Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Облэнерго - проблема

Vyacheslav

Рекомендовані повідомлення

Приехали сегодня представители Облэнерго - сверять показатели счетчика. Кроме того, выявили, что заводская пломбировка счетчика невнятная и подозрительная (свинцовые пломбы). В итоге - счетчик сняли и установили новый (временный), составили акт про "порушення".

В акте я указал, что не согласен с их решением и счетчик не вскрывался.

На 5 февраля приглашают на "комиссию" в Макаров.

Насколько я понял, далее ситуация будет развиваться так:

1. Мне предложат оплатить штраф (размер непонятен)

2. В случае моего отказа - счетчик направляется на криминалистическую экспертизу (платную - 3000 грн). Ее оплачиваю я, если экспертиза установит вмешательство , или Облэнерго в противном случае.

 

Пока направил фото пломб на завод-изготовитель - посмотрим, что ответят.

Как дальше поступать и что мне может грозить в финансовом плане?

 

ЗЫ. В счетчик не лазил, показания не отматывал... Счетчик стоит на стене дома, т.е. на территории участка.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Была аналогичная ситуация. Сразу вопрос: у кого остался счетчик? По правилам его должны при вас ОПЕЧАТАТЬ хоть в мусорный пакет такой же пломбой (пластиковая, как на счетчике). И вы с этим счетчиком едете на экспертизу. Ну уже потом все как вы описали. Я ездила с представителем милиции (с меня пытались сбить деньги и я четко знала, что в счетчик НИКТО не лазил). Если они забрали счетчик неопечатанный - сами подумайте - могут нахимичить все что угодно. А штрафы у них мама-не горюй.
  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Была аналогичная ситуация. Сразу вопрос: у кого остался счетчик? По правилам его должны при вас ОПЕЧАТАТЬ хоть в мусорный пакет такой же пломбой (пластиковая, как на счетчике). И вы с этим счетчиком едете на экспертизу. Ну уже потом все как вы описали. Я ездила с представителем милиции (с меня пытались сбить деньги и я четко знала, что в счетчик НИКТО не лазил). Если они забрали счетчик неопечатанный - сами подумайте - могут нахимичить все что угодно. А штрафы у них мама-не горюй.

 

Счетчик опечатен с спецпакет (приблизительно такой, как в экспресс-почте).

Пакет номерной. Мне остался корешек с пакета с номером.

Сейчас счетчик в Облэнерго. Если я дам согласие на экспертизу, то они сами будут его возить.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Ну так пусть возят. Если вы не вмешивались в работу счетчика - чего волноваться? Только вскрытие должно быть при вашем присутствии. И возьмите с собой еще кого-либо. Это не возбраняется. Вплоть до участкового. Я лично стояла рядом возле проверки - там станок (не станок - не знаю как назвать) к нему присоединяют счетчик и смотрят - врет не врет по показаниям. А затем осматривают внешний корпус на повреждения, сколы. И внутри. Если его вскрывали - гдето все равно будет видно. На заводе он закрывается достаточно плотно. А пломба и у меня была расплывчатой. В итоге все закончилось хорошо. Главное, чтобы в заключении было написано - вмешательства в работу счетчика не было.

Еще можно камерой заснять все действия - это не запрещается.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Может надо было сразу ментов вызвать перед тем как они хотели счетчик снять и уже вместе с ними снимать. Хотьбы не развели су-...и:twisted:
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Не так все просто. Теперь они пригласят Вас для экспертизы пломб. Там у них сидит ручной сотрудник госстандарта, он и расскажет Вам, что пломба не настоящая. А дальше калькулятор и справочник "стеля". Штраф в сотню тыс грн - не легенда. Не дожидайтесь экспертизы. Ищите коны в конторе.
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Да ладно предявы на воровство не было. Предлагайте если что взятку-потом в обэп ,если что мол пристали счетчик сняли денег хотят ...Я думаю там парни сработают.(ну этот варик последний).Ж-)
  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Два года назад я через это прошел. У них технология отработана.
  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Теперь они пригласят Вас для экспертизы пломб. Там у них сидит ручной сотрудник госстандарта, он и расскажет Вам, что пломба не настоящая. А дальше

Вот это мне как раз и рассказывали - играли в хорошего и плохого мента. Только я ведь не зря посоветовала взять участкового... Побоится сотрудник схимичить. Тем более экспертизу ЗАВОДСКОЙ пломбы они не имеют право делать. Они ведь этот счетчик вешали - смотрели на эту пломбу? И все фиксировать фото или видео. А то мы как ягнята сразу с поникшей головой деньги в зубах САМИ несем. Даже если не виноваты! Не надо бояться отстаивать свои права! Лично если бы мне начинали деньги предлагать за решение вопроса - появилось сомнение в невиновности.

Еще можно ДО экспертизы написать письмо официальное и предупредить о том, что я, такой-то убежден в предвзятости работников и незаконности их действий и ПРЕДУПРЕЖДАЮ, что если....., то буду требовать проведения повторной экспертизы в другой лаборатории. Вот тогда они задумаются стоит ли это делать!

Почитайте их инструкции на сайте НКРЕ по поводу вашей ситуации, по экспертизе счетчиков. Там есть форум, можно задавать вопросы оф. лицам. Есть горячие линии - тоже можно проконсультироваться. Т.Е. у вас есть достаточно времени подготовиться.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Еще можно ДО экспертизы написать письмо официальное и предупредить о том, что я, такой-то убежден в предвзятости работников и незаконности их действий и ПРЕДУПРЕЖДАЮ, что если....., .

Письма готовлю. Послезавтра завезу им... Как минимум 3 шт.. .

Позиции у них не очень сильные

10. Прилади обліку встановлюються відповідно до вимог правил

улаштування електроустановок.

 

 

У разі встановлення приладу обліку в квартирі (будинку) або

іншому об'єкті споживача енергопостачальник складає акт про

збереження пломб у двох примірниках, один з яких залишається у

споживача. ( Пункт 10 доповнено абзацом згідно з Постановою КМ N 4

( 4-2006-п ) від 11.01.2006 )

.

Никаких актов о сохранности пломб сделано не было.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Там есть форум, можно задавать вопросы оф. лицам.

Официальных ответов на форумах нет и быть не может - по причине анонимности авторов вопросов.

 

Добавлено через 27 минут

Никаких актов о сохранности пломб сделано не было.

Кроме актов (что само по себе уже есть поводом для отказа в исковых требованиях РЭСа):

 

Методика визначення

обсягу та вартості електричної енергії,

не облікованої внаслідок порушення

споживачами правил користування

електричною енергією

 

3. Визначення обсягу та вартості електричної

енергії, не облікованої внаслідок порушення

споживачами ПКЕЕН

 

3.1. Ця Методика застосовується на підставі акта про порушення, складеного з урахуванням вимог ПКЕЕН, та в разі виявлення таких порушень ПКЕЕН:

 

1) пошкодження або відсутності на приладах обліку пломб з відбитками тавр про повірку приладів обліку (за умови наявності акта про збереження пломб, складеного в порядку, установленому ПКЕЕН, або іншого документа, який підтверджує факт пломбування приладів обліку, та за умови втручання споживача в роботу приладів обліку);

 

2) пошкодження або відсутності пломб з відбитками тавр електропередавальної організації або індикаторів, установлених у місцях, указаних в акті про збереження пломб, складеному в порядку, установленому ПКЕЕН, або в іншому документі, який підтверджує факт пломбування приладів обліку, установлення індикаторів та передачу на збереження приладів обліку електричної енергії, відповідних пломб та індикаторів;

 

3) пошкодження приладів обліку (розбите скло, пошкодження цілісності корпусу тощо), інших дій споживача, які призвели до зміни показів приладів обліку (фіксація індикатором впливу постійного (змінного) магнітного або електричного полів, використання фазозсувного трансформатора тощо (у разі підтвердження факту встановлення та передачі на збереження споживачу (власнику або наймачу об'єкта) приладів обліку, установлених пломб та індикаторів);

 

4) самовільного підключення електроустановок, струмоприймачів або електропроводки до електричної мережі енергопостачальника або іншого споживача (власника мереж) без порушення схеми обліку;

 

5) самовільного підключення електроустановок, струмоприймачів або електропроводки до електричної мережі енергопостачальника або іншого споживача (власника мереж)з порушенням схеми обліку;

 

6) самовільного підключення електроустановок, струмоприймачів або електропроводки до електромережі, що не є власністю енергопостачальника;

 

7) використання "штучного нуля", що призвело до споживання необлікованої електричної енергії.

 

"Штучний нуль" - додатково змонтований контур заземлення (у тому числі металеві труби водопроводу або опалення), що з'єднаний з "нульовим" проводом внутрішньобудинкової електромережі, який за умови неправильного підключення лічильника (наприклад, у разі якщо електрична енергія обліковується однофазним індукційним лічильником - "фаза" у третій клемі) дає змогу безобліково споживати електричну енергію. Облаштування додаткового контуру заземлення з метою з'єднання його з металевими корпусами електричних приладів для забезпечення їх безпечної експлуатації не належить до поняття "штучний нуль".

 

Факт втручання споживача в роботу приладів обліку, факт пошкодження пломб та/або приладів обліку має бути підтверджений експертизою.

 

У разі визнання споживачем факту втручання в роботу приладів обліку, факту зумисного пошкодження пломб з відбитками тавр енергопостачальника чи тавр про повірку приладів обліку (у разі встановлення таких пломб та зазначення їх в акті про збереження пломб, складеному в порядку, установленому ПКЕЕН, який підтверджує факт установлення і передачу на збереження приладів обліку і пломб), факту зумисного пошкодження приладів обліку, про що окремо зазначається в акті про порушення, підтвердження експертизою зазначених порушень ПКЕЕН необов'язкове.

 

До отримання енергопостачальником результатів експертизи (у визначених цією Методикою випадках) ця Методика не застосовується.

 

У разі виявлення у споживача порушень, зазначених у підпункті 1 цього пункту, нарахування збитків за актом про порушення не здійснюється у випадку порушення енергопостачальником термінів повірки приладів обліку.

У разі виявлення у споживача порушень, зазначених у підпунктах 5-7 цього пункту, ця Методика застосовується за умови виявлення місця підключення до відповідних мереж, що зазначається в акті про порушення та позначається на схемі.

 

...

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Если вы уверены в подлинности своих пломб, зачем тему открывать. Просто ждите, что будет дальше (хорошо, чтобы не с вами). Я например, образцов оттисков пломб в глаза до тех пор не видел. А они практически такие же. Но разница есть. И на момент опломбировки я был уверен, что все производилось законно. Надо процедуру знать.:unknown:
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Если вы уверены в подлинности своих пломб, зачем тему открывать. Просто ждите, что будет дальше (хорошо, чтобы не с вами). Я например, образцов оттисков пломб в глаза до тех пор не видел. А они практически такие же. Но разница есть. И на момент опломбировки я был уверен, что все производилось законно. Надо процедуру знать.:unknown:

 

1. Я уверен, что в счетчик я не лазил. Счетчик в 2006г поставили представители "карманной" фирмы от ОблЭнерго. Паспорт на счетчик отсутствует. Т.е. реально я не знаю, что было с счетчиком несколько месяцев (с момента производства до момента установки), какие пломбы стояли по-умолчанию. Какие-то пломбы стоят уже 7 лет и до сих пор никому не было до них дела.

2. Я не уверен в честности и прозрачности экспертизы.

 

В итоге сейчас буду делать контр-атаку в виде официальных запросов на Облэнерго. Учитывая, что не все гладко с их стороны, я не исключаю того, что они зароют топор войны сами.

Змінено користувачем Vyacheslav
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

В итоге сейчас буду делать контр-атаку в виде официальных запросов на Облэнерго. Учитывая, что не все гладко с их стороны, я не исключаю того, что они зароют топор войны сами.

Либо тщательнее подготовятся.

 

НАЦІОНАЛЬНА КОМІСІЯ, ЩО ЗДІЙСНЮЄ ДЕРЖАВНЕ РЕГУЛЮВАННЯ У СФЕРІ ЕНЕРГЕТИКИ

 

ЛИСТ

21.10.2013 № 7312/26/47-13

 

До виконання

 

Ліцензіатам з постачання

електричної енергії за регульованим тарифом

 

Територіальним підрозділам НКРЕ

 

 

У зв’язку із численними зверненнями для надання роз’яснення щодо необхідності проведення спеціалізованої експертизи приладу обліку електричної енергії, у разі виявлення представниками енергопостачальника порушень споживачами ПКЕЕ та ПКЕЕН, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики (НКРЕ), в межах своєї компетенції повідомляє.

 

Відповідно до пункту 15 Правил користування електричною енергією для населення, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 26.07.99 № 1357 ( із змінами) (далі – ПКЕЕН), пошкоджені прилади обліку, а також прилади обліку із зірваними або пошкодженими пломбами підлягають експертизі, що проводиться комісією у складі представників енергопостачальника та територіальних органів Держспоживстандарту або спеціалізованими організаціями (підприємствами), які мають право на проведення відповідної перевірки, із залученням представників Держспоживстандарту.

 

Експертиза приладу обліку, який належить споживачу або за збереження якого він відповідає, здійснюється у присутності споживача.

 

Слід зазначити, що енергопостачальні компанії не наділені повноваженнями робити висновки щодо того, чи пошкоджені пломби на приладах обліку чи ні, або встановлювати факт втручання в роботу приладів обліку.

Згідно з положеннями пункту 1.2 Правил користування електричною енергією, затверджених постановою НКРЕ від 31.07.96 № 28, (із змінами) (далі – ПКЕЕ), експертиза засобу обліку – це комплекс заходів, які здійснюються з метою отримання даних щодо цілісності пломб, якими опломбовується засіб обліку, їх відповідності пломбам заінтересованих організацій, відповідності засобу обліку метрологічним характеристикам та умовам експлуатації.

Так, відповідно до положень пунктів 6.41 ПКЕЕ та 53 ПКЕЕН, у разі виявлення уповноваженим представником енергопостачальника, від якого споживач одержує електричну енергію, або електропередавальної організації порушень правил користування електричною енергією або умов договору на місці виявлення порушення у присутності споживача оформляється акт порушень.

 

Розрахунок проведених нарахувань з посиланням на відповідні пункти ПКЕЕ або ПКЕЕН та Методики визначення обсягу та вартості електричної енергії, не облікованої внаслідок порушення споживачами правил користування електричною енергією, затвердженої постановою НКРЕ від 04.05.2006. № 562, (далі – Методика).

 

Згідно з положеннями пункту 2.1 та 3.1 Методики, ця Методика застосовується на підставі акта про порушення, складеного з урахуванням вимог ПКЕЕ та ПКЕЕН:

1) пошкодження або відсутності на приладах обліку пломб з відбитками тавр про повірку приладів обліку (за умови наявності акта про збереження пломб, складеного в порядку, установленому ПКЕЕН, або іншого документа, який підтверджує факт пломбування приладів обліку, та за умови втручання споживача в роботу приладів обліку);

2) пошкодження або відсутності пломб з відбитками тавр електропередавальної організації або індикаторів, установлених у місцях, указаних в акті про збереження пломб, складеному в порядку, установленому ПКЕЕН, або в іншому документі, який підтверджує факт пломбування приладів обліку, установлення індикаторів та передачу на збереження приладів обліку електричної енергії, відповідних пломб та індикаторів;

3) пошкодження приладів обліку (розбите скло, пошкодження цілісності корпусу тощо);

4) порушення цілісності пломб, цілісності пломбувального матеріалу, на якому встановлені пломби (дріт, кордова нитка тощо), порушення цілісності гвинтів, на яких закріплено пломбувальний матеріал (далі - порушення пломб), або відсутності на приладах обліку пломб з відбитками тавр про повірку приладів обліку (за умови наявності акта про збереження пломб, складеного в порядку, установленому ПКЕЕ, або іншого документа, який підтверджує факт пломбування і передачу на збереження приладів обліку, установлених пломб, та за умови втручання споживача в роботу приладів обліку);

5) пошкодження або відсутності пломб з відбитками тавр енергопостачальника чи інших заінтересованих сторін, індикаторів, установлених у місцях, указаних в акті про пломбування, складеному в порядку, визначеному ПКЕЕ, або в іншому документі, який підтверджує факт пломбування і передачу на збереження приладів обліку, установлених пломб та індикаторів.

 

Факт втручання споживача в роботу приладів обліку, факт пошкодження пломб та/або приладів обліку має бути підтверджений експертизою.

 

До отримання енергопостачальником результатів експертизи (у визначених цією Методикою випадках) ця Методика не застосовується.

 

При цьому, відповідно до роз'яснення Держспоживстандарту від 15.02.2010 №1443/02-13, територіальні органи Держспоживстандарту проводять експертну повірку та надають висновок в акті проведення експертизи згідно Положення про проведення експертизи приладів обліку електричної енергії у побутових споживачів, затвердженим наказом Міністерства палива та енергетики України від 21.06.2003 № 322 тільки в частині щодо визначення фактичних метрологічних характеристик приладів обліку електроенергії.

 

Відповідно до пункту 3 Порядку визначення розміру і відшкодування збитків, завданих енергопостачальнику внаслідок викрадення електричної енергії, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 08.02.2006 № 122, факти пошкодження приладів (систем) обліку, пломб на приладах, а також факти втручання в їх роботу, що призвели до заниження показань, встановлюються спеціалізованими організаціями (підприємствами), які мають право на проведення відповідної перевірки, із залученням представників Держспоживстандарту.

 

Об'єм робіт з проведення перевірки метрологічних характеристик приладу обліку територіальними органами Держспоживстандарту України регламентується вимогами ДСТУ 2708 "Повірка засобів вимірювальної техніки. Організація та порядок проведення", розділ Експертна повірка.

 

Пошкодження приладів обліку, пломб, а також факти втручання в їх роботу здійснюються спеціалізованими організаціями (криміналістичні центри МВС України, Науково-дослідні інститути судових експертиз тощо), які мають право на виконання таких робіт.

 

Крім цього, експертизи приладів обліку здійснюються спеціалізованими організаціями в межах їх компетенції.

 

Питання щодо можливості присутності споживача під час проведення експертизи засобу обліку, який належить споживачу або за збереження якого він відповідає, спеціалізованою організацією має бути врегульоване з урахуванням нормативно-правових актів, якими керуються спеціалізовані організації.

 

Враховуючи те, що питання необхідності проведення експертизи приладу обліку спеціалізованими організаціями, які мають право на виконання таких робіт, передбачено постановами Кабінету Міністрів України від 26.07.99 № 1357 та від 08.02.2006 № 122, факт втручання споживача в роботу приладу обліку має бути підтверджено висновком відповідної експертизи, проведеної спеціалізованою організацією.

 

Енергопостачальник не має підстав для здійснення нарахувань відповідно до Методики без наявності відповідних висновків спеціалізованих організацій.

 

Член Комісії К.Теличко

 

ЛИСТ 27.07.2012 № 4754/11/47-12 Щодо перегляду Актів про порушення ПКЕЕН на виконання протокольного рішення НКРЕ від 07.06.2012 № 23

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Какая прозрачность? Люди деньги зарабатывают. Или для конторы, или для себя. То-есть, если Вам предъявят "царапины" на винтах счетного механизма, для Вас, как и для меня, это будет сюрпризом? Мне тоже ставили люди не с улицы, и пломбировали люди, близкие к энергосбыту. Если у Вас есть юрист, проанализируйте с ним расклад в худшем для Вас варианте. Наезжать там не на кого. Контора большая. С Вами юристы общаться будут. Они это каждый день делают. Ничего больше я посоветовать не могу. Вам выбирать. Не понял - у Вас газ или электроэнергия?
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Не понял - у Вас газ или электроэнергия?

 

И газ и электричество. Плита только газовая, отопление - только газовый котел

Последние 3 года потребление электричества стабильно - 500Квтч/мес (+-50Квт/ч), что соответствует 156.9грн в месяц.

Т.е. "воровать" при таких раскладах вообще смешно ...

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Паспорт на счетчик им не особо нужен. Нужен акт установки и опломбирования. У вас должен быть. Т.е. там ДВЕ пломбы: одна заводская, вторая облэнерго. Причем вторая сейчас ставится как-то мудро. При этом не получается вскрыть счетчик и следовательно нарушать заводские пломбы нет смысла. Но в любом случае если облэнерго поставило свою пломбу - значит они согласны с пломбой заводской. А царапин снаружи может быть много. Тем более счетчик не в доме стоит. И до этого они к вам часто ходили? Что не разу пломбы не видели? Будет проводится экспертиза НЕ пломб, а счетчика.

 

Добавлено через 10 минут

Письма готовлю. Послезавтра завезу им... Как минимум 3 шт.. .

 

Не забудьте на своей копии поставить входящи и дату. Кстати у меня тоже нет паспорта на счетчик. Я меняла в квартире в 2006 году - когда на меня был наезд. После того как я не дала им денег за тоже, что и у вас. Но мне при этом открыто назвали сумму. После того, что я им устроила мне поставили новый счетчик. Правда извинится гады забыли, но разговаривают шепотом. На счетчике стоит надпись "собственнность облэнерго". Поэтому если они ставят свой счетчик мне глубоко наплевать какие там пломбы. Главное не лезть туда и акт не потерять. У них там тоже не дураки сидят - они могут потребление проанализировать с очень большой точностью. И если видят, что там все в порядке - то расчет только на то, что человек занервничает и начнет сам деньги предлагать.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Нужен акт установки и опломбирования. У вас должен быть.

Акта нет и было...

Т.е. там ДВЕ пломбы: одна заводская, вторая облэнерго. Причем вторая сейчас ставится как-то мудро. При этом не получается вскрыть счетчик и следовательно нарушать заводские пломбы нет смысла. Но в любом случае если облэнерго поставило свою пломбу - значит они согласны с пломбой заводской.

Там не не 2, а 4 пломбы. См фото. 2 свинцовых и 2 пластиковых (на фото не видно - опломбирована коробка входного автомата).

Претензии именно к свинцовым.

Left.jpg.a29769eccc696c4499b7fa50a76c2bc6.jpg

Right.jpg.7d93690b856def6180bf1308798c61bc.jpg

left1.jpg.6f5af61eefae1bf1a2ca9915d861a224.jpg

right1.jpg.da91b62678b89ac681ea340f71178e97.jpg

IMG_3940.JPG.7b51ff37e2e09105d1ae2f590b08e509.JPG

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Ну принцип тот же. После заводской пломбы стоит пломба облэнерго.Просто у меня был другой счетчик. Как по мне нормальные пломбы. 6 четко видно. П - это вроде 2 квартал. Скорее всего это не заводские пломбы, а госповерочные. Кто проводит госповерку счетчика ставит свой номер. У каждого свой пломбиратор с номером. Так ранее было. Облэнерго тоже так пломбировали, а сейчас у них номерные пломбы. А найти не пробовали тех, кто занимался установкой счетчика и опломбировкой? По номеру пластм. пломбы в облэнерго могут найти того, кто вам его пломбировал. И соответственно должны быть акты. Пломбы выдаются выдаются строго под номерами. Направьте запрос в котору по этому поводу. А вообще такое впечатление, что не вы причина этих разборок. Может тот, кто занимался вашим счетчиком, где-то всплыл с чем-то незаконным. Теперь решили проверить все его объекты. И вы в том числе. Такое возможно.
  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

А вообще такое впечатление, что не вы причина этих разборок. Может тот, кто занимался вашим счетчиком, где-то всплыл с чем-то незаконным. Теперь решили проверить все его объекты. И вы в том числе. Такое возможно.

Поводом для проверки состояния пломб является внезапное необычное увеличение/уменьшение потребления ЭЭ домохозяйством (по сравнению с предшествующими периодами) или отличие величины потребления от потребления аналогичных по размеру домов - эти факторы указывают на возможное безучётное потребление.

 

Может быть тотальная проверка всех счётчиков - при передаче дел или приведении в порядок документации по участку. Это нормально и всё дело ограничится поверкой и перепломбировкой счётчика (или его заменой за счёт РЭС).

 

Может быть проверка конкретного сотрудника или попытка вымогательства, мошенничества.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

У меня свежее подключение ,столб на улице на нем электронный счетчик , если в не погоду упадет ветка и оторвет пломбы на корпусе это что я сам скажут .? А такое понятие как пломбы самоликвидирующие есть.?(от атмосферных явлений ) или мне приснилось.:unknown:
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

счетчик направляется на криминалистическую экспертизу (платную - 3000 грн)

а есть ли тут люди которые проходили эту экспертизу и где их расценки?

 

я так думаю что после одной экспертизы повторную будет сделать уже невозможно

так или нет?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

я так думаю что после одной экспертизы повторную будет сделать уже невозможно

так или нет?

 

Вы невнимательно читаете. Облэнерго НЕ ДЕЛАЕТ экспертизы пломб. Они (даже не они, а госстандарт по их просьбе) будут делать экспертизу счетчика - правильно ли он работает. Там же дают заключение на предмет вмешательства в работу счетчика (у меня в акте на писано: вмешательства в работу счетчика не было). На экспертизу ЗАВОДСКИХ пломб отправляют крайне редко если после них стоит пломба облэнерго. Сами подумайте - платить-то в любом случае облэнерго будет. Вариант 1- пломбы заводские не нарушены - платит облэнерго. Вариант второй - пломбы нарушены - но ведь после заводских пломб стоит пломба облэнерго, ее кто-то поставил..Т.Е. облэнерго пломбируя вам счетчик не удостоверилось в подлинности заводских пломб. ИЛИ работник облэнерго схимичил. А вот как схимичил - думаю этого уже не узнать.

Ну и еще - повторно думаю можно провести экспертизу по решению суда.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

  • 1 рік потому...

Вчера история закончилась. На прошлой неделе прислали "Приглашение на заседание комиссии". Пришлось обновить свои знания в области "Правил користування електроенергією" (прошло почти полтора года с написания акта, первым заседанием комиссии и отправкой счетчика на экспертизу) и морально подготовился к суду. Но акт криминалистического центра был однозначен - счетчик не вскрывался, следов замены пломб не обнаружено...

Я немного построил членов комиссии на предмет соблюдения законов (в частности, на экспертизу меня не пригласили, т.к. "это противоречит правилам экспертного криминалистического центра", на комиссию пригласили за 5 дней, хотя по закону - не менее, чем за 20, отсутствие договора на сохранение пломб и т.д. ). Удивило, что я, потратив пару часов на изучение нормативных документов, знаю их лучше, чем они....

 

Историю можно считать законченной

  • Лайк 4
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...