tarick Опубліковано: 17 листопада 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 17 листопада 2023 Ще пара літніх фоток 23 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Gitan Опубліковано: 17 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 17 листопада 2023 Гарно. Яка в вас родина? Скільки людей на ціх 4 поверхах живе? Чи це чергове "родинне гніздо"? 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tarick Опубліковано: 17 листопада 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 17 листопада 2023 Наша нарешті дороблена вітальня 16 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tarick Опубліковано: 17 листопада 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 17 листопада 2023 2 часа назад, Gitan сказал: Гарно. Яка в вас родина? Скільки людей на ціх 4 поверхах живе? Чи це чергове "родинне гніздо"? Чому "чергове"? У мене "перше". Поверхів, які наразі більш-менш готові - лише 2. І те, гостьова спальня на першому ще без меблів. Мансарда у стані "жорсткий лофт", а підвал навіть у конструкціях не дороблений, перегородок між приміщеннями немає, не кажучи вже все інше. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Gitan Опубліковано: 17 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 17 листопада 2023 2 часа назад, tarick сказал: Наша нарешті дороблена вітальня Гарно.)) 2 часа назад, tarick сказал: Чому "чергове"? У мене "перше". Тому, що я на те тож розраховувал. А за підсумком хто з дітей живе окремо, а хто вчиться за кордоном. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 18 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 18 листопада 2023 (змінено) 8 годин тому, Gitan сказав: Гарно.)) Так, автору респект 👍 8 годин тому, Gitan сказав: Тому, що я на те тож розраховувал. А за підсумком хто з дітей живе окремо, а хто вчиться за кордоном. Та й взагалі - будуватися протягом 10 років - не для слабаків. Я б не потягнув. ) Змінено 18 листопада 2023 користувачем vadimv 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 18 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 18 листопада 2023 22.04.2022 в 08:30, tarick сказав: Щиро вітаю Вас, я дуже рада, що у Вас вистачило сил все відновити та зберегти стійкість духу незважаючі на всі людські/нелюдські вчинки оточуючих 10 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tarick Опубліковано: 18 листопада 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 18 листопада 2023 14 часов назад, Gitan сказал: Гарно.)) Тому, що я на те тож розраховувал. А за підсумком хто з дітей живе окремо, а хто вчиться за кордоном. Ну, подивимось... Поки діти ще досить малі щоб кудись їхати, старшому 13. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tarick Опубліковано: 18 листопада 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 18 листопада 2023 5 часов назад, irina1969 сказал: Щиро вітаю Вас, я дуже рада, що у Вас вистачило сил все відновити та зберегти стійкість духу незважаючі на всі людські/нелюдські вчинки оточуючих Дякую. У минулому році майже весь сезон пішов на відновлення пошкоджень, тільки восени зміг перейти до подальшого впорядкування і добудови. Зараз ще трохи підкину фото, що зробив за рік. 6 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tarick Опубліковано: 18 листопада 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 18 листопада 2023 Навесні зробили город із піднятими грядками. Картоплю вирощувати не плануємо, садили полуниці, огірки, помидори, перець, зелень. Врожаю вистачило не тільки на поїсти, але і на консервацію. Також ліворуч відно шпалеру під виноград. Зварив з стобчиків на яких колись був паркан на місці гаражу і залишків арматури. Дуже непогано получилось. Влітку зробили пічку+барбекю з бесідкою. 17 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Yull Опубліковано: 18 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 18 листопада 2023 Класні грядки) а з чого ви їх зробили ? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tarick Опубліковано: 18 листопада 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 18 листопада 2023 6 минут назад, Yull сказал: Класні грядки) а з чого ви їх зробили ? Отака плитка: angio.com.ua/ua/ishop/trotuarnaya_plitka_i_bordyury/trotu/plitka_trotuarnaya_pechene_40h40h5_sm_krasnyy.html Фото ближче: 11 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tarick Опубліковано: 18 листопада 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 18 листопада 2023 І ще дещо, наразі далеке від готовності, але колись доробиться... Було: Спойлер Стало: Спойлер 22 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mastervovik Опубліковано: 18 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 18 листопада 2023 Все супер, заздрю білою заздрістю)👍 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
bulaniy.sv Опубліковано: 19 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 19 листопада 2023 Офигенная реализация) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сергей Стрельник Опубліковано: 19 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 19 листопада 2023 18 годин тому, tarick сказав: Отака плитка Яким чином плитку не розперло від грунта і вона стоїть строго вертикально? 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tarick Опубліковано: 19 листопада 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 19 листопада 2023 12 часов назад, Сергей Стрельник сказал: Яким чином плитку не розперло від грунта і вона стоїть строго вертикально? вона встановлена як бордюри встановлюються - вкопана на 15 см у грунт і поставлена на цементний розчин. 9 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tarick Опубліковано: 1 жовтня Автор Поділитись Опубліковано: 1 жовтня Треба трохи оживити тему ) Цього літа трохи приділив увагу автономності хатинки. До: Проміжний варіант: "Апетит приходить під час їжі": До панелей поставив інвертор на 12 кВт і пару батарей по 8.8 кВт*год. Згодом додав ще одну батарею на 14,3 кВт*год. У принципі, якби не обмеження по потужності на одну фазу (до 6 кВт) - то більше ніж півроку можна взагалі з мережі нічого не брати. Більше того - вистачало і на зарядку двох електрокарів аж до кінця вересня. Буквально позавчора вперше з червня місяця зарядив одну машину вночі з мережі. А на звичайні потреби будинку поки що ще вистачає з запасом. Як подешевшають інвертори - планую додати ще один в паралель. Це вирішить проблему із обмеженням до 6 кВт на одну фазу (буде до 12 кВт на одну фазу, що вже достатньо для будь-яких моїх потреб). 12 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 1 жовтня Поділитись Опубліковано: 1 жовтня Це напевно перший випадок на форумі (принаймні я інших не бачив) коли хтось встановив панелі в напрямку зворотньому від нахилу ската. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tarick Опубліковано: 1 жовтня Автор Поділитись Опубліковано: 1 жовтня 4 минуты назад, Vikctor сказал: Це напевно перший випадок на форумі (принаймні я інших не бачив) коли хтось встановив панелі в напрямку зворотньому від нахилу ската. Довелось, бо одного скату відверто мало. Не покривало б навіть власні потреби. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 1 жовтня Поділитись Опубліковано: 1 жовтня 1 минуту назад, tarick сказал: Довелось, бо одного скату відверто мало. Не покривало б навіть власні потреби. Та я розумію чому ви це зробили. Написав лишень що досі такого не бачив. Але ж напевно монтажники бачили/робили раз запропонували таке. А яка там конструкція, якщо в курсі? Бо по фото не видно. А наразі це досить актуальна тема. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 1 жовтня Поділитись Опубліковано: 1 жовтня 6 минут назад, Vikctor сказал: Та я розумію чому ви це зробили. Написав лишень що досі такого не бачив. Але ж напевно монтажники бачили/робили раз запропонували таке. А яка там конструкція, якщо в курсі? Бо по фото не видно. А наразі це досить актуальна тема. Надеюсь ТС не будет против за отсебятину Я видел видосы еще и с актуаторами доя возможности смены угла зима/лето Но самое интересное у моего соседа стоит по 10 панелей на юг/север Я когда увидел прмфигел При том что на юг еще легко помещается 4 панели Но я еще больше прифигел от статистики которую он начал собирать, это процент выработки север/бг первое поле это север, и заметно проигрывать оно начало только в сентябре, крыша повернута на 10 градусов юг это 190 север соответственно в сторону востока тоже на 10 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tarick Опубліковано: 1 жовтня Автор Поділитись Опубліковано: 1 жовтня 3 часа назад, Vikctor сказал: Та я розумію чому ви це зробили. Написав лишень що досі такого не бачив. Але ж напевно монтажники бачили/робили раз запропонували таке. А яка там конструкція, якщо в курсі? Бо по фото не видно. А наразі це досить актуальна тема. "монтажники" - то я) і конструкція моя. тільки підняти і прикрутити допомогли хлопці. Конструкція із сталевого уголка 40х3 плюс стандартний "сонячний" профіль 41х41 8 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 2 жовтня Поділитись Опубліковано: 2 жовтня (змінено) 6 часов назад, tarick сказал: Конструкція із сталевого уголка 40х3 плюс стандартний "сонячний" профіль 41х41 Парусность нефиговая получилась. На вид - жиденько как то. Как оно против ветра стоять будет, интересно. Змінено 2 жовтня користувачем DimaF 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 2 жовтня Поділитись Опубліковано: 2 жовтня 10 годин тому, mib сказав: Но самое интересное у моего соседа стоит по 10 панелей на юг/север В мене СЕС орієнтована на північ, всі 10кВт. Тому що ліс і тому що це був оптимальний варіант в моїх умовах. Подивилась графік, сьогодні генерація почалась о 7.20. Зараз "сонце" дає вже біля 1 кВт, хоч небо хмарне та сонця не видно. В вересні завжди покриваємо споживання за рахунок СЕС. Перший рахунок з оплатою прийде за жовтень. Час від часу я викладала та розповідала про показники моєї СЕС. Що вас дивує? Стосовно парусності. Не знаю чи не уважно прочитала, як зорієнтовані панелі у ТС. Він мешкає в тому ж кутку, що і я. Тож вітри в нас західні і дуже сильні. В тому році, вперше, вітром висмикнуло вертикального ялівцю, дорослого, заввишки 4м. Подивились на ком, коріння з боку заходу, звідки постійно дме вітер, майже не було. Посадили знов, прив'язали, росте далі. Панелі розташували горизонтально, тож проблем не було і нема. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз