в мене 8 см стяжки із щебнем, внутрішні цегляні стіни та плити перекриття. Скоріш за все, в СІП чи каркасному будинку буде бІЛьше падіння температури за добу 3) В мене є примусова вентиляція з рекуператором, тож температура свіжого повітря в мене така: Скоріш за все, при наявності природньої вентиляції було б помітно потоки холодного повітря в будинку (а ТП не має можливості швидко його підігріти) 4) у нас комфортна зимова температура в будинку +21, максимум +22. При бажанні мати +25 - то й підлогу доведеться гріти до 27-28, що вже трохи за рамками меж. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 5 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 5 грудня 2023 Тоже хотел бы что то умное написать, но ни одного градусника дома нет))) 1 5 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 5 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 5 грудня 2023 8 хвилин тому, shneider_vova сказав: було б помітно потоки холодного повітря в будинку (а ТП не має можливості швидко його підігріти) Взимку постійно 3-4 вікна на мікропровітренні: ніяких потоків не відчувається, навіть кіт спить у своєму ліжку під таким вікном, але температура стіни і підлоги під вікном на 0.5-1 градус нижче, значить повітря підігрівається 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dendnepr Опубліковано: 5 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 5 грудня 2023 11 минут назад, DimaF сказал: Тоже хотел бы что то умное написать, но ни одного градусника дома нет))) а термометр? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 5 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 5 грудня 2023 Только что, Dendnepr сказал: а термометр? Только ректальный человеческий)) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mastervovik Опубліковано: 5 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 5 грудня 2023 2 минуты назад, normal сказал: Взимку постійно 3-4 вікна на мікропровітренні: ніяких потоків не відчувається, навіть кіт спить у своєму ліжку під таким вікном, але температура стіни і підлоги під вікном на 0.5-1 градус нижче, значить повітря підігрівається Брехня)) Сплю й живу на дивані під вікном в якому майже завжди мікропровітрювання. Коли на вулиці менше нуля, то добре відчуваю циркуляцію повітря. І це при тому, що під всім вікном 22 батарея! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dendnepr Опубліковано: 5 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 5 грудня 2023 тоже сплю ближе к окну с микропроветриванием. правда окно за занавеской. чувствую движение воздуха только если ветер дует в этот фасад Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 5 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 5 грудня 2023 21 хвилину тому, mastervovik сказав: Сплю й живу на дивані під вікном в якому майже завжди мікропровітрювання Нуу голим біля самого вікна, то чути, але навіть без мікропровітрення від вікна дає холодом і я швидко у ноги замерзаю, навіть кіт постійно у шубі. Немає чого взимку лежати голим, а тим паче спати під мікро коли сусідські собаки лають чи сирена виє. Є ж ще купа вікон у коридорі, кухні і прихожій, там де люди не знаходяться постійно Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mastervovik Опубліковано: 5 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 5 грудня 2023 8 минут назад, normal сказал: Нуу голим біля самого вікна, то чути, але навіть без мікропровітрення від вікна дає холодом і я швидко у ноги замерзаю, навіть кіт постійно у шубі. Немає чого взимку лежати голим, а тим паче спати під мікро коли сусідські собаки лають чи сирена виє. Є ж ще купа вікон у коридорі, кухні і прихожій, там де люди не знаходяться постійно В моєму випадку це в глибині кімнати, де проходе вся життєдіяльність сім'ї, і прямих шляхів потрапляння туди свіжого повітря окрім вікна нема) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
loader Опубліковано: 5 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 5 грудня 2023 21 годину тому, mib сказав: Такое может быть в доме где теплопотери больше 50 ватт с квадрата Не тільки. Наприклад я запустив радіатори лише днів 5 назад. До того - маслали поли, яких умовно тільки 35м2 з 200м2. Тому при подачі 40 - вони теплі, бо майже не вимикались. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
loader Опубліковано: 5 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 5 грудня 2023 20 годин тому, Made in USSR сказав: вы просто с квадратного метра пола снимите мало тепла. Вот и приходится подавть 30 ,32 градуса. а это ужасно не комфортно уже. ---------- 32 градуса на подачі це максимум "не холодно". що там може бути некомфортного. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз