Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

світловідбивачі

tobias

Рекомендовані повідомлення

Культура носіння пішоходами флікерів або світловідбивачів прийшла у Європу саме з північних країн: Швеції, Норвегії, Естонії, де світловий день взимку короткий, і людям доводиться ходити вздовж мало освітлених доріг у темряві. Поступово набираючи популярність завдяки соціальній рекламі та акціям з розповсюдження, флікери стали невід’ємною частиною вечірнього гардеробу 80% громадян Естонії – говорить Харрі Туул, головний спеціаліст Департаменту поліції з аналітичної роботи. Під час триденного семінару-практикуму в Києві та Чернігові фахівець допомагав українським колегам виховувати сумлінних юних учасників дорожнього руху.

 

www.epochtimes.com.ua/ukraine/in-world/moda-nositi-svitlovidbivachi-v-ukrayinu-prikhodit-z-estoniyi-100637.html

slap.gif

 

brelki.jpg

 

Насколько светоотражатель повышает видимость пешехода?

 

dalnost-vidimosti.jpg Ответить на этот вопрос поможет физика. Любое вещество в природе отражает и поглощает лучи света. Количество отраженных лучей определяется цветом вещества. Так, наибольшее отражение у светлых светоотражателей – белых и желтых. Наименьшее – у фиолетовых и темно-синих. Но даже темно-синий светоотражатель на одежде намного лучше, чем просто темно-синяя куртка.

При ближнем свете фар пешеход в синей одежде виден на расстоянии 17 метров, в красной – на расстоянии 24 метров, в желтой - на расстоянии 37 метров. Пешехода в белой одежде водитель увидит на дистанции 55 метров. Применение светоотражателя повысит видимость объекта до 150 метров.

Помните о том, что в опасный момент водителю нужно время, чтобы среагировать и что-то успеть сделать. На это уходит около секунды. При скорости 40 км/ч за это время автомобиль проедет 11 метров. А при скорости 80 км/ч - около 60 метров.

www.otblesk.com.ua/journal/51-svetootrajateli-dlya-peshehodov.html

  • Лайк 3
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...