Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Перегородка доходить до самої стелі...

Raha

Рекомендовані повідомлення

Є гараж та під ним підвал. Перекриття - плити ПК. В підвалі є перегородка з цегли. Наскільки я знаю, коли роблять перегородку то до стелі залишають 1-2 см і цю щилину задувають піною, а в мене будівельники підняли перегородку під саму стелю та щілину замазали розчином. Перегородка упирається в плиту перекриття вздовж. Мене турбує, що коли буде нагрузка на плити (від стяжки та автомобіля), то плита трохи прогнеться і може тріснути. Це так? І що з цим робити?
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Если перегородку ложили после укладки плиты, то спите спокойно.

Касаемо пены/раствора в зазоре - во всех многоэтажках зазор закидывали раствором, пены тогда еще просто не было. :) Танк думаю в гараж ставить не будете. :D

  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Если перегородку ложили после укладки плиты, то спите спокойно.

 

А чому так? Плита зараз не навантажена, а після стяжки та під нагрузкою позашляховика вона хоч трошки та прогнеться... я так думаю. А там перегородка.

 

 

Танк думаю в гараж ставить не будете.
Ні, танк не буду - дорогий собака, хоча напрямок ваших думок мені подобається.

В наш час зайвий танк взагалі-то не зайвий.

 

Ж-)

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Если перегородку ложили после укладки плиты, то спите спокойно.

а бывают другие варианты? вы встречали что выкладывают перегородку а затем на нее кладут плиту?

Факторов для принятия решения много - характеристика плит, длины, на что упирается перегородка, (фундамент под плитами и перегородкой) какой толщины стяжка и вес автомобиля будет и тд...

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Мене турбує, що коли буде нагрузка на плити (від стяжки та автомобіля), то плита трохи прогнеться і може тріснути. Це так? І що з цим робити?

 

Плита после укладки и защемления - никуда не денется уже. Там такие адские нагрузки должны быть, что бы с плитой что- то случилось.....

У меня 7м плиты. Проэктанты заставили опору установить. ( немного поменяли форму дома в процессе возведения:D) За 3 года- плиты на опору так и не легли.

Я так понял, что зазор оставляют, что- бы перегородка нет принимала на сея вибрации и не трескалась в последствии....

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

  • 4 тижні потому...

Підійму питання - аналогічна ситуація виникає в будинку. Перший та другий поверх перекриті плитами ПК. Міжкімнатні ненесучі перегородки виконані з газобетону товщинойю 200мм (за винятком однієї, товщиною 100мм). Як краще оформити примикання перегородки до стелі (плити перекриття)? Можна залишити повітряний прошарок між стелею та перегородкою (ну хоч декілька міліметрів) та заповнити його піною, чи при кладці останнього ряду перегородки клеєм намазувати підрізаний блок і знизу і зверху, приклеюючи його до стелі?

 

Другий варіант видається мені більш простим та надійним, так як перегородка фіксується до стелі. Але всеж побоююсь, що коли буде заливатися стіжка теплої підлоги (товщина близько 7-8мм), то плита перекриття може трохи прогнутися та передати навантаження на несучу перегородку, а це може призвести до появи тріщин в перегородці.

 

Одна перегородка розташована вздовж плити ПК 36-12-8, друга вздовж монолітної ділянки між плит ПК 57-12-8, третя - поперек плит ПК 57-15-8 і четверта - вздовж плити ПК 35-12-8. На другому поверсі в перегородках вже зроблене жостке примикання до стелі клеєм для газобетону, а на першому ще не зроблено примикання. Ну і що робити? Може у кого є практичний досвід с перегородками з газобетону, як воні поводять себе з часом, якщо зроблене жорстке примикання?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

то плита перекриття може трохи прогнутися та

блин- защемленная плита- не гнется просто так. Вибрировать может. В резонанс с домом входить- может, но не гнуться. Откуда эти страхи про прогувшиеся плиты?

Оставляете зазор 20-50 мм, как получится. Запениваете- это если по новому. по старому забивали паклю и заштукатуриваете. все.

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Покрутив у голові ситуацію з перемичками і прийшов ось до чого:

 

1. На другому поверсі, де в перегородках вже зроблене жостке примикання до стелі клеєм для газобетону, нічого переробляти вже не буду. Горище холодне неексплуатоване, та ніяких суттєвих навантажень там на плити перекриття не очікується.

 

2. На першому поверсі звичайно можна запінити прошарок (у мене залишається до стелі десь 3-5 мм), але зараз не бачу особливого сенсу у цьому. Думаю, що доцільно буде цей прошарок просто заповнити з обох боків ремонтною сумішшю для газобетону (клей для газобетону змішаний з газобетонною крихтою). Звісно, що повністю весь прошарок так не заповнити, але по декілька сантиметрів з обох боків стіни точно вийде.

 

Далі - що до ситуації, коли плита прогнеться. Я схиляюся до того, щоб погодитись з dogkiller - це практично неймовірно в моєму випадку, оскільки ніяких великих навантажень на плити не планується та плити в масі свойї не довгі. А вібрації... ну то передадуться вони на перегородку і що з того? У мене за виключенням однієї перегородки на другому поверсі всі перегородки виконані з газобетону товщиною 200мм. Це не скло і матеріал здатен тримати навантаження, навіть плити на них можна класти. Думаю, що якщо і будуть якісь вібрації (ну наприклад на другому поверсі пострибаю зі шкафу на пол, тримаючи в руках штангу), то жорстка зв'язка перегородки зі стелею просто знизить амлітуду цих вібрацій, тобто вібрацію зменшаться. Ну десь такі міркування.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...