Raha Опубліковано: 21 лютого 2015 Автор Поділитись Опубліковано: 21 лютого 2015 Так... дещо зрозуміло. З ТА робота піролізника буде дещо ефективнішою та значно безпечнішою. Уявляю собі це так: Котел працює та нагріває ТА. З ТА вода буде відбиратися для ТП та гарячого водопостачання, а ТТ постійно підтримувати потрібну температуру в ТТ, наприклад 70 градусів. Якщо ТП вже не потребує енергії, а вода в ТА теж досягла рівня 70 градусів, то ТТ переходить в режим тління, але так як це твердопаливний котел та миттєво не зможе перейти в тління, то деякий час він буде генерувати зайву енергую і вона буде використана для додаткового нагріва ТА (з 70 градусів до 90) та можливо на додатковий нагрів води в бойлері непрямого нагріва. А потім ТТ всеж таки перейде в тління та не буде генерувати зайву енергію. Відмінність цієї системи від системи просто з гідрострілкою в тому, що є можливість зайву енергію акумулювати в ТА (нагрів від 70 до 90 градусів), а просто з гідрострілкою такої можливості нема та котел може закипіти. Я все вірно зрозумів? Мені слід всеж таки подумати над придбанням ТА, раз вже я намилився на опалення піролізним ТТ котлом та бажаю його зробити більш ефективним? І який об'єм? 750 літрів, 1000 літрів чи менше? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
2234424 Опубліковано: 21 лютого 2015 Поділитись Опубліковано: 21 лютого 2015 Я бы Вам рекомендовал выбросить такую инструкцию. При буфере, Т.А., короче неком баке, мощность котла правильней подбирать под размер этого бака. Смысл в чем: не проводить долгие зимние вечера возле котла пытаясь нагреть бак, а мощным котлом за 1-2 загрузки получить температуру в баке 90 градусов. А затем из бака долго использовать тепло для отопления. Так что в идеале, на бак 2000 л., хорошо бы иметь котел мощностью 80-100 кВт. Сергей, в котле СТС 25П или БТС 25П камера загрузки дров на 200 литров. 200 литров * 0,2 = 40 кг дров * 3,5 квт = 140квт / 25 квт/ч == 5,6 часа горения в номинале. 140кВт влезут в 2000 л. при дельте 70С (на практике дом будет забирать так что все нормально). Зачем котел на 80-100 кВт? Какая разница горит он 1 час или 6 часов? Все равно одни и те же 3 тачки дров и 40 кг. загруженных дров. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сергей 31 Опубліковано: 21 лютого 2015 Поділитись Опубліковано: 21 лютого 2015 у нас вот на форуме парень с Харькова себе сделал такой ТА в подвале - открытого типа, вот Я сейчас вяжу котельную с Т.А. на 2000 л. Вот, как этот бак выглядит. Большой зараза. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Rurik2 Опубліковано: 21 лютого 2015 Поділитись Опубліковано: 21 лютого 2015 А что мастер сказал по по воду ТП, предложения по решению от него были? Не совсем понял,теплый пол? А по поводу цен, да...Все виды альтернативного отопления ( я имею ввиду котельная, обвязка...) пелеты, дрова, уголь на деле оказываются самыми дорогими и геморройными Меня устраивает,живу в СТ,а тут газа нет,электричество дорого. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Профессионал Опубліковано: 21 лютого 2015 Поділитись Опубліковано: 21 лютого 2015 Та подождите, как газ по 9 грн./м3 будет, так сразу дрова покажутся бесплатными. А Вы думаете уже купите "на халяву" за 1800 гр, как давеча, машину дров? Все будем в опе и Вы с дровами, и Я с электричеством. Я имел ввиду что даже на первом этапе в хорошую кательную с ТТ надо вложить о её... Добавлено через 1 минуту Не совсем понял,теплый пол? Меня устраивает,живу в СТ,а тут газа нет,электричество дорого. Да, да теплый пол, если не нужен буфер, мастер видит решение? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Rurik2 Опубліковано: 21 лютого 2015 Поділитись Опубліковано: 21 лютого 2015 Да, да теплый пол, если не нужен буфер, мастер видит решение? Если отопление только ТП то не знаю,не спрашивал,у меня батареи+ТП,ТП долго прогревается и долго остывает,а батареи сразу тепло дают. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сергей 31 Опубліковано: 21 лютого 2015 Поділитись Опубліковано: 21 лютого 2015 Зачем котел на 80-100 кВт? Какая разница горит он 1 час или 6 часов? Все равно одни и те же 3 тачки дров и 40 кг. загруженных дров. Какая разница? За 1-6 часов, 40 кг дров? За 1 час, с 40 кг. дров тепла получится больше. За 6 часов часть дров успеет улететь в дымовую трубу. Мы говорим о идеальном варианте, а в жизни конечно все немного иначе. Но однозначно котла 25кВт., на 2000 л мало. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Raha Опубліковано: 21 лютого 2015 Автор Поділитись Опубліковано: 21 лютого 2015 Стосовно ТА - ті що я бачив в продажу мають висоту близько двох метрів. В саму топкову вони в мене влізуть, але під топковою є технічне підпілля і туди теж можна помістити теплоаккумулятор. Люк в технічне підпілля десь 90x90 см, а висота стелі близько 1800. З такою висотою туда влізе хіба що ТА 400 літрів, що замало. Може є якісь інші моделі ТА? Відкритий бак мені не дуже подобається, окріп гарячий, тому лячно. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Профессионал Опубліковано: 21 лютого 2015 Поділитись Опубліковано: 21 лютого 2015 Если отопление только ТП то не знаю,не спрашивал,у меня батареи+ТП,ТП долго прогревается и долго остывает,а батареи сразу тепло дают. Да я сам сторонник теплые полы + радиаторы, только Вы в начале написали, что планируете отапливать "исключительно" ТП, вот и спросил, как они видят решение проблемы. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Raha Опубліковано: 21 лютого 2015 Автор Поділитись Опубліковано: 21 лютого 2015 Но однозначно котла 25кВт., на 2000 л мало. Ваша думка, який розмір ТА в цьому випадку оптимальний? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Rurik2 Опубліковано: 21 лютого 2015 Поділитись Опубліковано: 21 лютого 2015 только Вы в начале написали, что планируете отапливать "исключительно" ТП Вы ошиблись,я такого не писал,это Raha планирует. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сергей 31 Опубліковано: 21 лютого 2015 Поділитись Опубліковано: 21 лютого 2015 Відкритий бак мені не дуже подобається, окріп гарячий, тому лячно. Всегда можно впихнуть невпихуемое, нужно желание и время изучить вопрос. Неделю назад себе в котельную подбирал бак. И высота потолков в котельной у меня не ах, и ширина двери по коробке 60 см. Но все при желании можно решить. Смотрим: Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
2234424 Опубліковано: 21 лютого 2015 Поділитись Опубліковано: 21 лютого 2015 Так... дещо зрозуміло. З ТА робота піролізника буде дещо ефективнішою та значно безпечнішою. Уявляю собі це так: Я все вірно зрозумів? Мені слід всеж таки подумати над придбанням ТА, раз вже я намилився на опалення піролізним ТТ котлом та бажаю його зробити більш ефективним? І який об'єм? 750 літрів, 1000 літрів чи менше? Вы все поняли верно. ТА и буферная емкость по сути синонимы, но они разного объема и немного разные задачи. Буферная емкость это 25-30 л. воды на каждый 1 кВт мощности котла и его задача это обеспечить отбор энергии от котла в номинальном режиме (чтобы он не уходил в тление). Водяной теплоаккумулятор ТА это емкость на 2000-3000 литров воды призванная для обеспечения "залповой загрузки" энергией, например у вас работает кочегар днем, 8 часов и за этот рабочий день заряжается ТА. А потом остальные 16 часов дом "питается" энергией из ТА. Грубо говоря буфер обеспечивает качественное сжигание топлива, а ТА обеспечивает комфорт (не надо топить ночью например). Оптимально на мой взгляд это именно буферная емкость. Я выше написал свой просчет на 750 литров, она позволит как минимум 3 часа работать вашему котлу на полную мощность, и только через 3 часа он уйдет в снижение эффективности сжигания дров. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сергей 31 Опубліковано: 21 лютого 2015 Поділитись Опубліковано: 21 лютого 2015 Ваша думка, який розмір ТА в цьому випадку оптимальний? А че тут думать? В случае с котельной которая на фото выше, бак 2000л., уже рассчитано придумано, просто берем и смотрим чуть правее. А по хорошему, нужно смотреть для каждого конкретного случая. Одинаковых котельных не бывает. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Профессионал Опубліковано: 21 лютого 2015 Поділитись Опубліковано: 21 лютого 2015 Вы ошиблись,я такого не писал,это Raha планирует. Ой, извиниюсь((( Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Raha Опубліковано: 21 лютого 2015 Автор Поділитись Опубліковано: 21 лютого 2015 Я выше написал свой просчет на 750 литров, она позволит как минимум 3 часа работать вашему котлу на полную мощность, и только через 3 часа он уйдет в снижение эффективности сжигания дров. Думаю, що підрахунок дещо не такий. Якщо встановити температуру роботи котла 85-90 градусів, то саме до цієї температури прогріється ТА. Але коли ТП енергія вже буде не потрібна, то ТА не зможе вже поглинути надлишкову енергію, що буде генерувати котел поки не перейде в режим тління. Тому мені здається, що ТТ потрібно встановлювати на роботу з температурою десь 70 градусів, а дельту між 70 та 90 (максимум до якого може прогрітия вода в ТА) використовувати для поглинання надлишкової енергії котла при переході в режим тління. Зважаючи на це при ТА 750 літрів котел 25 кВт буде працюбвати менше ніж 3 години, оскільки робоча дельта температур меньше. Десь так. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сергей 31 Опубліковано: 21 лютого 2015 Поділитись Опубліковано: 21 лютого 2015 Грубо говоря буфер обеспечивает качественное сжигание топлива, а ТА обеспечивает комфорт (не надо топить ночью например). А какая между ними разница если и буфер и Т.А. одинакового размера? Ну например оба 1000 л. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Raha Опубліковано: 21 лютого 2015 Автор Поділитись Опубліковано: 21 лютого 2015 просто берем и смотрим чуть правее. Ага, знайомий котел. Оскільки для 50 кВт обрали 2000 літрів, то можливо 750 - 1000 літрів для 25 кВт може бути теж прийнятним. А що за виробник ТА там? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Serd Опубліковано: 21 лютого 2015 Поділитись Опубліковано: 21 лютого 2015 Всегда можно впихнуть невпихуемое, нужно желание и время изучить вопрос. Неделю назад себе в котельную подбирал бак. И высота потолков в котельной у меня не ах, и ширина двери по коробке 60 см. Но все при желании можно решить. Смотрим: Какой объём емкости на фото? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Raha Опубліковано: 21 лютого 2015 Автор Поділитись Опубліковано: 21 лютого 2015 А какая между ними разница если и буфер и Т.А. одинакового размера? Ну например оба 1000 л. Я думаю, що вся справа у налаштуванні. При роботі за ТА котел настраюється на максимальну потужність, щоб якмога скоріше нагріти весь об'єм ТА до максимальної температури. А при буфері котел працює на дещо меншій температурі і максимальної температури вода в буфері досягає лише поглинаючи надлишкову, не планову, енегрію котла. Як в описаному мною прикладі: котел нагріває воду до 70 градусів, а вище лише коли переходить в режим тління, що він технічно не може зробити миттєво. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
2234424 Опубліковано: 21 лютого 2015 Поділитись Опубліковано: 21 лютого 2015 Думаю, що підрахунок дещо не такий. Якщо встановити температуру роботи котла 85-90 градусів, то саме до цієї температури прогріється ТА. Але коли ТП енергія вже буде не потрібна, то ТА не зможе вже поглинути надлишкову енергію, що буде генерувати котел поки не перейде в режим тління. Тому мені здається, що ТТ потрібно встановлювати на роботу з температурою десь 70 градусів, а дельту між 70 та 90 (максимум до якого може прогрітия вода в ТА) використовувати для поглинання надлишкової енергії котла при переході в режим тління. Зважаючи на це при ТА 750 літрів котел 25 кВт буде працюбвати менше ніж 3 години, оскільки робоча дельта температур меньше. Десь так. Вы правильно говорите, но по факту БТС сможет достаточно быстро сбросить. 70 и 85 градусов это в 750 литрах получится 11,25 кВт*ч энергии, для 25 кВт котла это считай почти полчаса работы, думаю что для закрытия подачи воздуха и снижения котлу хватит и 10 минут (2-3кВт, пусть 4 градуса), тем более БТС не даст выставить выше +85, а до кипения вам еще минимум 10С в буфере. Добавлено через 57 секунд А какая между ними разница если и буфер и Т.А. одинакового размера? Ну например оба 1000 л. Так никакой - для котла одной мощности (например 40кВт) это будет буфер, а для котла 10кВт это уже будет ТА. ;) 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сергей 31 Опубліковано: 21 лютого 2015 Поділитись Опубліковано: 21 лютого 2015 Оскільки для 50 кВт обрали 2000 літрів, то можливо 750 - 1000 літрів для 25 кВт може бути теж прийнятним. Ага шас, не все так просто. Я выше писал, что жизнь всегда вносит свои коррективы. Никто этот бак 2т. не подбирал, заказчик купил его у другого моего заказчика, которому надоело работать истопником и он поставил себе пеллетный котел. Вот так вот. Добавлено через 1 минуту Какой объём емкости на фото? 500 л............. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Raha Опубліковано: 21 лютого 2015 Автор Поділитись Опубліковано: 21 лютого 2015 Вы правильно говорите, но по факту БТС сможет достаточно быстро сбросить. 70 и 85 градусов это в 750 литрах получится 11,25 кВт*ч энергии, для 25 кВт котла это считай почти полчаса работы, думаю что для закрытия подачи воздуха и снижения котлу хватит и 10 минут (2-3кВт, пусть 4 градуса), тем более БТС не даст выставить выше +85, а до кипения вам еще минимум 10С в Хм... то може слід взагалі взяти ТА 400 літрів, він у мене без проблем навіть в технічне підпілля влізе під топковою. Та ще бойлер непрямого нагріву на 200 літрів теж якусь енергію буде відбирати, я так думаю. В цілому дещо в голові вже розклалося по полицях, дякуючи досвіду форумчан. Зараз я шукаю додаткові переваги від встановлення ТА. Наприклад зараз я думаю, що встановивши навіть досить невеликий ТА я зможу твердопаливний котел використовувати навіть літом для нагріва гарячої води, що булоб досить проблематичним без ТА в неопалювальний сезон. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
2234424 Опубліковано: 21 лютого 2015 Поділитись Опубліковано: 21 лютого 2015 Хм... то може слід взагалі взяти ТА 400 літрів, він у мене без проблем навіть в технічне підпілля влізе під топковою. Та ще бойлер непрямого нагріву на 200 літрів теж якусь енергію буде відбирати, я так думаю. В цілому дещо в голові вже розклалося по полицях, дякуючи досвіду форумчан. Зараз я шукаю додаткові переваги від встановлення ТА. Наприклад зараз я думаю, що встановивши навіть досить невеликий ТА я зможу твердопаливний котел використовувати навіть літом для нагріва гарячої води, що булоб досить проблематичним без ТА в неопалювальний сезон. Смотрите такая арифметика: (грубо) топка вашего котла объем 200 литров 200 литров дров это ~ 40 кг. дров 1 кг. дров = 3 кВт*ч энергии 400 литров ТА примет в себя 4кВт*ч энергии на каждые 10 градусов. То есть в дельте 25С / 75С вы сохраните в буфере 20 кВт*ч энергии. Поэтому с таким буфером ваш котел будет работать в номинальном режиме по сути только первый час (первые 25кВт*ч в буфер уйдут). Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Oleg9293 Опубліковано: 21 лютого 2015 Поділитись Опубліковано: 21 лютого 2015 Олег, так я же и не спорю. Просто хороший котел этот пиролизник БТС (СТС), и сжигать дрова он может очень качественно, так зачем же хорошую бочку меда дегтем то портить? Если поставить рекомендуемый для 25 кВт котла 750 л. буфер, то в нем можно сохранить на дельте 50С (30С -> 80C) порядка 37 кВт тепла. 37кВт тепла в буфере это не меньше 15 кг. дров (3 кВт/кг и 80% кпд) Бункер в БТС 200 литров, пусть фактически 40 кг. дров влезет по максимуму, получается что как минимум первые 2 часа работы (40-45кВт тепла) он выдаст в идеальном режиме горения, по факту больше ведь и дом возьмет тепло, и бойлер косвенного нагрева возьмет тепло тоже. А это уже получается что как минимум половину времени котел будет работать в номинале 25кВт мощности. Ведь котельная делается однажды, а топишь потом постоянно, 7 месяцев в год, а с учетом ГВС то и весь год может быть. Я считаю что на буфере не стоит экономить, лучше один раз сделать, а потом весь срок эксплуатации "экономить" точнее качественно и экономически эффективно сжигать дрова. P.S. И кстати необязательно брать фирменный буфер который под давление. Можно и сварить бак открытого типа с медным или н/ж теплообменником (то есть давление от котла в теплообменнике) а сам бак как ведро с водой с крышкой, и его не закипятишь никогда, и не раздавит от давления. Фух,разобрались наконец тоЯ тоже не спорил,что с ТА лучше но я пыталься обьяснить,что и без него всё будет работать.По поводу ТА!Наш форумчанин сварил се круглый ТА со сферическими донышками на 1.5куба.По кругу вышло в районе 9тыс гр.Мало того,он нашёл ещё донышки которорые ещё дешевле чем он брал).Я просто хлопцу отправил свой термопатрон на 72° от ладдомата,а себе поставил на 63°,вот и пообщадись делясь опытом с котлами и ТА. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз