Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

5 этажка в садовом товариществе. Легально?

AOZ1

Рекомендовані повідомлення

Дати загорелись купить. Это Бориспольский район.

Там сейчас фундамент и первый этаж. Самострой?

Шансы без суда на сдачу в эксплуатацию?

Да и цена вообще-то смущает.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Дати загорелись купить. Это Бориспольский район.

Там сейчас фундамент и первый этаж. Самострой?

Шансы без суда на сдачу в эксплуатацию?

Да и цена вообще-то смущает.

 

Згідно до наказу ДЕРЖАВНОГО КОМІТЕТу УКРАЇНИ ІЗ ЗЕМЕЛЬНИХ РЕСУРСІВ від 23.07.2010 N 548 Про затвердження Класифікації видів цільового призначення земель zakon1.rada.gov.ua/laws/show/z1011-10

 

Секція A Землі сільськогосподарського призначення

 

01.05 Для індивідуального садівництва

01.06 Для колективного садівництва

 

Секція B Землі житлової та громадської забудови

 

02.03 Для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку

 

1. Исходя Приказа земля для садовоцтва - земля сельхозназначения, А Вам на ней построят Жилой многоквартирній дом, который можно строить на земле другого назначения- Землі житлової та громадської забудови.

 

2. В статуті садівничого товариства kalinovujgaj.com.ua/statut-st/ регламентируется нормы Рекомендовані норми:

будинок розміщувати на відстані не ближче ніж 3 м. від меж земельної ділянки, господарські споруди – не ближче 1 м., вольєри із птахами або тваринами – 4м., високорослі дерева – 3м., середньо рослі – 2 м., кущі – 1 м. від меж суміжної ділянки. В разі , якщо відстані становлять менше рекомендованих, вони погоджуються із сусідами в індивідуальному порядку або визначаються за рішенням суду.

 

Исходя из этого , много ли людей , членов кооператива( а их 300-500 человек) обрадуется появлению 5-ти этажки? Кому-то это перекроет вид(проход) к лесу(реке) они начнут писать жалобы.

 

3. Электоэнергия. Відповідно до Закону України «Про об'єднання громадян», садівниче товариство є добровільним громадським об'єднанням для організації колективного саду та городництва і створення умов для культурного проведення вільного часу на земельних ділянках, має бути зареєстроване в органах державної влади і має статус юридичної особи, користується правами і виконує обов'язки, пов'язані з його діяльністю, і має самостійний баланс. Садівниче товариство має повну господарську самостійність у впровадженні своєї діяльності і покриває свої витрати за рахунок внесків членів товариства і доходу від його господарської діяльності.

Електрична енергія продається юридичною особою — енергопостачальною компанією іншій юридичній особі — садівничому товариству на межі балансової належності електричних мереж зазначених суб'єктів взаємовідносин. Відносини між юридичними особами — садівничим товариством та енергопостачальником регулюються Правилами користування електричною енергією, затвердженими постановою НКРЕ №28 від 31.07.96. Згідно Правил товариство сплачує постачальнику електричної енергії вартість електричної енергії відповідно до показів приладу обліку, встановленого на межі балансової належності.

Оскільки енергопостачальник на підставі договору постачає електричну енергію юридичній особі — Товариству, окремі члени останнього не мають права та юридичних підстав вносити кошти за спожиту електричну енергію за індивідуальними розрахунковими книжками безпосередньо на рахунок енергопостачальника.

 

Крім того, слід зауважити, що загальний прилад обліку, встановлений на межі балансової належності між енергопостачальником та юридичною особою — садівничим товариством, крім електричної енергії, спожитої усіма членами садівничого товариства, враховує витрати електричної енергії в елементах мереж (нагрів елементів мереж, контактних з'єднань тощо), споживання електричної енергії на загальні потреби Товариства (освітлення вулиць, роботу насосів, електроспоживання контори тощо), а також безоблікове споживання електричної енергії окремими членами Товариства. Таким чином, сумарне споживання за показами індивідуальних лічильників окремих членів Товариства завжди буде меншим від споживання, зафіксованого загальним приладом обліку. Оскільки Товариство має розраховуватися за загальним приладом обліку, згадана різниця розподіляється між членами Товариства. Порядок розподілу зазначених витрат перебуває у виключній компетенції Товариства (відповідно до Статуту).

 

Исходя из выше изложенного без судов Вам не обойтись. Поэтому думайте, считайте. Решение за Вами. Удачи:)

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

я б не був таким категоричним. Жодний нормативний документ не регулює параметри для садового будинку.

 

Подивіться статут товариства, якщо там нічого не написано - то катастрофічних ризизів нема. Є справи, коли зносять, є справи коли вводять.

 

От в одному і колегою погоджусь: я б спершу побачив кіловати, а тільки потім платив гроші. Це проблема для СТ.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...