vadym petrov Опубліковано: 22 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 22 листопада 2023 8 минут назад, allanek сказал: А що ви торішньої зими робили? генератор крутив, зараз ще і інвертор поставив. Але якщо газ вимкнуть то буде біда 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 22 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 22 листопада 2023 Тієї зими не вимикали ж вам газ. То я розказувала про відсутність всього, коли орки під Києвом були. Будемо мати надію, що такого більше не повториться. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
razzil Опубліковано: 23 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 23 листопада 2023 (змінено) 20 годин тому, Dendnepr сказав: а как же живое тепло и огонь? у меня сын любит топить каинопечь. красиво, и собака рядом греет бочек. приходится уговаривать топить через день, хотябы Я вважав що каміни то баловство та данина моді. Але тепер маючи пічку, знизив подачу котла, щоб ввечері було десь 21 в будинку і мати можливість посидіти, погрітися біля пічки, це реально приємно. Змінено 23 листопада 2023 користувачем razzil 5 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tayatlas Опубліковано: 23 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 23 листопада 2023 В 22.11.2023 в 10:22, allanek сказал: Як на мене, якщо і не всіх, то більшість, впевнена, що навчила. Інакше з якого дива позавчора мені зателефонував мій ( вже колишній) постачальник дров з питанням, чи не потрібні мені дрова. І світлину вислав, щоб бачила і якість, і те, що вони сухі та їх можна одразу спалювати. Навіть питати не стала про ціну, бо на початку літа збільшив ціну і на копійку не хотів поступитись. А я була постійним покупцем кілька років поспіль. Гадаю, що таких, як я, що відмовились, було чимало, тому що жадібність продавця переважила здоровий глузд. І що маємо: я при гарних дровах по розумній ціні; продавець теж при дровах замість грошей за них. Уже несколько лет подряд у нас на работе дрова закупаются в конце зимы (порядка 30 кубов) - цены падают некисло... Если в начале прошлой зимы просили по 2200 за микс из клена, ясеня и чуть-чуть дуба (достаточно сырого), то в конце зимы умоляли забрать за 1500 сухой дуб с небольшой примесью ясеня. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Made in USSR Опубліковано: 23 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 23 листопада 2023 1500 обычная цена за куб ( точнее это складометр и это как говорят в Одессе "это две большие разницы") . Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dendnepr Опубліковано: 24 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 24 листопада 2023 в Харькове - возможно и обычная. и прям таки круглый год одинаковая? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Made in USSR Опубліковано: 24 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 24 листопада 2023 не знаю насчет круглого года ............ и сейчас........ да. Ажиотаж немного припал. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dendnepr Опубліковано: 24 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 24 листопада 2023 (змінено) Неколотые и в Днепре по 1500 можно найти. В принципе речь шла не о цене, а о разнице цены в начале сезона и в конце Змінено 24 листопада 2023 користувачем Dendnepr Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Made in USSR Опубліковано: 24 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 24 листопада 2023 (змінено) ну я такие только и покупаю. Люди у меня сами колят на большие полена. Летом я тоже приблизительно по такой цене покупал такие же как на фото дрова. Меня они устраивают. Сжигаются в твердотопливном котле типа SWAG специально обученным оператором котла. Горят хорошо ,сухие. Змінено 24 листопада 2023 користувачем Made in USSR Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Taras-ko Опубліковано: 3 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 3 грудня 2023 Всім привіт. Можливо вже є така тема, але хоча запитати тут. Чи економите, Ви, за рахунок нічного тарифу?)) Які, при цьому, виставляєте режими температур? В мене ТП скрізь. Ніби вистачає топити лише в ночі і за день температура падає до терпимих 19С. Якщо топите і в ночі і в день, то як переключаєте режими? (окрім температури на терморегуляторі). Чи змінюєте на котлі температуру теплоносія зранку на нищу, ввечері на вищу)) Дякую. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 3 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 3 грудня 2023 9 минут назад, Taras-ko сказал: Чи економите, Ви, за рахунок нічного тарифу?)) Да 9 минут назад, Taras-ko сказал: Які, при цьому, виставляєте режими температур? Температурой управляет пза котла сегодня ночью подача была 31 обратка 27 10 минут назад, Taras-ko сказал: В мене ТП скрізь. Ніби вистачає топити лише в ночі і за день температура падає до терпимих 19С. Еще два кондиционера работают постоянно итого 24-25 держится круглосуточно кондиционеры за ноябрь потребили 160 квт и 600 котел 12 минут назад, Taras-ko сказал: Якщо топите і в ночі і в день, то як переключаєте режими? (окрім температури на терморегуляторі). Чи змінюєте на котлі температуру теплоносія зранку на нищу, ввечері на вищу)) Дякую Сдвигаю работу котла, при морозе ниже -10 котел работает с 23 до 12 при -15 работает с 23 до 15 и ниже котел работает до 18 так что бы хоть немного сместить в ночной тариф Но такой мороз у нас максимум неделю и то не каждую зиму Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Made in USSR Опубліковано: 3 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 3 грудня 2023 22 минуты назад, Taras-ko сказал: Всім привіт. Можливо вже є така тема, але хоча запитати тут. Чи економите, Ви, за рахунок нічного тарифу?)) Які, при цьому, виставляєте режими температур? В мене ТП скрізь. Ніби вистачає топити лише в ночі і за день температура падає до терпимих 19С. Якщо топите і в ночі і в день, то як переключаєте режими? (окрім температури на терморегуляторі). Чи змінюєте на котлі температуру теплоносія зранку на нищу, ввечері на вищу)) Дякую. топить газом надо . Удобно ,тепло ( даже жарко ) . Полный кайф. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 3 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 3 грудня 2023 1 час назад, Taras-ko сказал: Всім привіт. Можливо вже є така тема, але хоча запитати тут. Чи економите, Ви, за рахунок нічного тарифу?)) Які, при цьому, виставляєте режими температур? В мене ТП скрізь. Ніби вистачає топити лише в ночі і за день температура падає до терпимих 19С. Якщо топите і в ночі і в день, то як переключаєте режими? (окрім температури на терморегуляторі). Чи змінюєте на котлі температуру теплоносія зранку на нищу, ввечері на вищу)) Дякую. Взагалі ще жодного разу не топив свій будинок вдень. Виключно з 0.00 до 7.00 Єдина умова - висока інерційність будинку, бо відчутні добові коливання температури напевно не дуже комфортні. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
bgr11n Опубліковано: 3 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 3 грудня 2023 @Vikctor А до какой температуры в доме Вы нагреваете ночью и комфорты ли спать при такой температуре? И до какого значения за день опускается температура в доме? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 3 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 3 грудня 2023 27 минут назад, bgr11n сказал: @Vikctor А до какой температуры в доме Вы нагреваете ночью и комфорты ли спать при такой температуре? И до какого значения за день опускается температура в доме? Я ж не даремно написав про високу інерційність. При всьому бажанні мій котел не здатен за 7 годин натопити будинок вище комфортних меж, бо опалення виключно ТП. Верніше в спальнях номінально радіаторне опалення, але котел за ніч максимум нагриває теплоносій до 42-43 градусів під ранок й тому радиатори теплими на дотик не бувають...А в спальнях природнім шляхом температура нижче на 1-1,5 градуси ніж в інших приміщеннях. Добове коливання температури в будинку не перевищує 1 градус. І це в мороз хоча б -5 на вулиці. Тому котел вмикається далеко не кожну ніч. Зараз в середньому 2-3 рази на тиждень. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
bgr11n Опубліковано: 3 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 3 грудня 2023 11 минут назад, Vikctor сказал: Я ж не даремно написав про високу інерційність. При всьому бажанні мій котел не здатен за 7 годин натопити будинок вище комфортних меж, бо опалення виключно ТП. Верніше в спальнях номінально радіаторне опалення, але котел за ніч максимум нагриває теплоносій до 42-43 градусів під ранок й тому радиатори теплими на дотик не бувають...А в спальнях природнім шляхом температура нижче на 1-1,5 градуси ніж в інших приміщеннях. Добове коливання температури в будинку не перевищує 1 градус. І це в мороз хоча б -5 на вулиці. Тому котел вмикається далеко не кожну ніч. Зараз в середньому 2-3 рази на тиждень. Ого, это очень крутые показатели. Понял Вас, спасибо! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 3 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 3 грудня 2023 Це середні показники. Серед форумчан є багато в кого значно кращі показники. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Taras-ko Опубліковано: 3 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 3 грудня 2023 5 часов назад, mib сказал: Сдвигаю работу котла, при морозе ниже -10 котел работает с 23 до 12 при -15 работает с 23 до 15 и ниже котел работает до 18 так что бы хоть немного сместить в ночной тариф В ручну змінюєте ? Якщо автоматично, то який у вас котел? Цитата Еще два кондиционера работают постоянно итого 24-25 держится круглосуточно кондиционеры за ноябрь потребили 160 квт и 600 котел 160 Квт за міс, це по 5,33Квт в день, або по 220 Ват в год. І якщо кондиціонер не один то взагалі не розумію що вони нагрівають. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Taras-ko Опубліковано: 3 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 3 грудня 2023 (змінено) 5 часов назад, Made in USSR сказал: топить газом надо . Удобно ,тепло ( даже жарко ) . Полный кайф. Сікльки заплатите за листопад та скільки квадратів? Змінено 3 грудня 2023 користувачем Taras-ko Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 3 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 3 грудня 2023 2 минуты назад, Taras-ko сказал: В ручну змінюєте ? Якщо автоматично, то який у вас котел? Да в ручную меняю расписание в приложении, котел протерм скат, к нему сухой контакт от сонофф могу менять расписание и мощность котла 100/50% У меня на счетчике сбитое время ночной тариф начинается в 00:15 утром уменьшается мощность что бы два бойлера могли поработать одновременно и нагреться до 80 градусов, у меня просто вводной автомат 3х16ампер 6 минут назад, Taras-ko сказал: 160 Квт за міс, це по 5,33Квт в день, або по 220 Ват в год. І якщо кондиціонер не один то взагалі не розумію що вони нагрівають. Их два, у них есть такое понятие как СОР и они работают не постоянно в среднем потребление когда работают 360 ватт Вот ноябрь Вот второй 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Made in USSR Опубліковано: 3 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 3 грудня 2023 (змінено) 22 минуты назад, Taras-ko сказал: Сікльки заплатите за листопад та скільки квадратів? а вот оно в чем вопрос . Вопрос в деньгах ? не в удобстве или еще чем то .....*? Могу сказать ,что любое отопление стоит денег ,но не любое стоит внимания. Самое удобное это когда в доме всегда тепло , а не все как у многих через одно место. Газ стоит приемлемо ,палю газ ! кубов 300 намотало. нормально. 100 квадратов. Змінено 3 грудня 2023 користувачем Made in USSR Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 3 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 3 грудня 2023 5 минут назад, Made in USSR сказал: а вот оно в чем вопрос . Вопрос в деньгах ! не в удобстве или еще чем то . Могу сказать ,что любое отопление стоит денег ,но не любое стоит внимания. Самое удобное это когда в доме всегда тепло , а не все как у многих через одно место. Газ стоит приемлемо ,палю газ ! кубов 300 намотало. нормально. 100 квадратов. Вопрос всегда в деньгах, и не у всех есть возможность подключить газ, что с удобством не совсем понятно, в моем случае это пару тройку раз в год потыкать в телефоне, времени занимает меньше чем на это сообщение в деньгах в итоге за те же 100 квадратов выходит меньше чем 300 кубов газа Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Made in USSR Опубліковано: 3 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 3 грудня 2023 вопрос в комфортности самого тепла ! например отапливаться простым кондиционером ( или не простым тепловым насосом ) мне очень не удобно. Потыкать в телефоне можно и газовому котлу. а дешевле или чуть дороже ,это не столь важно . Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 3 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 3 грудня 2023 2 минуты назад, Made in USSR сказал: вопрос в комфортности самого тепла ! например отапливаться простым кондиционером ( или не простым тепловым насосом ) мне очень не удобно. Потыкать в телефоне можно и газовому котлу. а дешевле или чуть дороже ,это не столь важно . Эм а что неудобного в тепловом насосе? Или вы про воздух/воздух? А простой кондиционер это старт/стоп? Если да то он и летом не так комфортен как инвертор Давайте определимся в терминах ибо я в 23 году говоря кондиционер подразумеваю что он инверторный и на приписку тепловой насос не обращаю внимания, а тепловым насосом называю как минимум воздух/вода И если вы про деньги то оно что до подорожания что при нынешнем тарифе не окупаемо, а кондиционер он как раз таки и ставится для комфорта, а отопление и какая никакая экономия это просто бонус Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Made in USSR Опубліковано: 4 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 4 грудня 2023 мне любой кондиционер при отоплении не приемлем ( ну как вынужденная мера , то пойдет ) . Себе топовые инвертора ( кондиционеры ) ставил еще в 2008 -2010 годах . Работой доволен. Тепловой насос в наших реалиях не приемлю ни в каком виде ( как средство отопления ) . Люблю традиционное сжигание углеводородов напрямую ,минуя дополнительные стадии преобразования энергии 😉. ну и да , ....если есть возможность ,то зачем городить огород . Включил газовый котел и все . Дорого ? Да , для многих , но есть те кто может заплатить за комфорт ,надежность и удобство. Короче наверное все по деньгам. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз