Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Проблеми з ОСББ

fifayer

Рекомендовані повідомлення

Доброго дня. Така ситуація. Створюється ОСББ в ново збудованому будинку. Все спочатку було добре, багато цікавих задумок було. Коли дійшло діло до підписання угод про щомісячні платежі, почалося саме цікаве. Те що вирішують люди на зборах, взагалі не враховується, а хтось там десь вирішує скільки і за що платити. Дійшло до того, що вирішили, що сума щомісячних платежів буде порівну розділено між квартирами(квартири від 40 м.кв до 120 м.кв.), тобто виходить, що людини з невеликої однокімнатної буде платити таку саму, що і 4-рьох кімнатна. Хотя спочатку озвучувались метри квадратні. В нас в місті є багато ОСББ, але такої практики ніде не застосовано. Назріли такі питання:

 

1. Чи зустрічався хтось з такою практикою, оплатую в фонд ОСББ не по квадратних метрах, а по квартирно?

2. Чим загрожує не підписання договору і не вступ в ОСББ, можливий судовий позов і стягнення заборгованості яку нібито вони нарахували?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Перечитав весь закон про ОСББ.

 

Де чітко написано в статті 20:

 

«Частка в загальному обсязі обов'язкових платежів на утримання і ремонт неподільного майна у багатоквартирному будинку встановлюється пропорційно до загальної площі приміщень, що перебувають у власності фізичних або юридичних осіб».

 

Які можуть бути ще питання про метод начислення оплати? Всі методи оплати крім пропорційно площі, є порушенням чинного законодавства.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

  • 1 рік потому...

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...