allanek Опубліковано: 1 квітня 2023 Поділитись Опубліковано: 1 квітня 2023 35 хвилин тому, POZITIFF сказав: Але він таки хворіє. Всі 5 дерев показували схильність до кластероспоріозу та мониліозу. Не знаю, що впливає на чутливість до хвороб, але бризкала тільки від тлі. Крім Актофіта, якщо про літні обробки, нічим не бризкала. Не хворів він в мене. Ні він, ні ще 2 сливи. Смак дуже подобався. До нас лиса приходила, виключно, за сливами Оцарка. Тому і просила порівняти, щоб зрозуміти, які діплоїди придбати, крім Озарка, щоб було розтягнуте созрівання. Дякую))) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Йердна Опубліковано: 1 квітня 2023 Поділитись Опубліковано: 1 квітня 2023 3 минуты назад, POZITIFF сказал: Час застосування бардоської суміші на деревах пройшов О як...( А для дерев коли краще? 5 минут назад, POZITIFF сказал: Початок захисту винограду - 5 справжніх листів в середньому. Та дивився у п.Шпака, що після викопування можно від шкідника, а по 3-5 листу системниками. Є велика/стара груша, страждає Паршою(напевно). Цього року почали знижувати крону, очікуєм на "волчки" )) Для неї Бордоска напевно не піде, бо оприскати не вдасться від середини і вижче. Треба системними фунгіцидами? Підкажіть якими і коли? Можливо Ридоміл голдом? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Йердна Опубліковано: 1 квітня 2023 Поділитись Опубліковано: 1 квітня 2023 (змінено) ... Змінено 1 квітня 2023 користувачем Йердна дубль Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 1 квітня 2023 Поділитись Опубліковано: 1 квітня 2023 40 минут назад, Фрай сказал: ...А ви здатні з‘їсти за раз кіло яблук? ).. Не провокуйте мене, бо я досі не зустрічав яблук, яке не зміг би з'їсти за раз. Та й кіло там скоріш як приклад здатності сорту до подібного, а так вказується 300-800 грамів. Думаю в реалі 300-500 буде. В мене муцу, хоней крісп, селесте по 0,4-0,6 кіло десь половина врожаю. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
POZITIFF Опубліковано: 1 квітня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 1 квітня 2023 22 минуты назад, Йердна сказал: О як...( А для дерев коли краще? До моменту розпускання бруньок працюють 3% бардоської(300 г мідного +300 г вапна), після роспускання 1%. Деякі кісточкові - персик, нектарини - чутливі до міді по листу. Навіть від 100 г мідного купоросу можуть скинути листя. Я працюю Блу Бордо. 200 г на 10 л води до розпускання бруньок. Далі системниками. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
POZITIFF Опубліковано: 1 квітня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 1 квітня 2023 28 минут назад, Йердна сказал: Треба системними фунгіцидами? Підкажіть якими і коли? Скор, фалькон, топсін-м, луна(магнікур) сенсейшн, луна експіеренс, стробі, топаз. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Йердна Опубліковано: 1 квітня 2023 Поділитись Опубліковано: 1 квітня 2023 1 час назад, POZITIFF сказал: До моменту розпускання бруньок працюють 3% бардоської(300 г мідного +300 г вапна), після роспускання 1%. 1 чи 3% має на пачці вказуватись? Бо зось не знайшов... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
POZITIFF Опубліковано: 1 квітня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 1 квітня 2023 Якщо маса пакету 250 г, то там всередині має бути 2 пакета. 100 г мідного купоросу та 150 г вапна. Дотримуйтесь інструкції щодо приготування. Готуйтесь чистити форсунки або дуже ретельно 3-4 рази фільтруйте розчин перед заливкою в оприскувач. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
POZITIFF Опубліковано: 1 квітня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 1 квітня 2023 13 минут назад, Йердна сказал: 1 чи 3% має на пачці вказуватись? Приготувати, звичайно, можна і 1% і 2% і 3% розчин. Якщо загальна вода буде 10, 5 або 3,34 л відповідно. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Йердна Опубліковано: 1 квітня 2023 Поділитись Опубліковано: 1 квітня 2023 О тепер зрозумів, дякую! 🙂 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
voglya Опубліковано: 1 квітня 2023 Поділитись Опубліковано: 1 квітня 2023 6 часов назад, Фрай сказал: яка краса! А ви здатні з‘їсти за раз кіло яблук? ) давно помітив, що купуючи вже не вибираю самі більші екземпляри цибулі або яблука. Скільки заміжня - стільки не їм цілих яблук. Ну, майже... Половина яблука - собі, половина - чоловікові. А якось не так давно дізналась, що то є такий старовинний народний приворот через яблуко... 24 роки.... Чи це в "Щасливий шлюб" ? )))) 4 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
POZITIFF Опубліковано: 1 квітня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 1 квітня 2023 З великих яблук і чіпси нормальні виходять👍 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 1 квітня 2023 Поділитись Опубліковано: 1 квітня 2023 1 час назад, voglya сказал: Скільки заміжня - стільки не їм цілих яблук. Ну, майже... Половина яблука - собі, половина - чоловікові. А якось не так давно дізналась, що то є такий старовинний народний приворот через яблуко... 24 роки.... Чи це в "Щасливий шлюб" ? )))) А я в це вірю. Скільки живем дружина просила ковтнути з мого бокалу. В результаті щоб я не подумав вона обов’язково скаже або зробить. Наприклад, скільки разів вже було, що сиджу в кабінеті працюю чи щось роблю в майстерні, майнула думка, типу, непогано було б зараз кави чи може чайку… заходить дружина з питанням, каву-чай? Кажуть же, що п‘ють поперед тебе навмисно аби знати твої думки. так що дякую, тепер буду знати за яблука, бо часто ділиться зі мною. 1 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сарочка Опубліковано: 1 квітня 2023 Поділитись Опубліковано: 1 квітня 2023 (змінено) 31.03.2023 в 22:51, POZITIFF сказав: Секаі Ши👌 На промислове зберігання - Моді, Мутсу, Декоста, Джеремені. Моди достала с обычного подвала последние неделю назад. Сохранились. Но подвал влажный и каждое яблоко в бумаге. Но таки много было с начинающейся гнилью в сердцевине. Голден несколько сохранилось, но почти безвкусное и внешне мятое Цікаво Анжеліно сліва, довгого терміну зберігання , якщо знайдетете десь, маякните, дуже хочу таке З осені розважаюсь с красномясимі яблунями и грушами , якщо приживутся, то цікаво як воно на смак Змінено 1 квітня 2023 користувачем Сарочка 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
KakTuz Опубліковано: 1 квітня 2023 Поділитись Опубліковано: 1 квітня 2023 (змінено) "Но подвал влажный и каждое яблоко в бумаге" - у вас сохранился подвал. Я видел где от дома сохранилась яма. Змінено 2 квітня 2023 користувачем KakTuz Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 2 квітня 2023 Поділитись Опубліковано: 2 квітня 2023 9 часов назад, Сарочка сказал: З осені розважаюсь с красномясимі яблунями и грушами , якщо приживутся, то цікаво як воно на смак В минулому році таки посадив пару штук, чесно кажучи перший врожай порадував, але на смак не дуже сподобався, кисленьке. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 2 квітня 2023 Поділитись Опубліковано: 2 квітня 2023 11 часов назад, Сарочка сказал: З осені розважаюсь с красномясимі яблунями и грушами , якщо приживутся, то цікаво як воно на смак В мене є яблуня Сирена красного кольору в середині. Свого часу продавець помилився - замість абрикоса с такою назвою підсунув саджанець яблуні. Дуже красиве зовні, дуже красиві квіти темно-рожевого кольору. Плоди ніякі... Хочу живців прищіпити на цю яблуню. А груша з червоними й зовні й всередині плодами ще не давала врожаю - за три рокі після посадки... 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
semengv Опубліковано: 2 квітня 2023 Поділитись Опубліковано: 2 квітня 2023 17 часов назад, POZITIFF сказал: З великих яблук і чіпси нормальні виходять Как делаете? Получаются сладкие? Дочка на покупные подсела (картофельные ей не разрешаю покупать). На них написано - "без добавок", но очень сладкие и хрумкие. Есть сомнения. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
semengv Опубліковано: 2 квітня 2023 Поділитись Опубліковано: 2 квітня 2023 34 минуты назад, Vikctor сказал: ще не давала врожаю - за три рокі після посадки.. Груши вообще поздно начинают плодоношение. Как и орехи и черешни. В основном. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
POZITIFF Опубліковано: 2 квітня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 2 квітня 2023 23 минуты назад, semengv сказал: Как делаете? Получаются сладкие? Дочка на покупные подсела (картофельные ей не разрешаю покупать). На них написано - "без добавок", но очень сладкие и хрумкие. Есть сомнения. Які там добавки можуть бути. Хіба що лимонна вода щоб не чорніли. Волога висушується, вага зменшується, % цукру в продукті має рости. Шинкова, дегідратор. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сарочка Опубліковано: 2 квітня 2023 Поділитись Опубліковано: 2 квітня 2023 Цікаво, якщо був нічний приморозок -4,8, то брунькі персіка и абрикоса плодови подмерзли и нічого від ніх не очікувать вже? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
POZITIFF Опубліковано: 2 квітня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 2 квітня 2023 (змінено) 49 минут назад, Сарочка сказал: Цікаво, якщо був нічний приморозок -4,8, то брунькі персіка и абрикоса плодови подмерзли и нічого від ніх не очікувать вже? Температурні режими в залежності від стану бруньок. Без втрат, втрата 10%, втрата 90%. Змінено 2 квітня 2023 користувачем POZITIFF 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сарочка Опубліковано: 2 квітня 2023 Поділитись Опубліковано: 2 квітня 2023 (змінено) 1 годину тому, Vikctor сказав: В мене є яблуня Сирена красного кольору в середині. Свого часу продавець помилився - замість абрикоса с такою назвою підсунув саджанець яблуні. Дуже красиве зовні, дуже красиві квіти темно-рожевого кольору. Плоди ніякі... Хочу живців прищіпити на цю яблуню. А груша з червоними й зовні й всередині плодами ще не давала врожаю - за три рокі після посадки... Мені як раз зовнішній від квітів и плодов сподобалося , також начитала, що ці яблука з надто пізднім терміном собору , потребують деякого часу після собору и набирають свій смак тільки після грудня, хранятся до весни. С жалоб знайшла, що воні таки малоплодородни, відносно більшости осінніх сортів яблунь . Мені в додаток к яблуням дал продавець хурму, божился, що вона зможет в мене не тільки расти, а ще и плодоносіть без танців з бубнами вокруг дерева Є в кого досвід хурми? Змінено 2 квітня 2023 користувачем Сарочка Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 2 квітня 2023 Поділитись Опубліковано: 2 квітня 2023 41 минуту назад, Сарочка сказал: Є в кого досвід хурми? В мене після висадки восени на весні не прокинулась. Вирішив не повторювати. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
POZITIFF Опубліковано: 2 квітня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 2 квітня 2023 2 минуты назад, Vikctor сказал: В мене після висадки восени на весні не прокинулась. Вирішив не повторювати. Навіть і не пробував 🤝 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз