YELENA Опубліковано: 10 вересня 2019 Поділитись Опубліковано: 10 вересня 2019 тобто зараз ніякої профілактики на наступний рік провести не вийде? карбамідом після листопаду/перед бруньками - якось не встигаю а в компості ця гидота може зиму пережити? чи палити треба? чи можна якимись ЕМ-препаратами пролити? в цьому році навіть на грецький горіх якась хєрь зачепилась... ніколи такого не бачив. Так, рік особливий. Навіть бур'яни хворіють. Я буду все спалювати, не хочу цю гидоту в компості розмножувати. Далі мороз зробить свою справу, а по весні вже бум думати. 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurriy Опубліковано: 10 вересня 2019 Поділитись Опубліковано: 10 вересня 2019 Так, рік особливий. Навіть бур'яни хворіють. Я буду все спалювати, не хочу цю гидоту в компості розмножувати. Далі мороз зробить свою справу, а по весні вже бум думати. Альона, у компості нічого, крім насіння, не виживає. Я багато років усе обірване з винограду листя, пасинки та обрізані після чеканки вершки з мілдью, скирдую у компост. Підвищення рівню болячок не бачу, значить усе згорає дотла. 7 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
POZITIFF Опубліковано: 10 вересня 2019 Автор Поділитись Опубліковано: 10 вересня 2019 Я буду все спалювати, Не пиши мені такого в темі:crazy: 6 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
YELENA Опубліковано: 10 вересня 2019 Поділитись Опубліковано: 10 вересня 2019 Не пиши мені такого в темі:crazy: Саш, а куда те все грибки и вирусы девать? Неужели в компост? Я планирую в котел, на растопку. А золу уже на участок. Добавлено через 4 минуты Альона, у компості нічого, крім насіння, не виживає. Я багато років усе обірване з винограду листя, пасинки та обрізані після чеканки вершки з мілдью, скирдую у компост. Підвищення рівню болячок не бачу, значить усе згорає дотла. Та в мене набір всьго гарненький вийшов. І навіть оті крапочки жовтенькі на сливі з'явилися. Якщо перегорить в компості, то і туди щось піде. Але з роз і томатів точно на розтопку. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
zorg_2007 Опубліковано: 10 вересня 2019 Поділитись Опубліковано: 10 вересня 2019 Навіть бур'яни хворіють. Я буду все спалювати, В котлі також, бур'янами будети палити? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
YELENA Опубліковано: 10 вересня 2019 Поділитись Опубліковано: 10 вересня 2019 В котлі також, бур'янами будети палити? Та ну, їх майже немає. Це я на вулиці вздовж дороги спостерігаю пошесть хвороб цього року. І ще в парку на деревах щось листя посохло ще в серпні. Біля своїх дворів все косимо і в компост, не встигають розмножуватися. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Блуждающий ТВЭЛ Опубліковано: 10 вересня 2019 Поділитись Опубліковано: 10 вересня 2019 Саш, а куда те все грибки и вирусы девать? Неужели в компост? Я планирую в котел, на растопку. А золу уже на участок. .... Юра выше написал - в компостере горит все, кроме семян. А вот у меня другая проблема - у меня по саду наступает мучнистая роса по траве, уже куча черных кочек. Уже около двух соток поражено. А от травы хватанула смородина. Вот тут я крепко задумался, половину сада в компостер не отнесешь. Хоть бери и сплошняком крой ту траву каким-нибудь злобным фунгицидом. Слышал, немци вообще семлю перед посевами страшной огненной шайтан-машиной прожигают. 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
t-bird Опубліковано: 10 вересня 2019 Поділитись Опубліковано: 10 вересня 2019 Хоть бери и сплошняком крой ту траву каким-нибудь злобным фунгицидом. Слышал, немци вообще семлю перед посевами страшной огненной шайтан-машиной прожигают. от дивлюсь на результут діяльності грибків - і чогось також напалм на думку приходить. Добавлено через 2 минуты Не пиши мені такого в темі:crazy: існує думка, що спалювання городніх відходів більш екологічне, ніж компостування (з точки зору викидів газів). хоча, якщо запалю кубометр горіхового листя - буде конфлікт з сусідами 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurriy Опубліковано: 15 вересня 2019 Поділитись Опубліковано: 15 вересня 2019 Юр, покажи своего Красеня? Как он вообще? Осы, птицы, сахар, болячки, черенки? Саша привет. Выполняю заказ . Сегодня срезал Красень с сахаром 19-21 Брикс. Уже отжал самотек и отправил бродить, будет легкое розовое. Выглядит он так: Та гроздь, что побольше завесила на 750 г, та что поменьше - на 500. Такая крупная ягода на Красене у меня впервые. Обычно не крупнее смородины был. Кустам 5-й год, видимо набрали запас старой древесины, да и корни видать уползли к соседу на огород, который он скрупулезно удобряет :D. Созрел лучший для меня поздний виноград - Анюта. Мармеладная мякоть с "правильным" мускатом. Даже жена учуяла какую-то сентифольную розу во вкусе . Ну а внешний вид говорит сам за себя: Кстати, маскировка ягод мелом (вот те белые пятна на ягодах) таки дала свой результат, гостей в этом году не было, ничего не срезали . Если кому нужно накрыть арку неубиваемой лабруской - рекомендую Ананасный. Вот типичная гроздь с большим крылом. У него все такие: Срезал на сок. Сахар 24 Брикс. Очень приятный на вкус, только шкурка кислая, как у всех лабрусок. Но основное его достоинство - огромные, до 40см в диаметре, листья-лопухи. На беседке будет гарантированная тень . 14 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Блуждающий ТВЭЛ Опубліковано: 15 вересня 2019 Поділитись Опубліковано: 15 вересня 2019 /////// Если кому нужно накрыть арку неубиваемой лабруской - рекомендую Ананасный. Вот типичная гроздь с большим крылом. У него все такие: ..... Минемине! Нада! Ты говорил, будешь нарезать, сможешь поделиться хворостом. Правда, я ни хранить, ни кильчевать не умею, но все когода-то в первый раз... 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurriy Опубліковано: 15 вересня 2019 Поділитись Опубліковано: 15 вересня 2019 Минемине! Нада! Ты говорил, будешь нарезать, сможешь поделиться хворостом. Правда, я ни хранить, ни кильчевать не умею, но все когода-то в первый раз... Легко. А хранить черенки не нужно - это им только вредит :D. Просто брось в сырую яму или прикопай на на 30-40 см в землю. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Блуждающий ТВЭЛ Опубліковано: 15 вересня 2019 Поділитись Опубліковано: 15 вересня 2019 Легко. А хранить черенки не нужно - это им только вредит :D. Просто брось в сырую яму или прикопай на на 30-40 см в землю. И не сгниют? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurriy Опубліковано: 15 вересня 2019 Поділитись Опубліковано: 15 вересня 2019 И не сгниют? Нет. Вызревшая лоза не преет и не гниет в грунте. Главное не утопить в воде - задохнется. 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
POZITIFF Опубліковано: 16 вересня 2019 Автор Поділитись Опубліковано: 16 вересня 2019 Сегодня срезал Красень с сахаром 19-21 Брикс. Хорошо. Судя по всему можно будет его с Юпитером мешать. Я позавчера как раз 40 л бочку Юпитера надавил с пиросульфитом. По бочке вышло 18 сахара, 3,34рН. А вчера 1118ые пошли туда же. Вот, кстати, какая супергроздь у Доктора. Осваиваю солод. Пшеница. 10 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurriy Опубліковано: 16 вересня 2019 Поділитись Опубліковано: 16 вересня 2019 Вот, кстати, какая супергроздь у Доктора. Гроздь для хорошего технаря правильная. А сахар сколько? Осваиваю солод. Пшеница. Сам проращивал? Расскажи как. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
POZITIFF Опубліковано: 16 вересня 2019 Автор Поділитись Опубліковано: 16 вересня 2019 Гроздь для хорошего технаря правильная. А сахар сколько? Не померял, но на вкус по уровню Юпитера были. Юпитер 21-22 показывал в ягодах. В сусле 18. Маловато, наверное. Сам проращивал? Расскажи как. Сохнет сейчас. Инстаистории. www.instagram.com/p/B2RkpZ5DtIV/ www.instagram.com/p/B2YpIHGjWt2/ www.instagram.com/p/B2b7FyRiNCG/ 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
328855 Опубліковано: 16 вересня 2019 Поділитись Опубліковано: 16 вересня 2019 И не сгниют? для того, чтобы легче найти их в земле и не поранить лопатой я черенки заматывала в агроткань и прикапывала. 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
captain Grey Опубліковано: 20 вересня 2019 Поділитись Опубліковано: 20 вересня 2019 Щось не можу знайти процес внесення спирту та ЧКД до сусла. Може хтось дасть посилання. Бачив у Вас в темі, здається. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurriy Опубліковано: 20 вересня 2019 Поділитись Опубліковано: 20 вересня 2019 Щось не можу знайти процес внесення спирту та ЧКД до сусла. Може хтось дасть посилання. Бачив у Вас в темі, здається. Це у темі Кирила. Там цілий цикл, як я десертні вина робив минулого року. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Игорь&Ира Опубліковано: 21 вересня 2019 Поділитись Опубліковано: 21 вересня 2019 А что это за "борода" снизу под ржавчиной? 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
areti Опубліковано: 21 вересня 2019 Поділитись Опубліковано: 21 вересня 2019 Саш, а скажи плиз свое мнение. В это время и в такую погоду есть ли смысл ещё использовать МФК по листу? Спасибо. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
POZITIFF Опубліковано: 21 вересня 2019 Автор Поділитись Опубліковано: 21 вересня 2019 Саш, а скажи плиз свое мнение. В это время и в такую погоду есть ли смысл ещё использовать МФК по листу? Спасибо. Я так планирую еще пару раз. Дождавшись потепления в виде бабьего лета. По крайней мере, +15 вполне норм. После заморозка, который повредит лист, смысла уже конечно не будет. Добавлено через 3 минуты А что это за "борода" снизу под ржавчиной? Органы спороношения в виде корешков. Самый пик у Вас спороношения ржавчины. Полетят споры в поисках козацкого можжевельника, чтобы там образовать новую колонию, споры которых потом полетят на грушу. И так до бесконечности. 7 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Игорь&Ира Опубліковано: 21 вересня 2019 Поділитись Опубліковано: 21 вересня 2019 Органы спороношения в виде корешков. Самый пик у Вас спороношения ржавчины. Полетят споры в поисках козацкого можжевельника, чтобы там образовать новую колонию, споры которых потом полетят на грушу. И так до бесконечности. Что посоветуете предпринять? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Татьяна 1973 Опубліковано: 21 вересня 2019 Поділитись Опубліковано: 21 вересня 2019 На Ваши фото просто больно смотреть Вы летом проводили обработки? Я так понимаю, она у Вас в начале лета появилась... Здесь рецепт борьбы и эффективные препараты forum.vinograd.info/showpost.php?p=1610834&postcount=3845 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
POZITIFF Опубліковано: 21 вересня 2019 Автор Поділитись Опубліковано: 21 вересня 2019 Что посоветуете предпринять? Только комплексно и постоянно увы. Одномоментного и навсегда ничего нет. Блу Бордо либо другая медь в искореняющей концентрации - весна-осень. Фундазол, Скор, Блу Бордо, Топсин-М по ходу сезона с соблюдением всех сроков ожидания. 6 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз