Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Рекомендовані повідомлення

Доброго дня! 
Металопрокат в наявності! Ціни мінімальні! 
Арматура ф12-27500грн

Змінено користувачем emax777
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

📉

АрселорМіттал Кривий Ріг скоротить виробництво через падіння попиту на європейському та китайському ринках, підвищення ціни на е/е

 

Ключові причини, що примусили керівництво скоротити виробництво:

🔹зниження споживання залізної руди Китаєм, що спровокувало падіння світових цін на неї та обмежило обсяги наших продажів, оскільки ціни опустилися нижче собівартості її доставки на ринок.

 

🔹стагнація ринків сталі в Європі, спричинена геополітичною невизначеністю в регіоні, високою інфляцією, сповільненням діяльності будівельних компаній, підвищенням цін на енергоносії та сировину. Це створює надлишок рудної та сталевої продукції, і низка виробників у Європі консервують потужності та призупиняють виробництво.

 

🔹логістичні обмеження, які наклала на Україну війна. Через високу вартість транспортування можуть експортувати готову продукцію лише до країн найближчої Європи, зокрема Польщі, Румунії та Прибалтики, де європейські та інші виробники мають низку конкурентних переваг, зокрема через меншу вартість електроенергії в собівартості та дешевшу логістику.

 

🔹значне зростання цін на електроенергію в Україні. АресллорМіттал імпортує щонайменше 80% електроенергії, щоб забезпечити стабільність енергопостачання. У підсумку ціна імпортної електроенергії для підприємства більш ніж у 2 рази перевищує ціну, яку платять конкуренти в галузі в країнах Західної Європи.

Изображение.jpeg

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Ціна на залізну руду досягла найнижчого рівня за рік

 

Падіння відбулося на тлі слабких перспектив попиту в Китаї та більш стійкої пропозиції

Ф'ючерси на залізняк цього тижня впали до найнижчого рівня за більш ніж рік, оскільки інвестори оцінювали перспективи слабкого попиту з боку Китаю на тлі нерівномірного відновлення економіки та зростання пропозиції на тлі нових заходів пом'якшення грошово-кредитної політики з боку найбільшого світового споживача.

Видобуток залізняку в період з січня по серпень зріс на 4,1% у річному обчисленні, повідомив китайський фінансовий інформаційний сайт Hexun Futures з посиланням на дані Національного бюро статистики.

Изображение 1.jpeg

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...