Tamburello Опубліковано: 1 лютого Поділитись Опубліковано: 1 лютого 6 часов назад, Oce@n сказал: Порадьте, будь ласка, як зробити шпалеру для винограду. Оскільки я хочу поки спробувати, то місце у мене є тільки близько до сусідського паркану. Минулого року у мене була ілюзія, що я зможу закріпити лозу на паркан, як на шпалеру. Але паркан з металу, він нагрівається, і взагалі не зручно бризкати виноград. Тому я тепер думаю зробити якусь невеличку шпалеру. Скажімо, купити пару дерев'яних стовпів, якось їх вкопати, і натягнути між ними металевий канатик. Стовпи за типом таких: astalia.com.ua/shpalera-dlya-vinogradnika-ua/stolby-dlya-vinogradnika-sosnovye-ocilindrovannye-i-propitannye-ua/. Чи правильно я думаю? на фото так, як воно було минулого року Двухплоскостная шпалера для винограда 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
POZITIFF Опубліковано: 1 лютого Автор Поділитись Опубліковано: 1 лютого 57 минут назад, voglya сказал: Ех, запропонувала сусідам - відмовились... А мені в спаржі подобається все: смак, агротехніка, декоративність! Такий ідеальний варіант накрився. Щоб сусіди посадили, а ви у них собі різали😜😁 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
voglya Опубліковано: 1 лютого Поділитись Опубліковано: 1 лютого 18 минут назад, POZITIFF сказал: Такий ідеальний варіант накрився. Щоб сусіди посадили, а ви у них собі різали😜😁 Неееееет )))) Я не такая! 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Oce@n Опубліковано: 1 лютого Поділитись Опубліковано: 1 лютого А якщо брати шпалеру для винограда з депева. Взяти циліндричні дерев‘яні опори 4м, вкопати в землю на метр. Яка має бути відстань між опорами? Також намагаюся зрозуміти як натягнути проволку між ними? Чи з чого альтернативно зробити горизонтальні частини? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
POZITIFF Опубліковано: 2 лютого Автор Поділитись Опубліковано: 2 лютого 10 часов назад, Oce@n сказал: А якщо брати шпалеру для винограда з депева. Взяти циліндричні дерев‘яні опори 4м, вкопати в землю на метр. Яка має бути відстань між опорами? Також намагаюся зрозуміти як натягнути проволку між ними? Оці соснові стовпчики не визивпють довіри. Навіть якщо вони чимось там оброблені. Певно в землі вони швидко протрухнуть. Зазвичай використовують акацію чи по-богатому дубки. І то обробляють низ. Обпалюють, занурюють в якусь фігню типу олії відпрацьованої. Перголи з бруса роблять, на бетоні залитому разом з закладними, до яких вже прикручують брус. Щоб не було контакту з землею. Відстань між стовпами, як правило 3 м. Це відстань, до речі, нормальний мінімум для 1 куща винограду, який дорослим повинен нести 30 пагонів через 10 см. Поперечина зверху не дає стовпам зїзжатися один до одного і менше уваги приділяти земляному фіксуванню їх. Горизонтальні направляючі - оцинкована проволока 2,5-3 мм або пластикова спеціальна. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
semengv Опубліковано: 2 лютого Поділитись Опубліковано: 2 лютого По спарже присоединяюсь. Мне 5 штук в ассортименте. Только в посадке-віращивании я вообще ноль. В потреблении тоже. Места есть много на огороде. Будем пробовать. Счет сктньте. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
POZITIFF Опубліковано: 2 лютого Автор Поділитись Опубліковано: 2 лютого 8 минут назад, semengv сказал: По спарже присоединяюсь. Мне 5 штук в ассортименте. Только в посадке-віращивании я вообще ноль. В потреблении тоже. Места есть много на огороде. Будем пробовать. Счет сктньте. Траншея, глибина 15-20 см. 30 см один корінь від іншого. Полили, поклали добриво, засипали. Росте на одному місціпонад 20 років. Врожай наступного року, 200 грам з куща протягом місяця. Далі з кожним роком врожайність збільшується, на 5-6 рік до 600-800 грам з куща протягом 2 місяців. 10 кущів на 3-4 рік щорічно дають 5-6 кг протягом сезону. ввважаю це мінімум на родину, щоб не було сварок кому черга їсти))) 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сергей Оболонь Опубліковано: 2 лютого Поділитись Опубліковано: 2 лютого 22 часа назад, POZITIFF сказал: Замовляю щорічно саджанці спаржи з голландського розплідника. Буду досаджувати собі, і будуть на продаж вільні. Найкращі гібриди, кожен заточений під вирощування у своєму сегменті. Якщо хтось бажає, то попередня ціна на викуп 70 грн, фіолетова 100. По наявності(прибуттю в середині квітня) вже буде дорожче. Росте на одному місці понад 20 років, плануйте розростання кореня діаметром до 1 метру, де мало що поконкурує зі зпаржєю. Збір врожаю у мене починається 20-25 квітня та триває 2 місяці для дорослої плантації, молодь спочатку до місяця, з кожним роком більше по часу. Урожай також буде в наявності у відповідний період збору, кого можливо цікавить. Добрий день, 5 шт з Вами можливо? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
POZITIFF Опубліковано: 2 лютого Автор Поділитись Опубліковано: 2 лютого 1 час назад, Сергей Оболонь сказал: Добрий день, 5 шт з Вами можливо? 70 грн саджанець білої, зеленої чи салатової, 100 грн фіолетової. Пишіть у приватні які і скільки, дам реквізити. Для оплати. Оріентуйтесь на такий графік зрізки. Наступного року раз в 3-4 дні кожен саджанець буде давати 1-2 пагона. Тобто з 5 рослин раз в 3-4 дні зрізка 5-10 пагонів. Через 3-4 дні виростають наступні. З кожним роком збільшується кількість, ростуть 2-3 і більше пагонів одночасно, і продовжується дозволений період зрізки. До 2 місяців в кінцевому результаті. 10 кущів дорослих за 2 місяці можуть поступово, не одночасно, видати до 6 кг спаржи. За 15-20 зрізок. 3 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dendnepr Опубліковано: 2 лютого Поділитись Опубліковано: 2 лютого а грядки потом каак обрабатывать? както сразу были пушистые и горбиком, а сейчас плоские и потвердели. Хоть и мульчирую все лето 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
POZITIFF Опубліковано: 2 лютого Автор Поділитись Опубліковано: 2 лютого 23 минуты назад, Dendnepr сказал: а грядки потом каак обрабатывать? както сразу были пушистые и горбиком, а сейчас плоские и потвердели. Хоть и мульчирую все лето Якщо ти за спаржу, то я міжряддя проходжу культиватором 2-3 рази в сезон. І все. І не мульчую, бо немає стільки мульчи. 500+ рослин. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
voglya Опубліковано: 2 лютого Поділитись Опубліковано: 2 лютого Саша, порадьте, будь ласка. В мене вже є зелена спаржа, сорт не знаю - Ваша, з минулої закупівлі. Треба досадити рядок. Мені, мабуть, тре взяти фіолетову? так? що б для асортименту... чи білу? І взагалі замовлення на 5 коренів - актуально? такі мікрозакупівлі обслуговуєте? А в смаку є різниця між сортами? бо я тільки зелену куштувала... 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
POZITIFF Опубліковано: 2 лютого Автор Поділитись Опубліковано: 2 лютого (змінено) 1 час назад, voglya сказал: Саша, порадьте, будь ласка. В мене вже є зелена спаржа, сорт не знаю - Ваша, з минулої закупівлі. Треба досадити рядок. Мені, мабуть, тре взяти фіолетову? так? що б для асортименту... чи білу? І взагалі замовлення на 5 коренів - актуально? такі мікрозакупівлі обслуговуєте? А в смаку є різниця між сортами? бо я тільки зелену куштувала... Зелена, фіолетова та салатова ростуть по одному принципу. Садять на глибину 15-20, пагони виростають із землі та окрашуються відповідно кожен у свій колір. Сама ніжніша - салатова, вона не має якихось там пігментів(антоцианти ніби називаються) у своєму складі і має однорідний колір. Біла спаржа росте по іншому. Садиться вглиб та нагортається зверху бугор землі 25-30 см і накривається непрозорою плівкою. Без доступу сонця вона проростає бугор, тоді як доросте до верху, знімається плівка і довгим ножем зрізається на глибині 25 см цей білий пагін. Тоді накривається знов плівкою і чекаємо коли виросте новий пагін. Біла важча у вирощуванні, цінується більше і вартує більше на прилавках. Якщо її посадити і вирощувати як перші три, вона буде зеленою. Думаю, якщо зелену, фіолетову чи салатову ростити в такому бурті під плівкою, то вони теж будуть білими. Варіант полегше для любителів білої спаржи, накривати кущ старим відром чи ящиком з плівкою. Без доступу сонця, вона має бути білою. Отже садити в одному рядку білу і інші спаржи треба з розумінням різних технологій їх вирощування. Змінено 2 лютого користувачем POZITIFF 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
POZITIFF Опубліковано: 3 лютого Автор Поділитись Опубліковано: 3 лютого З квітня по червень спаржа - смаколик, з червня по жовтень спаржа - декоративна зелена огорожа😁 5 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vsv-avto Опубліковано: 5 лютого Поділитись Опубліковано: 5 лютого А підкажіть будь ласка, чи треба/можливо після того як кущ спаржи росте 3-4-5 років на одному місці, розсаджувати її ? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
POZITIFF Опубліковано: 5 лютого Автор Поділитись Опубліковано: 5 лютого 2 часа назад, vsv-avto сказал: А підкажіть будь ласка, чи треба/можливо після того як кущ спаржи росте 3-4-5 років на одному місці, розсаджувати її ? Ні, немає потреби. Росте собі 20 років і радує. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
semengv Опубліковано: 6 лютого Поділитись Опубліковано: 6 лютого В 03.02.2024 в 15:47, POZITIFF сказал: З квітня по червень спаржа - смаколик, з червня по жовтень спаржа - декоративна зелена огорожа😁 Это шутка? Или такое и будет? На грядке сколько места отводить? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
POZITIFF Опубліковано: 6 лютого Автор Поділитись Опубліковано: 6 лютого 36 минут назад, semengv сказал: Это шутка? Или такое и будет? На грядке сколько места отводить? Так і росте, ніяких жартів. 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
delic Опубліковано: 6 лютого Поділитись Опубліковано: 6 лютого А миші спаржу полюбляють? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
voglya Опубліковано: 6 лютого Поділитись Опубліковано: 6 лютого 3 часа назад, POZITIFF сказал: Так і росте, ніяких жартів. В мене того року були ще не такі шикарні, але довелось підрізати за шириною. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
POZITIFF Опубліковано: 6 лютого Автор Поділитись Опубліковано: 6 лютого 7 часов назад, delic сказал: А миші спаржу полюбляють? Не кормив, не можу сказати. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
delic Опубліковано: 6 лютого Поділитись Опубліковано: 6 лютого 35 хвилин тому, POZITIFF сказав: Не кормив, не можу сказати. Ну я їх теж навмисно не годував. Але вони все одно добре перекусили бататом, морквою і буряком. Тому і питаю. А які взагалі шкідники у спаржі є? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
POZITIFF Опубліковано: 6 лютого Автор Поділитись Опубліковано: 6 лютого (змінено) 55 минут назад, delic сказал: Ну я їх теж навмисно не годував. Але вони все одно добре перекусили бататом, морквою і буряком. Тому і питаю. А які взагалі шкідники у спаржі є? Є спеціфічний спаржевий жук. Присутній і у мене іноді. Ніби має гризти молоду верхівку пагона, але я шкоди за 8 років не бачу. Сидить собі та й сидить. Гарний. Інсектицидами, навіть біологічними його не турбував. Підозрюю, що внаслідок просто шаленого росту молодих пагонів, до 10-15 см на добу, та постійної зрізки цих пагонів при досягненні висоти 20-30 см, він просто не встигає нанести шкоди. Хоча промисловики мене попереджають, що шкода є у них. Навіть по завершенню сезону я не хочу застосовувати інсектицид, хоча в принципі можна було трохи в такий час і поборотися, щоб він не розвивався. Поки шкоди на плантації не бачу. То і сенсу пшикати теж. Можливо не сильно шкодить, бо гібриди не мають насіннєвих коробок, в які він кладки робить. Змінено 6 лютого користувачем POZITIFF 3 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
semengv Опубліковано: 7 лютого Поділитись Опубліковано: 7 лютого (змінено) 23 часа назад, POZITIFF сказал: Так і росте, ніяких жартів. Ну тогда это можно использовать как затенение соседних грядок. Тогда мне 15 в ассортименте. Без белой. Как раз на одну грядку будет. А счет где-то уже давали или нет? Змінено 7 лютого користувачем semengv 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
semengv Опубліковано: 7 лютого Поділитись Опубліковано: 7 лютого 23 часа назад, POZITIFF сказал: Так і росте, ніяких жартів. А осенью что с этим делать? Эти стебли срезать или они в зиму засыхают? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз