sam1971 Опубліковано: 13 червня 2014 Поділитись Опубліковано: 13 червня 2014 Доброго всем дня Имеется дом из ракушечника в камень 38 см и примыкающий к нему холодный гараж в половину камня (общая стена в камень). Все оштукатурено со всех сторон. Планирую утеплять дом минватой 100мм, а гараж пенопластом 50мм. Крыша гаража не утеплена, может когда-нибудь Такой вопрос: есть ли смысл утеплять смежную часть стены (внешнюю для дома и одновременно внутреннюю для гаража)? Есть ли смысл пытаться выгадать (толщина/вид утеплителя, качество штукатурки) ? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vitaliy17 Опубліковано: 13 червня 2014 Поділитись Опубліковано: 13 червня 2014 Ви плануєте гараж опалювати ? Чи для чого утеплювати (ще й без утеплення даху) ? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сергей020589 Опубліковано: 13 червня 2014 Поділитись Опубліковано: 13 червня 2014 Могу предложить материалы,по приемлемым ценам,если интересно пишите,какой материал нужен и какая квадратура?Пишите лучше в личку. А утепления эффективней в основном если утепляться снаружи,но может я и неправ это сугубо мое мнения. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SON Опубліковано: 13 червня 2014 Поділитись Опубліковано: 13 червня 2014 Такой вопрос: есть ли смысл утеплять смежную часть стены (внешнюю для дома и одновременно внутреннюю для гаража)? Конечно, гараж то не неотапливаемый. Есть ли смысл пытаться выгадать (толщина/вид утеплителя, качество штукатурки) ? Не гадайте, 100 мм. ППСа. Скока там той стенки. :D Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
oookbr Опубліковано: 13 червня 2014 Поділитись Опубліковано: 13 червня 2014 Думаю, можно и не утеплять смежную стену, или утеплить ее так же, как стены гаража. В утепленном гараже (пусть и не отапливаемом) всегда будет теплее, чем на улице. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Технолог Опубліковано: 14 червня 2014 Поділитись Опубліковано: 14 червня 2014 Утепление никогда не будет Лишним! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sam1971 Опубліковано: 16 червня 2014 Автор Поділитись Опубліковано: 16 червня 2014 Утепление никогда не будет Лишним! Деньги тоже никогда не будут лишними Диспозиция чуть изменилась, крыша гаража утеплена. Сейчас отопление гаража не планируется, но кто знает, как оно будет. В принципе нужды утеплять смежную стенку я не вижу, поскольку в сумме получается почти 60 см ракушечника, 4 слоя штукатурки (без внешней) и 100 мм минваты. Единственное слабое место в такой идее - теплопотери через пол и двери гаража. Хватит ли хорошего утепления фундамента гаража и теплой отмостки? Помимо денег еще очень жалко площади, такая чудесная стенка 6*3.5, сколько полок можно нацепить! Есть ли какие-то подводные камни? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vitaliy17 Опубліковано: 16 червня 2014 Поділитись Опубліковано: 16 червня 2014 Зміст часткового утеплення неопалюваного гаража для мене залишається загадкою. Яка різниця, буде всередині -15С чи -10С ? Причому навіть така різниця викликає сумніви ( якщо внутрішню стіну між будинком і гаражем утеплити). Ще й присобачивши на ракушняк пінопласт, отримаємо зайве накопичення вологи в стінах. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sam1971 Опубліковано: 16 червня 2014 Автор Поділитись Опубліковано: 16 червня 2014 Зміст часткового утеплення неопалюваного гаража для мене залишається загадкою. Яка різниця, буде всередині -15С чи -10С ? Причому навіть така різниця викликає сумніви ( якщо внутрішню стіну між будинком і гаражем утеплити). Ще й присобачивши на ракушняк пінопласт, отримаємо зайве накопичення вологи в стінах. Чому часткового? Гараж утеплюється повністю ззовні. Я не знаю, як рахувати втрати тепла, тому й питаю. Ви впевнені, шо буде -15? В мене залізний гараж є, так там взагалі без будь-якої ізоляції і навіть підлоги взимку на 5-7 градусів вище ніж на вулиці. А тут таке утеплення, хіба буде мінус? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vitaliy17 Опубліковано: 16 червня 2014 Поділитись Опубліковано: 16 червня 2014 Ви спочатку писали, що дах не утеплений. ТОму і написав "часткове". Зимою точно буде мінус. Ну не -10 так -5. Ви уточніть - вам для чого в гаражі плюсова температура зимою? Утеплення ж не ради самого утеплення робите ? Якщо для автомобіля - то для нього теплий гараж більше мінус, чим плюс. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sam1971 Опубліковано: 16 червня 2014 Автор Поділитись Опубліковано: 16 червня 2014 Для авто, але більш для себе. Щоб вранці комфортно за кермо сідати було. Про аргументи щодо зовнішнього утепленя я написав - економія місця в гаражі як мінімум. Зовнішня площа гаражу приблизно така сама, як і спільної стіни. Якщо утеплювати зсередини, то гараж все одно треба штукатурити і фарбувати. Внутрішню стіну гаражу (вона ж зовнішня дому) теж треба як мінімум армувати та грунтувати. У варианті з зовнішнім утепленням у крайньому випадку, якщо буде холодно, можна у гаражі швиденько та дешево просто пенопласт набити, а потім думати про якесь опалення. "Рюшечки" там не потрібні. Але я сподіваюсь, що 40 см ракушняка вистачить, якщо в гаражі буде +5. Питання, чи буде нижче і чи вистачить опалення хати у цьому випадку. Загальні втрати тепла все одно будуть невеликими. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SON Опубліковано: 16 червня 2014 Поділитись Опубліковано: 16 червня 2014 В принципе нужды утеплять смежную стенку я не вижу, Приобретёте пирометр и зимой сравните температуру этой стены с остальными. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sam1971 Опубліковано: 16 червня 2014 Автор Поділитись Опубліковано: 16 червня 2014 Приобретёте пирометр и зимой сравните температуру этой стены с остальными. Я не понял, это сарказм? Мне бы не хотелось узнать о проблеме зимой. Понятно, что будет холоднее, но вопрос насколько. Есть какие-то варианты РАСЧИТАТЬ? Добавлено через 7 минут Я в своих рассуждениях исходил из того, что в полтора камня ракушняка и оштукатуренный - вполне себе теплый дом. Не ахти, конечно, но люди живут. Тут получится не просто 60 см стена в сумме, а еще и внешнее утепление. Где ошибка? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SON Опубліковано: 16 червня 2014 Поділитись Опубліковано: 16 червня 2014 Понятно, что будет холоднее, но вопрос насколько. Есть какие-то варианты РАСЧИТАТЬ? Конечно. Площадь, материал и толщина стены, температура в доме и в гараже. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sam1971 Опубліковано: 16 червня 2014 Автор Поділитись Опубліковано: 16 червня 2014 Площадь смежной стены 21 м2 Площадь гаража 20 м2 Смежная стена - ракушечник, камень 38 см, оштукатуренный с 2-х сторон. Внешняя стена гаража - ракушечник, пол камня 19 см, оштукатуренный с 2-х сторон. Температура в доме - жилая 20-23, отопление - теплый водяной пол Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз