Dalet Опубліковано: 11 червня 2020 Поділитись Опубліковано: 11 червня 2020 MPPT1: стрінг1 - 22 панелі по 280Вт південь; стрінг2 - 22 панелі по 280Вт південь; MPPT2: стрінг1 - 22 панелі по 280Вт схід(якщо точно, то дах трішки повернуто на схід, градусів на 10); стрінг2 - 0; MPPT3: стрінг1 - 22 панелі по 280Вт захід(протилежний бік даху); стрінг2 - 0; я би так зробив: MPPT2: стрінг1 - 22 панелі по 280Вт схід(якщо точно, то дах трішки повернуто на схід, градусів на 10) - переставив би на MPPT3: стрінг2 - 0. Поставив би діоди в розвязку А на звільнившийся МППТ 2 поставив би на 18-20шт 320-350Вт з сучасних щось 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Serg017 Опубліковано: 11 червня 2020 Поділитись Опубліковано: 11 червня 2020 я би так зробив: MPPT2: стрінг1 - 22 панелі по 280Вт схід(якщо точно, то дах трішки повернуто на схід, градусів на 10) - переставив би на MPPT3: стрінг2 - 0. Поставив би діоди в розвязку А на звільнившийся МППТ 2 поставив би на 18-20шт 320-350Вт з сучасних щось Я приблизно так і думав, але хвилює чи на багато знизить це продуктивність східного і західного поля? Як я розумію можна під'єднувати стрінги сх. і зх. в окремі входи MPPT3, але додати на + виходи стрінгів по одному діоду? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vic-Tor Опубліковано: 11 червня 2020 Поділитись Опубліковано: 11 червня 2020 Я також 3 дні тому відзначав першу річницю своєї станції. Інвертор Steca 10 кВт, PV поле 13,68 кВт, дах, кут нахилу в межах 33-35 градусів, азимут близько 153-158 градусів (тобто на 25 градусів на схід від півдня), панелі AmeriSolar 285 - 48 шт.(три стрінга по 16 - 1 МРРТ) Виробіток- 15030 кВт. А сколько часов рабочих? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dalet Опубліковано: 11 червня 2020 Поділитись Опубліковано: 11 червня 2020 Я приблизно так і думав, але хвилює чи на багато знизить це продуктивність східного і західного поля? майже нічого не знизить. ну або так - виміряти не має можливості Добавлено через 31 секунду Як я розумію можна під'єднувати стрінги сх. і зх. в окремі входи MPPT3, але додати на + виходи стрінгів по одному діоду? так. для того є спеціальні діоди МС4 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Serg017 Опубліковано: 11 червня 2020 Поділитись Опубліковано: 11 червня 2020 майже нічого не знизить. ну або так - виміряти не має можливості Добавлено через 31 секунду так. для того є спеціальні діоди МС4 Дякую, я про такі діоди вмонтовані в МС4 й не чув, думав щось мудрувати доведеться, а тут все зручно) Його ж по суті не має різниці на який вихід стрінгу + чи - ставити ? Я так розумію у Вас, також, так змонтовано через діод(хтось колись згадував про це, якщо не помиляюся Ви)? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dalet Опубліковано: 11 червня 2020 Поділитись Опубліковано: 11 червня 2020 Його ж по суті не має різниці на який вихід стрінгу + чи - ставити ? так..... Добавлено через 4 минуты Я так розумію у Вас, також, так змонтовано через діод(хтось колись згадував про це, якщо не помиляюся Ви)? так.... 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
rrrew6762 Опубліковано: 12 червня 2020 Поділитись Опубліковано: 12 червня 2020 efront.in.ua/z-energorynku-znyklo-20-mlrd-grn-cherez-pidkontrolne-gerusu-kerivnycztvo-nkrekp-tynnyj/?fbclid=IwAR1Q8nH9n0yMZGBG-q79B00jbnkbNeWL2g5c-6v6-VXM50In9ePvxvQg2RA Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Serg017 Опубліковано: 12 червня 2020 Поділитись Опубліковано: 12 червня 2020 майже нічого не знизить. ну або так - виміряти не має можливості Якщо у Вас стоїть така, можете будь ласка сказати параметри установки, потужність інвертора, потужність по стрінгах і їхнє розташування(орієнтація і кут). І ще її виробіток, за певний період і наприклад зараз в погожий день, щоб можна було хоч приблизно зрівняти чи є суттєва різниця в порівнянні з установками без застосування діодів. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dalet Опубліковано: 12 червня 2020 Поділитись Опубліковано: 12 червня 2020 Якщо у Вас стоїть така, можете будь ласка сказати параметри установки, потужність інвертора, потужність по стрінгах і їхнє розташування(орієнтація і кут). І ще її виробіток, за певний період і наприклад зараз в погожий день, щоб можна було хоч приблизно зрівняти чи є суттєва різниця в порівнянні з установками без застосування діодів. Не можу. Бо а мене нема постійного обладнання. За місяць по два три інвертори різних працює. Да навіть якби і стояло. То все порівняння не має ніякого сенсу, бо день у день різна погода, різні регіони. Так, помірятися можна, але тільки помірятися.... 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Serg017 Опубліковано: 12 червня 2020 Поділитись Опубліковано: 12 червня 2020 Не можу. Бо а мене нема постійного обладнання. За місяць по два три інвертори різних працює. Да навіть якби і стояло. То все порівняння не має ніякого сенсу, бо день у день різна погода, різні регіони. Так, помірятися можна, але тільки помірятися.... Дякую, зрозумів. Я розумію, що порівняння дуже приблизне й в даному випадку хіба можна зрівняти генерацію за день. Але я так розумію, що різниця якщо і є, то не суттєва, якби було інакше, то Ви вже б щось змінили) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dalet Опубліковано: 12 червня 2020 Поділитись Опубліковано: 12 червня 2020 Дякую, зрозумів. Я розумію, що порівняння дуже приблизне й в даному випадку хіба можна зрівняти генерацію за день. Але я так розумію, що різниця якщо і є, то не суттєва, якби було інакше, то Ви вже б щось змінили) Діоди мають вплив тільки вранці рано, пізно вечором. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
n0mad Опубліковано: 14 червня 2020 Поділитись Опубліковано: 14 червня 2020 Из меморандума: "Для СЭС до 1 МВт, введенных в эксплуатацию в период с 1 июля 2015 года до 31 декабря 2019 года, снижение составит 10%." Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dalet Опубліковано: 14 червня 2020 Поділитись Опубліковано: 14 червня 2020 Из меморандума: "Для СЭС до 1 МВт, введенных в эксплуатацию в период с 1 июля 2015 года до 31 декабря 2019 года, снижение составит 10%." А ще що там є? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
n0mad Опубліковано: 14 червня 2020 Поділитись Опубліковано: 14 червня 2020 А ще що там є? www.ukrrudprom.com/news/Memorandum_Kabmina_o_snigenii_zelenogo_tarifa_podpisali_lish_dve.html Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dalet Опубліковано: 15 червня 2020 Поділитись Опубліковано: 15 червня 2020 www.ukrrudprom.com/news/Memorandum_Kabmina_o_snigenii_zelenogo_tarifa_podpisali_lish_dve.html Там текст меморандума? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
E.Rommel Опубліковано: 15 червня 2020 Поділитись Опубліковано: 15 червня 2020 так а шо там с приводу малиx сес? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
User7 Опубліковано: 15 червня 2020 Поділитись Опубліковано: 15 червня 2020 sunnik.com.ua/kabmin-dal-garantiyu-chto-zelenyj-tarif-budet-dejstvovat-do-kontsa-2029-goda/?_utl_t=fb&fbclid=IwAR3mCJ-HIjWd-xvuFCT_sk95O0I_QC7mfNAsSdO05OP9ogLP_Gp9i7UKL9w Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Serg017 Опубліковано: 20 червня 2020 Поділитись Опубліковано: 20 червня 2020 Повного тексту самого меморандуму так і не знайшов, мабуть, не для простих смертних той папірець. Але на сайті верховної ради вже зареєстровано законопроект №3658 від 15.06.2020 р.(w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=69138), який має привести ідеї меморандуму в законне русло. Прочитавши то все, хорошого для нас бачу мало(про те, що дещо написане в пояснювальній записці не збігається з текстом самого закону й чутками про написане в самому меморандумі я вже змовчу...). Відповідно до тексту нам, здається, таки хочуть зрізати тариф. Тим хто побудував СЕС до 1 МВт з 07.2015 р. й до кінця 2019 р. - на 10%, з 2020 р. - на 2,5%. Якихось окремих умов для приватних домогосподарств не помітив, можливо згадають ще в поправках... А якщо коротко, схоже головна думка цього законопроекту, окрім зниження самих тарифів, це те, що держава гарантує вже ці нові тарифи. А різниця між попередніми гарантіями і новими лише в тому, що до них авторитетно й рішуче додали - "зуб даю". Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
E.Rommel Опубліковано: 20 червня 2020 Поділитись Опубліковано: 20 червня 2020 Повного тексту самого меморандуму так і не знайшов, мабуть, не для простих смертних той папірець. Але на сайті верховної ради вже зареєстровано законопроект №3658 від 15.06.2020 р.(w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=69138), який має привести ідеї меморандуму в законне русло. Прочитавши то все, хорошого для нас бачу мало(про те, що дещо написане в пояснювальній записці не збігається з текстом самого закону й чутками про написане в самому меморандумі я вже змовчу...). Відповідно до тексту нам, здається, таки хочуть зрізати тариф. Тим хто побудував СЕС до 1 МВт з 07.2015 р. й до кінця 2019 р. - на 10%, з 2020 р. - на 2,5%. Якихось окремих умов для приватних домогосподарств не помітив, можливо згадають ще в поправках... А якщо коротко, схоже головна думка цього законопроекту, окрім зниження самих тарифів, це те, що держава гарантує вже ці нові тарифи. А різниця між попередніми гарантіями і новими лише в тому, що до них авторитетно й рішуче додали - "зуб даю". срака зноу Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
User7 Опубліковано: 20 червня 2020 Поділитись Опубліковано: 20 червня 2020 Повного тексту самого меморандуму так і не знайшов, мабуть, не для простих смертних той папірець. Але на сайті верховної ради вже зареєстровано законопроект №3658 від 15.06.2020 р.(w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=69138), який має привести ідеї меморандуму в законне русло. Прочитавши то все, хорошого для нас бачу мало(про те, що дещо написане в пояснювальній записці не збігається з текстом самого закону й чутками про написане в самому меморандумі я вже змовчу...). Відповідно до тексту нам, здається, таки хочуть зрізати тариф. Тим хто побудував СЕС до 1 МВт з 07.2015 р. й до кінця 2019 р. - на 10%, з 2020 р. - на 2,5%. Якихось окремих умов для приватних домогосподарств не помітив, можливо згадають ще в поправках... А якщо коротко, схоже головна думка цього законопроекту, окрім зниження самих тарифів, це те, що держава гарантує вже ці нові тарифи. А різниця між попередніми гарантіями і новими лише в тому, що до них авторитетно й рішуче додали - "зуб даю". В Проекті закону всі знижуючі коефіцієнти приведені для суб'єктів господарювання (юридичні особи). Тому є велика ймовірність, що зниження ЗТ для приватних домогосподарств не буде. 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Serg017 Опубліковано: 20 червня 2020 Поділитись Опубліковано: 20 червня 2020 В Проекті закону всі знижуючі коефіцієнти приведені для суб'єктів господарювання (юридичні особи). Тому є велика ймовірність, що зниження ЗТ для приватних домогосподарств не буде. А ось за це дякую, трохи заспокоїли.) Сподіваюсь, що так і буде. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Serg017 Опубліковано: 23 червня 2020 Поділитись Опубліковано: 23 червня 2020 Всім привіт. Цікавить достовірність інформації, можливо хтось щось чув чи знає, особливо інсталятори СЕС. Ходять чутки, що ніби має здорожчати з липня місяця обладнання, а саме панелі та інвертори, бо мають скасувати відміну податку на ввезення даного обладнання з закордону. Чи варта інформація уваги чи це маніпуляції щоб збільшити зараз попит? Якщо й так чому з липня, якщо зміни до закону якими повернули ПДВ набули чинності ще 23.05.2020? Чи, просто, панелі й інвертори подешевіли настільки, що повернення ПДВ ми не відчули і все буде дешевіти й надалі? Можливо, тим хто планував встановити СЕС у цьому році варто вже зараз закупити обладнання? До чого готуватися? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dalet Опубліковано: 23 червня 2020 Поділитись Опубліковано: 23 червня 2020 Всім привіт. Цікавить достовірність інформації, можливо хтось щось чув чи знає, особливо інсталятори СЕС. Ходять чутки, що ніби має здорожчати з липня місяця обладнання, а саме панелі та інвертори, бо мають скасувати відміну податку на ввезення даного обладнання з закордону. Чи варта інформація уваги чи це маніпуляції щоб збільшити зараз попит? Якщо й так чому з липня, якщо зміни до закону якими повернули ПДВ набули чинності ще 23.05.2020? Чи, просто, панелі й інвертори подешевіли настільки, що повернення ПДВ ми не відчули і все буде дешевіти й надалі? Можливо, тим хто планував встановити СЕС у цьому році варто вже зараз закупити обладнання? До чого готуватися? та не парьтеся, почекайте. ПДВ вже тижня три як в дії. просто зараз є провал в поставках, і все що надходить в Україну вже буде оподатковуватися при ввозі з ПДВ. На томість, в Китаї зараз суттєві коливання ціни, за тиждень вони скачуть то в низ то вверх. Ті хто закупив панелі на минуломи тижні пройдуть по гарній ціні, і майже не буде замітно зміни, але те що сьогоді то вже буде дорожде, а що буде завтра не зрозуміло. Плаває куср юаня до дол. По інверторам ціни стабільні, так, трохи може в низ, на обьємах, але не суттєво. Так що ПДВ там буде відчутно. Хуавей вже підняв в ціні на 100-200дол. Чекати чи ні, думайте самі, але у великих дистребюторів склади швидко спустіли з вводом ПДВ, панелі розібрали дилери. Але не кінцеві споживачі. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Myrnyj Опубліковано: 23 червня 2020 Поділитись Опубліковано: 23 червня 2020 Яка ситуація по виплатах в різних регіонах? Волинь - тільки березень оплатили... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Serg017 Опубліковано: 23 червня 2020 Поділитись Опубліковано: 23 червня 2020 та не парьтеся, почекайте. Я правильно розумію, це сарказм?) ПДВ вже тижня три як в дії. просто зараз є провал в поставках, і все що надходить в Україну вже буде оподатковуватися при ввозі з ПДВ. На томість, в Китаї зараз суттєві коливання ціни, за тиждень вони скачуть то в низ то вверх. Ті хто закупив панелі на минуломи тижні пройдуть по гарній ціні, і майже не буде замітно зміни, але те що сьогоді то вже буде дорожде, а що буде завтра не зрозуміло. Плаває куср юаня до дол. По інверторам ціни стабільні, так, трохи може в низ, на обьємах, але не суттєво. Так що ПДВ там буде відчутно. Хуавей вже підняв в ціні на 100-200дол. Тобто дешевше найближчим часом точно не буде? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз