Canton Опубліковано: 2 травня 2018 Поділитись Опубліковано: 2 травня 2018 Ну раньше такое было, как сейчас - не знаю. Да, так и есть. У меня мать инвалид 82 г,живет со мной, я в теории прокачал такую возможность Добавлено через 3 минуты Не ну все логично, если ты безработный, то за какой шиш ты живешь? Ну я живу на скопленное непосильным трудом. И з\п (военная) была всегда нормальная, пенсия (персоналка) тоже была приличная до 2014.И зарабатывал после дембеля в 1998 тоже нормально. Вот и посчитал, что мне хватит. А тут меня мордой об стол. Вижу, что уже не хватит Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
БеLка Опубліковано: 2 травня 2018 Поділитись Опубліковано: 2 травня 2018 У меня нет субсидии - и плачу по полной. И переживаю больше, за то что опять будет поднятие цен. 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Татьяна 1973 Опубліковано: 2 травня 2018 Поділитись Опубліковано: 2 травня 2018 Еще даю на рассмотрение странную идею. Зарегимться ФОПом и платить себе какую-то мелкую зарплату. Может, будет выигрыш по сравнению с 5286. Я никогда не был ФОПом, кто в курсе, скажите что это трэш) Для фізичних осіб — підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування, незалежно від отриманих (неотриманих) доходів до сукупного доходу за кожний місяць враховується дохід, обчислений в таких розмірах мінімальної заробітної плати, встановленої станом на кінець періоду, за який враховуються доходи: однієї мінімальної заробітної плати — для платників єдиного податку першої групи; двох мінімальних заробітних плат — для платників єдиного податку другої групи; трьох мінімальних заробітних плат — для платників єдиного податку третьої групи. При цьому не враховується дохід, отриманий самозайнятою особою, та дохід від провадження підприємницької діяльності, інформацію про які подано ДФС на запит структурного підрозділу з питань соціального захисту населення. Система оподаткування та група платника єдиного податку для спрощеної системи оподаткування визначається на початок місяця, з якого призначається житлова субсидія. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
pastor Опубліковано: 2 травня 2018 Поділитись Опубліковано: 2 травня 2018 У меня нет субсидии - и плачу по полной. И переживаю больше, за то что опять будет поднятие цен. Так я тоже когда-то работал с белой зп и о субсе не думал. А сейчас по здоровью живу на сбережения и депозиты. А цены с одной стороны мы хеджируем валютой) А с другой стороны, не гонитесь за свежими огурцами - здоровее будете. Добавлено через 7 минут однієї мінімальної заробітної плати — для платників єдиного податку першої групи; Так вот это самый нужный момент. Сколько там на практике на круг выходит? Опять же, сравниваем все с 5286 грн(для безработных). Кстати сейчас в доход учитывают чиcтую зарплату, уже без налогов? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Canton Опубліковано: 2 травня 2018 Поділитись Опубліковано: 2 травня 2018 Опять же, сравниваем все с 5286 грн(для безработных). Дык безработным вообще ничего не субсидируют. От слова СОВСЕМ 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
pastor Опубліковано: 2 травня 2018 Поділитись Опубліковано: 2 травня 2018 Дык безработным вообще ничего не субсидируют. От слова СОВСЕМ Так Вы же тоже колебетесь, признайте) По пункту 6 - нас да, лишают. По 12-му - дают субсу с учетом 5286. У них закон хромает. Я даже пока не звоню им, жду пока им спустят сверху расшифровку. Добавлено через 6 минут Если кому интересно, у нас в начале апреля вывесили у подъезда список квартир, задолжавших за уборку территории. Это где-то 7% от всех и суммы примерные 1000-2000 грн. 2 дня провисело, сняли 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Canton Опубліковано: 2 травня 2018 Поділитись Опубліковано: 2 травня 2018 Так Вы же тоже колебетесь, признайте) По пункту 6 - нас да, лишают. По 12-му - дают субсу с учетом 5286. У них закон хромает. Я даже пока не звоню им, жду пока им спустят сверху расшифровку. Я тоже не дергаюсь, в прошлый раз мне сказали до конца июня их не дергать. А по поводу колебаний - естественно дергаюсь, "уж больно у них все заумно" (С) 6. Житлова субсидія не призначається (у тому числі на наступний період), якщо: 3) у складі домогосподарства або у складі сім’ї члена домогосподарства є особи, що досягли 18-річного віку станом на початок періоду, за який враховуються доходи для призначення житлової субсидії (далі — особи, доходи яких враховуються під час призначення житлової субсидії), і в цьому періоді: за інформацією ДФС, Пенсійного фонду України, у них взагалі відсутні доходи, які враховуються під час призначення житлової субсидії; Житлові субсидії у випадках, передбачених абзацами другим — четвертим цього підпункту, призначаються, якщо особи, доходи яких враховуються під час призначення житлової субсидії, протягом такого періоду: навчалися за денною формою навчання у закладах середньої освіти, професійно-технічних навчальних закладах, закладах вищої освіти або зареєстровані у службі зайнятості як такі, що шукають роботу, і в цей період навчалися в центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості; отримували хоча б один із таких видів доходу, як пенсію, стипендію, допомогу при народженні (усиновленні) дитини, допомогу особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю, допомогу по догляду за особами з інвалідністю I і II групи внаслідок психічного розладу, допомогу особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю, тимчасову державну соціальну допомогу непрацюючій особі, яка досягла загального пенсійного віку, але не набула права на пенсійну виплату, допомогу по безробіттю Как я понял - П.12 относится именно вот к этим категориям, последний абзац... 12. Якщо у складі домогосподарства або у складі сім’ї члена домогосподарства є особи, що досягли 18-річного віку станом на початок періоду, за який враховуються доходи для призначення житлової субсидії, і в цьому періоді їх доходи були такими, що зазначені в абзацах другому — четвертому підпункту 3 пункту 6 цього Положення, у разі призначення житлової субсидії таким домогосподарствам (у тому числі за рішенням комісії) в розрахунок сукупного доходу домогосподарства включається середньомісячний дохід таких осіб у розмірі: Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Alex_kr Опубліковано: 2 травня 2018 Поділитись Опубліковано: 2 травня 2018 А когда это домушники работали в белую и кто захочет за вас налог платить? Сейчас людей в шею гонят, только что бы не оформлять. я вам больше скажу, работаю в сфере услуг зачастую работают в основном пенсионеры или предпенсионного возраста так из 100 человек если 5-7 согласились на официалку это прогресс проблема стала не можем в тендерах участвовать где требуют 1ДФ (хоть это и не законно) ну и народ прямо говорит нахрена мне оно надо, у меня субсидия, я лучше дома сидеть буду, чем работать на официалку Добавлено через 5 минут И переживаю больше, за то что опять будет поднятие цен. И шоб Вы даже не сомневались, до тех пор пока будут поднимать минималку, до тех же пор и будут раскачивать цены Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Репей Опубліковано: 2 травня 2018 Поділитись Опубліковано: 2 травня 2018 Если подумать - то на субсидии влияет - доходы семьи, которые официально необходимо уменьшать до прожиточного минимума на человека. Покупка свыше 50тыс грн - необходимо чтобы налоговая не видела этой покупки. Задолженность по ЖК услугам - я так понимаю по тем услугам, на которые идет субсидия. Лично у меня субсидия идет на газ и на электрику, а на воду - субсидии нет. А задолженность по оплате за воду 1560грн. Думаю - субсидию дадут. Ну и по новому постановлению - наличие авто до 5лет возраста и дома больше 200кв.м.(квартиры - больше 120кв.м.) - это уже интересно! Но самое главное на что влияет Кабмин - это норма куб газа на кв.м площади отопления. Я начинал получать субсидию норма была 11куб-кв.м А сейчас дошли до 4,5куб\кв.м. С целью стимулирования энергосбережения, с 1 мая 2018 года социальная норма на газовое отопление будет приближена к реальным объемам потребления и составит 4,5 м3 на 1 м2 площади Полный текст читайте здесь: www.rbc.ua/rus/news/kabmin-izmenil-pravila-oformleniya-zhilishchnyh-1524927210.html Ще влітку 2014р коли норма була 11 м3 на 1 м2 площі , а потім різко була зменшена до 7 м3 на 1 м2 я задавався питанням - А ЯКА НОРМА В ПОЛЬЩІ, ШВЕЦІЇ, ФІНЛЯНДІЇ ? І ніхто мені не відповів. Так в рідній "неньці Україні" завдяки "мудрим рішенням КабМіну" норма дійде до 1 м3 на 1 м2 площі. І ось потім буде ефективне енергозбереження і економія коштів для субсидій. Вот как то так. И не нужно никакого увеличения доходов и прожиточного минимума. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Alex_kr Опубліковано: 2 травня 2018 Поділитись Опубліковано: 2 травня 2018 Субсидії видаватимуть живими грошима, але перед тим «відсіють» претендентів vobu.ua/ukr/analytics/news/item/subsydii-vydavatymut-zhyvymy-hroshyma-ale-pered-tym-vidsiiut-pretendentiv Уже в наступному опалювальному сезоні субсидії видаватимуть живими грошима. Таке рішення на своєму засіданні прийняв Уряд. За словами урядовців, монетизація стане додатковим стимулом для енергоефективності. Однак, разом з уведенням монетизації субсидій, чиновники також збираються зробити жорсткішими критерії відбору потенційних субсидіянтів. Так, зокрема, якщо у власності сім’ї є автомобіль, якому менше п’яти років, окрім мопеда та авто, наданого органом соцзахисту населення, субсидію не призначатимуть. Субсидія відміняється якщо площа квартири перевищує 120 кв. метрів, а будинку — 200 кв.м, окрім дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей. Власники такої житлової площі будуть оплачувати послуги в повному обсязі. Тим людям працездатного віку, хто офіційно не працює і претендує на субсидію, але не реєструється як безробітний — автоматом рахуватимуть дохід три прожиткові мінімуми — 5286 грн. Власників квартир, які здають їх в оренду, зобов’яжуть доходи від здачі в оренду квартири зазначати в деклараціях про доходи — у новій графі «інші доходи». Своєю чергою, із метою стимулювання енергозбереження з 01.05.18 р. соцнорму на газове опалення наближено до реальних обсягів споживання і становитиме 4,5 м3 на 1 м2 площі, електроопалення — 30 кВт.год на 1 м2 площі. Під час призначення субсидії на понаднормову площу житла, норму може бути збільшено не більш ніж на 30%. Внутрішньо переміщені особи зможуть оформити субсидію без договору оренди житла — лише на підставі заяви і декларації, із зазначенням складу домогосподарства. Заява стане приводом для обстеження матеріально — побутових умов, а сам акт про обстеження — підставою для призначення субсидії. Уряд також проведе преміювання домогосподарств за економію ресурсів за підсумками цього опалювального сезону. Так як і минулого року, під монетизацію підпадають зекономлені домогосподарствами 150 кіловат електроенергії, якщо цей ресурс використовується для опалення, або 100 кубів газу. У грошовому еквіваленті це майже 700 грн. Субсидіантам, які економно використовували ресурси, треба так само, до 1 вересня, подати заяву в місцеве управління соцзахисту населення, на підставі якої виплачуватимуть грошову винагороду за енергоефективність. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Татьяна 1973 Опубліковано: 2 травня 2018 Поділитись Опубліковано: 2 травня 2018 Я тоже не дергаюсь, в прошлый раз мне сказали до конца июня их не дергать. А по поводу колебаний - естественно дергаюсь, "уж больно у них все заумно" (С) Так заумно, что, по-моему, и к осени могут до конца не разобраться(учитывая, что в этом году нам наши еще втирали про минимальные зарплаты вместо прожиточного минимума)) Попробовала сократить... 6. кому не призначають 1)кв 120м, будинок 200м 2)машина младше 5 лет 3)вітсутні доходи 4)50000 5)долги по комуналке 6)долг по субсидийному обязат. платежу 7. може бути призначено за рішенням комісії (кроме кв 120 и будинку 200) для безробітних: ......-перебувають у складних життєвих обставинах (хворі) ......-на момент призначення житлової субсидії сплачують єдиний соціальний внесок у розмірі, не меншому ніж мінімальний, протягом двох місяців підряд перед днем звернення за призначенням житлової субсидії або сплачують єдиний соціальний внесок у розмірі, не меншому ніж мінімальний, протягом двох місяців підряд перед місяцем, в якому житлова субсидія призначається без звернення громадянина. При цьому особі, яка працює за строковим трудовим договором, житлову субсидію за рішенням комісії може бути призначено лише у разі, коли строк дії строкового трудового договору є більшим, ніж строк, на який призначається житлова субсидія. не може бути призначено за рішенням комісії, якщо за кордоном більше 60 дн (крім складні обставини-хвороба+навчання, лікування, відрядження) 8. перелік, кому призначається 9. на кого розраховується -зареєстровані і проживають -члени сім’ї не зареєстровані(норми не враховують доходи зараховують) -призов до війська (норми зараховують, доходи не враховують) -зареєстрованих більше- за рішенням коміс.(крім заробітчан) 10. перелік доходів 11. за який період 12. размер дохода, если безработный (выбирайте из перечня)) если не хотите подавать на комиссию - 3 минималки если получаете один из видов ...по уходу I-II гр, по безработице и т.д.-фактично отримані Надеюсь, кому то пригодиться и можно меня понять . Поправьте, если ошибаюсь. Если есть заробітчани, разбирайтесь в 8 пункте....запуталась я там с этими "абзацами")) 6 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
silver8848 Опубліковано: 3 травня 2018 Поділитись Опубліковано: 3 травня 2018 Попробовала сократить... 6. кому не призначають 1)кв 120м, будинок 200м 2)машина младше 5 лет 3)вітсутні доходи 4)50000 5)долги по комуналке 6)долг по субсидийному обязат. платежу Мама пенсионерка 67 лет, одна в доме 270 м. Субсидии не будет??? Типа она алигарх, не работает и имеет такие хоромы. Ей что в этом возрасте заниматься продажей дома и покупкой однушки? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
MaksymS Опубліковано: 3 травня 2018 Поділитись Опубліковано: 3 травня 2018 Мама пенсионерка 67 лет, одна в доме 270 м. Субсидии не будет??? Нет. Или пусть сдает часть дома для компенсации затрат на его обслуживание, или продает и переезжает в площадь, которая соответствует одинокому пенсионеру - до 200 квадратов. Хотя на социальную норму площади могли бы субсидию и оставить... но нет. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vladdi Опубліковано: 3 травня 2018 Поділитись Опубліковано: 3 травня 2018 Хотя на социальную норму площади могли бы субсидию и оставить... но нет. Во всем мире, как это ни грустно, люди живут строго по средствам. И пенсионеры - самый яркий пример. Далеко не все смогли заработать достаточно, чтобы безбедно жить так же, как жили в лучшие годы, поэтому, увы, думать о будущем нужно пока здоров... 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
silver8848 Опубліковано: 3 травня 2018 Поділитись Опубліковано: 3 травня 2018 Во всем мире, как это ни грустно, люди живут строго по средствам. И пенсионеры - самый яркий пример. Далеко не все смогли заработать достаточно, чтобы безбедно жить так же, как жили в лучшие годы, поэтому, увы, думать о будущем нужно пока здоров... Во всем мире все делалось планово и постепенно, а не так как у нас за год все поменялось, а ты планируй как хочешь, но все равно прогадаешь. Евросоюзу уже много лет, а некоторые страны до сих пор полностью не перешли на евростандарты и пользуются своими внутригосударственными. Даже в НАТО дают время на переход на свой стандарт. А у нас за 4 года хотят похерить все, чем жил народ до этого. Такое можно применять к тем людям у которых есть время перестроиться, скажем для тех кому до 50-55 лет, а не для как в моем примере 67. Там ни здоровья, ни сил, ни времени уже нет.))) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Татьяна 1973 Опубліковано: 3 травня 2018 Поділитись Опубліковано: 3 травня 2018 Начинают потихоньку разжевывать. Дальше в Новини переходите, там еще статьи есть. teplo.gov.ua/rozyasnennya-po-subsidiyam/133.html 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Canton Опубліковано: 3 травня 2018 Поділитись Опубліковано: 3 травня 2018 Даже в НАТО дают время на переход на свой стандарт. Вот как раз НАТО и не дает никакого времени - ты сначала переходишь на 100% натовский стандарт, а потом тебе могут принять в НАТО. Ты должен взаимодействовать в системе с первой минуты членства 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
pastor Опубліковано: 3 травня 2018 Поділитись Опубліковано: 3 травня 2018 Я тоже не дергаюсь, в прошлый раз мне сказали до конца июня их не дергать. А по поводу колебаний - естественно дергаюсь, "уж больно у них все заумно" Вообще про дергания - я 2015, когда все это закрутилось, депозиты учитывали, а я как честный, задекларировал, летом мне дали субс в размере 0. Ну, я так и ожидал. Потом, в июле вышла постанова. что депо не учитывают, я раздуплился в сентябре. Писал новую заяву. В итоге переплатил. А сейчас, я думаю, надо начать дергаться(идти в отдел субсидий) где-то с 15-го мая. А пока мониторим эфир. Кстати, странно, онги зовут людей без доходов на перерегистрацию и тут же указывают в пункте 6, что лишат их субсидий. Ведь не так много пойдет через комиссию. Кстати, я как-то по ошибке, вписал в заяву, что не против, чтоб меня проверила комиссия(я почти честный фраер), так тетушки в отделе субс при ЖЭКе дружно все замазали корректором и отговорили. Добавлено через 6 минут Если подумать - то на субсидии влияет - доходы семьи, которые официально необходимо уменьшать до прожиточного минимума на человека. Покупка свыше 50тыс грн - необходимо чтобы налоговая не видела этой покупки. Задолженность по ЖК услугам - я так понимаю по тем услугам, на которые идет субсидия. Лично у меня субсидия идет на газ и на электрику, а на воду - субсидии нет. А задолженность по оплате за воду 1560грн. Думаю - субсидию дадут. Мой пример - за газ я не 1 счет не заплатил, пол-года прошло, субсу по газу прикрыли и только по газу. Заплптил - вернули Добавлено через 11 минут Так заумно, что, по-моему, и к осени могут до конца не разобраться(учитывая, что в этом году нам наши еще втирали про минимальные зарплаты вместо прожиточного минимума)) Попробовала сократить... 6. кому не призначають 1)кв 120м, будинок 200м 2)машина младше 5 лет 3)вітсутні доходи Татьяна и другие, кто понимает в гражданском праве. Вроде вот есть некое противорречие между 6-м и 12-пунктом по безработным. Так по теории, должны это трактовать в пользу граждан? В принципе, это будет интересно и для будущих извратов правительства. Добавлено через 12 минут Начинают потихоньку разжевывать. Дальше в Новини переходите, там еще статьи есть. teplo.gov.ua/rozyasnennya-po-subsidiyam/133.html Если безработным повезет, то учтут доход 5286 + еще какой-то непонятный соц внесок платить. Это 1.5% от 1762*3? Все-таки надо искать мелкую, белую работку, чтоб не втыкать в урядовый бред каждые пол-года. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
БеLка Опубліковано: 3 травня 2018 Поділитись Опубліковано: 3 травня 2018 Все-таки надо искать мелкую, белую работку, чтоб не втыкать в урядовый бред каждые пол-года. Идите в новус, сильпо и т.д или дворником. Как раньше весь андеграунд, в кочегарках прозябал. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Татьяна 1973 Опубліковано: 3 травня 2018 Поділитись Опубліковано: 3 травня 2018 (змінено) Татьяна и другие, кто понимает в гражданском праве. Вроде вот есть некое противорречие между 6-м и 12-пунктом по безработным. Так по теории, должны это трактовать в пользу граждан? В принципе, это будет интересно и для будущих извратов правительства. Вроде бы нет там противоречия просто криво написано Если эти пункты расписать так (особи, що зазначені в абзацах другому — четвертому підпункту 3 пункту 6 цього Положення назовём БЕЗРАБОТНЫЙ) Житлова субсидія не призначається, якщо у складі домогосподарства або у складі сім’ї члена домогосподарства є особа БЕЗРОБІТНА. Але за наявності БЕЗРОБІТНОГО житлову субсидію може бути призначено за рішенням комісії (крім наявності будинку 200 і квартири 120+за кордоном свыше 60 дн). Якщо у складі домогосподарства або у складі сім’ї члена домогосподарства є БЕЗРОБІТНІ, у разі призначення житлової субсидії таким домогосподарствам (у тому числі за рішенням комісії....некоторым категориям безработных можно и без комиссии) в розрахунок сукупного доходу домогосподарства включається середньомісячний дохід таких осіб у розмірі:..... Получается, если без обращения, не назначат и не продлят. А через комиссию - возможно. Возникает вопрос: эти комиссии будут заседать ежедневно, без обеда и ужина ? PS и еще: в городах областного значения решение комиссии может быть положительным только если безработный болеет или сплачує єдиний соціальний внесок Змінено 3 травня 2018 користувачем Татьяна 1973 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
pastor Опубліковано: 3 травня 2018 Поділитись Опубліковано: 3 травня 2018 Вроде бы нет там противоречия просто криво написано Если эти пункты [ATTACH]614945[/ATTACH] расписать так (особи, що зазначені в абзацах другому — четвертому підпункту 3 пункту 6 цього Положення назовём БЕЗРАБОТНЫЙ) Житлова субсидія не призначається, якщо у складі домогосподарства або у складі сім’ї члена домогосподарства є особа БЕЗРОБІТНА. Да, невесело как-то. Я считал, что у нас социальный договор, власть не борзеет, а мы не возмщаемся, не важно Янукович или Порошенко. Добавлено через 3 минуты Идите в новус, сильпо и т.д или дворником. Как раньше весь андеграунд, в кочегарках прозябал. И туда уже смортрел. Будет вам новый Цой, с песнями о субидиях) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
iks Опубліковано: 3 травня 2018 Поділитись Опубліковано: 3 травня 2018 Скажите сколько газа оставляют на лето после того как заберут переплату зимнюю? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Canton Опубліковано: 4 травня 2018 Поділитись Опубліковано: 4 травня 2018 Скажите сколько газа оставляют на лето после того как заберут переплату зимнюю? Нисколько Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Вомбат Опубліковано: 4 травня 2018 Поділитись Опубліковано: 4 травня 2018 Кому як Хоч бери і продавай секрети, як залишити собі зекономлений газ... 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Canton Опубліковано: 4 травня 2018 Поділитись Опубліковано: 4 травня 2018 Кому як Хоч бери і продавай секрети, як залишити собі зекономлений газ...Вопрос то был про ОФИЦИАЛЬНО Как оставить себе сэкономленное не стоял Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз