Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Хатынка с башенкой под Киевом

tarick

Рекомендовані повідомлення

Гарно. Яка в вас родина? Скільки людей на ціх 4 поверхах живе?

Чи це чергове "родинне гніздо"?

• Лайк 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

2 часа назад, Gitan сказал:

Гарно. Яка в вас родина? Скільки людей на ціх 4 поверхах живе?

Чи це чергове "родинне гніздо"?

Чому "чергове"? У мене "перше". Поверхів, які наразі більш-менш готові - лише 2. І те, гостьова спальня на першому ще без меблів.
Мансарда у стані "жорсткий лофт", а підвал навіть у конструкціях не дороблений, перегородок між приміщеннями немає, не кажучи вже все інше.

Посилання на коментар

2 часа назад, tarick сказал:

Наша нарешті дороблена вітальня

Гарно.))

2 часа назад, tarick сказал:

Чому "чергове"? У мене "перше".

Тому, що я на те тож розраховувал. А за підсумком хто з дітей живе окремо, а хто вчиться за кордоном.

Посилання на коментар

8 годин тому, Gitan сказав:

Гарно.))

Так, автору респект 👍

8 годин тому, Gitan сказав:

Тому, що я на те тож розраховувал. А за підсумком хто з дітей живе окремо, а хто вчиться за кордоном.

Та й взагалі - будуватися протягом 10 років - не для слабаків. Я б не потягнув. )

Змінено користувачем vadimv
  • Лайк 1
Посилання на коментар

22.04.2022 в 08:30, tarick сказав:

photo_2022-04-22_08-28-52.thumb.jpg.3add8c9425b73d84643d83dad05bd947.jpg

photo_2022-04-22_08-27-08.thumb.jpg.56ece4305cab8eb4f8eec573a3ed278d.jpg

Щиро вітаю Вас, я дуже рада, що у Вас вистачило сил все відновити та зберегти стійкість духу незважаючі на всі людські/нелюдські вчинки оточуючих

• Лайк 10
Посилання на коментар

14 часов назад, Gitan сказал:

Гарно.))

Ну, подивимось... Поки діти ще досить малі щоб кудись їхати, старшому 13.

Посилання на коментар

5 часов назад, irina1969 сказал:

Щиро вітаю Вас, я дуже рада, що у Вас вистачило сил все відновити та зберегти стійкість духу незважаючі на всі людські/нелюдські вчинки оточуючих

Дякую. У минулому році майже весь сезон пішов на відновлення пошкоджень, тільки восени зміг перейти до подальшого впорядкування і добудови. Зараз ще трохи підкину фото, що зробив за рік.

• Лайк 6
  • Дякую 1
Посилання на коментар

Навесні зробили город із піднятими грядками. Картоплю вирощувати не плануємо, садили полуниці, огірки, помидори, перець, зелень. Врожаю вистачило не тільки на поїсти, але і на консервацію.
Також ліворуч відно шпалеру під виноград. Зварив з стобчиків на яких колись був паркан на місці гаражу і залишків арматури. Дуже непогано получилось.

dom206.thumb.jpg.7894c8e5d082f27e0d3f15e683e31b9f.jpg

Влітку зробили пічку+барбекю з бесідкою.
dom208.thumb.jpg.0c5723848bab410446ef7627814f7cfd.jpgdom207.thumb.jpg.571dd39178835dc84dbcde1eccb564be.jpg

• Лайк 17
Посилання на коментар

6 минут назад, Yull сказал:

Класні грядки) а з чого ви їх зробили ?

Отака плитка:  angio.com.ua/ua/ishop/trotuarnaya_plitka_i_bordyury/trotu/plitka_trotuarnaya_pechene_40h40h5_sm_krasnyy.html

Фото ближче:

photo_2023-11-18_16-16-46.thumb.jpg.9defa3f31193e49b9cc75898da831044.jpg

• Лайк 11
Посилання на коментар

І ще дещо, наразі далеке від готовності, але колись доробиться...
Було:

Спойлер

dom209.thumb.jpg.54aa4ce42194710d1d121077ac438ba6.jpg

Стало:

Спойлер

dom210.thumb.jpg.b5bcd1f94658eea67652ae57991a57be.jpg

• Лайк 22
  • Дякую 2
Посилання на коментар

18 годин тому, tarick сказав:

Отака плитка

Яким чином плитку не розперло від грунта і вона стоїть строго вертикально?

• Лайк 2
Посилання на коментар

12 часов назад, Сергей Стрельник сказал:

Яким чином плитку не розперло від грунта і вона стоїть строго вертикально?

вона встановлена як бордюри встановлюються - вкопана на 15 см у грунт і поставлена на цементний розчин.

• Лайк 9
Посилання на коментар

• 10 місяців потому...

Треба трохи оживити тему )

Цього літа трохи приділив увагу автономності хатинки.

До:

966637410_NVR__main_20240520133129_@1.thumb.jpg.d47044d34d6634ae7589c371b793651c.jpg

Проміжний варіант:

874576316_NVR__main_20240617133048_@1.thumb.jpg.3833005bacecc9461381ace4832e57ea.jpg

"Апетит приходить під час їжі":

1610507065_NVR__main_20240705135707_@1.thumb.jpg.7eb2c1b8bc7740e228c26b784733910a.jpg

До панелей поставив інвертор на 12 кВт і пару батарей по 8.8 кВт*год. Згодом додав ще одну батарею на 14,3 кВт*год.

У принципі, якби не обмеження по потужності на одну фазу (до 6 кВт) - то більше ніж півроку можна взагалі з мережі нічого не брати. Більше того - вистачало і на зарядку двох електрокарів аж до кінця вересня. Буквально позавчора вперше з червня місяця зарядив одну машину вночі з мережі. А на звичайні потреби будинку поки що ще вистачає з запасом. Як подешевшають інвертори - планую додати ще один в паралель. Це вирішить проблему із обмеженням до 6 кВт на одну фазу (буде до 12 кВт на одну фазу, що вже достатньо для будь-яких моїх потреб).

• Лайк 12
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

Це напевно перший випадок на форумі (принаймні я інших не бачив) коли хтось встановив панелі в напрямку зворотньому від нахилу ската.

Посилання на коментар

4 минуты назад, Vikctor сказал:

Це напевно перший випадок на форумі (принаймні я інших не бачив) коли хтось встановив панелі в напрямку зворотньому від нахилу ската.

Довелось, бо одного скату відверто мало. Не покривало б навіть власні потреби.

Посилання на коментар

1 минуту назад, tarick сказал:

Довелось, бо одного скату відверто мало. Не покривало б навіть власні потреби.

Та я розумію чому ви це зробили. Написав лишень що досі такого не бачив. Але ж напевно монтажники бачили/робили раз запропонували таке. А яка там конструкція, якщо в курсі? Бо по фото не видно. А наразі це досить актуальна тема.

• Лайк 1
Посилання на коментар

6 минут назад, Vikctor сказал:

Та я розумію чому ви це зробили. Написав лишень що досі такого не бачив. Але ж напевно монтажники бачили/робили раз запропонували таке. А яка там конструкція, якщо в курсі? Бо по фото не видно. А наразі це досить актуальна тема.

Надеюсь ТС не будет против за отсебятину :-)

Я видел видосы еще и с актуаторами доя возможности смены угла зима/лето

Но самое интересное у моего соседа стоит по 10 панелей на юг/север :-)

Я когда увидел прмфигел :-) При том что на юг еще легко помещается 4 панели

Но я еще больше прифигел от статистики которую он начал собирать, это процент выработки север/бг первое поле это север, и заметно проигрывать оно начало только в сентябре, крыша повернута на 10 градусов юг это 190 север соответственно в сторону востока тоже на 10

IMG-1997c718cb3d271dcdf1e494d7f418e9-V.jpg.95babac04ff7c7baa64333db30cdac91.jpg

• Лайк 2
Посилання на коментар

3 часа назад, Vikctor сказал:

"монтажники" - то я)

і конструкція моя.
тільки підняти і прикрутити допомогли хлопці.

photo_2024-10-02_01-47-56.thumb.jpg.530144df0c0bbc55df735e2f4820d699.jpgphoto_2024-10-02_01-47-48.thumb.jpg.4ff1eaaab0ec4f3daf9d4e91fdafd2dc.jpg

Конструкція із сталевого уголка 40х3 плюс стандартний "сонячний" профіль 41х41

• Лайк 8
Посилання на коментар

6 часов назад, tarick сказал:

Конструкція із сталевого уголка 40х3 плюс стандартний "сонячний" профіль 41х41

Парусность нефиговая получилась.

На вид - жиденько как то.

Как оно против ветра стоять будет, интересно.

Змінено користувачем DimaF
  • Лайк 1
Посилання на коментар

10 годин тому, mib сказав:

Но самое интересное у моего соседа стоит по 10 панелей на юг/север :-)

В мене СЕС орієнтована на північ, всі 10кВт. Тому що ліс і тому що це був оптимальний варіант в моїх умовах. Подивилась графік, сьогодні  генерація почалась о 7.20. Зараз "сонце" дає вже біля 1 кВт, хоч небо хмарне та сонця не видно. В вересні завжди покриваємо споживання за рахунок СЕС. Перший рахунок з оплатою прийде за жовтень. Час від часу я викладала та розповідала про показники моєї СЕС. Що вас дивує?

Стосовно парусності. Не знаю чи не уважно прочитала, як зорієнтовані панелі у ТС. Він мешкає в тому ж кутку, що і я. Тож вітри в нас західні і дуже сильні. В тому році, вперше, вітром висмикнуло вертикального ялівцю, дорослого, заввишки 4м. Подивились на ком, коріння з боку заходу, звідки постійно дме вітер, майже не було. Посадили знов, прив'язали, росте далі.

Панелі розташували горизонтально, тож проблем не було і нема.

• Лайк 3
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...