7Валентин7 Опубліковано: 19 липня 2015 Поділитись Опубліковано: 19 липня 2015 Допоможіть! Яку необхідно вибрати проволоку на заземлення, (контур). Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
4587derek Опубліковано: 19 липня 2015 Поділитись Опубліковано: 19 липня 2015 прут від 18 мм діаметром, або полоса 40*4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Метизы-94 Опубліковано: 21 липня 2015 Поділитись Опубліковано: 21 липня 2015 Думаю, что нужно брать для этих целей специально разработанную для этого проволоку или полосу для заземления и молниезащиты. Не слышал, чтобы кто-то делал такую в Украине, если кто знает, то отзовитесь. Я и себе для офиса и на продажу на склад беру польскую проволоку для заземления и полосу тоже. Сделал фото с них и даю во вложении. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
S_Vladimir_79 Опубліковано: 21 липня 2015 Поділитись Опубліковано: 21 липня 2015 Допоможіть! Яку необхідно вибрати проволоку на заземлення, (контур). Можно заземление и без проволоки сделать. И быстрее, и навсегда - с помощью штырей из нержавейки. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Метизы-94 Опубліковано: 21 липня 2015 Поділитись Опубліковано: 21 липня 2015 Можно заземление и без проволоки сделать. И быстрее, и навсегда - с помощью штырей из нержавейки. мы воспользовались подобным советом и себе на офисе сделали с штырей. Со временем начинает падать сопротивление и раз в 4-5 лет приходится вызывать электриков для ремонтных работ. Когда я делал заземление на доме, то уже далал с проволоки, как полагается. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
S_Vladimir_79 Опубліковано: 21 липня 2015 Поділитись Опубліковано: 21 липня 2015 мы воспользовались подобным советом и себе на офисе сделали с штырей. Со временем начинает падать сопротивление и раз в 4-5 лет приходится вызывать электриков для ремонтных работ. Штыри из нержавейки были? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Метизы-94 Опубліковано: 21 липня 2015 Поділитись Опубліковано: 21 липня 2015 Штыри из нержавейки были? спросили у больного здоровья:D Я знать не знал, какие штыри там применялись. Завхоз сказал, что сделано, проверяющие замерили сопротивление и дали бумагу, я оплатил. Глубже не вникал. Вы меня поставили в тупик. Буду узнавать. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
S_Vladimir_79 Опубліковано: 21 липня 2015 Поділитись Опубліковано: 21 липня 2015 спросили у больного здоровья:D Я знать не знал, какие штыри там применялись. Завхоз сказал, что сделано, проверяющие замерили сопротивление и дали бумагу, я оплатил. Глубже не вникал. Вы меня поставили в тупик. Буду узнавать. Это я к тому, что качество зависит не от способа выполнения заземления, а, собственно, от материала из которого оно выполняется. Можно не использовать штыри из нержавейки, а взять полосу, но опять же из нержавейки. А сопротивление будет расти везде: в полосе, штырях, уголках, трубах, если они ржавеют. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Метизы-94 Опубліковано: 21 липня 2015 Поділитись Опубліковано: 21 липня 2015 А сопротивление будет расти везде: в полосе, штырях, уголках, трубах, если они ржавеют. Именно поэтому следует брать специальную проволоку для заземления. В той, которую у нас на складе удельная плотность цинка 270-320 г/м2, а у рядом лежащей проволоки оцинкованной по ГОСТ 3282-74 цинка 70-90 г/м2. Естественно, что при таком высоком цинковании проволока или полоса не будет ржаветь долго. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
S_Vladimir_79 Опубліковано: 21 липня 2015 Поділитись Опубліковано: 21 липня 2015 будет ржаветь долго. А нержавейка еще дольше. Штыри из нержавейки гораздо проще вбить, чем копать траншеи, соединять, сваривать и т.д. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Метизы-94 Опубліковано: 21 липня 2015 Поділитись Опубліковано: 21 липня 2015 А нержавейка еще дольше. Штыри из нержавейки гораздо проще вбить, чем копать траншеи, соединять, сваривать и т.д. Если так, то полосы и проволоки для заземления вообще не должны иметь спрос. Чую я, что есть здесь какой-то подвох, о котором я не знаю, а Вы не говорите или тоже не знаете. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
S_Vladimir_79 Опубліковано: 21 липня 2015 Поділитись Опубліковано: 21 липня 2015 Если так, то полосы и проволоки для заземления вообще не должны иметь спрос. Чую я, что есть здесь какой-то подвох, о котором я не знаю, а Вы не говорите или тоже не знаете. Полосу могут использовать в таких случаях, как на картинке, например Проволоку не используют в заземлении вообще, она для молниезащиты. Также полосу используют для выпусков из земли от штырей к этой самой проволоке, которая опускается по стене здания. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Метизы-94 Опубліковано: 21 липня 2015 Поділитись Опубліковано: 21 липня 2015 Полосу могут использовать в таких случаях, как на картинке Спасибо, просветили немного. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
roverspam Опубліковано: 21 липня 2015 Поділитись Опубліковано: 21 липня 2015 интересует похожий вопрос - какой кабель лучше всего купить для соединения контура заземления с самой электрикой в доме (метров 5-7). Подозреваю, что нужно взять одножилку где-то сечением 4 мм. Но какой марки? ВВГ одножильный бывает? Если не ВВГ, то какой ещё? Или может есть специальный кабель для этого? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Energon Опубліковано: 21 липня 2015 Поділитись Опубліковано: 21 липня 2015 какой кабель лучше всего купить для соединения контура заземления с самой электрикой в доме нужно взять ПВ3-10мм2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
roverspam Опубліковано: 21 липня 2015 Поділитись Опубліковано: 21 липня 2015 нужно взять ПВ3-10мм2 Спасибо! А почему именно такой? В характеристиках указано 15 лет гарантии (у ВВГ 30 лет) и я думал, что многожилка - это только для внутреннего использования или для переносок... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
S_Vladimir_79 Опубліковано: 21 липня 2015 Поділитись Опубліковано: 21 липня 2015 Для заземления сечение важно, а не сама изоляция, поэтому берите любой. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Evgen:Koc Опубліковано: 22 липня 2015 Поділитись Опубліковано: 22 липня 2015 интересует похожий вопрос - какой кабель лучше всего купить для соединения контура заземления с самой электрикой в доме (метров 5-7). Подозреваю, что нужно взять одножилку где-то сечением 4 мм. Но какой марки? ВВГ одножильный бывает? Если не ВВГ, то какой ещё? Или может есть специальный кабель для этого? Круглий провідник діаметр 8 мм, поцинкований у гарячий спосіб шаром щонайменше у 70 мкм. Аби глянути на нього, зайдіть на (ссылка устарела). З'єднання різних металів (сталь/мідь) у землі створює гальванічну пару металів, яка протягом кількох років роз'їсть увесь цей вузол. На крайній випадок, для влаштування такого з'єднання у землю вбудовується колодязь. Картинка - на тому ж сайті, якщо набрати у віконечку пошуку (правий верхній куток) артикул цього виробу 5106028. Через високу вартість, такі технічні рішення зустрічаються лише у особливих випадках. Добавлено через 5 минут Проволоку не используют в заземлении вообще, она для молниезащиты. Также полосу используют для выпусков из земли от штырей к этой самой проволоке, которая опускается по стене здания. Чому ж ні? Для сталі достатньо 50 мм кв., аби безпечним чином відпровадити струм блискавки у десятки кілоамперів. Для вземлення електроустановки споживача цього буде цілком достатньо. Це і є діаметр 8 мм. Добавлено через 7 минут Можно заземление и без проволоки сделать. И быстрее, и навсегда - с помощью штырей из нержавейки. Нержавна сталь у системах уземлення використовується у особливих випадках: - надто агресивні ґрунти; - влаштування уземлювача під гідроізольованим фунтадментом (висока вологість - небезпека корозії). У решті випадків цілком пасує поцинкована сталь. Не конче треба щось забивати у ґрунт. Якщо на глибині 1,5-2 м залягає важкий грунт (каміння) доводиться влаштовувати горизонтальні електроди з штаби 30х3,5 мм, поцинкованої у гарячий спосіб, як тут вже зазначалося. Якщо на доступній глибині залягають водоносні (зволожені) шари - бажано дістати електродом до них. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
S_Vladimir_79 Опубліковано: 22 липня 2015 Поділитись Опубліковано: 22 липня 2015 Для вземлення електроустановки споживача цього буде цілком достатньо. По нормам сечение в земле должно быть 100 мм2, поэтому в земле её укладывать нельзя. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Evgen:Koc Опубліковано: 23 липня 2015 Поділитись Опубліковано: 23 липня 2015 По нормам сечение в земле должно быть 100 мм2, поэтому в земле её укладывать нельзя. Норми ті писалися на "чорний" метал. Поцинкованого достатньо 80 мм кв. У світі лишилося небагато країн, які продовжують так розкидуються металом. Лишилося 5 місяців до того, як ринок України відкриється для Європейського співтовариства. Нам давали вже багато разів терміни, аби ми привели свою нормативну базу щодо електротехніки у відповідність з системою CENELEC. Далі буде за принципом "Хто не заховався - я не винуватий" 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
S_Vladimir_79 Опубліковано: 23 липня 2015 Поділитись Опубліковано: 23 липня 2015 Норми ті писалися на "чорний" метал. Поцинкованого достатньо 80 мм кв. Правильно, диаметр проволоки 10 мм. Ранее Вы писали про 8 мм. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
roverspam Опубліковано: 23 липня 2015 Поділитись Опубліковано: 23 липня 2015 Круглий провідник діаметр 8 мм, поцинкований у гарячий спосіб шаром щонайменше у 70 мкм. Аби глянути на нього, зайдіть на (ссылка устарела). З'єднання різних металів (сталь/мідь) у землі створює гальванічну пару металів, яка протягом кількох років роз'їсть увесь цей вузол. На крайній випадок, для влаштування такого з'єднання у землю вбудовується колодязь. Картинка - на тому ж сайті, якщо набрати у віконечку пошуку (правий верхній куток) артикул цього виробу 5106028. Через високу вартість, такі технічні рішення зустрічаються лише у особливих випадках. уже купил ПВ3 10мм. Т.е. стык меди и стали будет слабым местом в земле? Если его забетонировать/заизолировать как-то - поможет? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Energon Опубліковано: 23 липня 2015 Поділитись Опубліковано: 23 липня 2015 Т.е. стык меди и стали будет слабым местом в земле? так сделайте вывод на стену сталью. И там сделайте аккуратное болтовое соединение. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Firetuf Опубліковано: 23 липня 2015 Поділитись Опубліковано: 23 липня 2015 уже купил ПВ3 10мм. Т.е. стык меди и стали будет слабым местом в земле? Если его забетонировать/заизолировать как-то - поможет? а кто Вам сказал его покупать и вообще, что значит ПВ3 10мм? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
anlug Опубліковано: 23 липня 2015 Поділитись Опубліковано: 23 липня 2015 З'єднання різних металів (сталь/мідь) у землі створює гальванічну пару металів, яка протягом кількох років роз'їсть увесь цей вузол. 1. А як же штирьове заземлення Galmar (сталевий штир покритий міддю)? За кілька років згниє? 2. Чи можна приєднати заземлювач з нержавійки до щитка мідним проводом, а не сталевою полосою? Чи можна уникнути корозії при такому з'єднанні і чи буде вона взагалі? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз