Богдан Грищенко Опубліковано: 10 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 10 червня 2024 В 06.06.2024 в 11:23, shneider_vova сказал: і скільки виходить в місяць для плити витрата? ну квт 300-400 набіжить Та ні, яких 400? У нас вдень електроплита, електрочайник, електродуховка, холодильник, морозильник, мікрохвильовка, телевізори, трохи освітлення, трохи електрокосарки п багато іншого - 170 квт годин на міцяць по денному тарифу Та плита їсть мізер, якщо готувати не на весілля, а на сім'ю 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vskad Опубліковано: 11 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 11 червня 2024 Приватний будинок 140м2 три чоловіки, все на електриці. За останні 12 місяців мінімум 380кВт червень (проживав 1 чоловік), максимум 2800кВт січень. Електрокотел, бойлер 100л, електроплита індукційна, духовка, посудомийка, пральна машина… Телевізорами і кондиціонерами не користуємось. В середньому без опалення біля 600кВт і не можна сказати щоб сильно економили чи постійно все включено, вважаю що споживання десь на середньому рівні і мови про 200кВт не може бути, в сучасних умовах це майже неможливо без жорсткої економії. Електроопалення, посудомийка на 90% тільки по ночному тарифу 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
serjik_007 Опубліковано: 11 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 11 червня 2024 4 часа назад, vskad сказал: Приватний будинок 140м2 три чоловіки, все на електриці. За останні 12 місяців мінімум 380кВт червень (проживав 1 чоловік), максимум 2800кВт січень. Електрокотел, бойлер 100л, електроплита індукційна, духовка, посудомийка, пральна машина… Телевізорами і кондиціонерами не користуємось. В середньому без опалення біля 600кВт і не можна сказати щоб сильно економили чи постійно все включено, вважаю що споживання десь на середньому рівні і мови про 200кВт не може бути, в сучасних умовах це майже неможливо без жорсткої економії. Електроопалення, посудомийка на 90% тільки по ночному тарифу а яку температуру в будинку в січні тримали, що 2800 Квт набігло? Чи встановлений кімнатний термостат? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vskad Опубліковано: 12 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 12 червня 2024 (змінено) 22 часа назад, serjik_007 сказал: а яку температуру в будинку в січні тримали, що 2800 Квт набігло? Чи встановлений кімнатний термостат? Приблизно до 24 градусів, термостат при опаленні лише вночі не вважаю необхідним.В кімнатах регулюємо температуру термоголовками і не так часто приходиться їх крутити, перший поверх теплий пол - фактично він виконує роль теплоаккумулятора. Будинок газоблок 400 утеплено 100мм вата, пол 100мм еппс, стеля 400мм вата, вікна теж енергозберігаючі. Змінено 12 червня 2024 користувачем vskad 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vskad Опубліковано: 12 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 12 червня 2024 Лише стаціонарне споживання взимку складає 250кВт*год в місяць, дуже орієнтвно порахував. Відеоспостереження - 43кВт*год (60ват) Охоронна сигналізація 30кВт*год (40ват) Полотенцесушарки 2шт 30кВт*год (40ват одна) Холодильник і морозильна камера 72кВт*год (50ват пристрій) Насоси циркуляційні 2 шт 72кВт*год (50ват один) Роутер забув, але хай буде десь в похибці розрахунків. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
serjik_007 Опубліковано: 12 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 12 червня 2024 Мда, 2800 кВт в опалювальний місяць електрокотлом - ну ніяк не вкластися в загалний обсяг пільгового тарифу на електроопалення в 2 000 кВт. І це при тому, що будинок дуже гарно утеплений і опалення працює тільки вночі. На кого це розраховано, мабуть на теплонасоси?! Раніше верхня межа була 3 000 кВт - це ще може якось і можна влізти якщо добряче так економити. Сподіваюсь ближче до опалювального сезону або верхню планку по кіловатам підвищать, або тариф на електроопалення передивляться в бік зниження. Інакше то буде швах... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Gitan Опубліковано: 12 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 12 червня 2024 (змінено) 3 часа назад, serjik_007 сказал: На кого це розраховано, мабуть на теплонасоси? Коли був єлеткрокотел, споживання у січні було 3200 кВт на місяць. Ледь вкладався у ліміт (200 кВт записував на наступний місяць). Встановив вода-вода ТН, стало 1700 кВт у січні цього року. Змінено 12 червня 2024 користувачем Gitan 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dendnepr Опубліковано: 13 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 13 червня 2024 будут больше каминами подтапливать и ТТ котлами. В єту зиму я ленился делать єто часто Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 13 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 13 червня 2024 20 годин тому, serjik_007 сказав: Мда, 2800 кВт в опалювальний місяць електрокотлом - ну ніяк не вкластися в загалний обсяг пільгового тарифу на електроопалення в 2 000 кВт. І це при тому, що будинок дуже гарно утеплений і опалення працює тільки вночі. Значить не такий вже енергоефективний той будинок, бо в мене 170 м2 і в найхолодніший місяць споживання було 2000 кВт*год з електрокотлом. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dendnepr Опубліковано: 13 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 13 червня 2024 В 07.06.2024 в 11:27, serjik_007 сказал: де? хто? Дайте ссиль пліз. За 1200 грн. я готовий у меня на сайте ДТЕК в разделе "послуги". "наши послуги та тарифи" вкладка "Проєктні роботи з технічного переоснащення електроопалення квартири (будинку)" www.dtek-dnem.com.ua/ua/services-tariffs 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
988888 Опубліковано: 16 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 16 червня 2024 В 06.06.2024 в 10:33, allanek сказал: Скажіть,... чи дійсний тариф, якщо його раніше оформлювали ... чи потрібно знову його оформлювати? В мене він є, оформлювали, коли ще було 5000кВт. Подивився у власний договір (ще від 15 року) - в ньому прописано, що встановлено електрокотел (марка/потужність). В 06.06.2024 в 10:58, Dendnepr сказал: Так, десь в особовому кабінеті було. У мене в ДТЕК кабінеті я не побачив. В КОЄ кабінеті теж не побачив. Пригадую, що і раніше його там не бачив (коли був у мене цей тариф). Ця інфа там з'являлась лише з 1 жовтня (поруч із актуальною ціною за кВт), коли тариф вступав в силу і зникала в квітні із закінченням сроку дії. В 07.06.2024 в 13:12, Телесистемы сказал: Я свій десь загубив. Маю надію, що требувать не будуть і задовільняться уже існуючим договором (2015 рік) де це все вказано. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
988888 Опубліковано: 16 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 16 червня 2024 В 06.06.2024 в 11:17, allanek сказал: ...Але в мене є договір на цей тариф. Зараз на Київщині всі тарифи через Київську обласну ЕК, що в них там, то невідомо. ... На "гарячій лінії" ДТЕК операторка по суті питання нічого мені відповісти не змогла. Порадила взяти "ввесь перелік документів" та навідатись в місцевий офіс розподільчої компанії "для оформлення тарифу". На "гарячій лінії" КОЕ тільки автовідповідач (сьогодні неділля) і "якщо вам потрібен оператор то зателефонуйте з понеділка по п'ятницю з такої по таку години". Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 16 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 16 червня 2024 1. Не вмикається "оператор", тільки автовідповідач. Я була в четвер з усіма папірцями і , навіть з папірцями на папірці, в своєму РЕСі. Перед тим писала листа до ЕК і вони відповіли, що треба звернутися до відділення ДТЕКа за місцем розташування. Що мені сказали: 1. Якщо оформлювати новий тариф, нема питань- 1200грн за план з розташуванням і потім з цим планом та паспортом точки розподілу в ЕК. 2. Стосовно тих споживачів, в кого був тариф на електроопалення ( в мене він зазначений і в рахунках на споживання), то чекаємо наступного місяця і потім дзвонимо до ДТЕКу та питаємо, чи вже є роз'яснення по таким споживачам. Вони, поки що, не знають, що робити з такими, як ми. Чи автоматом активувати цей тариф, чи ще щось вигадати, бо як можна, щоб отак, задарма, ввімкнути нам той тариф, що ми вже оформлювали. Тож чекайте липня і телефонуйте тоді та питайте в оператора ДТЕКА, що вирішили по тарифу. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
988888 Опубліковано: 16 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 16 червня 2024 2 минуты назад, allanek сказал: ... Вони, поки що, не знають, що робити з такими, як ми. ... Дякую. Збирався завтра пройти Вашим "шляхом"... але скористаюсь Вашою порадою. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 16 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 16 червня 2024 В 06.06.2024 в 12:44, denis-k сказал: ...для людей 1500-2000 квт это ниочем, все любят везде свет, везде телевизоры, бак включенный постоянно, стирка по кругу 24/7, "та и ваще могу себе позволить"... и таких больше 50% Без опалення оце все перелічене не досягне 1500кВт/г в місяць і близько. Ото пояснення "за весь обсяг" (до 2000кВт/г в місяць чи більше) не може стосуватися нічного тарифу? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 16 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 16 червня 2024 В 12.06.2024 в 19:48, Gitan сказал: Коли був єлеткрокотел, споживання у січні було 3200 кВт на місяць. Ледь вкладався у ліміт (200 кВт записував на наступний місяць). Встановив вода-вода ТН, стало 1700 кВт у січні цього року. Додасте електричку і знов на межі ліміту опинитесь) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
988888 Опубліковано: 16 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 16 червня 2024 34 минуты назад, Vikctor сказал: ... Ото пояснення "за весь обсяг" (до 2000кВт/г в місяць чи більше) не може стосуватися нічного тарифу? Ні. Адже на сайті написано: - до 2 000 кВт... включно, ЗА ВЕСЬ ОБСЯГ СПОЖИВАННЯ... ціна 2,64; - понад 2 000 кВт ... ЗА ВЕСЬ ОБСЯГ СПОЖИВАННЯ... ціна 4,32. Насвітили рівно 2 000 кВт - платите по 2,64 з відповідним ночним тарифом (1,32). Насвітили на 2 001 кВт - платите по 4,32 з відповідним ночним тарифом (2,16). 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dendnepr Опубліковано: 17 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 17 червня 2024 А ведь могли и вообще тариф не возвращать 😉 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Костя Гаврилов Опубліковано: 22 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 22 червня 2024 (змінено) В 16.06.2024 в 16:31, 988888 сказал: Ні. Адже на сайті написано: - до 2 000 кВт... включно, ЗА ВЕСЬ ОБСЯГ СПОЖИВАННЯ... ціна 2,64; - понад 2 000 кВт ... ЗА ВЕСЬ ОБСЯГ СПОЖИВАННЯ... ціна 4,32. Насвітили рівно 2 000 кВт - платите по 2,64 з відповідним ночним тарифом (1,32). Насвітили на 2 001 кВт - платите по 4,32 з відповідним ночним тарифом (2,16). Хитро, в смі і телезі про таке не писали навіть, на ЯСНО теж такой інформації не бачив Змінено 22 червня 2024 користувачем Костя Гаврилов Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
denis-k Опубліковано: 28 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 28 червня 2024 У меня пока закончилось тем что Ясно не приняло документы - "нет розьяснень, ждите" Сам же дтэк прошло все четко. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
serjik_007 Опубліковано: 3 липня 2024 Поділитись Опубліковано: 3 липня 2024 Та ж ситуація. Створив 2 рази запит через електронний кабінет щодо можливості підключення тарифу на електроопалення. Жодної відповіді не отримав. Потім поїхав в ДТЕК, де у мене не прийняли документи, аргументуючи що чекають якихось роз'яснень з цього приводу. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
blacktigra Опубліковано: 3 липня 2024 Поділитись Опубліковано: 3 липня 2024 (змінено) Сьогодні був в ДТЕК в Вишневому з питанням про тариф на електроопалення. Мені теж сказали що чекають від когось якісь роз'яснення по процедурі надання пільгового тарифу. Сказали що потрібно виправити в техпаспорті на будинок тип опалення на "електричне", в мене вказано "водяне". Змінено 3 липня 2024 користувачем blacktigra Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
serjik_007 Опубліковано: 3 липня 2024 Поділитись Опубліковано: 3 липня 2024 (змінено) Треба щоб в паспорті точки розподілу було вказано тип опалення - "електричне". Потім з цим паспортом треба йти до постачальника і оформлювати тариф. Але, для того, щоб внести зміни в паспорт точки розподілу треба виготовити Проект на електроопалення. Ось ДТЕК і може зробити цей проект, але морозяться і відправляють до з'ясування обставин і роз'яснень. зараз ця процедура по оформленню тарифу на електроопалення діє і її ніхто не відміняв (ще з 2013 чи 2014 року), але ж ДТЕК морозиться і не хоче її починати, ніби то чекають ось ці славнозвісні якісь роз'яснення Змінено 3 липня 2024 користувачем serjik_007 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
blacktigra Опубліковано: 3 липня 2024 Поділитись Опубліковано: 3 липня 2024 3 часа назад, serjik_007 сказал: паспорті точки розподілу Що таке "паспорт точки розподілу"? Проект на електроопалення в мене є 3 2016 року Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 3 липня 2024 Поділитись Опубліковано: 3 липня 2024 В цієї гілці залишились лишень оптимісти. В сенсі я дуже сподіваюсь, що взагалі буде електрика для опалення взимку, а таріф справа другорядна. 7 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз