Taras-ko Опубліковано: 4 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 4 грудня 2023 11 часов назад, Made in USSR сказал: а вот оно в чем вопрос . Вопрос в деньгах ? не в удобстве или еще чем то .....*? Могу сказать ,что любое отопление стоит денег ,но не любое стоит внимания. Самое удобное это когда в доме всегда тепло , а не все как у многих через одно место. Газ стоит приемлемо ,палю газ ! кубов 300 намотало. нормально. 100 квадратов. З самого початку я запитав про економію. Економію в нічний час. В мене теж немає проблем з налаштуваннями. В кожній кімнаті стоїть терморегулятори які один раз налаштував і все. Також в мене все комфортно з температурою. Але 300 кубів газу по 7.99грн + 1.68грн за доставку = 2901грн. (якщо я вірно рахую) Я за листопад витратив 1660кВт електрики всього. Це мені коштує приблизно 2500грн. Різниця не велика, але в мене 120кв.м. і це затрати не лише на опалення, а на всю електроенергію. І комфорт той же. I варто сказати що труба газова йде блія будинку. Але ціна лише приєднання = 3к$ 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dendnepr Опубліковано: 4 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 4 грудня 2023 У меня и трубы газовой рядом нет. Метров 100 до нее. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Made in USSR Опубліковано: 4 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 4 грудня 2023 Taras-ko если нет в доме газа ,то понятно ,что надо как то выкручивается. Газ дешевле чем электричество ! Намного. Можете посчитать. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 4 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 4 грудня 2023 Газ это газ, если есть возможность стоит подключаться. За листопад по газу щось до 1700грн/ 196 куб.м. при 150 квадратах такої собі по теплозбереженні хатинки. 21 минуту назад, Taras-ko сказал: Я за листопад витратив 1660кВт електрики всього. Це мені коштує приблизно 2500грн. Різниця не велика, але в мене 120кв.м. і це затрати не лише на опалення, а на всю електроенергію. У мене світло нагоріло 526квт по 2.64гр = 1388грн і не розумію як у вас вийшло 2500грн? )) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Made in USSR Опубліковано: 4 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 4 грудня 2023 Я топлю без экономии ( вообще как хочу ) ,горячая вода ,ванна . Приготовление пищи. мог бы и поменьше потребить газа в принципе .... ---------------------- электричество второй месяц беру по 250 квт. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Taras-ko Опубліковано: 4 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 4 грудня 2023 8 минут назад, Фрай сказал: У мене світло нагоріло 526квт по 2.64гр = 1388грн і не розумію як у вас вийшло 2500грн? )) Більшість затрат йде в ночі. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Made in USSR Опубліковано: 4 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 4 грудня 2023 от именно это и не удобно .Ночью более менее ,днем колотун . ШО за життя ?!😕 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Gitan Опубліковано: 4 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 4 грудня 2023 В мене ТН вода/вода. Дім 150 м.кв. В домі 23 град За листопад споживання (стоять окремі лічильники): тн - 625 кВт/г ГВС (бак непрямого нагріву від ТН, догрів ТЕНом) - 150 кВт/г світло, індукція, чайник и тд) - 500 кВт/г Газу намає. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 4 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 4 грудня 2023 6 минут назад, Taras-ko сказал: Більшість затрат йде в ночі. А якщо вдень холодно то будете чекати ночі бо дешевше? Нє, это не наш метод! Я навпаки на ніч хочу мати менш комфортну температуру, а цей термін також доволі відносний, у кожного свій, мій не нижче 20-22 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 4 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 4 грудня 2023 12 годин тому, Made in USSR сказав: палю газ ! кубов 300 намотало. нормально. 100 квадратов Термостат стоїть? Бо щось дохера, на 100 у мене максимум 150м3 (з плитою\душами\ванними), на термостаті 22.5, вночі падає на 22 і вмикається котел, до ранку наганяє 23 і вимикається, за день поступово падає на 22 і цикл повторюється, тобто газовий котел сам працює тільки вночі, а ви кажете що вдень він додає комфорту, як? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 4 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 4 грудня 2023 Чому завжди тема про початок опалювання в будинку скочується на вихваляння секти любителів газу?... Я думав совок кіря був засновником й єдиним двигуном цього руху. Але немає вже його на форумі але справа його живе... 3 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 4 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 4 грудня 2023 28 минут назад, Фрай сказал: А якщо вдень холодно то будете чекати ночі бо дешевше? Зачем ждать? Термостат включит если такое случится 28 минут назад, Фрай сказал: Я навпаки на ніч хочу мати менш комфортну температуру, а цей термін також доволі відносний, у кожного свій, мій не нижче 20-22 При отоплении по ночному оно так и получается, к вечеру дом остывает и котел начинает накачивать тепло в плиту теплого пола, она достаточно теплоемкая и воздух начинает меняться только под утро как раз к тому времени когда пора вылазить из под одеяла Понятно что это не меша колебания, а 1-2 градуса но вме же ночью именно так как вы бы хотели выходит сасо собой главный минус отсутствия газа это отсутствие безлимитной ванной тоесть 2 ванны подряд я еще получить могу, а вот три уже нет, а с газом мог бы но тут септик дрволен и жена ванную не любит 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Taras-ko Опубліковано: 4 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 4 грудня 2023 17 минут назад, normal сказал: Термостат стоїть? Бо щось дохера, на 100 у мене максимум 150м3 (з плитою\душами\ванними), на термостаті 22.5, вночі падає на 22 і вмикається котел, до ранку наганяє 23 і вимикається, за день поступово падає на 22 і цикл повторюється, тобто газовий котел сам працює тільки вночі, а ви кажете що вдень він додає комфорту, як? Та який там термостат... Ета сложна. Бабки єсть. 33 минуты назад, Фрай сказал: А якщо вдень холодно то будете чекати ночі бо дешевше? Нє, это не наш метод! Я навпаки на ніч хочу мати менш комфортну температуру, а цей термін також доволі відносний, у кожного свій, мій не нижче 20-22 не люблю коли читають десь посередині або до діагоналі. Я писав що в мене ТП (водяна) і відчуття холоду я не відчуваю. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Made in USSR Опубліковано: 4 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 4 грудня 2023 10 минут назад, normal сказал: Термостат стоїть? Бо щось дохера, на 100 у мене максимум 150м3 (з плитою\душами\ванними), на термостаті 22.5, вночі падає на 22 і вмикається котел, до ранку наганяє 23 і вимикається, за день поступово падає на 22 і цикл повторюється, тобто газовий котел сам працює тільки вночі, а ви кажете що вдень він додає комфорту, як? Я пользуюсь газовым котлом как хочу .Я ничего не экономлю. Да ,он просто включен и работает постоянно в своем цикле. На батареях стоят головки HERZ Design-MINI ( на каждой батарее ) . Термостат есть :Недельный интернет-термостат Salus iT500 . Им я пользуюсь когда покидаю дом (и только ) . Мне вообще не нравится комфорт по термостату ( от слова совсем ) . Мне нравится когда постоянно работают батареи ( конечно с разной температурой теплоносителя ) ,тогда не тянет от окон и нет вообще колебаний температуры. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Made in USSR Опубліковано: 4 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 4 грудня 2023 15 минут назад, Vikctor сказал: Чому завжди тема про початок опалювання в будинку скочується на вихваляння секти любителів газу?... Я думав совок кіря був засновником й єдиним двигуном цього руху. Але немає вже його на форумі але справа його живе... у всех у кого нет газа ,а также иные не умеющие считать так думают как вы. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Made in USSR Опубліковано: 4 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 4 грудня 2023 4 минуты назад, Taras-ko сказал: Та який там термостат... Ета сложна. Бабки єсть. не люблю коли читають десь посередині або до діагоналі. Я писав що в мене ТП (водяна) і відчуття холоду я не відчуваю. дядя я вообще то электронщик по образованию. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Taras-ko Опубліковано: 4 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 4 грудня 2023 Якщо повернутись до початкового питання, то мені здається що підтримувати температуру теплоносія, буде доцільніше, а ніж просто включати котел в нічний період. Але як сказати терморегуляторам що зараз треба працювати, коли і так +22, і як сказати котлу що зараз ранок, знизь нагрів теплоносія з до +35... Газовикам прошу перекурити) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Made in USSR Опубліковано: 4 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 4 грудня 2023 8 минут назад, mib сказал: Зачем ждать? Термостат включит если такое случится При отоплении по ночному оно так и получается, к вечеру дом остывает и котел начинает накачивать тепло в плиту теплого пола, она достаточно теплоемкая и воздух начинает меняться только под утро как раз к тому времени когда пора вылазить из под одеяла Понятно что это не меша колебания, а 1-2 градуса но вме же ночью именно так как вы бы хотели выходит сасо собой главный минус отсутствия газа это отсутствие безлимитной ванной тоесть 2 ванны подряд я еще получить могу, а вот три уже нет, а с газом мог бы но тут септик дрволен и жена ванную не любит термостат это дерьмо неудобное .имхо. ванн принимаем 40 шт в месяц минимум:) .а это уже 40 кубов газа . 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 4 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 4 грудня 2023 (змінено) 19 минут назад, Made in USSR сказал: у всех у кого нет газа ,а также иные не умеющие считать так думают как вы. Це приємно що вони хочаб думають, бо в деяких любителів совка й газу ця функція схоже атрафована. І скажить хто-небудь нарешті цьому газовому барону, що в сучасному будинку комфорт та радіаторне опалення хєрово поєднуються, бо вісімідесяті й ті стандарти комфорту трохі застарілі. Я б і сам сказав, але мене він не почує. Змінено 4 грудня 2023 користувачем Vikctor 2 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 4 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 4 грудня 2023 11 минут назад, Taras-ko сказал: Якщо повернутись до початкового питання, то мені здається що підтримувати температуру теплоносія, буде доцільніше, а ніж просто включати котел в нічний період. Але як сказати терморегуляторам що зараз треба працювати, коли і так +22, і як сказати котлу що зараз ранок, знизь нагрів теплоносія з до +35... Газовикам прошу перекурити) Ніяк. Термостат він не має розуму - лишень вмикає або вимикає. Можна запрограмувати вдень меншу температуру ніж на ніч, але у випадку високоінерційной системи ТП це не допоможе... 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 4 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 4 грудня 2023 16 минут назад, Taras-ko сказал: Якщо повернутись до початкового питання, то мені здається що підтримувати температуру теплоносія, буде доцільніше, а ніж просто включати котел в нічний період. Але як сказати терморегуляторам що зараз треба працювати, коли і так +22, і як сказати котлу що зараз ранок, знизь нагрів теплоносія з до +35... Газовикам прошу перекурити) ПЗА решит эту задачу, при правильно заданной кривой котел спм будет модулировать свою мощность и она всегда будет равна теплопотерям 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 4 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 4 грудня 2023 15 минут назад, Made in USSR сказал: термостат это дерьмо неудобное .имхо. ванн принимаем 40 шт в месяц минимум:) .а это уже 40 кубов газа . Я про в день говорю С ТП термостат запаздывает с батареями если правильно установлен то в целом норм, но если нужно что бы батареи вмегда были теплыми то ПЗА но газовый котел в любом случае будет тактовать, а вот электро будет работать плавнее Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Made in USSR Опубліковано: 4 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 4 грудня 2023 все верно ,обычный газовый котел тактует ( это не есть хорошо для его надежности ) ,вот тут термостат пригодится не спорю. про кривую : дело не плохое ,да вот только подогнать ее не просто . Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Made in USSR Опубліковано: 4 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 4 грудня 2023 21 минуту назад, Vikctor сказал: Це приємно що вони хочаб думають, бо в деяких любителів совка й газу ця функція схоже атрафована. І скажить хто-небудь нарешті цьому газовому барону, що в сучасному будинку комфорт та радіаторне опалення хєрово поєднуються, бо вісімідесяті й ті стандарти комфорту трохі застарілі. Я б і сам сказав, але мене він не почує. к добутку газа не имею отношения. А что комфортно или нет в отоплении выбирает для себя каждый сам. Вдел я этих бедолаг с теплыми полами ,которые что бы согреется зимой накручивают их так , что ходить по ним неприятно . Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 4 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 4 грудня 2023 5 минут назад, Made in USSR сказал: к добутку газа не имею отношения. А что комфортно или нет в отоплении выбирает для себя каждый сам. Вдел я этих бедолаг с теплыми полами ,которые что бы согреется зимой накручивают их так , что ходить по ним неприятно . Точно бачив чи як завжди рабінович наспівав? Бо я ще жодного разу не відчував щоб поли в будинку були хоч трішечки теплі на дотик. Й температурний режим не має значення. Достатньо того що вони не холодні. 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз