Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Оздоблення сходів гранітом

Raha

Рекомендовані повідомлення

Планую зробити оздоблення гранітом (товщина 2см) бетонних сходів всередені будинку, але дещо заплутався в порядку проведення робіт. Що робити спочатку - штукатурку стін (машинна Knauf - МП 75), а потім оздоблювати сходи гранітом, чи спочатку оздобити сходи, а вже потім робити штукатурку.

 

Майстри по оздобленню кажуть (малюнок 1), що завжди спочатку оздоблюють гранітом, а вже потім штукатурять. А штукатури кажуть (малюнок 2), що спочатку штукатурка, а оздоблення гранітом вже потім, тому що якщо спочатку оздобити гранітом, то не вийде зробити примикання гранітної поступі до стіни і з часом штукатурка може відколотись.

 

Прямо протилежні заяви... ну і що з цим робити? Особисто мені більш подобається другий варіант (оздоблювати гранітом вже після штукатурки), але майстри по оздобленню теж щось мають в голові, коли кажуть протилежне...

1.gif.168c1af8e0622d9a89b54442fb6f3161.gif

2.gif.4d0ae881f279b04482220bddc61d9afc.gif

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Действительно, в первом варианте, даже если появится небольшое смещение гранитной плиты штукатурка может отколоться. Кроме того при втором варианте если решите сменить покрытие(да еще и на другой толщины) или просто сменить поврежденную плиту у вас останется просто ровная готовая ко всем эксперементам стена. И вообще обычно сразу делают подготовительные, грубые, черновые работы, а потом отделочные и наносят финишные и декоративные покрытия. (Все сугубо ИМХО).
  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Гранітчики не хочуть чекати доки зробиться штукатурка і намагаються обгрунтувати чим попало. Трошки хитрують і на магаються полегшити собі роботу, бо не треба робити стик із стіною. Хоча там, мабуть, буде плінтус який закриє цей стик, де може сколотись штукатурка.

Штукатури не хочуть мати клопіт із чистовими сходами, а раптом щось впаде на них і зявиться скол. Навіщо брати на себе відповідальність?

Щоб надійно захистити сходи, їх потрібно обшивати фанерою або ОСБ, а це дадаткова робота і затрати на матеріали. Знову ж фанера заважатиме штукатурам підійти до самого каменю і стик не вийде.

Найбезпечніший варіант для каменю і спокійний для замовника наступний:

1. штукатурка 2. камінь 3. маляра підправляють стик між каменем і стіною 4. обклейка сходів

 

п.с. У мене на обєкті раз були такі шустрі майстри по художній ковці, що хотіли поручні поставити ще до облицювання сходів. Один мій погляд і вони зрозуміли коли їм прийти наступного разу.:D Потім вони включили мозги, приїхали закріпили закладні на які після фарбування були змонтовані поручні.

  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Практичнее будет сначала оштукатурить (получите геометрию помещений),затем укладывайте гранит,монтируйте ступени.
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...