Андрій Миколайович Опубліковано: 15 жовтня Поділитись Опубліковано: 15 жовтня 8 хвилин тому, Dendnepr сказав: О! Жінка сьогодні вже запросила опалення. Хоча вчора ще не треба було моя теж, але в будинку ні котла ні труб ще немає Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 16 жовтня Поділитись Опубліковано: 16 жовтня 18 годин тому, Made in USSR сказав: у меня кошка в доме осталась ,так я ради нее дом топлю 😁 Я коту вже давно включив своє опалення на терасі, інакше гад посеред ночі дереться "пустіть в хату" і мене буде... 8 3 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Made in USSR Опубліковано: 16 жовтня Поділитись Опубліковано: 16 жовтня та ну.....не барское это дело моей бусяке на терасах тусоваться . она хозяйка. Приходится топить весь дом 😁 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Александр1963 Опубліковано: 16 жовтня Поділитись Опубліковано: 16 жовтня 15 часов назад, normal сказал: Я коту вже давно включив своє опалення на терасі, інакше гад посеред ночі дереться "пустіть в хату" і мене буде... 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Made in USSR Опубліковано: 17 жовтня Поділитись Опубліковано: 17 жовтня у моих корм лежит всегда ! 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 17 жовтня Поділитись Опубліковано: 17 жовтня 2 часа назад, Made in USSR сказал: у моих корм лежит всегда ! Це не правильно) Лучше какой то режим кормления иметь) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Made in USSR Опубліковано: 17 жовтня Поділитись Опубліковано: 17 жовтня все нормально . вид ок. корм сверх ок. утром не вайдосит. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 17 жовтня Поділитись Опубліковано: 17 жовтня (змінено) Сдался и я...( Вроде запустил, на минималках. Если бы не бубнение жыны, я бы точно до ноября дожил без отопления, тем более камин есть. Змінено 17 жовтня користувачем DimaF 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 17 жовтня Поділитись Опубліковано: 17 жовтня 1 година тому, DimaF сказав: Сдался и я...( Вроде запустил, на минималках. Если бы не бубнение жыны, я бы точно до ноября дожил без отопления, тем более камин есть. 1 5 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Zak Опубліковано: 21 жовтня Поділитись Опубліковано: 21 жовтня Імхо це все фігня тягнути, мерзнути, щоб включити опалення попізніше. Я котел запустив 06.10, за цей час спалилось 100 кг пелет, за сезон уходить ~3,5 - 4 тони, 100 кг це всього 2.5% від потреби сезону. Тобто померзнув на початку сезону та в кінці можна зекономити 5% вартості опалення. Як на мене не має сенсу. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 21 жовтня Поділитись Опубліковано: 21 жовтня 1 година тому, Zak сказав: Імхо це все фігня тягнути, мерзнути, щоб включити опалення попізніше. Я котел запустив 06.10, за цей час спалилось 100 кг пелет, за сезон уходить ~3,5 - 4 тони, 100 кг це всього 2.5% від потреби сезону. Тобто померзнув на початку сезону та в кінці можна зекономити 5% вартості опалення. Як на мене не має сенсу. а який у Вас пелетний котел і потужність ? Дякую Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Zak Опубліковано: 21 жовтня Поділитись Опубліковано: 21 жовтня (змінено) 2 часа назад, irina1969 сказал: а який у Вас пелетний котел і потужність ? Дякую Altep kt-3epg (trio uni pellet) 14 кВт. Змінено 21 жовтня користувачем Zak 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 21 жовтня Поділитись Опубліковано: 21 жовтня 3 часа назад, Zak сказал: Імхо це все фігня тягнути, мерзнути, щоб включити опалення попізніше. Я котел запустив 06.10, за цей час спалилось 100 кг пелет, за сезон уходить ~3,5 - 4 тони, 100 кг це всього 2.5% від потреби сезону. Тобто померзнув на початку сезону та в кінці можна зекономити 5% вартості опалення. Як на мене не має сенсу. А хтось вище писав про економію? Бо я не побачив. В мене сьогодні вночі програматор перший раз увімкнув опалення. Я нічого в налаштуваннях не змінював. Як вимкнувся котел навесні, коли програматор перестав давати запит на опалення так і увімкнувся сьогодні вночі. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 22 жовтня Поділитись Опубліковано: 22 жовтня Выключил, жарко..) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 22 жовтня Поділитись Опубліковано: 22 жовтня 11 хвилин тому, DimaF сказав: Выключил, жарко..) Дивитесь вище)) а ми включили на ніч Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DmiVady Опубліковано: 22 жовтня Поділитись Опубліковано: 22 жовтня (змінено) А підкажіть, будь ласка, хто має досвід: Яку температуру взимку потрібно підтримувати у хаті, у якій не живеш? (до +22 - +25 прогріваю тільки коли приїжджу) Пару років війни взимку підтримував десь біля +10°, електрикою, ну і є піч, якою періодично протаплювали. У цьому році порахував (з новими цінами на електрику): буде вигідніше спалити частину запасу дров та доплатити людині, що приглядає за подвір'ям, щоб протоплював частіше. Гадаю, які рамки задати по температурі (хата ще не утеплена, але, з досвіду, глина непогано тримає накопичене тепло). +10° це не норм, чи можна дозволити іноді нижче, наприклад до +5° ? Змінено 22 жовтня користувачем DmiVady Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 22 жовтня Поділитись Опубліковано: 22 жовтня +5° буде нормально і відкрити форточку для вентиляції, якби хата була утеплена (без зон конденсації) і без води, то можна було би і не опалювати 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 22 жовтня Поділитись Опубліковано: 22 жовтня 16 минут назад, DmiVady сказал: підтримувати у хаті Хата-мазанка? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DmiVady Опубліковано: 22 жовтня Поділитись Опубліковано: 22 жовтня 4 хвилини тому, DimaF сказав: Хата-мазанка? Складена з глиняних блоків, та обмазана, це трохи інша технологія, але по суті мазанка. Товсті стіни, усадок нема, хата "жива" тріщинки по ремонту від перепадів температури незначні є, але некритичні, глина все ж таки) Вікна не міняв (глобально збирався все перероблять у 22-му) забиваю більшу частину на зиму плівкою. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 22 жовтня Поділитись Опубліковано: 22 жовтня (змінено) 1 час назад, DmiVady сказал: Складена з глиняних блоків, та обмазана, це трохи інша технологія, але по суті мазанка. Товсті стіни, усадок нема, хата "жива" тріщинки по ремонту від перепадів температури незначні є, але некритичні, глина все ж таки) Вікна не міняв (глобально збирався все перероблять у 22-му) забиваю більшу частину на зиму плівкою. Ну такая возможно простоит, при +5. Если же есть современная отделка, то мало конечно, лучше от 10. Опять же много зависит от конкретного случая, вентиляции и пр. Цитата і відкрити форточку для вентиляції, Форточка совсем не то. Идеально было бы наличие какого нибудь вентканала, или печной трубы, с притоком через неплотные двери-окна. Змінено 22 жовтня користувачем DimaF 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
voglya Опубліковано: 22 жовтня Поділитись Опубліковано: 22 жовтня 2 часа назад, DmiVady сказал: Складена з глиняних блоків, та обмазана, це трохи інша технологія, але по суті мазанка. Товсті стіни, усадок нема, хата "жива" тріщинки по ремонту від перепадів температури незначні є, але некритичні, глина все ж таки) Вікна не міняв (глобально збирався все перероблять у 22-му) забиваю більшу частину на зиму плівкою. Нашо? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
MrBeen Опубліковано: 22 жовтня Поділитись Опубліковано: 22 жовтня Уже включил, поскольку дома температура приблизилась к 19 градусам.. а мы стараемся держать 20-21 в доме. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 22 жовтня Поділитись Опубліковано: 22 жовтня 7 часов назад, DmiVady сказал: У цьому році порахував (з новими цінами на електрику): буде вигідніше спалити частину запасу дров та доплатити людині, що приглядає за подвір'ям, щоб протоплював частіше. Не знаю як ви рахували, але це хіба що у випадку халявних дрів. Якщо що, то в мене опалення на електриці. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DmiVady Опубліковано: 22 жовтня Поділитись Опубліковано: 22 жовтня 6 годин тому, voglya сказав: Нашо? Скажімо так: тимчасове перетворилося на постійне Ремонт більш-менш начисто, щоб око радувало та жити у чистому, зроблено було тільки у частині хати, а дальня кімната була тільки підготовлена (глиною вирівняна стеля/стіни та зроблена утеплена стяжка по ґрунту.) Тому на зиму 22-го сильно не заморочувався: поутепляв рідні вікна поролоном та третім шаром плівку. Звісно, маленьку хвіртку залишив для свіжого повітря. А на осінь 22-го були плани приїхати надовго, зробити по людські, але не було часу, тому так і лишилось, підновляють на зиму, працює) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 23 жовтня Поділитись Опубліковано: 23 жовтня 13 часов назад, DmiVady сказал: поутепляв рідні вікна поролоном та третім шаром плівку. Если вы там не живете и не топите, то по моему ничего кроме конденсата на окнах вы не получите от такого "утепления". Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз