Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Як зробити розподіл участку при наявності двох співвласників.

дімич

Рекомендовані повідомлення

Доброго дня. Склалася така ситуація: нас два співвласники є спільний будинок з окремими санвузлами, окремою системою опалення і водопостачання, ділянка 8 соток з долями 3:5 і 2:5. Моя частина більша по документах, але сусід встановив паркан так, що її лишилось половина, а інша половина на його території. Маємо спільний акт на землю, в техпаспорті і його і моя частина. Маю бажання поділити участок по документа і забрати свою територію. Що я маю робити, чи можливо розділити будинок по стіні, коли ми всеодно автономно можемо існувати? Сусід добровільно не хоче, а в суд піду, якщо іншого виходу не знайду "полюбовно". Допоможіть з порадами, може хтось через таку ситуацію проходив.
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Відповідно до ст. 40 Земельного кодексу України громадянам України за рішенням органів виконавчої влади і місцевого самоврядування можуть передаватися у власність або в оренду земельні ділянки для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і гаражного будівництва в межах норм, визначених Земельним кодексом.

Однак можливість визначення в натурі та приватизації земельної ділянки під частиною будинку не передбачено. Тому у випадках виникнення спільної часткової власності на один будинок виникає і спільна часткова власність на земельну ділянку, на якій цей будинок розміщений.

При цьому частка кожного співвласника будинку у власності на земельну ділянку, на якій він знаходиться, пропорційна його частці у власності будинку. Державний акт на спільну часткову власність у таких випадках видається кожному із співвласників. На ньому обов'язково зазначаються всі співвласники цієї земельної ділянки або уповноважені особи співвласників.

Якщо ж є можливим поділ будинку в натурі із виділенням окремої частини в окреме домоволодіння (реєстрація в БТІ, присвоєння окремої адреси), то в такому разі можливий і поділ земельної ділянки із виділенням її окремої частини в окрему земельну ділянку.

ось деякі корісні посилання з цього пітання

zakon4.rada.gov.ua/laws/show/z0774-07

zakon2.rada.gov.ua/laws/show/v0007700-91

(ссылка устарела)

chorniy-butyrin.com.ua/pro-vidil-u-naturi-chastki-majna/

forum.liga.net/Messages.asp?did=174620

zemres.com/forum/viewtopic.php?t=5323

zemres.com/forum/viewtopic.php?f=24&t=589&start=400

з повагою,Вікторія

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...