Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

В ТУ на газ зобов'язують прокласти трубу НАДЗЕМНИМ способом

VL5

Рекомендовані повідомлення

Вітаю, шановні!

 

Київська обл. Обухівський р-н. Маю намір підключити приватний житловий будинок до газової мережі. Оплатив квитанцію за СТАНДАРТНЕ підключення. Головний інженер розробив ТУ на внутрішнє газопостачання об"єкту, у яких вказали - Газовий котел - 1 шт., потужність - 30 кВт; газова плита - ПГ - 4 - 1 шт.

- прокладання газопроводів по території об"єкту в НАДЗЕМНОМУ виконанні.

 

До початку будівельно-монтажних робіт Замовник зобов"язаний надати акти перевірки технічного стану на придатність димових і вентиляційних каналів.

 

 

Запитання:

 

1. Чи маю право за цими ТУ встановити газовий котел потужністю у 28 кВт? Чи законна вимога щодо встановлення газового котла потужністю саме 30 кВт? Чим урегульовано питання такої вимоги?

2. Мені, та й іншим громадянам, що мають приватні будинки не подобаються жовті труби посеред подвір"я та ще й опори. Чому ОбухівГаз обмежує мене у способі прокладання внутрішнього газопроводу? Чи маю я право вимагати внесення відповідних змін до ТУ та прокладання труб у мене на ділянці саме ПІДЗЕМНИМ способом? Яким нормативно-правовим актом це регулюється?

3. Щодо вентеляційних каналів у будинку. Будинок триповерховий, у цокольному поверсі планується котельня, на першому - кухня із газовою плитою. У місці планового розміщення плити є два вентеляційні отвори (1 - для кухонної витяжки, інший - для вентеляції.) Їх розмір 140х140мм. Загальна площа приміщення, де буде розміщуватись газова плита - близько 75 м2. Чи достатньо цих вентеляційних отворів для розміщення газової плити відповідно до вимог законодавства? Яким документом врегульовано це питання? Проектант сказав, що двох вентеляційних отворів для такого приміщення для встановлення газової плити недостатньо, при цьому, що в приміщенні багато вікон (близько 15м2). Вимагав, встановлення додаткових вентеляційних каналів.

 

Допоможіть у вирішенні ціх питань. Чи законні вищезазначені вимоги, Кому поскаржитись для дієвої реакції. Що я маю зробити у даній ситуації, аби газова труба на моїй ділянці була таки ПІД ЗЕМЛЕЮ, не встановлювати додаткових вент отворів та встановити газовий котел потужністю у 28кВт.

 

Прошу допомоги у вирішенні цих бюрократичних клопотів.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Головний інженер розробив ТУ на внутрішнє газопостачання об"єкту, у яких вказали - Газовий котел - 1 шт., потужність - 30 кВт; газова плита - ПГ - 4 - 1 шт.

- прокладання газопроводів по території об"єкту в НАДЗЕМНОМУ виконанні.

 

До початку будівельно-монтажних робіт Замовник зобов"язаний надати акти перевірки технічного стану на придатність димових і вентиляційних каналів.

 

Не знаю чем он руководствовался. Площадь отапливаемая какая? Лучше уложится в 28 котел. Все нормы привязаны до 30 квт мощности.

 

При чем тут газопровод внешний? Он делает Вам проект внутренних сетей - вот пусть и делает. Для того, чтобы не трогал на участке часть газопровода и в том случае, если вкладываетесь в метры(для города10, для села 25 м) - напишите заяву - прошу установить счетчик на фасаде дома и проложить трубу подземным способом.. Это очень даже законно - пусть откажут письменно. Будет меньше стоимость работ по внутренней разводке.

 

Акты - не обойдешь. Исключение - турбированный котел, у которого выход трубы в стену и забор воздуха там же. В этом случае у Вас остается лишний вентканал.

На все остальные их придирки просите письменный ответ и подпись.

Нормы где-то на форуме есть - забейте в поиск.

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Справа у тім, що шукав я на нашому форумі хоч якусь схожу тему, однак за моїми запитами результат пошуку - 0, варіації різні писав.

 

По темі: ТУ на зовнішнє та внутрішнє підключення виписує одна контора - монополіст Обухівгаз. Окрім них ТУ не може виписати ніхто. Внутрішній проект можу зробити в іншій ліцензованій конторі, однак за тими ТУ, що виписали криворукі монополісти. То ж ці монополісти виписали ТУ і на внутрішнє підключення.

 

Щодо вентиляції: складнощів з котлом немає. Буде турбо та й вентиляційний отвір є.

Котел буде стояти у цокольному поверсі.

 

Є питання у "спеціаліста" щодо кількості вентиляційних отворів на першому поверсі, там буде кухня з газовою плитою. "Спеціаліст" стверджує, що для такої великої площі двох вентканалів замало. При цьому ніяким нормативно-правовим актом свої слова не підкріпив.

 

Може хтось ткне мене носом у подібну тему на нашому форумі чи підкаже у яких документах дослівно написано вимоги до кількості вентканалів, сталої потужності котла та способу прокладання газової труби у себе на ділянці?

 

Заздалегідь вдячний!

Змінено користувачем VL5
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Справа у тім, що шукав я на нашому форумі хоч якусь схожу тему, однак за моїми запитами результат пошуку - 0, варіації різні писав.

 

Зайдите тогда на форум НКРЕ - там первоисточник есть. Суть в том, что ТУ по части стандартного подключения Вас не должны волновать - они их делают, они же и выполняют. Вы их не оплачиваете. Это входит в стоимость стандартного подключения. Но в Ваших интересах приблизить счетчик к своему дому (если позволяет расстояние). У нас счетчики ставят на дома. Это не обязательно лицевой фасад - можно с боку. Только Вы должны написать им заявление и настоять на установке счетчика на фасаде. То же с подземной прокладкой. Если есть возможность - пишите заявление. За это подключение слишком высока стоимость выходит - пусть отрабатывают.

 

Добавлено через 9 минут

Може хтось ткне мене носом у подібну тему на нашому форумі чи підкаже у яких документах дослівно написано вимоги до кількості вентканалів, сталої потужності котла та способу прокладання газової труби у себе на ділянці?

 

По способу прокладки трубы - это в постанове о стандартном присоединении. Я точно страницу не укажу. То, что Вы можете от них просить прокладку под землей - есть точно. Но это если в земле нет рядом труб водо и электро. Там 1 метр мин расстояние до них по горизонтали.

 

Информация вся разбросана по сайту. Ссылки в разных темах. Сразу не найдешь. По вентканалам чушь - но ссылку не дам. Если котел до 30 квт, то эти нормы не действительны (то о чем они пытаются Вам рассказать). Надо найти правила установки газового оборудования. В темах "архитектора" много есть. Постучитесь в личку к нему.

 

Добавлено через 10 минут

ДБН В.2.5-20-2001 "Инженерное оборудование зданий и сооружений. Внешние сети и сооружения. Газоснабжение."

 

Все там. Но нужно изучать и по вентканалам там приписка "Нормы для котлов свыше 30 квт". что-то в этом роде. И мелким шрифтом.

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

В темах "архитектора" много есть. Постучитесь в личку к нему.

 

Газ - це проблема. Проблема в тому, що змінити норми можна тільки задіявши дуже глобальні процеси. Діючі норми, це норми відсталої від розвитку країни. Норми по газу писані і раховані в часи СССР на обладнання, що випускалося за нормами і стандартами СССР. Зараз вже не ті котли (про конденсаційні котли, газові конвектори, парапетні котли в нормах "Газопостачання" немає даних, про котли за нормами Євросоюзу також нічого немає). Тому управління підключеннями, видача ТУ проходить в ручному режимі відрізняється в межах населених пунктів України. Я маю досвід різних будинків, в які підключався газ в різних районах Київської області. Спочатку я обирав тактику чіткому слідуванню букві закону. Така тактика дуже важка, тому що є закриті нормативи, якими володіє тільки газова служба. Можна дуже довго сперечатися. Довго - значить рік і більше. Тому для досягнення результату раджу використовувати комбіновану тактику. У цій справі, як ніде важливі люди. Важливо виходити на адекватних людей в газовій конторі і з їх союзництвом вирішувати питання. Не псувати нікому настрій, терпіти дебільну бюрократію і завжди переслідувати свою мету.

 

Формально кухня в СССР має бути відділена стіною від кімнати. Якщо при погодженні проекту в архітектурі на це не будуть звертати уваги, то дрімучі як дуби газовики, тупо не пропустять. Вони не хотять іти по логіці і брати на себе відповідальність. Ніхто не гарантує, що монтаж, підключення плити пройде правильно, що плита буде мати газ-контроль, що в разі чого дійсно знайдуть справжнього винуватого, а не призначать когось цапом відбувайлом. Це просто радянська система в дії.

  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...