svin13 Опубліковано: 30 листопада 2014 Поділитись Опубліковано: 30 листопада 2014 Доброго дня !!! Назріло таке питання: де краще брати землю для посадки хвойних в сосновому лісі де грунт вже точно має кисле середовище, чи купувати зроблені суміші? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Olga_Flower Опубліковано: 30 листопада 2014 Поділитись Опубліковано: 30 листопада 2014 Доброго дня !!! Назріло таке питання: де краще брати землю для посадки хвойних в сосновому лісі де грунт вже точно має кисле середовище, чи купувати зроблені суміші? лучше проверьте сначала грунт на своем участке. Скорее всего, он и так кислый. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
svin13 Опубліковано: 30 листопада 2014 Автор Поділитись Опубліковано: 30 листопада 2014 лучше проверьте сначала грунт на своем участке. Скорее всего, он и так кислый. Деякі люди купляють грунт для хвойних, щоб краще приживалась рослина, а деякі копають в лісі.... Цікаво, якби Вам потрібно було робити вибір чи копати чи купляти щоб вибрали саме Ви ? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
rob104 Опубліковано: 30 листопада 2014 Поділитись Опубліковано: 30 листопада 2014 Посаженные в прошлом году сосны отлично прижились (из 8 по итогу пропало 2, и то по моей глупости), грунт на участке - суглинок. В посадочные ямы примерно по пол мешка на растение земли с того же места, где оно росло (из леса). Ну как земли, песок в основном с какими то корешками, не сдирать же подстилку по всему переметру под другими деревьями. Все сразу же подвязал, что бы ветром не выкорчевало, и поливал по мере необходимости. Больше всего удивила прижившаяся 2-х метровая сосна, болела, но дала прирост за лето и сейчас стоит зеленеет. С маленькими (до метра) по приживанию вообще проблем нету, с елками тем более. Если речь о растениях из питомников - не подскажу но, как мне кажется, все зависит от того, что за вид. Если какой-то экзот не из наших широт - я бы использовал покупной грунт. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Olga_Flower Опубліковано: 30 листопада 2014 Поділитись Опубліковано: 30 листопада 2014 Деякі люди купляють грунт для хвойних, щоб краще приживалась рослина, а деякі копають в лісі.... Цікаво, якби Вам потрібно було робити вибір чи копати чи купляти щоб вибрали саме Ви ? смотря какие хвойные. У меня пока только можжевельники и туи + обычная сосна из леса (масенькая). Сажала в супесь своего участка с добавлением компоста и удобрений. Грунт не покупала. Принялись и растут хорошо. Я вообще не покупала землю ни для каких растений. Правда, и особой экзотики у меня нет, как нет и роскошной картинки сада. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
svin13 Опубліковано: 1 грудня 2014 Автор Поділитись Опубліковано: 1 грудня 2014 Посаженные в прошлом году сосны отлично прижились (из 8 по итогу пропало 2, и то по моей глупости), грунт на участке - суглинок. В посадочные ямы примерно по пол мешка на растение земли с того же места, где оно росло (из леса). Ну как земли, песок в основном с какими то корешками, не сдирать же подстилку по всему переметру под другими деревьями. Все сразу же подвязал, что бы ветром не выкорчевало, и поливал по мере необходимости. Больше всего удивила прижившаяся 2-х метровая сосна, болела, но дала прирост за лето и сейчас стоит зеленеет. С маленькими (до метра) по приживанию вообще проблем нету, с елками тем более. Если речь о растениях из питомников - не подскажу но, как мне кажется, все зависит от того, что за вид. Если какой-то экзот не из наших широт - я бы использовал покупной грунт. Так для рослин із садових центрів, всетаки краще купувати грунт чим копати в лісі. Тим більше що копаючи грунт в лісі ми несемо додому не тільки грунт, а й небажані хвороботворні грибки та комах на свою, вже окультурену. ділянку !!! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Олянка Опубліковано: 1 грудня 2014 Поділитись Опубліковано: 1 грудня 2014 Так для рослин із садових центрів, всетаки краще купувати грунт чим копати в лісі. Тим більше що копаючи грунт в лісі ми несемо додому не тільки грунт, а й небажані хвороботворні грибки та комах на свою, вже окультурену. ділянку !!! Де гарантія, що ви з мішками землі не завезете небажаної міклофлори???? Ніхто її не стиреалізує перед пакуванням))) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Romb Опубліковано: 1 грудня 2014 Поділитись Опубліковано: 1 грудня 2014 Так для рослин із садових центрів, всетаки краще купувати грунт чим копати в лісі. Тим більше що копаючи грунт в лісі ми несемо додому не тільки грунт, а й небажані хвороботворні грибки та комах на свою, вже окультурену. ділянку !!! Для туй и пр. хвойных из питомников мешал землю на месте из песка и завезенного типа чернозема. Для сосен из леса взял из ближайшего( не там где сосны) леса. Не столько ( как по мне) важно откуда грунт, важен полив. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Елена А. Опубліковано: 2 грудня 2014 Поділитись Опубліковано: 2 грудня 2014 Ваши опасения вполне обоснованы, из лесу можно принести например короедов, и потом мучится с ними годами, но мне например их привезли с корой (по 50 грн мешок). Пришлось актары столько вылить, что ай-яй-яй... Но как по мне самое страшное что можно принести из лесу -это грибницу опят. Но это мои такие страхи, а вообще народ набирает мешками хвойный опад и подсыпает к рододендронам , верескам и голубике. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз