MaksymS Опубліковано: 3 листопада 2020 Поділитись Опубліковано: 3 листопада 2020 бизнес с неизменным гарантированным доходом на 10-20 лет - это нонсенс. Это для своих. Они по другому и не умеют зарабатывать - только на схемах. Добавлено через 59 секунд И по нормальному должны быть разные законы и условия До этого пока не додумались - может быть слишком палевно, когда для одной компании будут одни условия, а для частников - другие, рыночные. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
LM Опубліковано: 3 листопада 2020 Поділитись Опубліковано: 3 листопада 2020 До этого пока не додумались - может быть слишком палевно, когда для одной компании будут одни условия, а для частников - другие, рыночные. Да особо сложного тут и нет, но с вероятностью 99% ахметовские гектары полей с панелями сразу начнут "арендовать" частники по 30 кВт - по аналогии с СПД-шниками в Герега-маркетах При желании навести порядок и в первом, и втором случаях проблемы нет. Проблема в отсутствии такого желания. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
MaksymS Опубліковано: 3 листопада 2020 Поділитись Опубліковано: 3 листопада 2020 Да не, я имел ввиду наоборот. Для Ахметова оставят фиксированную цену закупки ЗТ, а для частников - рыночную. Схема ж то вовсе не под частников делалась. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
LM Опубліковано: 3 листопада 2020 Поділитись Опубліковано: 3 листопада 2020 Да не, я имел ввиду наоборот. Для Ахметова оставят фиксированную цену закупки ЗТ, а для частников - рыночную. Скорее всего, так и будет: хотели рыночную цену - получите. А Ахметов - он "инвестер", мы ж не можем ухудшить инвестпривлекательность страны ну и прочее бла-бла-бла 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Humanite Опубліковано: 3 листопада 2020 Поділитись Опубліковано: 3 листопада 2020 Да не, я имел ввиду наоборот. Для Ахметова оставят фиксированную цену закупки ЗТ, а для частников - рыночную. Схема ж то вовсе не под частников делалась. Про те, що Закон розробляли не для приватних виробників я давно вже казав. Мені тут в очі пирскали. А стосовно "ринковості", то тут також є цікавинка. Ахметов через свій ДТЕК купить у Ахметова - виробника для того, щоб мінімізувати офіційні прибутки (бо вони в іншому), та не сплачувати податки. Тобто ще більше збагачуватись. А що буде робити приватник? Продавати сусідові по 6 гривень? Ну-ну, я подивлюсь на це. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
User7 Опубліковано: 3 листопада 2020 Поділитись Опубліковано: 3 листопада 2020 Виробітка за попередній місяць меньше на 34% від розрахункової. Це лиш нам так повезло. У Київській області виробітка майже співпала з розрахунковою 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vldvv Опубліковано: 3 листопада 2020 Поділитись Опубліковано: 3 листопада 2020 Так осінь за вікном. А скоро зима буде. Це ж сонячна електростанція - вона від сонця працює, найкраще влітку. Чи хтось встиг пообіцяти сонце в зеніті цілий рік, а покупець й повірив? І шо що осінь? Є розрахунок виробітки по місяцях. В десятому місяці сильно не попало реальне в прогнозоване. От і питаю колег як у них. А вам дякую за пояснення, що слнячна електростанція працює від сонця. Буду тепер знати. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
MaksymS Опубліковано: 3 листопада 2020 Поділитись Опубліковано: 3 листопада 2020 Є розрахунок виробітки по місяцях. З ким його узгоджували із тих, хто керує проходженням сонячних променів до поверхні планети? В десятому місяці сильно не попало реальне в прогнозоване. Бо розрахунок не було узгоджено із фактичною кількістю сонячного світла, що дійшло до поверхні. От і питаю колег як у них. А чому смайлики сумні? Це альтернативна енергетика - вона не забезпечує гарантований виробіток. Це треба розуміти, а не вірити в рекламні буклети. Тому не треба засмучуватися через те, що реальність розходиться з розрахунками - це абсолютно нормально для альтернативної енергетики. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vldvv Опубліковано: 3 листопада 2020 Поділитись Опубліковано: 3 листопада 2020 З ким його узгоджували із тих, хто керує проходженням сонячних променів до поверхні планети? Бо розрахунок не було узгоджено із фактичною кількістю сонячного світла, що дійшло до поверхні. Чому я маю щось з кимось погоджувати? З чого ви взяли, що я вірю якимось рекламним буклетам? Покажіть про які ви буклети говорите, почитаю, може повірю. Про які сумні смайлики ви? А радіти можна коли виробить більше? Чи з цією альтернативною така бідося що не радіти і не плакати? Ps. Все нормально рахуэться, а те, що у одному регіоні якась аномалія то вже таке. Ви ж будинок збудували, чи квартиру маєте? А нащо то вам коли землетруси чи ще яку стихію ви прорахували ще з меньшою вірогідністю чим ми (нам) виробітку. А якщо землетрус чи ще щось подібне і нема нерухомості то не будете ні радіти ні сумувати. Бо ж не прорахуєш? Я наприклад не буду радіти якщо ваш будинок завалиться, буде трохи сумно але не катастрофа. А от в цій темі є добрий відсоток дописувачів,що будуть радіти коли наші станції перетворяться в купу непотрібного металу і скла. Особливо якщо це станиться завдяки тому, що ми вирішили самі зіграти з державою у рулетку. На суму 10к 20к 30к чи на всі свої ХХХХХкілобакси, поставили на червоне. А шулер держава викинула чорне. Але це від нас українців не забереш, такі ми. ps2. Я виріс в селі. І кожного року перед нами селянами стояв вибір, що садити, коли садити, коли збирати, коли продавати, де продавати, виросте, не виросте, замерзне, зогниє від дощів, знищать шкідники, вкрадуть, згорить від посухи і так далі, то звичайно після того як рік пройшов і на всі питання отримані відповіді то одні радувалися, а іншим було не до веселощів. Так що мені не привикати. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
MaksymS Опубліковано: 3 листопада 2020 Поділитись Опубліковано: 3 листопада 2020 Чи з цією альтернативною така бідося що не радіти і не плакати? Радіти можна і треба. А от засмучуватися не варто - вона не є гарантованим джерелом енергії. І не варто порівнювати дещо недоотриманий прибуток із запланованого (який може навіть компенсується в літні місяці перевиробництвом) із повним руйнуванням. Я не буду радіти коли з моїх подактів оплачені сонячні електростанції перетворяться на брухт. Я за те, щоб вони навіть коли тариф впаде нижче ніж вартість електрики в розетці всеодно продовжували працювати й генерувати екологічну енергію (і ви ж як власник не будете їх знищувати, коли вони перестануть генерувати суттєвий прибуток після закінчення дії ЗТ?). До речі недовироблена потужність цього місяця аж ніяк не пов’язана з державою. Це треба з небесною канцеляряєю домовлятися, щоб хмаринки не закривали сонечко. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vldvv Опубліковано: 3 листопада 2020 Поділитись Опубліковано: 3 листопада 2020 А якщо подивитися на 2031. Всі зелені договори закінчилися. А станції то ж нікуди не дінуться. Тарифи швидше за все виростуть і не тільки завдяки ЗТ. І тут така держава: - і знову здрасті дорогенькі мої зеленотарифщики, я готова у вас купляти з коефіцієнтом 0,5 чи даже я дуже нагла і дам вам тільки 0,25. І нікуди більшість з нас не діниться і будемо продавати по 0.5 і по 0.25 бо обладнання тож розраховане 20+ років. А бізнесу запросто можна сказати, а у вас я буду купляти по 0.8 в проміжок часу від шостої вечора до шостої ранку, а в день по 0.1. І більшість дообладнає свої станції сховищами. І у держави буде ще десяток років в запасі щоб компенсувати сьогоднішні витрати на ЗТ та щей заробити на цьому. А що там у нас з атомними блоками, скільки їх протримається ще 20-30 років? 20-30 років назад моя квартира споживала 70-90 кіловат в місяць, а тепер стільки ж споживає тільки тепла підлога на кухні. Хто в темі скажіть які у нас прогнози на виробіток та споживання на наступні 20-30 років? Або киньте посилання де можна почитати. Добавлено через 6 минут До речі недовироблена потужність цього місяця аж ніяк не пов’язана з державою. Це треба з небесною канцеляряєю домовлятися, щоб хмаринки не закривали сонечко. А те, що вона недовироблена то ви порівнююте з буклетами? :) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
MaksymS Опубліковано: 3 листопада 2020 Поділитись Опубліковано: 3 листопада 2020 І тут така держава: - і знову здрасті дорогенькі мої зеленотарифщики, я готова у вас купляти з коефіцієнтом 0,5 чи даже я дуже нагла і дам вам тільки 0,25. І нікуди більшість з нас не діниться і будемо продавати по 0.5 і по 0.25 бо обладнання тож розраховане 20+ років. Так до цього держава виплачувала надприбутки власникам СЕС. Має право отримати, нарешті, зиск. Дообладнати свої приватні СЕС накопичувачами енергії ніхто не забороняє ї зараз. Хто в темі скажіть які у нас прогнози на виробіток та споживання на наступні 20-30 років? Ви думаєте до цього зараз комусь є діло? Добавлено через 55 секунд А те, що вона недовироблена то ви порівнююте з буклетами? Я порівнюю??? Ви забуваєтесь. Є розрахунок виробітки по місяцях. В десятому місяці сильно не попало реальне в прогнозоване. І далі сумний смайлик Волинь - виробітка за жовтень - лише ±43% в порівнянні з вереснем (за жовтень менше в ± 2,3 рази, ніж за вересень) А чому він сумний? СЕС не є гарантованим джерелом енергії. Тут не варто сумувати. Зато дощі йшли, грунт зволожили, озимим не завадить волога. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ИгорьН Опубліковано: 6 листопада 2020 Поділитись Опубліковано: 6 листопада 2020 Хто в темі скажіть які у нас прогнози на виробіток та споживання на наступні 20-30 років? Наступний вірус викосить половину населення , споживати та виробляти буде майже нікому. Але електрика залишиться тільки в тих, хто має СЄС. І вони будуть її міняти сусідам та власникам електрокарів на зброю, харчі та питну воду по тарифу трохи більше, ніж зараз. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Humanite Опубліковано: 8 листопада 2020 Поділитись Опубліковано: 8 листопада 2020 Наступний вірус викосить половину населення , споживати та виробляти буде майже нікому. Але електрика залишиться тільки в тих, хто має СЄС. І вони будуть її міняти сусідам та власникам електрокарів на зброю, харчі та питну воду по тарифу трохи більше, ніж зараз. Дурень думкою багатіє. При відсутності зовнішного електропостачання СЕС нічого не зможе видавати, бо потребує завданої частоти зовнішної мережі. Вийняток - обладнання що передбачає роботу на акумулятори. Там генерується потрібна частота струму. Але інвертори для зеленого тарифу та для роботи в замкненому циклі не взаємозамінні. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Юрий_Нд Опубліковано: 8 листопада 2020 Поділитись Опубліковано: 8 листопада 2020 ... інвертори для зеленого тарифу та для роботи в замкненому циклі не взаємозамінні. ... поясните. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
MaksymS Опубліковано: 8 листопада 2020 Поділитись Опубліковано: 8 листопада 2020 ... поясните. Окремі моделі . Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Юрий_Нд Опубліковано: 8 листопада 2020 Поділитись Опубліковано: 8 листопада 2020 Окремі моделі ... поясните. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
MaksymS Опубліковано: 8 листопада 2020 Поділитись Опубліковано: 8 листопада 2020 Отдельные модели инверторов предназначены только для работы на сеть или на аккумуляторы. В то же время при наличии желания можно найти универсальный инвертор. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BUg_85 Опубліковано: 8 листопада 2020 Поділитись Опубліковано: 8 листопада 2020 У меня на станции стоят столы по две панели книжкой в высоту и длиной в два стринга и на один трекер. Соединены полукругами, один стринг справа, второй слева, выходы в центре. Сейчас по осени, тень от передних столов налазит на нижние панели последующих во второй половине дня и оба стринга под ”ударом”. Знаю что правильнее подключать панели на верхний и нижний ряд, тогда нижний стринг в тени, а верхний на солнце еще. Но, поскольку стринги то подключаются на один трекер, то затененный стринг тогда все-равно “посадит” тот, что еще освещен. Подскажите, пожалуйста, если смысл, на сколько на одном трекере один затененный стринг садит весь трекер? Писал и придумал выход, подключать только освещенные стринги на один трекер, но полбухты провода разойдется точно. Или тупо ждать весны? Спасибо. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Юрий_Нд Опубліковано: 9 листопада 2020 Поділитись Опубліковано: 9 листопада 2020 Добавлено через 2 минуты полбухты провода разойдется точно. Или тупо ждать весны? ... считайте. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vmi Опубліковано: 9 листопада 2020 Поділитись Опубліковано: 9 листопада 2020 ІМНО ...ждать весны Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Oleg08 Опубліковано: 9 листопада 2020 Поділитись Опубліковано: 9 листопада 2020 У меня на один стринг даже без разделительного диода подключено восточное и западное поле, никто никому не мешает, в одной двух панелях бывает срабатывает диод, немного понизив напругу обоих стрингов. А обычно просто в менее освещеном поле просто падают амперы, вольтаж остается таким же. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dalet Опубліковано: 9 листопада 2020 Поділитись Опубліковано: 9 листопада 2020 У меня на один стринг даже без разделительного диода подключено восточное и западное поле, никто никому не мешает, в одной двух панелях бывает срабатывает диод, немного понизив напругу обоих стрингов. А обычно просто в менее освещеном поле просто падают амперы, вольтаж остается таким же. Та ну да, было бы интересно, если бы на параллельных полях был бы разный вольтаж) Добавлено через 5 минут Дурень думкою багатіє. При відсутності зовнішного електропостачання СЕС нічого не зможе видавати, бо потребує завданої частоти зовнішної мережі. Вийняток - обладнання що передбачає роботу на акумулятори. Там генерується потрібна частота струму. Але інвертори для зеленого тарифу та для роботи в замкненому циклі не взаємозамінні. Про дурня то э так. Ваша правда. І ось чому - запустити мережевий інвертор можливо, наприклад Віктрон використати як опорну мережу. Далі, гібриди на 10кВт не проблема, є на ринку, вони і мережеві і автономні, і дозволяють паралелитися. АКБ там може бути як баластом так і для резерва. В мене є гібриди які і без АКБ працюють. Ну і основне, на разі є те що користуються попитом, як тільки попит зміниться то і виникне пропозиція. Не переживайте так, багатійте далі, думкою. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Humanite Опубліковано: 9 листопада 2020 Поділитись Опубліковано: 9 листопада 2020 Ну і основне, на разі є те що користуються попитом, як тільки попит зміниться то і виникне пропозиція. Саме про це я й кажу. Дурень повинен платити пожиттєво! Бізнес на лохтораті - золотий бізнес! 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dalet Опубліковано: 9 листопада 2020 Поділитись Опубліковано: 9 листопада 2020 Саме про це я й кажу. Дурень повинен платити пожиттєво! Бізнес на лохтораті - золотий бізнес! То ви такою думкою багатієте, а тим часом в когось обладнання вже окупилося 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз