Soyka Опубліковано: 16 лютого 2016 Поділитись Опубліковано: 16 лютого 2016 Невелике уточнення. Ці цифри стосуються бази оподаткування, тобто об'єктів оподаткування, які знаходяться у власності особи. Тобто, якщо у вас квартира на 4 співвласників, то на 60 кв.м зменшується частка кожного із 4-х осіб, а оподаткування здійснюється для квартири розміром більше 240 кв.м, якщо ні в кого нема іншої нерухомості. Когда-то проскакивало разъяснение, что если несколько собственников у одного объекта, то все равно берут площадь как за один объект Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Игорь&Ира Опубліковано: 16 лютого 2016 Поділитись Опубліковано: 16 лютого 2016 Когда-то проскакивало разъяснение, что если несколько собственников у одного объекта, то все равно берут площадь как за один объект 266.1.2. Визначення платників податку в разі перебування об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості у спільній частковій або спільній сумісній власності кількох осіб: а) якщо об’єкт житлової та/або нежитлової нерухомості перебуває у спільній частковій власності кількох осіб, платником податку є кожна з цих осіб за належну їй частку; б) якщо об’єкт житлової та/або нежитлової нерухомості перебуває у спільній сумісній власності кількох осіб, але не поділений в натурі, платником податку є одна з таких осіб-власників, визначена за їх згодою, якщо інше не встановлено судом; в) якщо об’єкт житлової та/або нежитлової нерухомості перебуває у спільній сумісній власності кількох осіб і поділений між ними в натурі, платником податку є кожна з цих осіб за належну їй частку. zakon2.rada.gov.ua/laws/show/2755-17/page38 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Soyka Опубліковано: 16 лютого 2016 Поділитись Опубліковано: 16 лютого 2016 266.1.2. Визначення платників податку в разі перебування об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості у спільній частковій або спільній сумісній власності кількох осіб: Насколько я понимаю, если в договоре прописана часть (типа 1/3 тебе, 1/3 ему, остальное мне), то тогда берут с каждого отдельно? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Игорь&Ира Опубліковано: 16 лютого 2016 Поділитись Опубліковано: 16 лютого 2016 Насколько я понимаю, если в договоре прописана часть (типа 1/3 тебе, 1/3 ему, остальное мне), то тогда берут с каждого отдельно? Варианты а) и в). Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
red baron Опубліковано: 16 лютого 2016 Поділитись Опубліковано: 16 лютого 2016 как понимать слово - поделенный в натуре? и в чем разница между А и В? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
evgeny196 Опубліковано: 16 лютого 2016 Поділитись Опубліковано: 16 лютого 2016 как понимать слово - поделенный в натуре? означает, что каждому принадлежит конкретная площадь на плане. А а) от б), я так понимаю, отличается тем,что в б) собственность общая, а не поделенная даже на части.Могу ошибаться Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Татьяна 1973 Опубліковано: 16 лютого 2016 Поділитись Опубліковано: 16 лютого 2016 как понимать слово - поделенный в натуре? и в чем разница между А и В? а) в свидетельстве есть цифры 1/2 и т.п в) в свидетельстве название конкретных комнат или площадей (как поделили в натуре - на месте типа линию начертили: это - ваше, а это - ваше) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Игорь&Ира Опубліковано: 16 лютого 2016 Поділитись Опубліковано: 16 лютого 2016 а) в свидетельстве есть цифры 1/2 и т.п в) в свидетельстве название конкретных комнат или площадей (как поделили в натуре - на месте типа линию начертили: это - ваше, а это - ваше) А есть ссылка на нормативный документ? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
evgeny196 Опубліковано: 16 лютого 2016 Поділитись Опубліковано: 16 лютого 2016 Возможно, и есть. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
red baron Опубліковано: 16 лютого 2016 Поділитись Опубліковано: 16 лютого 2016 а если есть 2 гос акта, но они не далеко не равные (9,6 и 0.75) ? как тогда дом делить? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Татьяна 1973 Опубліковано: 16 лютого 2016 Поділитись Опубліковано: 16 лютого 2016 А есть ссылка на нормативный документ? Глава 26 ПРАВО СПІЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ Стаття 355. Поняття і види права спільної власності zakon2.rada.gov.ua/laws/show/435-15/page7 Добавлено через 6 минут а если есть 2 гос акта, но они не далеко не равные (9,6 и 0.75) ? как тогда дом делить? Для этого нужно пригласить специалиста, который сделает Висновок про можливість технічного поділу об’єкту (примерно так называется) zakon3.rada.gov.ua/laws/show/z0774-07 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadim0223 Опубліковано: 19 лютого 2016 Поділитись Опубліковано: 19 лютого 2016 А кто подскажет, может я где то пропустил. По жилой недвижимости понятно все. Нормы и ставки утверждает местные власти. У нас в городе квартиры 85 и дома 300 льгота. Т.е. никто поти платить не будет. 99% жилого фонда это дома постройки мкасимум до 1993 года. Тут квартир больше 85 квадратов почти нет. Ну у кого по 10 квартир, не считаю. А вот по нежилой недижимости я так понял льгот нет ни у физ лиц ни у юр. (кроме пром зданий и прочей хрени). Вот у меня 2 гаража приватизированных 20 и 30 м2. надо ли платить за них. И например бокс недостроенный с проектом, разрешением на стройку но не введенный в эксплуатацию 100 квадратов. Как с ними быть. Ставки на нежилую 1,2 грн для физ и 3,6 для юриков. ??? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Реалист Опубліковано: 19 лютого 2016 Поділитись Опубліковано: 19 лютого 2016 ... И например бокс недостроенный с проектом, разрешением на стройку но не введенный в эксплуатацию 100 квадратов. Как с ними быть. Ставки на нежилую 1,2 грн для физ и 3,6 для юриков. ??? Все что не зарегистрировано как собственность под налогообложение не подпадает... 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Игорь&Ира Опубліковано: 19 лютого 2016 Поділитись Опубліковано: 19 лютого 2016 У нас для гаражей 0 ставка. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nobel Опубліковано: 19 лютого 2016 Автор Поділитись Опубліковано: 19 лютого 2016 Все что не зарегистрировано как собственность под налогообложение не подпадает... от і не треба реєструвати...в мене 3/4 новобудов в селі не зареєстровані..і все ок..і ніхто їм нічого не зробить 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sadam Опубліковано: 10 березня 2016 Поділитись Опубліковано: 10 березня 2016 Добрый день. Приобрел участок под инднвидуальное садоводчество. При заключении договора продавец утверждал что данная земля налогом никак не облагается. У нотариуса я забыл об этом спросить. Сейчас меня потихоньку грызут сомнения, так как бесплатный сыр не про нашу страну. Вычитал что 3гідно з п. 287.2 cт. 287 Податкового кодексу облiк фізичних осіб — платників податку тa нарахування відповідних cум плати за землю проводяться щорічно до 01 травня. Підставoю для нарахування земельного податку згiдно п. 286.1 cт. 286 Податкового кодексу є дaні державного земельного кадастру України. Нараховують суми земельного податку фізичним особам органи ДПС, які видають платникам до 01 липня поточногo року податкове повідомлення-рішення прo внесення податку за встановленою формою. Получается мне переживать нечего, и если какой то налог есть то мне придет платежка после 1 мая, по адресу прописки? Или как? Спасибо за ответ. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Игорь&Ира Опубліковано: 10 березня 2016 Поділитись Опубліковано: 10 березня 2016 Получается мне переживать нечего, и если какой то налог есть то мне придет платежка после 1 мая, по адресу прописки? Или как? Читаем внимательно: Нараховують суми земельного податку фізичним особам органи ДПС, які видають платникам до 01 липня поточногo року податкове повідомлення-рішення прo внесення податку за встановленою формою. Где Вы видели слово "надсилають"? Придёт после 1 июля, так как до 1 мая только насчитают. Я сам из садового товарищества. Каждый год посещаю кассу местного сельсовета: если до 1 сентября, то согласно квитанции, если после, то ещё и пеня. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
evgeny196 Опубліковано: 10 березня 2016 Поділитись Опубліковано: 10 березня 2016 ПК: Стаття 58. Податкове повідомлення-рішення 58.1. Контролюючий орган надсилає (вручає) платнику податків податкове повідомлення-рішення, якщо сума грошового зобов’язання платника податків, передбаченого податковим або іншим законодавством, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, Добавлено через 3 минуты Про затвердження Порядку направлення органами державної податкової служби податкових повідомлень-рішень платникам податків: 3.5. Після складання не пізніше наступного робочого дня податкове повідомлення-рішення передається структурному підрозділу, до функцій якого входить реєстрація вхідної та вихідної кореспонденції органу державної податкової служби. Один примірник податкового повідомлення-рішення направляється (вручається) платнику податків. У структурному підрозділі, який склав податкове повідомлення-рішення, залишається другий примірник податкового повідомлення-рішення, який долучається до матеріалів перевірки або безпосередньо до справи платника податків. Добавлено через 1 минуту и где здесь "видають"? Добавлено через 3 минуты 3.8. Податкове повідомлення-рішення вважається надісланим (врученим) фізичній особі, якщо його вручено їй особисто чи її законному представникові або надіслано на адресу за місцем проживання або останнього відомого її місцезнаходження з повідомленням про вручення. По- моему, исчерпывающе. Если ничего не получили- никаких штрафов-пени. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sadam Опубліковано: 11 березня 2016 Поділитись Опубліковано: 11 березня 2016 Читаем внимательно: Где Вы видели слово "надсилають"? Придёт после 1 июля, так как до 1 мая только насчитают. Я сам из садового товарищества. Каждый год посещаю кассу местного сельсовета: если до 1 сентября, то согласно квитанции, если после, то ещё и пеня. Хорошо. Если "выдают" то как собственно могут выдать если они не знают где я нахожусь? ТОлько выслать по почте. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Игорь&Ира Опубліковано: 11 березня 2016 Поділитись Опубліковано: 11 березня 2016 Хорошо. Если "выдают" то как собственно могут выдать если они не знают где я нахожусь? ТОлько выслать по почте. Не я писал в законе "выдают", не ко мне вопрос. Другое дело, куда слать дачнику? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
evgeny196 Опубліковано: 11 березня 2016 Поділитись Опубліковано: 11 березня 2016 3.8. Податкове повідомлення-рішення вважається надісланим (врученим) фізичній особі, якщо його вручено їй особисто чи її законному представникові або надіслано на адресу за місцем проживання або останнього відомого її місцезнаходження з повідомленням про вручення. Это не к нам вопрос. Они столько баз , реестров насоздавали, пусть сами теперь и разбираются. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Игорь&Ира Опубліковано: 11 березня 2016 Поділитись Опубліковано: 11 березня 2016 3.8. Податкове повідомлення-рішення вважається надісланим (врученим) фізичній особі, якщо його ... надіслано на адресу ... останнього відомого її місцезнаходження з повідомленням про вручення. 1. Відомого кому? 2. Відомого з яких джерел? 3. Чому не за місцем реєстрації? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
evgeny196 Опубліковано: 11 березня 2016 Поділитись Опубліковано: 11 березня 2016 1. Відомого кому? 2. Відомого з яких джерел? 3. Чому не за місцем реєстрації? Это вопросы не ко мне, а к Закону. Госслужащие, коими являются сотрудники налоговых органов, в своей работе должны руководствоваться законами Украины.А не мнениями форумчан.Это их проблемы, что, откуда узнавать. Все данные есть и в Кадастре, и в Земельных отделах.... При приватизации, регистрации они с нас столько крови выпили, столько ксерокопий всевозможных документов получили-пусть теперь ищут. Добавлено через 1 минуту Согласно же Закона- ничего не пришло- никто не накажет. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vv.. Опубліковано: 10 травня 2017 Поділитись Опубліковано: 10 травня 2017 заходил сегодня в налоговую, просил посмотреть должен ли я платить за лишние квадраты и сколько. Отказываются предоставить информацию, говорят я обязан сам им принести все документы и они рассчитают. Меня колбасит - нести бумаги или нет, уведомления естественно не было. В воздухе 20 лишних метров. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Игорь&Ира Опубліковано: 10 травня 2017 Поділитись Опубліковано: 10 травня 2017 ... говорят я обязан сам им принести все документы ... Согласно какой нормы закона не сказали? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз