Slava Khmelkov Опубліковано: 14 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 14 листопада 2023 6 часов назад, mib сказал: Вопрос не только к allanek а в чем вы ходите в доме при 20 градусах? Ну там в футболке в свитере, халате или может круглый год в шортах с голым торсом Якщо саме 20, то штани звичайні і футболка. Майже круглий рік тонкі шкарпетки. Працюю вдома, сидячи, із-за поганого кровообігу ноги замерзають навіть в серпні)) Дружина приблизно так само одягається, може по настрою кофту якусь вдягти ще при 20С 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 14 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 14 листопада 2023 8 минут назад, Slava Khmelkov сказал: Якщо саме 20, А у Вас еще меньше? Насторожила просто фраза Или просто был такой опыт а сейчас больше? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 14 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 14 листопада 2023 1 час назад, Made in USSR сказал: то есть якось с тем что я родился в СССРЕ ?😁 Так таких тут пруд пруди . Я за совком вообще не сумую так сказать .Я не работяга бухающий на кухне и вспоминающий как офигенно было ранее . ============= К стати Украинским языком владею очень хорошо. та нащо ви виправдовуєтесь, я теж народився в сересере Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 14 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 14 листопада 2023 1 минуту назад, mib сказал: А у Вас еще меньше? Насторожила просто фраза Или просто был такой опыт а сейчас больше? храні господь контекст )) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dendnepr Опубліковано: 15 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 15 листопада 2023 Включил. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Slava Khmelkov Опубліковано: 15 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 15 листопада 2023 8 часов назад, mib сказал: А у Вас еще меньше? Насторожила просто фраза Или просто был такой опыт а сейчас больше? Я там вище писав, що може бути і 18. Минулого року коли вимикали надовго світло, одного дня було 15. В мене дуже слабка енергоефективність будинку. Він неправильної форми (буквою П), не утеплений, зі слабкими вікнами, хоч і МП. Плюс до всього до недавніх пір , опалення було теж не енергоефективним. Старі чавунні батареї майже не гріли, та і зібрана вся система була однотрубно гармошкою (без магістралі як такової). Тому все що вище 20 взимку для мене розкіш, до цього сезону мені рідко вдавалося протопити будинок до 21+ із-за тепловтрат. Влітку переробив всю систему опалення і замінив радіатори. Вчора опалення теж включив. Зараз в будинку 22, мені не комфортно. Спати було душно. Звик до нижчих температур. 20 — ідеально, 19 — теж норм, 18 — тепло вдягаємось і теж більш-менш можна жити)) 17 — мерзнемо. В нас так. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 15 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 15 листопада 2023 4 часа назад, Dendnepr сказал: Включил. )) А я сегодня выключил, до завтра наверное судя по прогнозу) Утром встал, спустился на первый этаж - дышать нечем, хотя батареи на первом этаже перекрыты, только ТП и котел на минимуме. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dendnepr Опубліковано: 15 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 15 листопада 2023 вечером камин протопили. четыре поленца. и включил котел. по программатору он включился в 4 утра при 21,3 градусах (уставка 21,5 градуса с 4-00) и в 6 утра уже не работал. было 22 градуса Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Made in USSR Опубліковано: 15 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 15 листопада 2023 9 часов назад, Slava Khmelkov сказал: Я б на вашому місці не переживав, 150 кубів дуба зроблять свою справу ну дуб я палю не в частном доме ,так что повышение цены на энергоносители для физических лиц коснется всех и придётся платить дороже за них ( причем существенно дороже ) . А что касаемо отопление дубом ,то тоже не бесплатно . Дуб тоже подорожал сильно за последние годы. Но тем не менее это хорошая альтернатива если используется коммерческий газ. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dendnepr Опубліковано: 15 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 15 листопада 2023 складометр дуба около 600 кг весит. пусть 550 кг. 1 кг это 4 кВт. итого около 2000 кВт в кубе. с доставкой мелкими партиями в Днепре около 2000 грн/куб стоит. т.е. 1 кВт-1 грн. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Made in USSR Опубліковано: 15 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 15 листопада 2023 все это было посчитано и просчитано еще десять лет назад .На практике это конечно все не совсем так ( точнее совсем не так ) , но в любом случае палить дуб по 1700 ( а не газ по коммерческой цене ) конечно же выгоднее. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 15 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 15 листопада 2023 А багато на складах того дуба? Бо в нас таке враження, наче машину дров привозять під замовлення десь з Карпат і якщо зникне газ, то дров вистачить тільки першим двом покупцям Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 15 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 15 листопада 2023 1 минуту назад, normal сказал: А багато на складах того дуба? Бо в нас таке враження, наче машину дров привозять під замовлення десь з Карпат і якщо зникне газ, то дров вистачить тільки першим двом покупцям Так и есть примерно) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Slava Khmelkov Опубліковано: 15 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 15 листопада 2023 3 минуты назад, normal сказал: А багато на складах того дуба? Бо в нас таке враження, наче машину дров привозять під замовлення десь з Карпат і якщо зникне газ, то дров вистачить тільки першим двом покупцям В Дніпропетровській області поки що не зустрічав проблем з дровами/дубом. Завжди знаходжу що треба. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Made in USSR Опубліковано: 15 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 15 листопада 2023 Дерево твердых пород ( причем сухое практически ) покупаю в начале летом . Дерево в наличии есть . Были бы деньги 🙂 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 15 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 15 листопада 2023 29 хвилин тому, Dendnepr сказав: с доставкой мелкими партиями в Днепре около 2000 грн/куб стоит. Якщо ціна за куб, тоді складометр ще дорожче виходить Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 15 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 15 листопада 2023 7 минут назад, Slava Khmelkov сказал: В Дніпропетровській області поки що не зустрічав проблем з дровами/дубом. Завжди знаходжу що треба. Угу, днепропетровская область всеукраинская дубрава..... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vstar Опубліковано: 15 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 15 листопада 2023 2 хвилини тому, allanek сказав: Якщо ціна за куб, тоді складометр ще дорожче виходить Доброго дня, просвітіть безтолкового, в чому різниця. З дровами справ не мав. Вважав, що це те ж саме (куб/складометр) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Made in USSR Опубліковано: 15 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 15 листопада 2023 так как я беру много , мне грузят плотненько , но высчитать точно практически не реально ( да и нет для меня смысла ) . Мне даже по 3000 гр выгоднее дубом топить. Ко мне дуб приезжает не колотый . Сухой дуб хорошо горит в В ТВЕРДОТОПЛИВНОМ КОТЛЕ ДЛИТЕЛЬНОГО ГОРЕНИЯ ТИПА SWaG . Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Made in USSR Опубліковано: 15 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 15 листопада 2023 2 минуты назад, DimaF сказал: Угу, днепропетровская область всеукраинская дубрава..... В ХАРЬКОВСКОЙ и Сумской дуба много . Пилят сухостой в основном ( не деловой же ) . Но дерево хорошее. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Made in USSR Опубліковано: 15 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 15 листопада 2023 2 минуты назад, Vstar сказал: Доброго дня, просвітіть безтолкового, в чому різниця. З дровами справ не мав. Вважав, що це те ж саме (куб/складометр) вам проще это в сети поискать. НО все это в теории , на практике все может оказаться значительно по иному ( все зависит от поставщика ,от его совести ). Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 15 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 15 листопада 2023 1 минуту назад, Made in USSR сказал: В ХАРЬКОВСКОЙ и Сумской дуба много . Пилят сухостой в основном ( не деловой же ) . Но дерево хорошее. Я знаю) Но если сейчас он нужен одному из 50, то хватит, если вдруг все ломанутся то нет. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Slava Khmelkov Опубліковано: 15 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 15 листопада 2023 3 минуты назад, Vstar сказал: Доброго дня, просвітіть безтолкового, в чому різниця. З дровами справ не мав. Вважав, що це те ж саме (куб/складометр) Гарна стаття для розуміння. Але правильно сказали, на практиці може бути зовсім по іншому. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Made in USSR Опубліковано: 15 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 15 листопада 2023 3 минуты назад, DimaF сказал: Я знаю) Но если сейчас он нужен одному из 50, то хватит, если вдруг все ломанутся то нет. топить дубом в доме сейчас нет смысла ( если есть магистральный газ ) . В селах никто дрова по 1700 не покупают ( по крайней мере я таких не знаю ) .Если подорожает газ для населения ,то подорожают и дрова. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Slava Khmelkov Опубліковано: 15 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 15 листопада 2023 1 час назад, Dendnepr сказал: вечером камин протопили. четыре поленца. А є сенс топити камін чотирма поліннями? Не придираюсь, просто цікавий ваш досвід. В мене чотири "палки" навіть повноцінно топку не нагріють, про приміщення мовчу.. Майстри що ставили камін навчили так: перша кладка дров йде на нагрів самої топки, бо 200 кг металу теж треба нагріти. Наступна кладка дров йде на першорядну протопку приміщення, а далі вже просто для підтримання тепла в лайтовому режимі. Тому для мене трохи загадка навіщо 4 дровиняки в топку кидати. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз