Zinder Опубліковано: 7 березня 2014 Поділитись Опубліковано: 7 березня 2014 Добрый день, Собираюсь делать перекрытие дома деревянными балками. План первого этажа выложил. Сейчас читаю литературу по расчету балок, сделал план перекрытия из балок 200 мм высота и 100 ширина. Пролеты 2м ,5м, 3,2м, 4м, 4,7м и 5м Пользуюсь калькулятором vladirom.narod.ru/stoves/beamcalc.html Думаю что на пролеты 4,7м и 5 м ширина балки 100 мм мало. Но пока оставил на плане 100 мм. Есть вопрос по нагрузке по площади и распределенной нагрузке по значениям какие принимать для расчетов? Какой материал лучше исопльзовать? Склоняюсь смереку Шаг между балок 0,58 м брал из расчета под звукоизоляцию Какие правила нахлеста на внешние стены и внетренеи несущие есть? СпасибоПерекрытие.pdf Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Богдан 01 Опубліковано: 7 березня 2014 Поділитись Опубліковано: 7 березня 2014 Цілком хватає ширини в 100мм.а при ширині прольотів - якщо гроші позволяють зробити через 58см.це взагалі добре.Тільки яб вам порадив робити подвійне перекриття,із практики кажу -при одній балці буде все чути хто ходить на 2 поверсі,а при двох балках - ні.Багато хто собі робив перекриття без подвійної балки потім скаржились на різні звуки. Є фото подвійного перекриття - незнаю як загрузити сюда. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Zinder Опубліковано: 7 березня 2014 Автор Поділитись Опубліковано: 7 березня 2014 Цілком хватає ширини в 100мм.а при ширині прольотів - якщо гроші позволяють зробити через 58см.це взагалі добре.Тільки яб вам порадив робити подвійне перекриття,із практики кажу -при одній балці буде все чути хто ходить на 2 поверсі,а при двох балках - ні.Багато хто собі робив перекриття без подвійної балки потім скаржились на різні звуки. Є фото подвійного перекриття - незнаю як загрузити сюда. Спасибо, вы говорите это из личного опыта, либо прикинули по расчету по поводу 100 мм? Между балками будет звукоизоляция изляция - минеральная вата или плиты ну либо чтото другое Для загрузки фото необходимы выбрать расшириный режим сообщение и выбрать значок вложение. Далее загрузить ваш файл. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Богдан 01 Опубліковано: 7 березня 2014 Поділитись Опубліковано: 7 березня 2014 Я говорю із свого досвіду,так як являюсь будівельником,і практично ніде не використовувались балки більші за 200 на 100мм.-при подвійному перекриттю,та 250 на 100мм. при одній балці перекриття.В кожному будинку свої нюанси,у вашому випадку хватає тих балок,але якщо вас мучать докори сумління можете брати балки більшої висоти а не ширини,і знов таки при одній балці перекриття,а при подвійному,хватає і тих з "головою" На фото балки 150 на150мм - по своїй несучості вони такі самі як і 200 на 100мм,даже може і чуть слабші. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tolik998 Опубліковано: 7 березня 2014 Поділитись Опубліковано: 7 березня 2014 Может ета тема поможет: www.stroimdom.com.ua/forum/showthread.php?t=66278 Там один форумчанин написал: -"У меня пролет 5,5 метров. Брал деревянные балки 250х100мм с шагом 600мм. Это очень мощное перекрытие, но у меня там "open air" - так называемое открытое пространство. Во первых на случай вечеринки в мое отсутствие, а во вторых чтобы можно было поставить не только раскладушку и шифоньер с парой тремпелей, но и что-нибудь потяжелее. По низу балок гвоздями "соткой" с нарезкой (чтобы не выпадали) набивается почищенная от остатков коры необрезная доска 30-ка (бюджетный вариант) или 10мм ОСБ-3 усиленная рейками 40х50 с шагом 1000мм (это если по-богатому). На это основание раскатывается пароизоляция (хотя пару раз видел, что ее приклеивают к ОСБ-3 снизу). Дальше укладывается минвата 150-200мм для шумоизоляции. Песок засыпать не хочу. С ударными шумами буду бороться другим способом. К верху балок степлером пристрелю что-то типа войлока (может быть нарезанные полоски из коврового покрытия). Поперек балок на войлок брошу лаги 100х50 с шагом ~400мм (с учетом того, чтобы стыки листов ОСБ-3 попали на лагу). Чтобы лаги не упали набок как кости домино, местами поперек лагам (между ними) над балками сделаю вставки из обрезков лаг длинной 350мм. Лаги нужны по трем причинам: 1.Чтобы равномерно распределить нагрузку на несколько балок. 2.Чтобы можно было свободно прокладывать коммуникации в перекрытии не выпиливая отверстий в силовых элементах. 3.Если балки легли не ровно, то подкладывая под лаги щепки разной высоты можно выровнять уровень пола. В такой схеме есть и недостаток - перекрытие получится высоким (например мое около 40см). К лагам прикручиваются листы ОСБ-3 18мм. Сверху для уменьшения ударного шума - ковролин. Из всего вышеперечисленного у меня сейчас только стоят балки с подпорками посередине. Подпорки будут стоять еще год, пока древесина не высохнет. Потом буду подшивать черновой потолок, делать "шумку", бросать лаги и чистовой пол, прокладывать коммуникации в полу." Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Zinder Опубліковано: 8 березня 2014 Автор Поділитись Опубліковано: 8 березня 2014 [ATTACH]343921[/ATTACH] [ATTACH]343922[/ATTACH]Я говорю із свого досвіду,так як являюсь будівельником,і практично ніде не використовувались балки більші за 200 на 100мм.-при подвійному перекриттю,та 250 на 100мм. при одній балці перекриття.В кожному будинку свої нюанси,у вашому випадку хватає тих балок,але якщо вас мучать докори сумління можете брати балки більшої висоти а не ширини,і знов таки при одній балці перекриття,а при подвійному,хватає і тих з "головою" На фото балки 150 на150мм - по своїй несучості вони такі самі як і 200 на 100мм,даже може і чуть слабші. Спасибо, а какая разница про одинарном и двойном перекрытии о том что вы говорили Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Богдан 01 Опубліковано: 8 березня 2014 Поділитись Опубліковано: 8 березня 2014 Я ж вам писав,різниця в тому що буде чути хто ходить;Наприклад діти будуть бігати на 2 поверсі,а вам здаватимиться що потолок на 1 поверсі аж труситься,причина - нема другої балки.Вона кріпиться неприбиваючись до основного потолка,і тому "скриває" всі гучні звуки і вібрації,і внаслідок нема на потолку трічин які можуть виникнути при гучному паданні когось чи чогось:) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
STONEAGE Опубліковано: 8 березня 2014 Поділитись Опубліковано: 8 березня 2014 Спасибо, а какая разница про одинарном и двойном перекрытии о том что вы говорили "Независимые лаги": к одним балкам крепится потолок, ко вторым пол. А балки 1 и 2 между собой жестко не соединяются. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Zinder Опубліковано: 8 березня 2014 Автор Поділитись Опубліковано: 8 березня 2014 Я ж вам писав,різниця в тому що буде чути хто ходить;Наприклад діти будуть бігати на 2 поверсі,а вам здаватимиться що потолок на 1 поверсі аж труситься,причина - нема другої балки.Вона кріпиться неприбиваючись до основного потолка,і тому "скриває" всі гучні звуки і вібрації,і внаслідок нема на потолку трічин які можуть виникнути при гучному паданні когось чи чогось:) Фото такого перекрытия сможете загрузить? Никак себе это не могу представить)) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tolik998 Опубліковано: 8 березня 2014 Поділитись Опубліковано: 8 березня 2014 Богдан 01, может Вы и и в моей теме чтото подскажите. www.stroimdom.com.ua/forum/showthread.php?t=148978 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Богдан 01 Опубліковано: 8 березня 2014 Поділитись Опубліковано: 8 березня 2014 Фото такого перекрытия сможете загрузить? Никак себе это не могу представить)) На моїх фото що я раніше загрузив показано як лежать балки.Балки 150 на 150 - основні,на них лежить підлога,а рядом лежать балки 120 на 50 -до них кріпиться пльонка і чіпляється потолок,от і все.Фото більш конкретного нема. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
STONEAGE Опубліковано: 8 березня 2014 Поділитись Опубліковано: 8 березня 2014 На моїх фото що я раніше загрузив показано як лежать балки.Балки 150 на 150 - основні,на них лежить підлога,а рядом лежать балки 120 на 50 -до них кріпиться пльонка і чіпляється потолок,от і все.Фото більш конкретного нема. Честно говоря и я не понимаю. Местами я вижу скомпанованные ЖЕСТКО 150*150 с обзёлом -наверно это 120*50. Но такое ощущение, что у них жесткая связь. Вместо фото можете выложить эскиз? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Богдан 01 Опубліковано: 8 березня 2014 Поділитись Опубліковано: 8 березня 2014 Честно говоря и я не понимаю. Местами я вижу скомпанованные ЖЕСТКО 150*150 с обзёлом -наверно это 120*50. Но такое ощущение, что у них жесткая связь. Ну правильно 150*150 скріплені жостко - це перекриття. Балка 120*50 стоїть біля основної - це потолок. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tolik998 Опубліковано: 8 березня 2014 Поділитись Опубліковано: 8 березня 2014 Він має на увазі, що бачить балку 150х50 жорстко щіплену з балкою 150х150. Але, я так розумію, вони тільки розміщені разо, але не скріплені між собою. Така конструкція є незалежною. Тому коли підлога 2-го поверху починає прогинатись від впливу навантаження, стеля залишається в тому ж положенні, що й була. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Богдан 01 Опубліковано: 9 березня 2014 Поділитись Опубліковано: 9 березня 2014 Він має на увазі, що бачить балку 150х50 жорстко щіплену з балкою 150х150. Але, я так розумію, вони тільки розміщені разо, але не скріплені між собою. Така конструкція є незалежною. Тому коли підлога 2-го поверху починає прогинатись від впливу навантаження, стеля залишається в тому ж положенні, що й була. Цілком праві. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Zinder Опубліковано: 10 березня 2014 Автор Поділитись Опубліковано: 10 березня 2014 Всем спасибо за советы! Еще раз взвесил все за и против. 99% буду делать перекрытие с плит ПК. Слава богу фундамет был расчитаный под плиты стандартные. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз