Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Рекомендовані повідомлення

Спаржевого жука не бачила, а от як равлик ГРИЗ верхівку молодого пагону - бачила (саме смачне, як розумієте). Я навіть чула цей хруст! З того моменту равликам не місце у моєму дворі. І ще вже на дорослих пагонах була тля. Целеспрямовано хімією проти тлі нічого не робила, тільки бризкала чим-то типу господарчого мила за компанію з іншими рослинами. Може і даремно...

  • Лайк 3
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

2 часа назад, semengv сказал:

А осенью что с этим делать? Эти стебли срезать или они в зиму засыхают?

Зрізають або скошують по рівню землі.

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

  • 2 тижні потому...

IMG_20240219_164208.thumb.jpg.b9e27b701faa3ce71be02638da543972.jpgТак, треба активність теми піднімати)

Саша привіт. Посадив декілька саджанців- є питання по формуючий обрізці. Що робити з цією грушкою? Обрізати , чи лишати, як скелетні?

Змінено користувачем Йердна
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Я все чашею формую, то обрізаю центральний на висоті 70-80 см і вибираю 3-4 гілки, якщо є, щоб в різні сторони дивилися. Їх теж обрізаю на зовнішню бруньку.

  • Лайк 3
  • Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

55 минут назад, Йердна сказал:

Далі зі складного Слива. Тут думаю зрізати гілки на кільце. Правильно?

Тяжко висоту оцінити.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

З чашою простіше, але місця обмаль( Тому хочемо спробувати або веретеном, або розріджено-ярусною.

 А грушу теж чашою?!

Змінено користувачем Йердна
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

23 минуты назад, Йердна сказал:

 А грушу теж чашою?!

Теж стараюсь одразу так формувати, з відтяжками, бо вона дуже вовчки жене.

  • Лайк 1
  • Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

12 часов назад, Йердна сказал:

Далі зі складного Слива. Тут думаю зрізати гілки на кільце. Правильно?

IMG_20240219_164143.jpg

А навіщо верхню зрізати? Нормальна гілка на нормальной висоті...

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

21 час назад, POZITIFF сказал:

Я все чашею формую, то обрізаю центральний на висоті 70-80 см і вибираю 3-4 гілки, якщо є, щоб в різні сторони дивилися. Їх теж обрізаю на зовнішню бруньку.

А я думаю пару черешен посадили по УФО, і спробувати

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

13 минут назад, Tamburello сказал:

А я думаю пару черешен посадили по УФО, і спробувати

Прикольна формовка, але шпалера потрібна👍

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

В 22.02.2024 в 22:43, Vikctor сказал:

А навіщо верхню зрізати? Нормальна гілка на нормальной висоті...

З того, що дивився:

- занадто потужна відносно провідника, буде конкурентом

-можуть не прокинутись бруньки, які знаходяться нижче

-і якщо порівнювати з персиком, то тоньші гілки не будуть нормально розвиватись, якщо вижче більш потужні гілки.

 Скелетні хотілось би трошка нижче мати, хочу спробувати формувати веретеном сформувати грушу, сливу і одну яблуню точно. Над другою, ще не вирішив остаточно.

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Доброї ночі шановні)

Цікаві люди живуть біля нас. Може країна дякуючи таким виживе...

Про спаржу, капусту кале: 

 

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

19 минут назад, POZITIFF сказал:

Мені вона, ця кале, геть не зайшла.

Жом.

Пам'ятаю) А ви її сирою їли? Чи якісь страви робили?

Нам сподобалась), з цибулькою на сковороді, з омлетом. Взимку, коли зелені мало.

Саша, а що скажете про спаржу? Там розказують, що корчують старі посадки і роблять нові. Чи це в домашніх умовах не актуально?

Змінено користувачем Татьяна 1973
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

30 минут назад, Татьяна 1973 сказал:

Саша, а що скажете про спаржу? Там розказують, що корчують старі посадки і роблять нові. Чи це в домашніх умовах не актуально?

Поки нічого не скажу. Росте 20 років, то хай росте. Моїм найстаршим 7-8 десь.

І от я шось сильно сумніваюсь, що рівно в 20 років щось таке станеться з нею, що прийдеться її корчувати.

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

33 минуты назад, Татьяна 1973 сказал:

Там розказують, що корчують старі посадки і роблять нові. Чи це в домашніх умовах не актуально?

А ну да, є варіант один. Я просто не додивився відео. Початок такий, що смішно стало.

Якщо спаржу садять, щоб різати весь рік, тобто висосати з неї все за рік, скористатися тим, що нема більш ні у кого, а замовлення від мереж чи ресторанів є.

То спаржі звичайно каюк, бо до зими вона не встигне вже покормити корінь перед зимою. Тоді да, викопали труху непродуктивну, і молодь посадили. Може бути.

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Олександре, як думаєш - можно завтра вже щепленням на яблунях займатись? В мене вдень +4-9, а вночі ще мінус бува.

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

8 минут назад, Vikctor сказал:

Олександре, як думаєш - можно завтра вже щепленням на яблунях займатись? В мене вдень +4-9, а вночі ще мінус бува.

Ранувато., думаю.  Хіба що руки чешуться.

Кісточкові через 2 тижні+-, зерняткові через місяц планую.

Змінено користувачем POZITIFF
  • Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Олександре, вітаю! 

Чи використовували для обробки дерев на весні "Весняний оберіг"? Чи може є якісь відгуки?

Хочу оприскати по закритим брунькам, а потім ще пройтись "Блю-бордо" по набухшим.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...