yriy1 Опубліковано: 15 травня 2017 Поділитись Опубліковано: 15 травня 2017 Пасмурно, на смородине стали молодые листики желтеть, да и остальные бледненькие По таблице посмотрел не хватает железа Планирую ЖК под корень Не найду ( не помню) как разводить с водой и сколько под куст ? 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
POZITIFF Опубліковано: 15 травня 2017 Автор Поділитись Опубліковано: 15 травня 2017 Пасмурно, на смородине стали молодые листики желтеть, да и остальные бледненькие По таблице посмотрел не хватает железа Планирую ЖК под корень Не найду ( не помню) как разводить с водой и сколько под куст ? Хлороз железа выскакивает обычно после затяжных дождей. От холода, вряд ли. Хотя... Можешь спокойно 100 г ЖК на ведро воды разводить и под куст ведро равномерно по кругу. Хорошо бы еще хелатом железа по листу. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
-electron- Опубліковано: 15 травня 2017 Поділитись Опубліковано: 15 травня 2017 а у відкритому грунті так можна зробити? а то ліньки арматуру таскати але страшнувато, щоб вітром не перетерло стовбури, не повисмикувало коріння. нажаль - у мене поки-що екстенсивний спосіб вирощування. Добавлено через 2 минуты якщо взяти "огіркову" пластикову сітку - то має бути дешевше і мобільніше. Добавлено через 3 минуты хм, навіть в голову не приходило, що високорослі сорти в промислових масштабах вирощують вважав їх "аматорськими", як на упаковках насіння пишуть 1 в ВГ таке не використовують, там тички ставлять. Вітер дається взнаки, треба добрячу конструкцію робити, щоб не повалило. А це не ефективно. Чим землю обробляти? Пару га землі під помідори руцями малим мотоблоком ніхто не хоче фрезерувати. " Ви пластикову сітку в руках тримали? Вона помідори навряд чи витримає. ;) 3 на упаковках багато чого веселого пишуть. Високорослики для теплиць, низькорослики для ВГ. В темі здається було фото як в теплицях високоросликів в міру росту їх опускають і стовбур по землі стелиться. Зберегти Зберегти 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
POZITIFF Опубліковано: 15 травня 2017 Автор Поділитись Опубліковано: 15 травня 2017 В темі здається було фото як в теплицях високоросликів в міру росту їх опускають і стовбур по землі стелиться. Зберегти Зберегти З томатом цей фокус не пройде:D Тільки огірок так можно спистити та стебло скрутити кільцем, присипати землею, щоб нові додаткові корінці були. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
-electron- Опубліковано: 15 травня 2017 Поділитись Опубліковано: 15 травня 2017 З томатом цей фокус не пройде:D Тільки огірок так можно спистити та стебло скрутити кільцем, присипати землею, щоб нові додаткові корінці були. Склероз. Точно то був огірок.:D Зберегти Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AlexNaymk Опубліковано: 15 травня 2017 Поділитись Опубліковано: 15 травня 2017 Пасмурно, на смородине стали молодые листики желтеть, да и остальные бледненькие По таблице посмотрел не хватает железа Планирую ЖК под корень Не найду ( не помню) как разводить с водой и сколько под куст ? Хлороз железа выскакивает обычно после затяжных дождей. От холода, вряд ли. Хотя... Можешь спокойно 100 г ЖК на ведро воды разводить и под куст ведро равномерно по кругу. Хорошо бы еще хелатом железа по листу. В прошлом году от апрельских дождей у меня Аркадия 2 захлорозила.Вылечил как писал Саня 100г на 10л железа под корень.Через 2 недели стояла как новая :D 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
POZITIFF Опубліковано: 15 травня 2017 Автор Поділитись Опубліковано: 15 травня 2017 В прошлом году от апрельских дождей у меня Аркадия 2 захлорозила.Вылечил как писал Саня 100г на 10л железа под корень.Через 2 недели стояла как новая :D Под виноград я делал более крутую концентрацию - по 200 г на ведро воды и по 2 ведра под куст. Сверху еще просто водой заливал. Но можно и не делать, само пройдёт с потеплением и разблокировкой железа в грунте. Дольше только по времени выйдет. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
InSAn Опубліковано: 15 травня 2017 Поділитись Опубліковано: 15 травня 2017 А фотку не покажете? Прошу прощения автора темы якщо взяти "огіркову" пластикову сітку - то має бути дешевше і мобільніше. Не витримає ваги помідорів та й зиму навряд чи переживе. 16 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Блуждающий ТВЭЛ Опубліковано: 15 травня 2017 Поділитись Опубліковано: 15 травня 2017 Под виноград я делал более крутую концентрацию - по 200 г на ведро воды и по 2 ведра под куст. Сверху еще просто водой заливал. Но можно и не делать, само пройдёт с потеплением и разблокировкой железа в грунте. Дольше только по времени выйдет. А если из скважины вода "с железом" таким, что все трубы и емкости внутри ржавые? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
POZITIFF Опубліковано: 15 травня 2017 Автор Поділитись Опубліковано: 15 травня 2017 А если из скважины вода "с железом" таким, что все трубы и емкости внутри ржавые? Валентность не та. У меня тоже превышение железа в 3 раза от нормы. Но двухвалентное и трехвалентное железо - разные вещи. 5 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
-electron- Опубліковано: 15 травня 2017 Поділитись Опубліковано: 15 травня 2017 Прошу прощения автора темы Не витримає ваги помідорів та й зиму навряд чи переживе. Сітка класна. Собі б таке зробив. Єдине як пояснити дружині що не буде сівозміни. В мене з того що в'ється томати, огірки, квасоля, не факт, що зрозуміє що їх достатньо тосувати, без зміни на щось інше. В неї і так від моєї агротехніки трішки здивовані очі. Мульча? А навіщо? Сидерати? Тобі немає чим зайнятись. Тому поки не буду травмувати її ніжні почуття таким. А відносно чи переживе пластикова сітка зиму. Якщо на зиму зняти і змотати, то одну дві переживає. ;) До речі напрям шпалер у Вас я бачу не південь-північ?;) Зберегти 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
POZITIFF Опубліковано: 15 травня 2017 Автор Поділитись Опубліковано: 15 травня 2017 Чередуй огірки з томатами. Можна ще перец з баклами включити в сівозміну. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
kbv83 Опубліковано: 15 травня 2017 Поділитись Опубліковано: 15 травня 2017 Добрый день. Подскажите, а если пол рукава винограда примерзло, а побегов с головы куста не наблюдается, можно ли из почки, чуть ниже зоны подмерзания на самом рукаве, но выше головы куста на пол метра растить продолжение рукава? 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
POZITIFF Опубліковано: 15 травня 2017 Автор Поділитись Опубліковано: 15 травня 2017 Добрый день. Подскажите, а если пол рукава винограда примерзло, а побегов с головы куста не наблюдается, можно ли из почки, чуть ниже зоны подмерзания на самом рукаве, но выше головы куста на пол метра растить продолжение рукава? Да, без проблем. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Irbis Опубліковано: 15 травня 2017 Поділитись Опубліковано: 15 травня 2017 Кстати, еще один большой плюс бочки в теплицы - испарения газа благотворно влияют на цветение и завзывание. Серьезно? У меня в бочке микротрещины появились, сильной течи нет, но вот аромат - маманегорюй. В прошлом году такого не было. Что-то стала я переживать за завязывание огурцов - не уверена, что они самоопыляемые. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
POZITIFF Опубліковано: 15 травня 2017 Автор Поділитись Опубліковано: 15 травня 2017 Серьезно? У меня в бочке микротрещины появились, сильной течи нет, но вот аромат - маманегорюй. В прошлом году такого не было. Что-то стала я переживать за завязывание огурцов - не уверена, что они самоопыляемые. Ну, не с базара ж огурцы брали. Там действительно нет уверенности. А если покупали, на упаковке написано. Или по названию посмотреть инфо в гугле. Плохое опыление может быть от холода и от чрезмерной жары, когда пыльца просто горит. Есть также сорта и гибриды для ЗК и ОК. Если высадили сорта ОК в теплицу, будут проблемы с опылением. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Irbis Опубліковано: 15 травня 2017 Поділитись Опубліковано: 15 травня 2017 Не с базара, но без упаковки. Только названия в пакетиках и я среди них выбрала по принципу Ф1:D (семена с элитсортнасіння)Чего-то я решила, что именно это самая ценная информация. Сейчас мужу позвонила, названия уточнила - пчелоопыляемый родничок и щедрый. Эээх, придется что-то покупать и пересевать. Радует то, что эти уже взошли и есть рассада. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Татьяна 1973 Опубліковано: 15 травня 2017 Поділитись Опубліковано: 15 травня 2017 Чередуй огірки з томатами. Можна ще перец з баклами включити в сівозміну. Саша, поделитесь, пожалуйста, своей схемой севооборота в теплице. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
POZITIFF Опубліковано: 15 травня 2017 Автор Поділитись Опубліковано: 15 травня 2017 Не с базара, но без упаковки. Только названия в пакетиках и я среди них выбрала по принципу Ф1:D (семена с элитсортнасіння)Чего-то я решила, что именно это самая ценная информация. Сейчас мужу позвонила, названия уточнила - пчелоопыляемый родничок и щедрый. Эээх, придется что-то покупать и пересевать. Радует то, что эти уже взошли и есть рассада. Открывайте теплицу для пчел. У меня длинноплодники тоже некоторые пчелоопыляемые - проблемы с первыми опылениями, а потом по теплу все нормально. Добавлено через 43 секунды Саша, поделитесь, пожалуйста, своей схемой севооборота в теплице. В одной теплице перцы с томатами, в другой - огурцы с баклажанами. На следующий год - наоборот. 9 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Irbis Опубліковано: 15 травня 2017 Поділитись Опубліковано: 15 травня 2017 Открывайте теплицу для пчел.так там воня... пахнет далеко не цветами. Чего ж я и распереживалась:D Ладно, что-то придумаю. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
POZITIFF Опубліковано: 15 травня 2017 Автор Поділитись Опубліковано: 15 травня 2017 Вчера купил на замену японскому Маникюр Фингера саженцы новых сортов к себе в коллекцию. Байконур. Академик Слабенькие такие. Надеюсь, выхожу их. 16 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
-iris- Опубліковано: 15 травня 2017 Поділитись Опубліковано: 15 травня 2017 Байконур. Какой красивый,прям хочется пальчик по ягодке провести ))) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
POZITIFF Опубліковано: 15 травня 2017 Автор Поділитись Опубліковано: 15 травня 2017 Какой красивый,прям хочется пальчик по ягодке провести ))) Маникюр Фингер тоже красавец:D 8 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Jyrcom Опубліковано: 15 травня 2017 Поділитись Опубліковано: 15 травня 2017 Маникюр Фингер тоже красавец:D Саша, а що з манікюр фінгером не так? В цьому році в угоду дружині посадив один саджанець, хоча характеристики мені не подобались та і умови для вирощування не ідеальні (низина і недалеко від річки). 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
POZITIFF Опубліковано: 15 травня 2017 Автор Поділитись Опубліковано: 15 травня 2017 Саша, а що з манікюр фінгером не так? В цьому році в угоду дружині посадив один саджанець, хоча характеристики мені не подобались та і умови для вирощування не ідеальні (низина і недалеко від річки). Не судьба. 2 куста в теплице не пережили зиму и 2 прививки на кустах в ОГ тоже. Нет, так нет. 8 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз