salerius Опубліковано: 25 березня 2014 Поділитись Опубліковано: 25 березня 2014 Вирішив добудувати до будинку терасу. Вихід на терасу з залу. Так як в мене є нульовий поверх, а тераса має бути на першому поверсі відповідно виникла необхідність в побудові тераси на висоті (приблизно 2,5 метра). Розмір тераси 3,5м на 5,5м Планую під терасою встановити скло пакети і вона буде осіння бісетка, а саму терасу планую відкритою з сторін але з дахом. Підлогу в терасі буду заливати бетоном товщиною 10-12см і з бортиком по периметру в 15см. Не знаю на чому побудувати терасу, а саме на яких стопах (матеріал). Думав брати труби 76 в діаметрі або квадрат 80 діаметра, бурити в землю на 1 метр, ставити туди труби і заливати. Знайомий пропонує замість металевих труб використовувати азбестові, які після того як залити в землі - вкинути в середину труб арматури і залити їх. 1.Підкажіть будь-ласка який вид труб використати, авжеж азбестові труби дешевше коштують і який діаметр для такої тераси. 2.Чи достатньо для такої площі виливати товщину підлоги 10-12см? 3.Яке армування робити по підлозі (розмір арматури, чи сітки, шаг між арматурою і тому подібне). 4. Чи достатньо стільки стовпів , можливо потрібно більше або менше (тераса буде заходити в будинок швелерами в трьох місцях (на малюнку жовтий колір) на глибину 30 см) Завчасно вдячний. Вибачайте за неякісний малюнок Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
t-projekt Опубліковано: 25 березня 2014 Поділитись Опубліковано: 25 березня 2014 Мое мнение - нужно ставить металлические трубы. Какой именно толщины и диаметра лучше рассчитать. Асбест не вариант - вредный, непрочный - заливать бетон и ставить арматуру в асбестовую трубу достаточно проблемно и ненадежно. Толщину плиты не менее 120мм - это и долговечно и надежно. На вскидку армирования 150х150 д10мм должно хватить, но для точности нужно рассчитать, может и меньше будет. Количества столбов должно хватить, но тут немало важно какие швеллера Вы использовать собираетесь. Опять же лучше это все рассчитать. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
salerius Опубліковано: 25 березня 2014 Автор Поділитись Опубліковано: 25 березня 2014 Дякую за відповідь. А де тоді можна дізнатись про максимальну вагу навантаження на трубу певного діаметру? В металеву трубу не потрібно заливати бітон? і головне як це все розразувати? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
t-projekt Опубліковано: 25 березня 2014 Поділитись Опубліковано: 25 березня 2014 Расчет нужно заказать у конструктора. Могу помочь в этом (пишите в личку). Если не хотите заказывать расчет, тогда нужно довериться строительному опыту своему и всевозможных советчиков и вперед строить. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
salerius Опубліковано: 28 березня 2014 Автор Поділитись Опубліковано: 28 березня 2014 А якщо я не буду заливати труби, а висверлю отвори глубиною 1,2-1,5м в ставлю зварений металевий каркас, до якого зверху приварю бляху (площадку) ы все це заллю, получиться така собы "свая" потым до тоъ бляхи яка буде в заподлице з верхньою частиною сваї я приварю вже трубу. як такий варіант - і чи він надійний? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
t-projekt Опубліковано: 28 березня 2014 Поділитись Опубліковано: 28 березня 2014 А якщо я не буду заливати труби, а висверлю отвори глубиною 1,2-1,5м в ставлю зварений металевий каркас, до якого зверху приварю бляху (площадку) ы все це заллю, получиться така собы "свая" потым до тоъ бляхи яка буде в заподлице з верхньою частиною сваї я приварю вже трубу. як такий варіант - і чи він надійний? Такой вариант имеет право на жизнь. Вполне все реально и надежно, если качественно выполнить. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
salerius Опубліковано: 5 квітня 2014 Автор Поділитись Опубліковано: 5 квітня 2014 Но взагалі - вагаюсь зараз перед вибором - чи використати металеву трубу 100мм або азбестоцементну трубу 200мм в яку буде засунутий арматурний каркас і залита бетоном. Що міцніше. Фінансова різниця 600грн на пользу металевих труб. Завчасно вдячний за допомогу Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
t-projekt Опубліковано: 5 квітня 2014 Поділитись Опубліковано: 5 квітня 2014 Но взагалі - вагаюсь зараз перед вибором - чи використати металеву трубу 100мм або азбестоцементну трубу 200мм в яку буде засунутий арматурний каркас і залита бетоном. Що міцніше. Фінансова різниця 600грн на пользу металевих труб. Завчасно вдячний за допомогу Если Вы выбрали подходящие трубы, то лучше трубы 100% Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз