bs0d Опубліковано: 30 серпня 2023 Поділитись Опубліковано: 30 серпня 2023 (змінено) За червень 2023 щойно доїхала виплата, підключався в червні 2023 Змінено 30 серпня 2023 користувачем bs0d 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 30 серпня 2023 Поділитись Опубліковано: 30 серпня 2023 10 хвилин тому, bs0d сказав: За червень 2023 щойно доїхала виплата, підключався в червні 2023 на "обмити" вистачає ? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 30 серпня 2023 Поділитись Опубліковано: 30 серпня 2023 За червень прийшли гроші, але ще за липень та серпень повинно бути і з того року не виплатили залишки, починаючи з серпня. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Альт Опубліковано: 6 вересня 2023 Поділитись Опубліковано: 6 вересня 2023 Гібридний сонячний інвертор. Бюджетний монстр LuxPower. З функцією підмісу. Огляд. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Альт Опубліковано: 14 вересня 2023 Поділитись Опубліковано: 14 вересня 2023 Може хто не в курсі. Як подивитись всі покази лічильника, та що мониторить ОСР. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadym petrov Опубліковано: 25 вересня 2023 Поділитись Опубліковано: 25 вересня 2023 Добрий, чи є сенс ставити ЗТ на 6квт станції? утилізувати самому всі 6квт не виходить. І як воно рахує, якщо я з однієї фази буду вдень споживати, а в іншу продавати? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 25 вересня 2023 Поділитись Опубліковано: 25 вересня 2023 22 хвилини тому, vadym petrov сказав: Добрий, чи є сенс ставити ЗТ на 6квт станції? утилізувати самому всі 6квт не виходить. Так порахйте вартість технічної частини ЗТ і пора***те чи воно вам вигідно. Оскільки зараз гроші і так виплачуюють і з затримкою, то сенсу мало, але потім можна перейти на нет біллінг, щоб мати балансний період 1 рік, замість 1 місяць, як у випадку ЗТ. 24 хвилини тому, vadym petrov сказав: І як воно рахує, якщо я з однієї фази буду вдень споживати, а в іншу продавати? Рахується загальна енергія незалежно від розподілу по фазах. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: 25 вересня 2023 Поділитись Опубліковано: 25 вересня 2023 1 година тому, vadym petrov сказав: Добрий, чи є сенс ставити ЗТ на 6квт станції? утилізувати самому всі 6квт не виходить. І як воно рахує, якщо я з однієї фази буду вдень споживати, а в іншу продавати? Воно так й буде рахувати - продаж + купівлю одночасно. А потім в акті буде написано - придбано Х, продано Y, до заліку по результатам місяця X-Y. Ставити чи не ставити - витрат там буде тільки лічильник, минулого року я брав десь за 11000. 11000/5=2200 кВтгод вам треба продати щоб це окупити. Чи спожити 11000/2.5=4400 вночі. Варто чи не варто далі рахувати вам. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 25 вересня 2023 Поділитись Опубліковано: 25 вересня 2023 1 годину тому, vadym petrov сказав: Добрий, чи є сенс ставити ЗТ на 6квт станції? утилізувати самому всі 6квт не виходить. І як воно рахує, якщо я з однієї фази буду вдень споживати, а в іншу продавати? В мене 5 кВт. Сонячної генерації за серпень було 1 МВт, споживання від мережі 120 кВт, десь 500 кВт було лишніх, по 4грн = 2000грн. Не я, а мені. Вартість оформлення з лічильником вийшла 8кгрн. Я вважаю, варто оформляти. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadym petrov Опубліковано: 25 вересня 2023 Поділитись Опубліковано: 25 вересня 2023 (змінено) 2 часа назад, yur43 сказал: В мене 5 кВт. Сонячної генерації за серпень було 1 МВт, споживання від мережі 120 кВт, десь 500 кВт було лишніх, по 4грн = 2000грн. Не я, а мені. Вартість оформлення з лічильником вийшла 8кгрн. Я вважаю, варто оформляти. Під ключ в Києві запропонували 800$(з лічильником) і чому по 4? підключники обіцяють 5.2грн. В мене своє споживання 1200-1300квт(електромобіль, заряджається вночі). То якщо там буде "генерація мінус споживання", то буде 0 приблизно? чи нічне споживання не буде мінусуватися від генерації? Змінено 25 вересня 2023 користувачем vadym petrov Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 25 вересня 2023 Поділитись Опубліковано: 25 вересня 2023 23 хвилини тому, vadym petrov сказав: Під ключ в Києві запропонували 800$(з лічильником) і чому по 4? підключники обіцяють 5.2грн. В мене своє споживання 1200-1300квт(електромобіль, заряджається вночі). То якщо там буде "генерація мінус споживання", то буде 0 приблизно? чи нічне споживання не буде мінусуватися від генерації? 1, Дорого. Бийте цю скелю самі. 2, В договорі наче 6,43грн, але мінус ПДВ і ше там шось. 3, В мене буде два результати місяця: 1. генерація більша за споживання, я не плачу, мені колись виплатять по 4. 2. споживання більше за генерацію, я плачу різницю по звичайним тарифам. Це якщо спрощено. Але в мене при такій схемі продуктивність системи завжди максимальна, батареєю воно зовсім не рухає, вона має служити довше. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 25 вересня 2023 Поділитись Опубліковано: 25 вересня 2023 1 година тому, yur43 сказав: В договорі наче 6,43грн, але мінус ПДВ і ше там шось. Вираховується ПДФО і це приблизно 20% Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 25 вересня 2023 Поділитись Опубліковано: 25 вересня 2023 21 хвилину тому, volomoto сказав: Вираховується ПДФО і це приблизно 20% хтось казав про військовий збір теж. За вересень буде перший акт, там побачу. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: 25 вересня 2023 Поділитись Опубліковано: 25 вересня 2023 22 хвилини тому, yur43 сказав: хтось казав про військовий збір теж. За вересень буде перший акт, там побачу. 5.17 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 25 вересня 2023 Поділитись Опубліковано: 25 вересня 2023 (змінено) 33 хвилини тому, yur43 сказав: хтось казав про військовий збір теж Так, 1,5% + ПДФО. За серпень вартість кВт=6, 4345грн. Відняти військовий збір та ПДФО і буде 5, 17грн за кВт Змінено 25 вересня 2023 користувачем allanek 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 25 вересня 2023 Поділитись Опубліковано: 25 вересня 2023 Якщо до встановлення двонаправленого лічильника в мене був двозонний облік, то із оформленням ЗТ двозонний облік залишається? Взимку я буду споживати більше, ніж виробляти, тому цікаво, чи має значення чи було споживання, чи вночі. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 25 вересня 2023 Поділитись Опубліковано: 25 вересня 2023 7 хвилин тому, volomoto сказав: то із оформленням ЗТ двозонний облік залишається? Залишається. В мене так само. Змінили лічильник, коли поставили СЕС, двозонний облік залишився. В платіжках вказано, скільки спожито вдень та вночі. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: 25 вересня 2023 Поділитись Опубліковано: 25 вересня 2023 24 хвилини тому, volomoto сказав: Якщо до встановлення двонаправленого лічильника в мене був двозонний облік, то із оформленням ЗТ двозонний облік залишається? Взимку я буду споживати більше, ніж виробляти, тому цікаво, чи має значення чи було споживання, чи вночі. Він залишається, питання тільки як вони рахують. Спожили вдень 100, вночі 100, продали типа вдень 100. Але будете платити і за день і за ніч. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 25 вересня 2023 Поділитись Опубліковано: 25 вересня 2023 4 хвилини тому, k-master сказав: Він залишається, питання тільки як вони рахують. Спожили вдень 100, вночі 100, продали типа вдень 100. Але будете платити і за день і за ніч. Я підозрюю, що вони рахують рахують пропорційно до споживання: Якщо спожито 100 вдень і 100 вночі, то це 50% вдень і решта 50 — вночі. Відповідно якщо від сумарного споживання відняти експорт, то 50% того, що залишилось, піде по денному тарифі, а 50 — по нічному. Моя теорія базується та тому, що коли були перших пільгових 100 кВт•год, то їх розподіл між денним і нічним тарифом рахували саме так. Якщо маєте детальну платіжку, то можете перевірити цю теорію. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: 25 вересня 2023 Поділитись Опубліковано: 25 вересня 2023 18 хвилин тому, volomoto сказав: Я підозрюю, що вони рахують рахують пропорційно до споживання: Якщо спожито 100 вдень і 100 вночі, то це 50% вдень і решта 50 — вночі. Відповідно якщо від сумарного споживання відняти експорт, то 50% того, що залишилось, піде по денному тарифі, а 50 — по нічному. Моя теорія базується та тому, що коли були перших пільгових 100 кВт•год, то їх розподіл між денним і нічним тарифом рахували саме так. Якщо маєте детальну платіжку, то можете перевірити цю теорію. Детальної нема, якщо у січні 3 з чимось тисяч грн поділити на 2 з чимось кВт то виходить 1.44 за кВтгод. Тобто двозонний облік є, а в деталі я вже не вникав. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadym petrov Опубліковано: 25 вересня 2023 Поділитись Опубліковано: 25 вересня 2023 З вищесказаного розумію що коли споживання = генерація, то ЗТ змісту не має? Не думаю що мої 6квт перекриють 1200 квт в місяць, ну ще бойлер можу перевести на газ, може пару сотен відніметься. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: 25 вересня 2023 Поділитись Опубліковано: 25 вересня 2023 1 хвилину тому, vadym petrov сказав: З вищесказаного розумію що коли споживання = генерація, то ЗТ змісту не має? Не думаю що мої 6квт перекриють 1200 квт в місяць, ну ще бойлер можу перевести на газ, може пару сотен відніметься. Немає при умові що ці усі 1200 споживаються вдень. Якщо наприклад насос басейна споживає 2 кВт цілодобово, то без ЗТ ви будете вночі купувати електроенергію та платити за неї, а з ЗТ ви будете вдень продавати, вночі купувати, але баланс на кінець місяця може бути 0. Без ЗТ ви завжди будете платити за нічне та вечірне споживання. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadym petrov Опубліковано: 26 вересня 2023 Поділитись Опубліковано: 26 вересня 2023 В 25.09.2023 в 14:40, vadym petrov сказал: Під ключ в Києві запропонували 800$(з лічильником) і чому по 4? підключники обіцяють 5.2грн. В мене своє споживання 1200-1300квт(електромобіль, заряджається вночі). То якщо там буде "генерація мінус споживання", то буде 0 приблизно? чи нічне споживання не буде мінусуватися від генерації? А хтось може запропонувати ЗТ під ключ дешевше ніж тут? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dalet Опубліковано: 26 вересня 2023 Поділитись Опубліковано: 26 вересня 2023 4 минуты назад, vadym petrov сказал: А хтось може запропонувати ЗТ під ключ дешевше ніж тут? самі зробіть, там не важко, лиш час 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
bs0d Опубліковано: 29 вересня 2023 Поділитись Опубліковано: 29 вересня 2023 В 25.09.2023 в 18:17, k-master сказал: Він залишається, питання тільки як вони рахують. Спожили вдень 100, вночі 100, продали типа вдень 100. Але будете платити і за день і за ніч. zakon.rada.gov.ua/laws/show/v0312874-18#Text 11.3.21 11.3.22 3 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз