yaik Опубліковано: 10 січня 2014 Поділитись Опубліковано: 10 січня 2014 Хочу поділитись досвідом здачі в експлуатації будинку ( частини) після реконструкції . Коли вирішите що досить будувати і вже потрібно узаконити ваш "шедевр" ( стіни та дах є, вікна , двері також , поштукатурено ) потрібно : 1. замовити технічну інвентаризацію в БТІ ( можна на Шевченка,45 або зараз є декілька приватних БТІ, я замовляв в приватника 600-800 грн. 2.заповнити декларацію про готовність обєкту та здати в ДАБК ( вул.16 липня ) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
A.Ptaha Опубліковано: 10 січня 2014 Поділитись Опубліковано: 10 січня 2014 І у Вас прийняли декларацію? це стосується вже цього року? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yaik Опубліковано: 10 січня 2014 Автор Поділитись Опубліковано: 10 січня 2014 Здавав 20.12.13 , повернули 10.01.14 р 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yaik Опубліковано: 10 січня 2014 Автор Поділитись Опубліковано: 10 січня 2014 зразок деклараціїШаблон Декларація .doc Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
A.Ptaha Опубліковано: 10 січня 2014 Поділитись Опубліковано: 10 січня 2014 Здавав 20.12.13 , повернули 10.01.14 р Дякую,це минулорічна подача цікавить ,як справи відбуваються в цьому році... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yaik Опубліковано: 10 січня 2014 Автор Поділитись Опубліковано: 10 січня 2014 після отримання декларації необхідно повідомити міську раду і пожежників в семидений термін про здачу будинку в експлуатацію ( лякають штрафами більш 1000 грн.) Зразок заяви в міськраді канцелярії , в пожежників також, копії декларації потрібно прикладати . Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Karalex Опубліковано: 12 січня 2014 Поділитись Опубліковано: 12 січня 2014 А садовий будинок Біла криниця також це треба робити? І якщо не робити, що міняється? Просто зараз живемо, поки свій зводимо, в товариша в будинку під Рівне який не здавався ще в експлуатацію. Ну є все що треба, та й ладно.;) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yaik Опубліковано: 14 січня 2014 Автор Поділитись Опубліковано: 14 січня 2014 Здавати будинок в експлуатацію необхідно для оформлення права власності на дане майно з можливістю подальшого продажу , дарування , передачу у спадок та інше. Без даного оформлення ви створите проблеми для ваших нащадків , як то кажуть " танцював , танцював , але не вклонився". На мою думку , якщо зумів побудувати то потрібно й оформити це належним чином. Чим далі відкладати цю проблему тим тяжче буде провести оформлення. А тим часом побувавши в реєстраційній службі вул. Шевченка,45 (вхід з боку МБТІ ) дізнався що необхідно , крім існуючих документів ще : 1 . Довідку з архітектури ( Лермонтова 6 тел. приймальні 22-34-64 ) про присвоєння/ підтвердження адреси. Так як в мене реконструкція і адреса вже фактично була, написав заяву та приклав копію техпаспорта і свідоцтва на власність. 2. Довідку з ДЗК про земельну ділянку. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
svitalik1981 Опубліковано: 7 серпня 2014 Поділитись Опубліковано: 7 серпня 2014 Підніму темку. Доброго дня. Запитання до yaik - чи отримали вже свідоцтво про право власності, та чи були ще якість "підводні каміння"? Дякую. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
svitalik1981 Опубліковано: 8 серпня 2014 Поділитись Опубліковано: 8 серпня 2014 Я вчора теж отримав декларацію. Сьогодні відвіз повідомлення пожежникам, завтра поїду в сільраду, потім все потрібно здавати на Відінську. А там вже побачимо. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yaik Опубліковано: 10 серпня 2014 Автор Поділитись Опубліковано: 10 серпня 2014 Свідоцтва поки не отримав , зараз цим займаюсь . В мене була реконструкція будинку з добудовою є певні особливості. З вівторка буде друга спроба здати документи на реєстрацію по результатам відпишусь. В реєстраційну службу потрібно : 1. декларацію про здачу + копію, 2. документи на землю + нотаріальну копію, 3. техпаспорт на будинок + копія завірена БТІ 3. в мене реконструкція значить право власності на реконстр. частну ( нот. копію)+ дозвіл співвласників на реконстр. 4. копію паспорту + ідент. код копія . 5 . Довідку з архітектури ( Лермонтова 6 тел. приймальні 22-34-64 ) про присвоєння/ підтвердження адреси. Так як в мене реконструкція і адреса вже фактично була, написав заяву та приклав копію техпаспорта і свідоцтва на власність. 6. Довідку з ДЗК про земельну ділянку. заповнюєте заяву і якщо все норм. через 10 днів отримуєте свідоцтво 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
svitalik1981 Опубліковано: 12 серпня 2014 Поділитись Опубліковано: 12 серпня 2014 Дякую. А що за довідка з ДЗК? Як вона виглядає? 10 днів? Ви впевнені? Мені казали від півроку до року. Сьогодні поїду подивлюся. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yaik Опубліковано: 12 серпня 2014 Автор Поділитись Опубліковано: 12 серпня 2014 (змінено) Дякую. А що за довідка з ДЗК? Як вона виглядає? 10 днів? Ви впевнені? Мені казали від півроку до року. Сьогодні поїду подивлюся. Правильно називається витяг з Державного земельного кадастру про зем. ділянку ( це у випадку коли в акті на землю не вказано кадастровий номер). Якщо кадастровий номер є то довідка не потрібна . По термінам - сьогодні здав пакет документів, обіцяють на слідуючий вівторок.... орієнтовно. І ще треба сплатить за витяг і держмито десь 250 грн за все. Змінено 12 серпня 2014 користувачем yaik Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yaik Опубліковано: 23 вересня 2014 Автор Поділитись Опубліковано: 23 вересня 2014 Отримав свідоцтво на право власності на протязі 10 днів з дня здачі документів , як і обіцяли ..До речі зразок декларації з того часу помінявся і краще скачувати звідси (ссылка устарела) всім удачі Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shodyveletyk Опубліковано: 1 березня 2017 Поділитись Опубліковано: 1 березня 2017 також рішив здавати будинок в експлуатацію. Зараз роблю технічний паспорт. Далі буду писати що і як. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Tarasiy Опубліковано: 18 листопада 2018 Поділитись Опубліковано: 18 листопада 2018 Хтось пише ще в цю тему? В буд паспорті в мене не вказано підвалу. Будова 120 м кв. приватний будиночок. Якщо я зроблю підвал 20 м кв, як уникнути проблем при здачі в експл чи то допускається? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yaik Опубліковано: 23 грудня 2018 Автор Поділитись Опубліковано: 23 грудня 2018 Хтось пише ще в цю тему? В буд паспорті в мене не вказано підвалу. Будова 120 м кв. приватний будиночок. Якщо я зроблю підвал 20 м кв, як уникнути проблем при здачі в експл чи то допускається? Наскільки мені відомо підвал не входить в загальну площу будівлі. Обраховується лише надземна частина . Почитайте інструкцію про порядок проведення технічної інвентаризації zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0582-01 Також напевно варто проконсультуватись в БТІ . Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз