AndyAntonov Опубліковано: 14 липня 2017 Поділитись Опубліковано: 14 липня 2017 когда обрезала кусты - по длине ствола ходы такие не горюйСтекляница! Кропить йадом. Или она добьёт кусты. 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
belosnezka Опубліковано: 14 липня 2017 Поділитись Опубліковано: 14 липня 2017 Стекляница! Кропить йадом. Или она добьёт кусты. То стекляница, то тля, то мороз, то засуха:D. 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 15 липня 2017 Поділитись Опубліковано: 15 липня 2017 То стекляница, то тля, то мороз, то засуха:D.То град. У нас в этом году ничего не будет, т.к. град перемолотил на огороде все. И спрашивается, нафига оно такое надо? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sov1178 Опубліковано: 15 липня 2017 Поділитись Опубліковано: 15 липня 2017 Кстати о смородине, вчера общался с соседкой и выяснил, что у меня не обычная смородина (я еще думал чего это она такая высокая :D), а Золотистая смородина https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%BC%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B0_%D0%B7%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D1%82%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%8F 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Miracle Опубліковано: 15 липня 2017 Поділитись Опубліковано: 15 липня 2017 То стекляница, то тля, то мороз, то засуха. зато вы знаете что едите... или не едите. а покупая на базаре кто о вас будет переживать, им важно убить стеклянницу и продать вам товар 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 15 липня 2017 Поділитись Опубліковано: 15 липня 2017 зато вы знаете что едите...Та да, очень приятно сознавать, что виноград брызган за сезон пять раз, вишня четыре, а яблоки всего три. покупая на базаре кто о вас будет переживать, им важно убить стеклянницу и продать вам товарУ вас тоже выбор небольшой - или убить стеклянницу или остаться без урожая. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AndyAntonov Опубліковано: 15 липня 2017 Поділитись Опубліковано: 15 липня 2017 или не едитеСкорее это. Ибо если не извести стекляницу, то она изведёт смородину и крыжовник. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
-electron- Опубліковано: 15 липня 2017 Поділитись Опубліковано: 15 липня 2017 Про клубнику - на второй год к осени, когда она заросла полностью, муж скосил триммером, отросшие "детки" всё равно укоренились уже и на 3 весну снова заросли, ногой не ступить, ягода намного мельче, сложнее бурьян убрать. После посадила по-другому, замульчировала полностью, да, раз в неделю сижу ножницами срезаю усы, но кусты мощные, дают крупную ягоду, бурьяна почти нет. Что я сделала не так? Все так. Але я посадив під агроволокно в квітні. Вирвав аж 2 паростки ожини які попали в проріз з полуницею і це вже 4 місяць йде. Якщо б не були потрібні вуса то скосив би тримером.;) Але я купив 15 кущів на пробу (іди знай чи той сорт) а зараз хочу розмножити. Повірте люди які саджають гектари не ходять з ножицями щотижня. І не полють по пару раз в місяць.То чому б не використати їхній досвід?;) Добавлено через 2 минуты То стекляница, то тля, то мороз, то засуха:D. От таке воно цікаве аграрне життя. Погано коли люди усвідомлюють це після того як ввяжуться в нього. Зберегти Добавлено через 3 минуты Та да, очень приятно сознавать, что виноград брызган за сезон пять раз, вишня четыре, а яблоки всего три. Угу. А родич який вирощує ябка на продаж вже 11 раз обробляв. Таки да треба на базарі купувати. І це він ще каже, що яблука майже не обробляє. А ще його сусіди не крепко переймаються чим кроплять і гатять не дивлячись на терміни очікування. В нас же ніхто не перевіряє що на базарах продають. Підозрюю що в маркетах десь те саме. Те що Ви обробили 3-4 рази аж ніяк не мінус в порівнянні з промисловими садами. До речі він ще і на сік приймає і возить ябка з садів на завод. Що він там возить, я краще казати не буду. А то особливо слабкодухі не захочуть сік пакетований пити. Зберегти Зберегти 5 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
LoSk Опубліковано: 15 липня 2017 Поділитись Опубліковано: 15 липня 2017 У моей знакомой сады, яблоки все на продажу. Года 3-4 назад она жаловалась, что пришлось брызгать 11 раз за сезон - а это очень большие деньги, обычно брызгают 4 раза за сезон. То есть в промышленных масштабах нет смысла брызгать больше, чем нужно. Вот я и сделала вывод, что лучше купить в супермаркете, чем у бабки на базаре, которая брызгает чем попало с того же базара. Добавлено через 5 минут -electron- мои поздравления, через какое-то время кроты оставят от вашей клубники только воспоминания. Наблюдала как в Германии выращивают. Обычный ряд клубники обильно мульчируют соломой, через 2 года выкорчёвывают и сажают новую. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
-electron- Опубліковано: 15 липня 2017 Поділитись Опубліковано: 15 липня 2017 У моей знакомой сады, яблоки все на продажу. Года 3-4 назад она жаловалась, что пришлось брызгать 11 раз за сезон - а это очень большие деньги, обычно брызгают 4 раза за сезон. То есть в промышленных масштабах нет смысла брызгать больше, чем нужно. Вот я и сделала вывод, что лучше купить в супермаркете, чем у бабки на базаре, которая брызгает чем попало с того же базара. 11 раз то тому що мабуть була якась напасть. Родич оленку 4 рази труїв. Плюс підкормка. Плюс для грибків хороші умови. До речі цей рік просто феєрія для фітофтори. Тільки от я не чув щоб ті хто саджає томати купували різні препарати. Наприклад Консенто на висвадку розсади, там термін очікування 20 днів (я завджи накидаю ще половину), а потім щось з коротким терміном. Як правило купується літрова бутля і в такі роки як цей не чекаючи спалахів для профілактики раз в два тижні робиться бакова від фітофтори, колорада і підкормки. і цим всім проходиться. Якщо рік як минулий поганий для фітофтори, то в бакову фунгіцид дається через раз. Але то таке. Кожен сам обирає де купувати і чому. Добавлено через 5 минут -electron- мои поздравления, через какое-то время кроты оставят от вашей клубники только воспоминания. Тобто під АВ кроти влаштують бенкет, а під мульчою ні? Я все вірно зрозумів? Треба буде сусіду в якого вже років 8 під АВ полуниця це розповісти. Разом посміємось. Ви скажіть для чого кроти під АВ лізуть, вірніше за чим, а потім подумайте, може здогадаєтесь що я маю на увазі? Наблюдала как в Германии выращивают. Обычный ряд клубники обильно мульчируют соломой, через 2 года выкорчёвывают и сажают новую.От бачите таки вмієте досвід промисловиків переймати. Але чомусь думаєте що я не знаю про пересадку полуниці. І буду чекати поки її кроти самі не викорчують. Скажу більше. Я не просто буду корчувати і нову. А вона ще й мігрувати буде. Я ж не промисловик в якого одне поле для полуниці. В мене є куди культури тосувати.Зберегти Зберегти Зберегти Зберегти 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
LoSk Опубліковано: 15 липня 2017 Поділитись Опубліковано: 15 липня 2017 -electron- давайте лет через 7 побеседуем насчёт клубники и всего остального. Набьёте шишки, посмеётесь вместе с соседом на агроволокне, попересаживаете и тогда будет предметный разговор. Поначалу и мой муж такой активный был как Вы, скакал аки козлик с газонокосилкой, копал, обрезал, через года 3 пыл поубавился. Вы ещё вспомните наш разговор П.С. Немцы садят безусую клубнику, ленивые, не хотят усы стричь) И с триммером у них тоже не сложилось как-то 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
-electron- Опубліковано: 15 липня 2017 Поділитись Опубліковано: 15 липня 2017 -electron- я высказала своё мнение - всё должно быть в меру, не стоит тратить время на это, жизнь пролетает быстро, ожидание и реальность не совпадают. Когда-то, ещё в период стройки я прочитала мнение форумчанки, что для ухода за садом-огородом необходимо каждый день уделять минимум 2 часа. Тогда я удивилась, прожив 8 лет в доме, понимаю как она была права, но об этом редко кто пишет, в основном милые фоточки цветочков. Моё мнение не совпало с Вашим всего лишь. Ви дуже не уважно читаєте чужі пости. А потім починається холівар. Я за час нашого офтопу не раз і не два писав що в будинку треба працювати. І треба бути до цього готовим. Просто одні готові тільки забетонований двір замести. Інші готові мати пару туй троянд і трішки газону. Треті готові мати до цього всього ще пару грядок і 1 чи 2 дерева. Четверті і це мабуть я хочуть мати 10 дерев і до 10 кущів винограду пару смородини. А пяті і я їх знаю засаджують в себе 15 соток городу потім засаджують ще й в родичів знайомих дачі які поруч з домом. І да от ці пяті за 2 години в день обробляють все і свої 15 соток і чужі. І на рибалку регулярно їздять і на море і в гори по гриби. Тому і кажу що люди різні. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Крышник Опубліковано: 15 липня 2017 Поділитись Опубліковано: 15 липня 2017 Коллеги, в т.ч. и модер АндиАнтонов, плииииииззззз!!! прекратите оффтоп в самой любимой и важной теме форума, переноситесь свои прыскалки деревьев куда нибудь к ипиням, в смысле в сад-огород!! 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
POZITIFF Опубліковано: 15 липня 2017 Поділитись Опубліковано: 15 липня 2017 а из 30 ти трактористов до 50 дожили только двое. Я тебе больше скажу, я не понимаю как они до 50 доживают. Неоднократно видел, как трактористы мешали СЗР в баке руками. На замечания реагируют с юморком, мы ж спиртуемся регулярно. Так что, я бы не сравнивал. Про клубничный спор вообще улыбаюсь - вот хотят наши люди посадить и убрать уже с этого места только при выходе на пенсию;) 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Игорь&Ира Опубліковано: 15 липня 2017 Поділитись Опубліковано: 15 липня 2017 Коллеги, в т.ч. и модер АндиАнтонов, плииииииззззз!!! прекратите оффтоп в самой любимой и важной теме форума, переноситесь свои прыскалки деревьев куда нибудь к ипиням, в смысле в сад-огород!! Требую перенести этот диспут в тему "Опрыскивание сада до набухания почек". :D Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Музей Опубліковано: 15 липня 2017 Поділитись Опубліковано: 15 липня 2017 (змінено) Требую перенести этот диспут в тему "Опрыскивание сада до набухания почек". :D А я бы тезисы про картофельно-смородиновое "счастье" закрепила красными буквами в заголовке форума. Есть ведь люди, способные пользоваться чужим опытом, вместо набивать собственные шишки. Змінено 15 липня 2017 користувачем Музей 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vit3f Опубліковано: 15 липня 2017 Поділитись Опубліковано: 15 липня 2017 Родич оленку 4 рази труїв. Поділіться чим ту ленку замочити можливо. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Вомбат Опубліковано: 15 липня 2017 Поділитись Опубліковано: 15 липня 2017 Так, підбиваючи підсумок аграрного срача. Я взагалі не розумію, нащо ото бризкати ядами: цього року бризкав дерева від тлі (в мене все-одно ,ВСЕ вимерзло навесні, плодів не буде), то використав якийсь яд. Ну що скажу... Ефективність таки нижча, ніж бризкав пару років тому гомеопатичним засобом, що сам і зробив, до речі. Так що для мене висновок очевидний - толку з тих ядів набагато менше, ніж з гомеопатії. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
StNick Опубліковано: 15 липня 2017 Поділитись Опубліковано: 15 липня 2017 Так, підбиваючи підсумок аграрного срача. Для повноти картини по ваший скарзи з прводу застосування "ядив". не могли б ви представити звит по проведений роботи по обробци рослин у форми таблици: НАЗВА ЗАСОБУ | РОСЛИНА | ЧАС ЗАСТОСУВАННЯ | ТЕМПЕРАТУРА ПОВИТРЯ | СПОСИБ ЗАСТОСУВАНННЯ | де купувався препарат. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
POZITIFF Опубліковано: 15 липня 2017 Поділитись Опубліковано: 15 липня 2017 Для повноти картини по ваший скарзи з прводу застосування "ядив". А смысл? Сказано же - какой-то яд. Главное, что гомеопатия работает и на тле 5 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Вомбат Опубліковано: 16 липня 2017 Поділитись Опубліковано: 16 липня 2017 не могли б ви представити звит по проведений роботи по обробци рослин у форми таблици: Довелося гуглити, бо вже і упаковку викинув. Препарат такий www.fourseasons.com.ua/calypso.html , обприскував, ввечері, в безвітряну погоду, було градусів 20, яблуні, сливи, черешні і вишня одна. Купував в магазині "Захист рослин" в Черкасах. Ні, Ви не подумайте, воно відпрацювало, в принципі. Тля подохла, принаймні на тих черешнях, що я сьогодні дивився. Просто в мене були очікування такі, як від гомеопатії. Бо коли бризкав гомеопатичним засобом, то тля подохла частково, а частина залишилася, але... Але таке враження, що дереву та тля геть не шкодила - погнали нові пагони активно, багато скрученого від тлі листя розвернулося і стало нормальним. А тут тлі немає - але дерево яке було, таке і зосталося. Хіба воно має так працювати? Чи в мене після гомеопатії завищені очікування? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sov1178 Опубліковано: 16 липня 2017 Поділитись Опубліковано: 16 липня 2017 Главное, что гомеопатия работает и на тле Тля разная бывает - многие виды можно вывести водой с мылом или настоем чеснока/апельсиновых корочек/полыни. А бывает такая ядреная, что не каждый яд возьмет... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
-electron- Опубліковано: 16 липня 2017 Поділитись Опубліковано: 16 липня 2017 Есть ведь люди, способные пользоваться чужим опытом, вместо набивать собственные шишки. Звісно. Точно так же як є люди для яких те що для інших капець-капець яка проблема навпаки приносить задоволення. Але їм чомусь активно доводять що вони не праві. Навіщо??????????? Добавлено через 1 минуту Поділіться чим ту ленку замочити можливо. Каліфорнія Або купа синіх відерець з водою. І це не жарт Оленка туди летить і топиться 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Вомбат Опубліковано: 16 липня 2017 Поділитись Опубліковано: 16 липня 2017 Цікаво, а ту оленку курі жерти будуть? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Major Опубліковано: 17 липня 2017 Поділитись Опубліковано: 17 липня 2017 Цікаво, а ту оленку курі жерти будуть? Не не будут, за то черного стигунця на ура. В сезон ихней активности выпускал курей на участок, результаты впечатляют. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз