akhavr Опубліковано: 23 квітня 2009 Поділитись Опубліковано: 23 квітня 2009 Поки у мене заливається фундамент, час подумати про планування електрики. Зараз є два входи (від одного і того ж трансформатора): 220В ~2.5КВт сумнівної якості - точка доступу + 3G CDMA modem регулярно виснуть 380В, 8КВт такої ж якості, якщо не гірше Треба - зрозуміти що закладати в план (будівництва та фінансовий) для того, щоб в будинку отримати надійний і чистий струм для компа, телевізора, газового котла, насоса і інших нагрівачів повітря. Оскільки ситуація з регулярністю що газу, що електрики сумнівна, планується в подальшому поставити вітрогенератор/сонячні батареї/дизель/ядерну станцію для того, щоб менше залежати від настрою задньої лівої п'ятки інженеру РЕСу. На що мені звернути увагу зараз, доки зводяться стіни і планується розводка електрики по дому? Дякую. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Serg-Solar Опубліковано: 23 квітня 2009 Поділитись Опубліковано: 23 квітня 2009 Поки у мене заливається фундамент, час подумати про планування електрики. Зараз є два входи (від одного і того ж трансформатора): 220В ~2.5КВт сумнівної якості - точка доступу + 3G CDMA modem регулярно виснуть 380В, 8КВт такої ж якості, якщо не гірше Треба - зрозуміти що закладати в план (будівництва та фінансовий) для того, щоб в будинку отримати надійний і чистий струм для компа, телевізора, газового котла, насоса і інших нагрівачів повітря. Оскільки ситуація з регулярністю що газу, що електрики сумнівна, планується в подальшому поставити вітрогенератор/сонячні батареї/дизель/ядерну станцію для того, щоб менше залежати від настрою задньої лівої п'ятки інженеру РЕСу. На що мені звернути увагу зараз, доки зводяться стіни і планується розводка електрики по дому? Дякую. 1-Ставим на входе в дом на каждую фазу стабилизаторы. 2-Делаем "ПРАВИЛЬНУЮ" разводку электрики(не садить 1 этаж на 1 автомат а 2 на 2:D и всё) 3-Можно отдельную линию резервного питания провести( можно не проводить,при правильном распредлении в щитовых можно будет переподключить) 4-На котёл безперебойник обязательно!!!!(а если позволяют финансы то немного добавив денег запитать и ТВ и насос и ворота и т.д.) 5-Солнечные батареи и ветряк можно поставить(главное понимать для чего и под какое оборудование) Вам главное для себя расписать план по комнатам ,что где будет стоять и как будет работать. Составить перечень оборудования а потом думать о резерве. Всё зависит от Вашего желания. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
akhavr Опубліковано: 23 квітня 2009 Автор Поділитись Опубліковано: 23 квітня 2009 2-Делаем "ПРАВИЛЬНУЮ" разводку электрики(не садить 1 этаж на 1 автомат а 2 на 2:D и всё) Тобто розвести їх по класам споживання? 3-Можно отдельную линию резервного питания провести( можно не проводить,при правильном распредлении в щитовых можно будет переподключить) Не зовсім зрозумів... Звідки куди провести? Вам главное для себя расписать план по комнатам ,что где будет стоять и как будет работать. Составить перечень оборудования а потом думать о резерве. Отже правильним порядком буде такий: Визначити які прилади і якої потужності де будуть стояти Розподілити споживачів за класами (напр. насос може і "сиру" електрику з'їсти, а компу і котлу бажано "чисту") і кожному дати його клас На кожну вхідну фазу - по стабілізатору Звести все в єдиний план-схему Реалізувати Так? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Прохожий Опубліковано: 23 квітня 2009 Поділитись Опубліковано: 23 квітня 2009 Отже правильним порядком буде такий:Визначити які прилади і якої потужності де будуть стояти Розподілити споживачів за класами (напр. насос може і "сиру" електрику з'їсти, а компу і котлу бажано "чисту") і кожному дати його клас На кожну вхідну фазу - по стабілізатору Звести все в єдиний план-схему Реалізувати Так? 1. И не только... Желательно понимать какие из устройств должны баботать в графике 24*365, какие с готовностью на включение в течении часа/суток, а какие могут и подождать пока дядя из РЭСа не расщедрится... 2. Любой электроприбор лучше работает при "правильном" токе как по чатоте, ак и по вольтажу. При просадке напряжения тот же насос может перегреться и приказть долго жить. 3. Или один трехфазный на весь дом, но не стоит забывать что сам стабилизатор может стабилизировать лишь то, что приходит. Если просто низкое напряжение, то достаточно простенького и медленого стабилизатора с шаговым механическим регулированием, если "сварка", то иногда и дорогой тиристорный не поможет. 4. В план-схеме не забыть определить место расположения ядерного реактора и захоронения радиоактивных отходов на участке..;) 5. Реализовывать исходя из планов возможной дальнейшей модернизации схемы. Перепроложить проводку даже к одной розетке в жилом доме после вселения - уже большая проблема... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
bortnik_oleg Опубліковано: 24 квітня 2009 Поділитись Опубліковано: 24 квітня 2009 Поки у мене заливається фундамент, час подумати про планування електрики. Зараз є два входи (від одного і того ж трансформатора): 220В ~2.5КВт сумнівної якості - точка доступу + 3G CDMA modem регулярно виснуть 380В, 8КВт такої ж якості, якщо не гірше Треба - зрозуміти що закладати в план (будівництва та фінансовий) для того, щоб в будинку отримати надійний і чистий струм для компа, телевізора, газового котла, насоса і інших нагрівачів повітря. Оскільки ситуація з регулярністю що газу, що електрики сумнівна, планується в подальшому поставити вітрогенератор/сонячні батареї/дизель/ядерну станцію для того, щоб менше залежати від настрою задньої лівої п'ятки інженеру РЕСу. На що мені звернути увагу зараз, доки зводяться стіни і планується розводка електрики по дому? Дякую. У Вас должны быть ТУ от местного РЭСа, а там должно быть все указано Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
akhavr Опубліковано: 24 квітня 2009 Автор Поділитись Опубліковано: 24 квітня 2009 У Вас должны быть ТУ от местного РЭСа, а там должно быть все указано Вибачте, але з яких пір в ТУ на електрику вказують типи та потужність стабілізаторів та план розводки електрики по будинку? Здається Ви не зрозуміли мого питання. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Прохожий Опубліковано: 24 квітня 2009 Поділитись Опубліковано: 24 квітня 2009 Вибачте, але з яких пір в ТУ на електрику вказують типи та потужність стабілізаторів та план розводки електрики по будинку? Здається Ви не зрозуміли мого питання. В ТУ указывется точка подключения, параметры подключения (220 или 380) и мощность подключения (то есть номинал вводного автомата). Или у Вас два ввода от РЭС? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
akhavr Опубліковано: 24 квітня 2009 Автор Поділитись Опубліковано: 24 квітня 2009 В ТУ указывется точка подключения, параметры подключения (220 или 380) и мощность подключения (то есть номинал вводного автомата). Буде значно простіше, якщо Ви і bortnik_oleg ще раз перечитаєте моє питання - мене цікавить як планувати електрику після вводу від РЕС. Или у Вас два ввода от РЭС? У мене більше однієї ділянки (поряд), більше одного акту землеволодіння і більше одного вводу РЕС. І хотілося б додати і джерела, незалежні від "єдиної енергосистеми". Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
bortnik_oleg Опубліковано: 25 квітня 2009 Поділитись Опубліковано: 25 квітня 2009 Буде значно простіше, якщо Ви і bortnik_oleg ще раз перечитаєте моє питання - мене цікавить як планувати електрику після вводу від РЕС. У мене більше однієї ділянки (поряд), більше одного акту землеволодіння і більше одного вводу РЕС. І хотілося б додати і джерела, незалежні від "єдиної енергосистеми". Ести вы собираетесь устанавливать резервное питание, или какой нибуть другой источник питания, то все равно это должно быть отражено в ТУ, иначе потом будут неприятности. Проэктирование, электромонтаж, электрощиты 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
bortnik_oleg Опубліковано: 25 квітня 2009 Поділитись Опубліковано: 25 квітня 2009 Поки у мене заливається фундамент, час подумати про планування електрики. Зараз є два входи (від одного і того ж трансформатора): 220В ~2.5КВт сумнівної якості - точка доступу + 3G CDMA modem регулярно виснуть 380В, 8КВт такої ж якості, якщо не гірше Треба - зрозуміти що закладати в план (будівництва та фінансовий) для того, щоб в будинку отримати надійний і чистий струм для компа, телевізора, газового котла, насоса і інших нагрівачів повітря. Оскільки ситуація з регулярністю що газу, що електрики сумнівна, планується в подальшому поставити вітрогенератор/сонячні батареї/дизель/ядерну станцію для того, щоб менше залежати від настрою задньої лівої п'ятки інженеру РЕСу. На що мені звернути увагу зараз, доки зводяться стіни і планується розводка електрики по дому? Дякую. Необходимо в фундаменте заложить гильзу (труба асбестовая 100 мм) для кабеля резервного питания, а на вводном щите установить сетевой АВР Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
akhavr Опубліковано: 25 квітня 2009 Автор Поділитись Опубліковано: 25 квітня 2009 Ести вы собираетесь устанавливать резервное питание, или какой нибуть другой источник питания, то все равно это должно быть отражено в ТУ, иначе потом будут неприятности. Дуже цікаві новини... Згідно якого правового акту я маю відображати в ТУ "яке-небуть інше джерело струму"? Наприклад, я приїзджаю на свою ділянку з мобільником. В ньому є аккумулятор - джерело струму. Мобільник має бути відображений в ТУ? Достатньо просто вказати кількість мобільників чи треба обов'язково вказувати всі номери? О! Я приїзджаю на машині, в ній є генератор! Мій автомобіль теж має бути вказаний в ТУ? Коротше, якщо цей маразм дійсно десь вимагається, я хотів би знати на підставі чого і приклади таких вимог (ситуація, обгрунтування, рішення якого досягли). Буду вдячний за інформацію. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
akhavr Опубліковано: 25 квітня 2009 Автор Поділитись Опубліковано: 25 квітня 2009 Необходимо в фундаменте заложить гильзу (труба асбестовая 100 мм) для кабеля резервного питания, а на вводном щите установить сетевой АВР Тобто Ви пропонуєте пустити живлення від інвертора від аккумуляторів від вітрогенератора через АВР? В якій послідовності тоді мають бути з'єднані АВР, стабілізатор струму від РЕСу і вітроелектрогенеруюча аккумуляторна станція? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
voffka75 Опубліковано: 25 квітня 2009 Поділитись Опубліковано: 25 квітня 2009 Олег Бортник имеет в виду, что если у Вас електричество от РЕС, а кроме того еще какой то источник (ветряк, бензогенератор, солнечные батареи и т.д.), должны быть ТУ, обеспечивающие безопасность сетей РЕС, что бы ваш "альтернативный" ток не пошел в сети общего пользования, и там плохого чего ни будь не произошло... 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Serg-Solar Опубліковано: 25 квітня 2009 Поділитись Опубліковано: 25 квітня 2009 Тобто Ви пропонуєте пустити живлення від інвертора від аккумуляторів від вітрогенератора через АВР? В якій послідовності тоді мають бути з'єднані АВР, стабілізатор струму від РЕСу і вітроелектрогенеруюча аккумуляторна станція? на самом деле всё очень просто!;) bortnik_oleg-----Ести вы собираетесь устанавливать резервное питание, или какой нибуть другой источник питания, то все равно это должно быть отражено в ТУ, иначе потом будут неприятности. Вы сами хоть понимаете то что Вы написали akhavr---определитесь с вводом в дом с нагрузками и оборудованием! когда определитесь посоветуем,подскажем,разпределим и т.д.;) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Serg-Solar Опубліковано: 25 квітня 2009 Поділитись Опубліковано: 25 квітня 2009 Олег Бортник имеет в виду, что если у Вас електричество от РЕС, а кроме того еще какой то источник (ветряк, бензогенератор, солнечные батареи и т.д.), должны быть ТУ, обеспечивающие безопасность сетей РЕС, что бы ваш "альтернативный" ток не пошел в сети общего пользования, и там плохого чего ни будь не произошло... 8 лет устанавливаю солнечные батареи и с РЕС ничего не согласовывал. НА ОСНОВАНИИ ЧЕГО???????? Где указание,приказ,нормы,госты, ЗАКОНЫ...????? Давайте не фантазировать а есть реали жизни. Ведь ни кто не проверяет как в доме идёт разводка по электрике????8-) А тут солнечные батареи и ветряки-нужно согласовать:D Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
akhavr Опубліковано: 25 квітня 2009 Автор Поділитись Опубліковано: 25 квітня 2009 Олег Бортник имеет в виду, что если у Вас електричество от РЕС, а кроме того еще какой то источник (ветряк, бензогенератор, солнечные батареи и т.д.), должны быть ТУ, обеспечивающие безопасность сетей РЕС, что бы ваш "альтернативный" ток не пошел в сети общего пользования, и там плохого чего ни будь не произошло... У мене є в мобільному джерело електроенергії - аккумулятор. Я регулярно його підзаряджаю від "електрики від РЕС". Питання - згідно з якого правового акту я маю вказувати цей мобільний в ТУ? Hint: якщо джерела будуть гальванічно розв'язані, то яка нафіг різниця РЕСу? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
bortnik_oleg Опубліковано: 26 квітня 2009 Поділитись Опубліковано: 26 квітня 2009 У мене є в мобільному джерело електроенергії - аккумулятор. Я регулярно його підзаряджаю від "електрики від РЕС". Питання - згідно з якого правового акту я маю вказувати цей мобільний в ТУ? Hint: якщо джерела будуть гальванічно розв'язані, то яка нафіг різниця РЕСу? Почитайте ПУЭ и Правила. И не надо утрировать до мобильного телефона, если речь идет об промышленом источнике энергии. А согласование с РЭСом происходит во избежания перетока энергии и для безопасности работников РЭСа при работах. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
akhavr Опубліковано: 26 квітня 2009 Автор Поділитись Опубліковано: 26 квітня 2009 Почитайте ПУЭ и Правила. Я чайник. Зі свистком. Дайте будь-ласка повну назву документу і реєстраційний номер? И не надо утрировать до мобильного телефона, если речь идет об промышленом источнике энергии. У автомобільного генератора потужність немаленька. З якого рівня починається "промислове джерело енергії"? У вказаних Вами документах є визначення цього терміну? А согласование с РЭСом происходит во избежания перетока энергии и для безопасности работников РЭСа при работах. Цю граничну умову я зрозумів, дякую. І не збираюсь живити струмом публічну мережу. А те, що відбувається за лічільником - не справа РЕСу, а моя приватна. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
bortnik_oleg Опубліковано: 26 квітня 2009 Поділитись Опубліковано: 26 квітня 2009 Я чайник. Зі свистком. Дайте будь-ласка повну назву документу і реєстраційний номер? У автомобільного генератора потужність немаленька. З якого рівня починається "промислове джерело енергії"? У вказаних Вами документах є визначення цього терміну? Цю граничну умову я зрозумів, дякую. І не збираюсь живити струмом публічну мережу. А те, що відбувається за лічільником - не справа РЕСу, а моя приватна. После получения ТУ выполняется проэкт. Проэкт (как внутрянка так и наружка ) подается в РЭС для получения решения по проэкту. Если вас интересуют нормативные документы, то могу выложить в понедельник (на работе гляну). Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
EugeneH Опубліковано: 26 квітня 2009 Поділитись Опубліковано: 26 квітня 2009 Дуже цікаві новини... Згідно якого правового акту я маю відображати в ТУ "яке-небуть інше джерело струму"? Наприклад, я приїзджаю на свою ділянку з мобільником. В ньому є аккумулятор - джерело струму. Мобільник має бути відображений в ТУ? Достатньо просто вказати кількість мобільників чи треба обов'язково вказувати всі номери? О! Я приїзджаю на машині, в ній є генератор! Мій автомобіль теж має бути вказаний в ТУ? Коротше, якщо цей маразм дійсно десь вимагається, я хотів би знати на підставі чого і приклади таких вимог (ситуація, обгрунтування, рішення якого досягли). Буду вдячний за інформацію. РЕС не цікавить що там у Вас після лічильника. Можливо РЕСи і мали б цікавитись, та їм не до таких дрібниць Джерело струму необхідно вказувати в ТУ якщо Ви збираєтесь продавати елекроенергію - за законом споживач має таке право. Стосовно автономізації - можу показати мій проект технічного завдання електрикам. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
akhavr Опубліковано: 27 квітня 2009 Автор Поділитись Опубліковано: 27 квітня 2009 Если вас интересуют нормативные документы, то могу выложить в понедельник (на работе гляну). Так, цікавлять. Буду вдячний. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
akhavr Опубліковано: 27 квітня 2009 Автор Поділитись Опубліковано: 27 квітня 2009 РЕС не цікавить що там у Вас після лічильника. Можливо РЕСи і мали б цікавитись, та їм не до таких дрібниць Джерело струму необхідно вказувати в ТУ якщо Ви збираєтесь продавати елекроенергію - за законом споживач має таке право. Ага, власне ситуація таки знаходиться в рамках адекватності. Дякую. Стосовно автономізації - можу показати мій проект технічного завдання електрикам. Було б цікаво Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
EugeneH Опубліковано: 27 квітня 2009 Поділитись Опубліковано: 27 квітня 2009 Було б цікаво Можу надіслати поимейлу, однак без пояснювальної записки буде важко розібратись. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
akhavr Опубліковано: 27 квітня 2009 Автор Поділитись Опубліковано: 27 квітня 2009 Можу надіслати поимейлу, однак без пояснювальної записки буде важко розібратись. А через персональні повідомлення на форумі? Додайте і записку, якщо не секретна.. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
EugeneH Опубліковано: 27 квітня 2009 Поділитись Опубліковано: 27 квітня 2009 А через персональні повідомлення на форумі? Персональні повідомлення не дозволяють прикріплювати файли. Додайте і записку, якщо не секретна.. Записка не секретна, просто її ще не існує на носіях. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз