vova2408 Опубліковано: 29 вересня 2023 Поділитись Опубліковано: 29 вересня 2023 (змінено) Побачивши на Вашому, Олександр, фото персик Флемінг 24007. Хочу восени посадити цей сорт. Скажіть чи є сенс. Тому, що подобаються мені сокові персики і не дерев'яні. А цей який? Дуже пізній. Є сумніви. Змінено 29 вересня 2023 користувачем vova2408 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
POZITIFF Опубліковано: 29 вересня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 29 вересня 2023 7 часов назад, vova2408 сказал: А цей який? Дуже пізній. Є сумніви. Вітаю, чого пізній? Кінець літа, вже з'їли давно і забули. Після нього ще 2-3 сорти персика достигали і теж вже відійшли. Вся лінійка Флемінгів соковита і смачна. На відео видно. https://www.facebook.com/reel/625986929688842 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vova2408 Опубліковано: 3 жовтня 2023 Поділитись Опубліковано: 3 жовтня 2023 (змінено) У 29.09.2023 о 15:22, POZITIFF сказав: Вітаю, чого пізній? Кінець літа, вже з'їли давно і забули. Я дату на фото не уважно дивувався. Пишуть, що зріє у другій декаді вересня. Значить обманюють. Я надіявся на пізній термін. І вже саджанець замовив. Змінено 3 жовтня 2023 користувачем vova2408 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
POZITIFF Опубліковано: 3 жовтня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 3 жовтня 2023 26 минут назад, vova2408 сказал: Значить обманюють. Треба дивитися інформацію по достиганню на сайті оригінатора сорту - компанії, яка вивела сорт. А вони заявляють 22 дні після достигання персика Редхевен, до якого всі рівняються. То вже можете у своїх умовах порахувати самі коли достигне Ілемінг Фьюрі 24-007. А не слухати якісь видумки "видатного ютубера", який теж мені почав розказувати казки, що в мене на Київщині не може 24--007ий достигати раніше, ніж у нього під Херсоном. Оскільки людина напарила людям по всій Україні багато пересорту, то я його взагалі заблокував. Описи сортів дивимось на сайтах ориганіторів, пестициди на сайтах виробників, і все буде добре. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 3 жовтня 2023 Поділитись Опубліковано: 3 жовтня 2023 2 часа назад, POZITIFF сказал: Треба дивитися інформацію по достиганню на сайті оригінатора сорту - компанії, яка вивела сорт. А вони заявляють 22 дні після достигання персика Редхевен, до якого всі рівняються. То вже можете у своїх умовах порахувати самі коли достигне Ілемінг Фьюрі 24-007. А не слухати якісь видумки "видатного ютубера", який теж мені почав розказувати казки, що в мене на Київщині не може 24--007ий достигати раніше, ніж у нього під Херсоном. Оскільки людина напарила людям по всій Україні багато пересорту, то я його взагалі заблокував. Описи сортів дивимось на сайтах ориганіторів, пестициди на сайтах виробників, і все буде добре. Ось так зайшов і дізнався нове слово - ориганітори. Потім подумаю для чого воно мені))) П.С.: в мене з персиками щось не складається. І це напевно єдиний фрукт з вирощуваємих, який за 4 сезона не порадував... 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
POZITIFF Опубліковано: 4 жовтня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 4 жовтня 2023 В 03.10.2023 в 21:54, Vikctor сказал: в мене з персиками щось не складається. І це напевно єдиний фрукт з вирощуваємих, який за 4 сезона не порадував... Треба шукати причину. Бо за 4 сезонах вже мав би порадувати. Щось таки не так робиш. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 4 жовтня 2023 Поділитись Опубліковано: 4 жовтня 2023 38 минут назад, POZITIFF сказал: Треба шукати причину. Бо за 4 сезонах вже мав би порадувати. Щось таки не так робиш. Там складно - два дерева послідовно не прийнялися, бо тесть підгоняв, а мені незручно було відмовлятись... Треття спроба нарешті позитивна - рослина чудово розвивається, добре виглядає й дала сігнальні плоди цього року. Наступного мабуть вже який-ніякий врожай буде. А друге дерево (ред хевен) цього року дав перший врожай, доволі великій. Але плоди несмачні і явно не схожі ані за смаком ані зовні на ред хевен... Дочекаюсь другого врожаю, бо на деяких деревах помітив, що перші врожаї бувають несмачні, а починаючи з другого вже значно краще. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 8 жовтня 2023 Поділитись Опубліковано: 8 жовтня 2023 Є питання до ТС. Нам тут прогнозують до -1 в ніч на середу, а в мене ще купа яблук/груш на деревах висять. Залишкі вінограду зберу, а фрукти хотілося б залишити ще на пару тижнів. Як вважаєте - збирати чи легенький мороз не завдасть шкоди? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
POZITIFF Опубліковано: 8 жовтня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 8 жовтня 2023 1 час назад, Vikctor сказал: Є питання до ТС. Нам тут прогнозують до -1 в ніч на середу, а в мене ще купа яблук/груш на деревах висять. Залишкі вінограду зберу, а фрукти хотілося б залишити ще на пару тижнів. Як вважаєте - збирати чи легенький мороз не завдасть шкоди? В мене завтра -1 по прогнозам. Зняв сьогодні всі залишки зимових яблук та груш. Пару слив висить для тесту. Всім цим сортам потрібне дозарювання в ящиках по місяцю-два і більше. Технічна стиглість є, сенсу їм висіти на деревах немає. Хоча такі морози -1-2 і вони і виноград(який набрав цукор, а не кислий) повинні витримувати спокійно. В мене ще трохи винограду висить. Лист приморозить, а ягода буде далі висіти. 7 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
t-bird Опубліковано: 9 жовтня 2023 Поділитись Опубліковано: 9 жовтня 2023 а порадьте, будь ласка, чим пролити компостну яму, щоб швидше осідало листя і перепрівало швидше. Експериментував з Байкалом і якимись порошками (і той що розводити, і той що прямо так сипати). І отримав каку - листя перепріло, бадилля залишилось. І це за рік практично. а інтернети пишуть про компост за 3 місяці. Це взагалі реально? Яма в землі, вентиляції нема. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
POZITIFF Опубліковано: 9 жовтня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 9 жовтня 2023 32 минуты назад, t-bird сказал: Яма в землі, вентиляції нема. В ямах завжди буде кака. Там йдуть анаеробні процеси, тобто працюють бактерії, які живуть і працюють без доступу кисню. В компосних кучах та ящиках,навпаки, живуть і працюють протилежні аеробні бактерії. В принципі, кінцевий результат є і там, і там. І компост і той і інший можна використовувати. Не впевнений що ями взагалі потрібно заливати на відміну від куч та ящиків. Там і так волога є і процеси гниття йдуть. Щодо бадилля є такі органічні рештки, які і по 3 роки не переробляються мікроорганізмами, типу великих гілок, капустяних кочерижок чи кукурудзяних коренів. І є певні стандарти закладки сировини в компост. На 1 частину зеленої маси, по пам'яті, має кластися десь близько 10 частин коричневої маси. Зелена це трава свіжа, листя. Якщо закладати лише його, почнеться підвищення температури та гниття, навіть в ящиках. Не кажучи за ями. Коричневе це гілки, сухе бадилля, кухонні рештки, картон, земля тощо. 6 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
delic Опубліковано: 9 жовтня 2023 Поділитись Опубліковано: 9 жовтня 2023 Минулого року восени зробив кучу, додав бактерії, полив, нічим не вкривав. В кучу клав сіно, бо літом воно все висихає і все одно маю сіно. По результату весною куча була майже суха, місцями було трохи прілого. Розтягнув то все під дерева на мульчу. Цього року зробив три кучі дещо по іншому. Сіно переклав, гарно замочив кожен шар і пересипав карбамідом, накрив банером. Наступного року, як не перегниє, то буду використовувати в якості коричневої маси. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
delic Опубліковано: 9 жовтня 2023 Поділитись Опубліковано: 9 жовтня 2023 А, і є ще один побічний результат. Активність кротів зашкалює. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 9 жовтня 2023 Поділитись Опубліковано: 9 жовтня 2023 Підтверджую. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
POZITIFF Опубліковано: 10 жовтня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 10 жовтня 2023 3 часа назад, delic сказал: По результату весною куча була майже суха Не вистачало азотної зелені. І вологи. Ось знайшов невеличку інструкцію по компостуванню. aggeek.net/ru-blog/gid-po-kompostu-v-domashnih-usloviyah 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Йердна Опубліковано: 10 жовтня 2023 Поділитись Опубліковано: 10 жовтня 2023 Саша! Потрібна ПозитивнА порада, по обрізці дерев. Там людина робила все навпаки- знизу зрізав все, а верх тягнувся догори)))Груша та яблуня. Почнем з груші- весною син трохи вже зрізав-зачипив інтернет кабель сусідам))) за один раз різати трохи лячно, але дуже хочеться вкоротити кардинально! Горизонтальну хочеться лишити, все що вверх зрізати. Як би Ви Саша обрізали? І зараз, чи вже на весну? Груші років 35-40. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Йердна Опубліковано: 10 жовтня 2023 Поділитись Опубліковано: 10 жовтня 2023 (змінено) А це яблуня- типу "пальма"))) з нею що робити? Хочеться дуже сильно вкоротити, до рівня 1,2-1,5 м. І там привити під кору. Але ніколи не прививав, боюсь загубити дерево- внуки без компотів лишуться))) Змінено 10 жовтня 2023 користувачем Йердна Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
POZITIFF Опубліковано: 10 жовтня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 10 жовтня 2023 53 минуты назад, Йердна сказал: Горизонтальну хочеться лишити, все що вверх зрізати. Як би Ви Саша обрізали? І зараз, чи вже на весну? Така сама дісталася з ділянкою. Була вище в раза 3 і ширша, що діставала провода. Обрізав за 2 роки кардинально верх, залишаючи горизонт. Він в мене був більш-менш створений. Обробляти все одно високо, але вже набагато краще. Вовчки наростають щороку, обрізаю їх навесні. В принципі по центральному стовбуру вистрелюють сплячі бруньки, які можна залишити на рост та формування. Відігнути грузами чи мотузками, бо груша постійно хоче рости вертикально до верху. А тоді через пару років, зрізавши верх, ще понизити крону. Але в моєму варіанті, коли зріє врожай, то гілки нахиляються під навантаженням майже до землі. В тому році 2 великі гілки не витримали і зламалися. 1 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
POZITIFF Опубліковано: 10 жовтня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 10 жовтня 2023 56 минут назад, Йердна сказал: Хочеться дуже сильно вкоротити, до рівня 1,2-1,5 м. І там привити під кору. Теж мій вариант. Отримав пару старих яблунь, правда корінних гілок на висоті 1-1,5 м було чотири. Навесні зрізав пилкою та за кору черенками прищепив на кожну гілку окремий сорт яблук чи груш. Вийшло дерево-сад, на одному корені декілька сортів яблук та груш. Яблоня добре приймає щеплення, дуже рідко не приживаються щеплення. У вашому випадку навесні можна зрізати стовбур на висоті близько метра. І нащепити за кору декілька черенків. Відстань між черенками тримайте в сірникову коробку. Можна і різні сорти спробувати. А далі формувати. 4 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Йердна Опубліковано: 10 жовтня 2023 Поділитись Опубліковано: 10 жовтня 2023 (змінено) Бруньки на черенках направляти назовні? Бо на одному відео бачив, що ставлять до середини. Але чи тоді не буде загущення? Грушу навесну різати, чи можно і за тиждень-два? Змінено 10 жовтня 2023 користувачем Йердна 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
POZITIFF Опубліковано: 10 жовтня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 10 жовтня 2023 16 минут назад, Йердна сказал: Бруньки на черенках направляти назовні? Я використовую 2-брунькові черенки, як правило. Нижню бруньку розташовую назовні. www.instagram.com/p/CcVjhBWMv50/?igshid=MWZjMTM2ODFkZg== Зазвичай обидві йдуть в рост, верхню тоді видаляю. По обрізці. Хоч і допускається обрізка яблук та груш восени, але найкраще то перенести вже на березень. Тим паче, такі великі зрізи. Да, перед щепленням зріз оновлюють, щоб був свіжий. 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
t-bird Опубліковано: 10 жовтня 2023 Поділитись Опубліковано: 10 жовтня 2023 18 годин тому, POZITIFF сказав: Не вистачало азотної зелені. І вологи. Ось знайшов невеличку інструкцію по компостуванню. aggeek.net/ru-blog/gid-po-kompostu-v-domashnih-usloviyah дякую, будем експериментувати. гілок, правда восени нема, зелені - також. зато пару кубів горіхового листя буде:) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
areti Опубліковано: 10 жовтня 2023 Поділитись Опубліковано: 10 жовтня 2023 9 хвилин тому, t-bird сказав: зато пару кубів горіхового листя буде:) А що Гуру думає про горіхове листя до компосту? Піде, чи все ж небажано? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
POZITIFF Опубліковано: 10 жовтня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 10 жовтня 2023 54 минуты назад, areti сказал: Піде, чи все ж небажано? Піде, як брехня по селу. 1 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
batrasvt Опубліковано: 11 жовтня 2023 Поділитись Опубліковано: 11 жовтня 2023 Сашо, доброго ранку! Маю питання щодо спаржі придбаної кілька років тому у складчині. Добре колоситься зеленими пагонами, використовую їх на букети, але зовсім не дає стручків. Можливо їй якійсь особливий догляд потрібен? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз