Oce@n Опубліковано: 22 березня 2023 Поділитись Опубліковано: 22 березня 2023 Я так розумію, що таки варто ще раз пройтися по тим деревам, що вже були, і захопити нові теж. Ожна вже на цих вихідних чи краще на на тупних? І ще - яких оприскувач порадите? Загалом 10 дерев, 6 послаили, 4 були 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
POZITIFF Опубліковано: 22 березня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 22 березня 2023 8 часов назад, Oce@n сказал: яких оприскувач порадите? Я за акумуляторний варіант. Мотооприскувач не для вашої кількості. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
FOX.kissfm Опубліковано: 22 березня 2023 Поділитись Опубліковано: 22 березня 2023 В 21.03.2023 в 22:04, POZITIFF сказал: Не працює, згоден. Як і залізний купорос. Бачив рекомендацію, що карбамід саме в парі з МК тормозить цвітіння (700/50). 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Oce@n Опубліковано: 22 березня 2023 Поділитись Опубліковано: 22 березня 2023 1 година тому, POZITIFF сказав: Я за акумуляторний варіант. Мотооприскувач не для вашої кількості. Є варіанти Дніпро-М, Iron Angel SPR, Vulcan, Forte, Grunhelm. Яка рекомендація? Як розводити обидва препарати і чи можна їх в один бак разом? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
FOX.kissfm Опубліковано: 22 березня 2023 Поділитись Опубліковано: 22 березня 2023 (змінено) 11 минут назад, Oce@n сказал: Є варіанти Дніпро-М, Iron Angel SPR, Vulcan, Forte, Grunhelm. Яка рекомендація? Як розводити обидва препарати і чи можна їх в один бак разом? якщо дозволяє бюджет, я б рекомендував одразу бензо брати. Сам через таке проходив. Аккумуляторний в підсумку продав. Основна перевага бензо - в швидкості роботи і великій хмарі розпилювання. В мене не велика ділянка, але після декількох років вікортистання - навіть для двох дерев бензо порекомендую. Це дуже і дуже зручно. Змінено 22 березня 2023 користувачем FOX.kissfm Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Oce@n Опубліковано: 22 березня 2023 Поділитись Опубліковано: 22 березня 2023 Почнемо все ж з акумуляторного, а далі побачимо Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 23 березня 2023 Поділитись Опубліковано: 23 березня 2023 7 годин тому, Oce@n сказав: варіанти Дніпро-М, Iron Angel SPR, Vulcan, Forte, Grunhelm. Яка рекомендація? Той, в якого з запчастинами нема проблем на зараз. В мене Форте, раніше був сервіс, зараз не знаю. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Oce@n Опубліковано: 23 березня 2023 Поділитись Опубліковано: 23 березня 2023 Дякую! Ще підкажіть, чим краще обробляти? Деякі дерева вже обробили медян екстра/мідний купорос. Олександр вище писав про блу та 30в. А я щевчора надивився про хорус. Що краще взяти? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 23 березня 2023 Поділитись Опубліковано: 23 березня 2023 Стосовно обробок я не кращий порадник, бо не прихильниця бризкати без кінця. Вам треба систематизувати знання стосовно препаратів для захисту рослин. Медян Екстра і Хорус не взаємозамінні, вони доповнюють комплексну обробку. Для саду корисні і обробка Медян Екстра, і обробка Хорусом. До того ж, Хорус можно добавляти в бакову суміш, коли одночасно змішують кілька препаратів, фунгіцид та інсектицид, або різні фунгіциди , наприклад, Хорус + Скор. Зайдіть на сайт Сингенти і почитайте каталог, там є описи препаратів, календарний план обробок і сумісність препаратів. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
POZITIFF Опубліковано: 23 березня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 23 березня 2023 (змінено) 2 часа назад, Oce@n сказал: А я щевчора надивився про хорус. Хорус по голим гілкам не використовують. Всмоктується через лист. Як варіант перед цвітінням - норм. Змінено 23 березня 2023 користувачем POZITIFF 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
POZITIFF Опубліковано: 23 березня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 23 березня 2023 11 часов назад, Oce@n сказал: Forte Доволі поширений та перевірений вариант. Сервіс має бути. Багато схвальних відгуків навіть в цій темі було. Люди по 6-7 років користуються. Але всі вони мають однакову начинку та принцип роботи. Основні проблеми - слабенька проводка та неякісна пайка. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
POZITIFF Опубліковано: 23 березня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 23 березня 2023 11 часов назад, FOX.kissfm сказал: Бачив рекомендацію, що карбамід саме в парі з МК тормозить цвітіння (700/50). Вже пізно для такої кінської дози. Така концентрація карбаміду попалить бруньки. Вона і застосовується щоб випалити все живе. Але як гальмо для цвітіння, напевно, не спрацює. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
POZITIFF Опубліковано: 23 березня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 23 березня 2023 11 часов назад, Oce@n сказал: Як розводити обидва препарати і чи можна їх в один бак разом? Чудово розчиняються. Спочатку мідь розчинити, тоді вже олію добавляти. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Oce@n Опубліковано: 23 березня 2023 Поділитись Опубліковано: 23 березня 2023 21 хвилину тому, POZITIFF сказав: Хорус по голим гілкам не використовують. Всмоктується через лист. Як варіант перед цвітінням - норм. Зрозумів, дякую! Тоді виходить, що зараз найкраще блу бордо + 30В, правильно? А як тільки будуть зелені бруньки, тоді вже Хорус (це я взяв в календаря сингенти, нижче скрін): Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
POZITIFF Опубліковано: 23 березня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 23 березня 2023 В такій концентрації Хорус не працює. 9-12 г треба давати. Крім Блу Бордо є ще багато мідних препаратів - Чемпіон, Медян Екстра. Але мені подобається Блу Бордо. І своїм клієнтам рекомендую і пропоную. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Gitan Опубліковано: 23 березня 2023 Поділитись Опубліковано: 23 березня 2023 4 минуты назад, POZITIFF сказал: В такій концентрації Хорус не працює. 9-12 г треба давати. Крім Блу Бордо є ще багато мідних препаратів - Чемпіон, Медян Екстра. Але мені подобається Блу Бордо. І своїм клієнтам рекомендую і пропоную. Блу Бордо ще не пізно оприскати? 2 тижні тому поприскав Скор+Хорус 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
POZITIFF Опубліковано: 23 березня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 23 березня 2023 53 минуты назад, Gitan сказал: Скор+Хорус Куди? Вони працюють по листу. Це системні препарати, які мають через лист проникнути всередину рослини. Мідні препарати - контактні. Вони працюють там, де попали. Всередину не проникають. Тому важливо без пропусків обробити гілки, стовбур та землю під деревом. Мідь - важкий елемент. Не вимикається з грунту та накопичується кумулятивно. Має негативний вплив на здоров'я. Тому бажано нею працювати 1-2 за сезон. Хоча термін очікування в неї 30 днів до збору врожаю. І, відповідно, її можна використовувати в нормах 30-50 г на 10 л води весь вегетативний сезон для боротьби з фітофторою томатів, яблунь, картоплі та інших грибкових хвороб на багатьох культурах. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dendnepr Опубліковано: 23 березня 2023 Поділитись Опубліковано: 23 березня 2023 А что за садовый вар на фото в инсте? На шоколад похоже Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
POZITIFF Опубліковано: 23 березня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 23 березня 2023 1 час назад, Dendnepr сказал: А что за садовый вар на фото в инсте? На шоколад похоже 😁👇 5 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Oce@n Опубліковано: 23 березня 2023 Поділитись Опубліковано: 23 березня 2023 Подивився сьогодні - на деяких саджанцях з‘явилося по одній брунці, ніби як сигнальні. Їх ще можна міддю чи краще не треба? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
POZITIFF Опубліковано: 23 березня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 23 березня 2023 1 час назад, Oce@n сказал: Подивився сьогодні - на деяких саджанцях з‘явилося по одній брунці, ніби як сигнальні. Їх ще можна міддю чи краще не треба? Самий кращий час - момент розкриття бруньок - зелений конус. Я навіть по таким варіантам смородини пройшовся - все норм. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vova2408 Опубліковано: 25 березня 2023 Поділитись Опубліковано: 25 березня 2023 В 22.03.2023 в 12:41, Oce@n сказал: І ще – яких оприскувач порадите? Я користуюсь оприскувачем Iron Angel вже років чотири. Проблем нуль. І мій родич купив такий самий. І він задоволений. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Oce@n Опубліковано: 25 березня 2023 Поділитись Опубліковано: 25 березня 2023 Теж дивлюсь на нього, дивився огляд на ютубчику Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dendnepr Опубліковано: 25 березня 2023 Поділитись Опубліковано: 25 березня 2023 Аккумуляторные - Они все плюс минус одинаковые. У меня розетка, у соседа форте. Друг покупал Днепр м. Отличаются цветом Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dendnepr Опубліковано: 25 березня 2023 Поділитись Опубліковано: 25 березня 2023 (змінено) Хотя этот Айрон - заметно отличается. И цена вроде неплохая, около 1500 Змінено 25 березня 2023 користувачем Dendnepr Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз