Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

вынос електро счёчика ,при оформлении

сержык

Рекомендовані повідомлення

Подскажите ,при оформлении дома в РЕС сказали что надо выносить счёчик на улицу за свой счёт. А то они не переоформлят абоненскую книгу на имя владельца.
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

при оформлении дома в РЕС сказали что надо выносить счёчик на улицу за свой счёт.

Если перенос по требованию РЭС, то РЭС и оплачивает его:

 

Правила користування електричною енергією для населення​

 

Установлення та експлуатація приладів​ обліку електричної енергії​

...

10. Прилади обліку встановлюються відповідно до вимог правил улаштування електроустановок.

...

 

 

Правила улаштування електроустановок​

...

Глава 1.5 Облік електроенергії​

...​

Місця встановлення засобів обліку електроенергії​

...

1.5.6. Лічильники для розрахунку електропостачальної організації зі споживачами електроенергії рекомендовано встановлювати на межі поділу мережі (за балансовою приналежністю) електропостачальної організації та споживача.

 

 

Правила користування електричною енергією​

...

3. Встановлення та експлуатація засобів​ обліку і управління електроспоживанням​

...

3.27. Планова заміна, у тому числі на виконання вимог нормативно-правових актів, обслуговування та ремонт розрахункових засобів обліку електричної енергії здійснюється електропередавальною організацією або іншою організацією, яка має право на виконання цих робіт, за рахунок їх власників.

Непланова заміна розрахункового засобу обліку електричної енергії здійснюється електропередавальною організацією або іншою організацією, яка має право на виконання цих робіт, за рахунок організації, на вимогу (за ініціативою) якої здійснюється заміна розрахункового засобу обліку.

Експлуатація та планові заміна, ремонт, обслуговування, повірка розрахункових засобів обліку електричної енергії, що призначені для розрахунків населення за електричну енергію, здійснюється за власний рахунок електропередавальною організацією, яка здійснює ліцензовану діяльність з передачі електричної енергії місцевими (локальними) електричними мережами на закріпленій території (постачальником електричної енергії за регульованим тарифом, який постачає електричну енергію населенню).

 

3.28. Споживач або постачальник електричної енергії має право звернутись до територіальних органів Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики або акредитованих метрологічних служб з метою позачергової повірки засобів обліку, а також до електропередавальної організації (оператора даних комерційного обліку) для позачергової технічної перевірки та/або перевірки програмування засобів обліку, схем їх підключення, правильності роботи, ремонту, заміни або експертизи.

Перевірка програмування виконується за обґрунтованим письмовим зверненням заінтересованої сторони, в якому зазначається вичерпний перелік параметрів, які необхідно перевірити.

Вартість позачергової повірки засобів обліку оплачується стороною, за ініціативою якої здійснюється позачергова повірка засобів обліку.

У разі проведення позачергової технічної перевірки, перевірки програмування перевірки правильності роботи, ремонту, заміни або експертизи засобу обліку вартість робіт оплачується:

1) суб'єктом господарювання, за ініціативою якого проводилась позачергова технічна перевірка, перевірка програмування, перевірка схем підключення засобу обліку та/або правильності його роботи, ремонт, заміна або експертиза, - у разі, якщо порушень у роботі розрахункових засобів обліку та схем їх підключення за результатами перевірки не виявлено;

2) власником засобу обліку чи суб'єктом господарської діяльності, який відповідає за технічний стан та/або збереження засобу обліку, - у разі, якщо виявлено порушення схеми розрахункового обліку електричної енергії, пошкодження або викрадення розрахункових засобів обліку електричної енергії з вини власника засобу обліку чи суб'єкта господарської діяльності, який відповідає за технічний стан та/або збереження засобу обліку;

3) електропередавальною організацією - у разі, якщо виявлено порушення схеми розрахункового обліку електричної енергії, пошкодження розрахункових засобів обліку електричної енергії або їх невідповідності нормативно-технічній документації з вини електропередавальної організації.

 

 

Лист Держенергонагляду від 04.01.2010 р. N 01/10-13​

 

Держенергонаглядом, за участю представників ВАТ ЕК "Житомиробленерго" та у Вашій присутності, розглянуто звернення щодо перенесення електролічильника на зовні будинку, сприяння у відновленні електропостачання, дій представників енергопостачальника, які призвели до виникнення проблемного питання, та встановлено.

Взаємовідносини між споживачами електричної енергії та енергопостачальниками регулюються Правилами користування електричною енергією для населення (далі - ПКЕЕН), затвердженими постановою Кабінету Міністрів України від 26.07.99 N 1357 (із змінами і доповненнями), та договором про користування електричною енергією.

Згідно з вимогами пункту 19 ПКЕЕН розрахунки населення за спожиту електричну енергію здійснюються за діючими тарифами для населення на підставі фактичних показів приладів обліку електричної енергії. Розрахунковим періодом для встановлення розміру оплати спожитої електричної енергії є календарний місяць (вимоги пункту 20 ПКЕЕН).

Знімання показів приладів обліку електричної енергії проводиться споживачем щомісяця. Енергопостачальник має право контролювати правильність знімання показів приладів обліку електричної енергії та оформлення платіжних документів споживачем. За власним рішенням енергопостачальник має право самостійно знімати покази приладів обліку у споживача (вимоги пункту 21 ПКЕЕН).

Згідно з вимогами абзацу третього пункту 3.27 Правил користування електричною енергією (далі - ПКЕЕ), затверджених постановою Національної комісії регулювання електроенергетики України від 31.07.96 N 28 (із змінами і доповненнями), експлуатація та планові заміна, ремонт, обслуговування, повірка розрахункових засобів обліку електричної енергії, що призначені для розрахунків населення за електричну енергію, здійснюється за власний рахунок електропередавальною організацією. Слід зазначити, що електропередавальна організація має право за власний кошт переносити прилади обліку електричної енергії з помешкання споживача на зовнішню частину будівлі.

Згідно з вимогами пункту 2.4.2 ПКЕЕ електропередавальна організація несе експлуатаційну відповідальність за технічний стан і обслуговування електроустановок, у тому числі за ізольований провід при відгалуженні від лінії електропередачі та ввідно-розподільчий пристрій із засобом обліку електричної енергії.

Електропостачання за зазначеною адресою здійснюється на підставі особового рахунку N 3-132/101, відкритого енергопостачальником на гр. Ро-ку О. К.

Раніше електропостачання будинку здійснювалось неізольованими проводами від опори ПЛ-0,4 кВ до трубстояка однофазним вводом на напрузі 0,22 кВ. Межа розподілу балансової належності та експлуатаційної відповідальності сторін між енергопостачальником та споживачем була встановлена на ізоляторах трубстояка. Тобто, провода від трубстояка та внутрішні електропроводки і електрообладнання приватного будинку експлуатувались його власником (вимоги пункту 2.4 ПКЕЕ). Розрахунки за спожиту електроенергію проводились за показами електролічильника типу СОИ-449Т за N 0025420.

Енергопостачальником при проведенні планової повірки розрахункового електролічильника, зважаючи на Ваші неодноразові звернення, виконано за типовим проектом заміну вводу в будинок із застосуванням ізольованого самоутримного проводу, заміною трубстояка та влаштуванням в пластмасовому боксі зовні будинку розрахункового електролічильника типу СОЭА-05 Р за N 649382 з показами 000001. Однак після цього енергопостачальником Ваше помешкання не було підключено до електричних мереж.

Слід зазначити, що дії енергопостачальника щодо знеструмлення Вашого помешкання суперечать вимогам нормативно-правових актів щодо користування електричною енергією. Крім того, вимога енергопостачальника щодо відновлення електропостачання помешкання за Ваш рахунок є не правомірною.

Під час розгляду звернення на вимогу Держенергонагляду енергопостачальником електропостачання Вашого будинку було відновлено.

Крім того, за ініціативою Держенергонагляду за Вашим зверненням від 15 грудня 2009 року спеціалізованою організацією ТОВ "Вірма-Електро" було виконано роботи з упорядкування внутрішньобудинкових електропроводок Вашого помешкання.

Ваша письмова подяка від 15 грудня 2009 року на адресу Держенергонагляду є свідоцтвом порозуміння у вирішенні спірного питання.

На підставі зазначеного Держенергонагляд вважає питання таким, що вирішено по суті.

З повагою,

Головний державний інспектор

України з енергетичного нагляду

В. Лушкін

  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Спасибо,всё ясно.А шо делать с абон книгой ,пускай будет на старой фамилии и ждать пока зделают вынос ?Они каждый раз напоминают шо надо. Просто я хочу делать капитальный ремонт,но нехочу лишние растраты с выносом. Буду ждать,впрочем не далеко от нас уже поменяли всем, с линией.
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

  • 3 тижні потому...

Ребята... Такая ситуевина. Звонит мне мой ГКщик и говорит:"Леха! Тут какой-то дяденька бородатый приходил и что-то мне орал на счет счетчика! Мол какого черта он стоит во вдоре на столбе, а не на заборе!"... Конец цитаты. Даже пригрозил штраф впаять! А кто он был? Откуда? Не понятно!

 

Вталдычте мне ПЛЗ - ГДЕ должен/может стоять счетчик? Мне его как установили на столбе, когда тянули линию, так он там и висит! Есть ли какие-то жесткие требования (дайте почитать документ) по поводу того, что счетчик ДОЛЖЕН быть выведен на улицу или куда там еще!? СПАСИБО!!!!:beer:

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

У меня новое подключение -тоже на столбе,столб в 1 метре от забора.Все акты о сдаче подписаны.Пошлите его.:)
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

У меня новое подключение -тоже на столбе,столб в 1 метре от забора.Все акты о сдаче подписаны.Пошлите его.:)

 

Ну не знаю! Я взял за принцип жить по законам и посылать тоже законно! Вот и хочу понимать!Ж-)

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...