Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Прихватило воду

berezne

Рекомендовані повідомлення

Вітаю!

Спіткала мене проблема написана в назві теми. Минулого року зробив з підсобного приміщення ванну. Домовився з чоловіком, який зробив всю роботу. Стіни зробив з гіпсокартону, а всю розводку води, відповідно, за стіною. При монтажі труб я звернув увагу, що труби поклали без утеплювача, але повірив запевненням спеца, що вода перемерзнути не повинна бо сама стіна з шлаку 30см товщини плюс фасад обкладений пінопластом товщиною 10см. Ве нічого було до перших морозів. Поки було до -15. Як тільки два дні температура була -20 на другу ніч воду до унітаза та колонки прихватило. Це два крайні місця підключення. Вдалося відігріти воду шляхом подачі води на колонку від умивальника напряму і зливом гарячої води в каналізацію на протязі 30 хв. Сама труба проходить за стіною з гіпсокартону на висоті 10 см від стяжки (підлоги ). Я розумію, що зробив дурне і потрібно було одягнути в ізоляцію

труби коли тільки робилася ванна, але того вже не вернути. Думаю, що промерзає фундамент і від нього десь тягне і через те прихвачує воду хоча в самій ванній температура нижче 16 не падає. Думаю вже якось цю зиму добудувже якось, а на літо думаю положити пару листків піноплату 10см і обложити весь фундамент навколо ванни. На вашу думку чи можливий варіант з промерзанням фундаменту чи все ж таки варіант цей малоймовірний і прийдеться з двох стін знімати плитку і одягати утеплювач на труби? Є ще варіант на одній зі сторін внизу вирізати отвір і закрити його ревізійними дверцятами і при великих морозах відкривати його, щоби тепло краще попадало в простір за гіпсокартон і, відповідно, краще його прогрівало.

 

 

P.S. Вода розведена пропіленовими трубами.

Змінено користувачем berezne
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Если под трубой есть пространство вниз до фундамента и Вы думаете, что "тянет холодом" от фундамента, то может сделать пару отверстий в гипсокартоне ниже трубы (за плинтусом например) и запихать туда утеплителя, типа эковаты или пенопластовой крошки или пены задуть. Тем самым Вы отсечете холод от фундамента к трубам.

Если прихватит опять, делаете отверстие в гипсокатоне и дуете туда феном (но не промышленным). Это если у Вас гипсокартон на профилях и между стеной и гипсокартоном есть пространство.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

в самій ванній температура нижче 16 не падає
А не холодно у ванній при 16 градусах? У мене десь на 8-9 більше. Може просто "додати газку" і забути про проблему з водою?
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

На вашу думку чи можливий варіант з промерзанням фундаменту чи все ж таки варіант цей малоймовірний і прийдеться з двох стін знімати плитку і одягати утеплювач на труби? Є ще варіант на одній зі сторін внизу вирізати отвір і закрити його ревізійними дверцятами і при великих морозах відкривати його, щоби тепло краще попадало в простір за гіпсокартон і, відповідно, краще його прогрівало.

думаю, можливий (промерзання від фундаменту). Одягти утеплювач на труби - може і не допомогти. Без циркуляції води вночі (коли сама критична температура) воду все одно прихватить. Тут треба чи фундамент утеплювати, чи доступ теплого повітря під гіпс дати. Чи все разом

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Тема промерзання фундаменту піднялася із-за того, що цє єдине що залишилось не утеплене. Стіна, як писалося вище, 30 см шлак + 10 см пінопласт. Потолок зверху 15 см в рівень з балками тирса + мінвата знизу потолка. Тобто з потолка і зі стіни промерзнути не повинно. Каналізаційна труба входить в будинок якраз з тої сторони де прихвачує трубу. Але сама труба в стіні добре запінена + на ній зроблений короб з пінопласту. Тобто промерзання через каналізаційну трубу, як таке, також виключено. Залишається тільки фундамент. Поки, для вирішення питання, потрібно буде вирізати отвір під ревізійні двері. В морози відкривати, щоби з ванни тепло потрапляло за стіну. Тим більше, що коли розігрівав воду в трубі шляхом зливу туда теплої води це ні що інше як обігрів простору за стіною.

Питання відносно того, що у ванні 16 град тепла. Я рахую, що там більше, в основній масі часу, не потрібно. На разі зима і митися кожен день не приходиться, тож для того щоби скористатися унітазом більше температури не потрібно. Потрібно вчитися економити. Та і немає гарантії, що коли в середині ванни буде 22-24 град за стіною знову не прихватить воду, якщо мороз вдарить -25 і нижче.

Ну а на весну в любому випадку утеплення цоколя пінопластом.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Так а чего сейчас, не прикрепить пару листов пенопласта временно?А то после следующего мороза, будете отдирать гк. от стены:)
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Вже зроблено. Тимчасово, поки нема морозів, вже приклеїв пінопласт 40 мм. Думаю перезимую.
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...