Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

когда вы отопление включаете?

Vikki

Рекомендовані повідомлення

8 хвилин тому, Dendnepr сказав:

О! Жінка сьогодні вже запросила опалення. Хоча вчора ще не треба було

моя теж, але в будинку ні котла ні труб ще немає :)

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

18 годин тому, Made in USSR сказав:

у меня кошка в доме осталась ,так я ради нее дом топлю 😁

Я коту вже давно включив своє опалення на терасі, інакше гад посеред ночі дереться "пустіть в хату" і мене буде...

1.JPG

• Лайк 8
  • Хаха 3
  • Конфуз 1
Посилання на коментар

та ну.....не барское это дело моей бусяке на терасах тусоваться . она хозяйка. Приходится топить весь дом 😁

• Лайк 1
  • Хаха 1
Посилання на коментар

15 часов назад, normal сказал:

Я коту вже давно включив своє опалення на терасі, інакше гад посеред ночі дереться "пустіть в хату" і мене буде...

1.JPG

1661406078.jpg

• Лайк 2
  • Хаха 1
Посилання на коментар

2 часа назад, Made in USSR сказал:

у моих корм лежит всегда !

Це не правильно)

Лучше какой то режим кормления иметь)

• Хаха 1
Посилання на коментар

Сдался и я...(

Вроде запустил, на минималках.

Если бы не бубнение жыны, я бы точно до ноября дожил без отопления, тем более камин есть.

Змінено користувачем DimaF
  • Лайк 1
Посилання на коментар

1 година тому, DimaF сказав:

Сдался и я...(

Вроде запустил, на минималках.

Если бы не бубнение жыны, я бы точно до ноября дожил без отопления, тем более камин есть.

• Лайк 1
  • Хаха 5
Посилання на коментар

Імхо це все фігня тягнути, мерзнути, щоб включити опалення попізніше. Я котел запустив 06.10, за цей час спалилось 100 кг пелет, за сезон уходить ~3,5 - 4 тони, 100 кг це всього 2.5% від потреби сезону. Тобто померзнув на початку сезону та в кінці можна зекономити 5% вартості опалення. Як на мене не має сенсу.

• Лайк 2
Посилання на коментар

1 година тому, Zak сказав:

Імхо це все фігня тягнути, мерзнути, щоб включити опалення попізніше. Я котел запустив 06.10, за цей час спалилось 100 кг пелет, за сезон уходить ~3,5 - 4 тони, 100 кг це всього 2.5% від потреби сезону. Тобто померзнув на початку сезону та в кінці можна зекономити 5% вартості опалення. Як на мене не має сенсу.

а який у Вас пелетний котел і потужність ? Дякую

Посилання на коментар

2 часа назад, irina1969 сказал:

а який у Вас пелетний котел і потужність ? Дякую

Altep kt-3epg (trio uni pellet) 14 кВт.

Змінено користувачем Zak
  • Лайк 1
Посилання на коментар

3 часа назад, Zak сказал:

А хтось вище писав про економію? Бо я не побачив.

В мене сьогодні вночі програматор перший раз увімкнув опалення. Я нічого в налаштуваннях не змінював. Як вимкнувся котел навесні, коли програматор перестав давати запит на опалення так і увімкнувся сьогодні вночі.

Посилання на коментар

11 хвилин тому, DimaF сказав:

Выключил, жарко..)

Дивитесь вище))

а ми включили на ніч

Посилання на коментар

А підкажіть, будь ласка, хто має досвід:

Яку температуру взимку потрібно підтримувати у хаті, у якій не живеш? (до +22 - +25 прогріваю тільки коли приїжджу)

Пару років війни взимку підтримував десь біля +10°, електрикою, ну і є піч, якою періодично протаплювали.

У цьому році порахував (з новими цінами на електрику): буде вигідніше спалити частину запасу дров та доплатити людині, що приглядає за подвір'ям, щоб протоплював частіше.

Гадаю, які рамки задати по температурі (хата ще не утеплена, але, з досвіду, глина непогано тримає накопичене тепло).

+10° це не норм, чи можна дозволити іноді нижче, наприклад до +5° ?

Змінено користувачем DmiVady
Посилання на коментар

+5° буде нормально і відкрити форточку для вентиляції, якби хата була утеплена (без зон конденсації) і без води, то можна було би і не опалювати

• Дякую 1
Посилання на коментар

4 хвилини тому, DimaF сказав:

Хата-мазанка?

Складена з глиняних блоків, та обмазана, це трохи інша технологія, але по суті мазанка.

Товсті стіни, усадок нема, хата "жива" тріщинки по ремонту від перепадів температури незначні є, але некритичні, глина все ж таки)

Вікна не міняв (глобально збирався все перероблять у 22-му) забиваю більшу частину на зиму плівкою.

Посилання на коментар

1 час назад, DmiVady сказал:

Складена з глиняних блоків, та обмазана, це трохи інша технологія, але по суті мазанка.

Товсті стіни, усадок нема, хата "жива" тріщинки по ремонту від перепадів температури незначні є, але некритичні, глина все ж таки)

Вікна не міняв (глобально збирався все перероблять у 22-му) забиваю більшу частину на зиму плівкою.

Ну такая возможно простоит, при +5.

Если же есть современная отделка, то мало конечно, лучше от 10.

Опять же много зависит от конкретного случая, вентиляции и пр.

Цитата

і відкрити форточку для вентиляції,

Форточка совсем не то.

Идеально было бы наличие какого нибудь вентканала, или печной трубы, с притоком через неплотные двери-окна. 

Змінено користувачем DimaF
  • Дякую 1
Посилання на коментар

2 часа назад, DmiVady сказал:

Нашо? 

Посилання на коментар

7 часов назад, DmiVady сказал:

У цьому році порахував (з новими цінами на електрику): буде вигідніше спалити частину запасу дров та доплатити людині, що приглядає за подвір'ям, щоб протоплював частіше.

Не знаю як ви рахували, але це хіба що у випадку халявних дрів. Якщо що, то в мене опалення на електриці.

Посилання на коментар

6 годин тому, voglya сказав:

Нашо? 

Скажімо так: тимчасове перетворилося на постійне :)

Ремонт більш-менш начисто, щоб око радувало та жити у чистому, зроблено було тільки у частині хати, а дальня кімната була тільки підготовлена (глиною вирівняна стеля/стіни та зроблена утеплена стяжка по ґрунту.) Тому на зиму 22-го сильно не заморочувався: поутепляв рідні вікна поролоном та третім шаром плівку. Звісно, маленьку хвіртку залишив для свіжого повітря. А на осінь 22-го були плани приїхати надовго, зробити по людські, але не було часу, тому так і лишилось, підновляють на зиму, працює)

• Лайк 1
Посилання на коментар

13 часов назад, DmiVady сказал:

поутепляв рідні вікна поролоном та третім шаром плівку.

Если вы там не живете и не топите, то по моему ничего кроме конденсата на окнах вы не получите от такого "утепления".

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...