rrrew6762 Опубліковано: 27 березня 2020 Поділитись Опубліковано: 27 березня 2020 (змінено) :rolleyes: Может проще связать показания инвертора с теплой зимой и очень ранней весной, а не вирусом? Прошлой весной, в конце марта мело так ,ч то снег девать некуда было! Змінено 27 березня 2020 користувачем rrrew6762 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
noprofy Опубліковано: 27 березня 2020 Поділитись Опубліковано: 27 березня 2020 Может проще связать показания инвертора с теплой зимой и очень ранней весной, а не вирусом? Прошлой весной, в конце марта мело так ,сто снег девать некуда было! Шутки-шутками но сравнение генерации за четыре года с 2016. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
rrrew6762 Опубліковано: 27 березня 2020 Поділитись Опубліковано: 27 березня 2020 Шутки-шутками но сравнение генерации за четыре года с 2016. Потому что небыло такой весны! В прошлом году, в это время, снег стоял на батареях! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Инкогнито Опубліковано: 28 березня 2020 Поділитись Опубліковано: 28 березня 2020 4.1грн на карточку вместо 4.55 реальных по курсу для станций с 2016 по 2019. Щось ви не так рахуєте,для СЕС 2016 р.-534.31 грн,для СЕС 2017-2019 р.р -508.58 грн,для СЕС 2020 р.-457.12 грн.....Це згідно нової постанови НКРЕ та мінус 19.5% податку..... 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
noprofy Опубліковано: 28 березня 2020 Поділитись Опубліковано: 28 березня 2020 Це згідно нової постанови НКРЕ та мінус 19.5% податку..... Что то не видно в представленных документах о том что вступает в силу после опубликования в "Урядовом кур'єрі". Я что то пропустил? Теперь публикация не обязательна? Кто в курсе? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Serg017 Опубліковано: 28 березня 2020 Поділитись Опубліковано: 28 березня 2020 Что то не видно в представленных документах о том что вступает в силу после опубликования в "Урядовом кур'єрі". Я что то пропустил? Теперь публикация не обязательна? Кто в курсе? Якщо по простому, то рішення НКРЕКП не відносяться за своїм "рангом" до нормативно-правових актів, які обов'язково повинні публікуватися в "Урядовому кур'єрі" чи інших подібних офіційних джерелах, аби вступити в силу. У самій постанові зазначено, що вона вступає в силу з наступного дня після публікації на офіційному веб-сайті НКРЕКП. Даний порядок відповідає чинному Регламенту НКРЕКП. Щоправда, до нещодавніх змін у Регламенті НКРЕКП(від 17.01.2020), постанови такого змісту, таки, потрібно було публікувати в "Урядовому кур'єрі", про що і зазначалося в попередніх постановах, а тепер можна просто на сайті - це напевне, одне із ряду тих покращень, після яких нам всім, дійсно, стане жити краще й легше.) Доречі, вже з'явилася публікація самої постанови з новими тарифами на сайті: www.nerc.gov.ua/?id=50515 . 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Serg017 Опубліковано: 28 березня 2020 Поділитись Опубліковано: 28 березня 2020 Щойно помітив, що у прийнятій постанові і проекті постанови, який я викладував перед цим, різняться значення тарифів. Їх, таки, перерахували - трішки збільшили, а я вже грішив, що вони й правильно порахувати не можуть) Вибачте, що попередньо трішки увів в оману і надав не підтвердженні данні, не дочекавшись офіційної публікації. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Инкогнито Опубліковано: 28 березня 2020 Поділитись Опубліковано: 28 березня 2020 Доречі, вже з'явилася публікація самої постанови з новими тарифами на сайті: www.nerc.gov.ua/?id=50515 . То це вже мабуть остаточні...... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Serg017 Опубліковано: 28 березня 2020 Поділитись Опубліковано: 28 березня 2020 То це вже мабуть остаточні...... Так, остаточні... Хоча, я був би не проти, якби вони їх ще раз перерахували, але вже по теперішньому, більшому курсу.) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
E.Rommel Опубліковано: 29 березня 2020 Поділитись Опубліковано: 29 березня 2020 Так, остаточні... Хоча, я був би не проти, якби вони їх ще раз перерахували, але вже по теперішньому, більшому курсу.) не переживайте. далі буде по 35... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
revix Опубліковано: 29 березня 2020 Поділитись Опубліковано: 29 березня 2020 не переживайте. далі буде по 35... Будете замного мечтать, умножат на ноль 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
oleks.sur Опубліковано: 29 березня 2020 Поділитись Опубліковано: 29 березня 2020 якщо у мене висота столу під сонячні панелі 5м труба 50*50*3мм.достатньо буде 1.5метра копати яму під залив бетону. стовби на відстані 3метри одне від одного. не повивертае? Виглядає( навіть без розрахунку) дещо невідповідно до конструкції. Взяли б трубу 80х60х2, по ціні напевно навіть дешевше, але жорсткість конструкціїї набагато більше. Щодо глибини, то у мене сантиметрів десь біля 90 заглиблено і нічого не повивертало. на таку висоту для жорсткості, бажано, пару розкосів кинути( хоч по краях) у двох площинах. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
E.Rommel Опубліковано: 30 березня 2020 Поділитись Опубліковано: 30 березня 2020 Виглядає( навіть без розрахунку) дещо невідповідно до конструкції. Взяли б трубу 80х60х2, по ціні напевно навіть дешевше, але жорсткість конструкціїї набагато більше. Щодо глибини, то у мене сантиметрів десь біля 90 заглиблено і нічого не повивертало. на таку висоту для жорсткості, бажано, пару розкосів кинути( хоч по краях) у двох площинах. у вас висота теж 5 метрів чи більше? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Инкогнито Опубліковано: 30 березня 2020 Поділитись Опубліковано: 30 березня 2020 Виглядає( навіть без розрахунку) дещо невідповідно до конструкції. Взяли б трубу 80х60х2, по ціні напевно навіть дешевше, але жорсткість конструкціїї набагато більше. Щодо глибини, то у мене сантиметрів десь біля 90 заглиблено і нічого не повивертало. на таку висоту для жорсткості, бажано, пару розкосів кинути( хоч по краях) у двох площинах. На стійки бажано не менше 3 мм,або хоча би залити стійки всередині бетоном,що би корозія не їла метал...А на рахунок глибини,то тут залежить ще й від розмірів ями,я наприклад бурив буром на 25 см,то заглибив на 1,1-1,2 метри.... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Александр Радионов Опубліковано: 30 березня 2020 Поділитись Опубліковано: 30 березня 2020 тут залежить ще й від розмірів ямиИ от грунта. На слабом песке может и вылететь 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Array Опубліковано: 31 березня 2020 Поділитись Опубліковано: 31 березня 2020 Добрый вечер форумчане! Имею станцию на панелях Risen RSM120-6-285P/5BB, half cell, 285 Вт. Есть место еще для 8 щтук. Не могу на рынке найти такие же. Все везет монокристаллы. Кто может подсказать где можно купить такие же или помочь в адекватной замене(что-бы не сделать хуже и работало все правильно). В полях 18 панелей добавлю до 22 штук. И еще вопрос если над одной панелью будет висеть провод (1см тень, на углу одной половины панели халф сел). Мне эта тень просадит только одно поле или все МТТР(как говорил: 2 поля по 18(будет 22))? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
oleks.sur Опубліковано: 1 квітня 2020 Поділитись Опубліковано: 1 квітня 2020 у вас висота теж 5 метрів чи більше? З вищої сторони біля 5 м. Добавлено через 2 минуты На стійки бажано не менше 3 мм,або хоча би залити стійки всередині бетоном,що би корозія не їла метал...А на рахунок глибини,то тут залежить ще й від розмірів ями,я наприклад бурив буром на 25 см,то заглибив на 1,1-1,2 метри.... Стійка герметична ( заварена з усіх боків), але для самозаспокоєння пролита відпрацьованим мастилом з добавкою парафіну. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Alxey R Опубліковано: 1 квітня 2020 Поділитись Опубліковано: 1 квітня 2020 И никакого коллапса энергетики не случилось, как нам ту вещали. У березні відновлювальна енергетика забезпечувала майже 70% українського попиту Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Humanite Опубліковано: 1 квітня 2020 Поділитись Опубліковано: 1 квітня 2020 И никакого коллапса энергетики не случилось, как нам ту вещали. У березні відновлювальна енергетика забезпечувала майже 70% українського попиту Ну таки да. Особо если не смотреть на график производства в статье, на которую ссылаются в сообщении. expro.com.ua/novini/generacya-z-vde-perevischila-potujnst-tes-u-14-razi-ta-dosyagla-34-gvt Любят некоторые вырвать из контекста какой то бред и вставить как неоспоримый факт. Особо понравилось Заступник генерального директора з продажів на оптових ринках «Енергоатом-Трейдинг» Роман Сутченко на своїй сторінці в мережі Facebook повідомив, що «зелена» генерація забезпечила левову частку попиту на 13-ту годину з поставкою на 27 березня. на которой и построен бред сивого мерина. Кстати, по стоимости покупки ВДЭ таки да. Порядка 70%. При выработке 20%. Золотая ВДЭ однако. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Alxey R Опубліковано: 1 квітня 2020 Поділитись Опубліковано: 1 квітня 2020 Ну таки да. Особо если не смотреть на график производства в статье, на которую ссылаются в сообщении. expro.com.ua/novini/generacya-z-vde-perevischila-potujnst-tes-u-14-razi-ta-dosyagla-34-gvt Любят некоторые вырвать из контекста какой то бред и вставить как неоспоримый факт. Особо понравилось на которой и построен бред сивого мерина. Кстати, по стоимости покупки ВДЭ таки да. Порядка 70%. При выработке 20%. Золотая ВДЭ однако. "попит" переводится как спрос. ГЕС и ГАЭС тоже возобновляемые источники. Солнце и ветер превысило генерацию в 1,4 раза тепловиков и прогнозируемого коллапса на случилося ГАЭС работали как аккумуляторы на закачку как я и писал раннее. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Humanite Опубліковано: 1 квітня 2020 Поділитись Опубліковано: 1 квітня 2020 "попит" переводится как спрос. ГЕС и ГАЭС тоже возобновляемые источники. Солнце и ветер превысило генерацию в 1,4 раза тепловиков и прогнозируемого коллапса на случилося ГАЭС работали как аккумуляторы на закачку как я и писал раннее. ГАЭС аж 0,1 ГВт? Вы реально считаете что 0,016% может балансировать рынок? Ну-ну. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Alxey R Опубліковано: 1 квітня 2020 Поділитись Опубліковано: 1 квітня 2020 ГАЭС аж 0,1 ГВт? Вы реально считаете что 0,016% может балансировать рынок? Ну-ну. Я вижу что коллапса не произошло Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Humanite Опубліковано: 1 квітня 2020 Поділитись Опубліковано: 1 квітня 2020 Я вижу что коллапса не произошло Вы хотели сказать - пока не произошло? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Alxey R Опубліковано: 1 квітня 2020 Поділитись Опубліковано: 1 квітня 2020 Вы хотели сказать - пока не произошло? 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Serg017 Опубліковано: 2 квітня 2020 Поділитись Опубліковано: 2 квітня 2020 (змінено) Добрый вечер форумчане! Имею станцию на панелях Risen RSM120-6-285P/5BB, half cell, 285 Вт. Есть место еще для 8 щтук. Не могу на рынке найти такие же. Все везет монокристаллы. Кто может подсказать где можно купить такие же или помочь в адекватной замене(что-бы не сделать хуже и работало все правильно). В полях 18 панелей добавлю до 22 штук. Якщо вже, зовсім, ніде знайти... потрібно просто підібрати панелі із такими самими, або хоча б подібними робочими параметрами, а саме по струму і напрузі. Робоча сила струму при номінальній потужності не повинна бути меншою, показників ваших панелей, щоб не створювати "вузьке місце" в стрінзі і не тягнути всю систему за собою, але й не повинна сильно відрізнятися. І не забувати, що у Вас half cell, хоча, якщо не має затінення на всій робочій площині, то вони, впринципі, працюють так само як і звичайні фотомодулі. Найкраще знайти хоча б панелі того ж виробника й із тої самої серії, але більші по потужності на 5-10 Вт. Вони просто, будуть працювати по потужності на рівні із Вашими. Якщо я не помиляюся, то в теорії це виглядає якось так. А взагалі, спробуйте глянути на промі чи олх, можливо, й не доведеться мудрувати) Змінено 2 квітня 2020 користувачем Serg017 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз