BrotherSam Опубліковано: 31 серпня 2021 Автор Поділитись Опубліковано: 31 серпня 2021 Відкладемо сидр на майбутнє. Яблука дозрівають послідовно і не в такій кількості. Але з рештою саме так і було задумано - постійне поповнення запасів. Спершу зняли Білий налив, тиждень назад Амулет. На підході Чемпіон і далі Семиренко та груші. Також почав сипатись червонолистий фундук, про якого я писав раніше. Обірвав і був здивований - сигнальний врожай у розмірі відра 4.5кг. Будуть чудові, смачні десертні горішки 3 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Старый знакомый Опубліковано: 31 серпня 2021 Поділитись Опубліковано: 31 серпня 2021 в єтом году какая-то дичь у меня на даче и на доме с яблоками,- червивые, осыпаются. На неделе дошло, что с такими темпами скоро и яблок то не будет. В общем, 30 литров поставил из недозревших. Погляжу на результат Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BrotherSam Опубліковано: 16 вересня 2021 Автор Поділитись Опубліковано: 16 вересня 2021 Хочу відмітити чудові смакові якості Амулета. І зберігається добре. За 4 тижні жодного підпорченого яблука. На смак - бомба! Минулих вихідних обірвав Чемпіон і Семиренко. Були такі маленькі деревця, а вийшло 10 відер. От буде таки чим зайнятись, коли підростуть. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BrotherSam Опубліковано: 16 вересня 2021 Автор Поділитись Опубліковано: 16 вересня 2021 Також зробили проводку в літній кухні. Виконав відкритим способом у коробах, оскільки не міг застикуватись по часу з майстрами, щоб кинути в стіну. Зрештою вийшло не погано. Ось так тепер виглядає те страхіття, що булоЕкстер'єром займемось наступного сезону 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Олег Любин Опубліковано: 29 вересня 2021 Поділитись Опубліковано: 29 вересня 2021 На літню кухню будете проводити газ? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BrotherSam Опубліковано: 29 вересня 2021 Автор Поділитись Опубліковано: 29 вересня 2021 4 часа назад, Олег Любин сказал: На літню кухню будете проводити газ? Ні. Та його в принципі в селі немає Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sugan Опубліковано: 22 листопада 2021 Поділитись Опубліковано: 22 листопада 2021 Дуже цікава тема, на яку потрапив випадково. Є плани по приведенню до ладу свого старого дерев"яного будинку. І в мене є запитання про заведення санвузлу у приміщення: як вирішили питання із сезонним промерзанням каналізації? Є якась автоматика, що підтримує "плюс" у приміщенні? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BrotherSam Опубліковано: 23 листопада 2021 Автор Поділитись Опубліковано: 23 листопада 2021 В 22.11.2021 в 13:37, sugan сказал: Дуже цікава тема, на яку потрапив випадково. Є плани по приведенню до ладу свого старого дерев"яного будинку. І в мене є запитання про заведення санвузлу у приміщення: як вирішили питання із сезонним промерзанням каналізації? Є якась автоматика, що підтримує "плюс" у приміщенні? Доброго дня. Всі попередні роки на зиму консервував санвузол - зливав воду, продував. Цього року вперше налаштував контролер теплої підлоги на зимовий режим, спробую так перезимувати. Друзі будуть навідуватись і перевірять, як працює. По завершенні сезону порахую вартість. Також вже налаштувався поставити хаб і керовані розетки на радіатори, щоб віддалено керувати кліматом. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BrotherSam Опубліковано: 23 листопада 2021 Автор Поділитись Опубліковано: 23 листопада 2021 Тиждень тому закривав сезон і консервував господарство. Погода стояла як на замовлення : +13 і штиль. Встиг сад ще й блюбордо задути. Ну і трохи краєвидів з минулої поїздки. Дорогою заскочив у Циблі, не втримався, згадуючи, яким може бути Дніпро на заході сонця 6 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BrotherSam Опубліковано: 6 грудня 2021 Автор Поділитись Опубліковано: 6 грудня 2021 Сьогодні почитав, як в починаючого садоводу десь під Городищем Черкаської області викопали 820 плодових дерев - сформованих, весняної посадки, пофарбованих червоною фарбою! Поділюсь своєю пригодою цього року. Подзвонив сусід, хтось по саду ходить і машина поряд стоїть. Не місцевий. У мене стоять ІР камери, приховано. Переконався, що таки ходять. Далі через знайомих визначили, що з сусіднього села. Виявилось, що їх родичі мої сусіди. Увечері мав телефонну розмову з тестем гостя. Отримав 200% запевнення, що більше не повториться і зять отримає звіздюлєй. А селом пішли чутки, що в мене кругом камери і зв"язки де треба. Так що хто сунеться, на вечір я вже буду знати. Для наглядності, я по приїзду показав якість картинки з нічною підсвіткою, щоб чутки доповнились поправкою НАВІТЬ ВНОЧІ! 8 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Старый знакомый Опубліковано: 11 грудня 2021 Поділитись Опубліковано: 11 грудня 2021 В 06.12.2021 в 17:44, BrotherSam сказал: Переконався, що таки ходять. Далі через знайомих визначили, що з сусіднього села. Виявилось, що їх родичі мої сусіди. Суки колхозные, ненавижу упырей. Но это к сожалению неизбежно и сильно охлаждает мой пыл в плане стройки за 60 км от дома.... 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BrotherSam Опубліковано: 11 грудня 2021 Автор Поділитись Опубліковано: 11 грудня 2021 8 часов назад, Старый знакомый сказал: Суки колхозные, ненавижу упырей. Но это к сожалению неизбежно и сильно охлаждает мой пыл в плане стройки за 60 км от дома.... На щастя таких одиниці в селі, всі про них знають і з радістю попереджають про не званих гостей. Загалом крадіжки бувають поодинокі і всі допомагають шукати злодія Мій досвід показує, що будувати такого роду проекти треба подалі від райцентрів, станцій жд, трас. Ну і звичайно потрібно дивитись на оточення. В пропитому злиденному селі нічого доброго не вийде. Прямо дауншифтинг якийсь виходить в стилі Кошастого Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 11 грудня 2021 Поділитись Опубліковано: 11 грудня 2021 (змінено) Вы не поверите, но бывает иначе. мой товарищ купил хату в селе и каждый день ездит туда за 30 км улучшая и расстраиваясь. у него там уже куры, утки, гуси, индюки, экзоты, собаки, пасека, огороды и тд и тп. трактор японский стоит прямо под забором. калитку не закрывает. а все очень просто, когда «поселился» собрал местную шлоипень во главе с предводителями, проставился и предупредил. я тогда не поверил, но факт остаётся фактом, все целое и никаких попыток! Да, тут ещё играет роль кто ты сам. ) Змінено 11 грудня 2021 користувачем Фрай 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Старый знакомый Опубліковано: 12 січня 2022 Поділитись Опубліковано: 12 січня 2022 В 10.06.2021 в 18:56, BrotherSam сказал: Сад поступово вступає в плодоношення і виникло питання по його переробці і збереженню. Наша сім"я вбільшості і дуже багато споживає сухофруктів. У дітей компот із сухофруктів круглий рік. Гдет читал, что полезностей в этом компоте ноль. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BrotherSam Опубліковано: 12 січня 2022 Автор Поділитись Опубліковано: 12 січня 2022 2 часа назад, Старый знакомый сказал: Гдет читал, что полезностей в этом компоте ноль. Такий компот з фруктозою по складу мікроелементів і солей може частково заміняти Регідрон при зневодненнях у дітей. Це рекомендація нашого педіатру. Ми температури у дитини випоюємо компотом. Загалом узвари із сухофруктів багаті на мікроелементи, солі. З Гугла Польза компота из сухофруктов для организма человека очевидна и при заболеваниях либо их профилактике. Так, например: Яблоки в сушеном виде содержат практически весь спектр витаминов группы А, А, Р, С, а также кальций, калий, магний, железо, цинк и др., полезны при заболеваниях сердца, ЖКТ, кожи. Груши на 35% состоят из сахарозы, богаты клетчаткой, калием, магнием, фосфором, фолиевой кислотой. Компоты из сушеной груши успешно выводят из организма токсины и шлаки, улучшают работу кишечника. Курага – это сушеный абрикос без косточек (урюк – с косточкой, кайса – цельный абрикос с косточкой внутри). Богат калием, что необходимо сердечникам. Содержит ретинол, ниацин, холин, кальций, фосфор, железо. Чернослив в большом количестве имеет витамин В, незаменим при проблемах с кишечником. Отвар убивает патогенную флору, полезен при гастритах и поносах. Виноград в сушеном виде представлен изюмом с косточками и без них. Он содержит витамины Р, В, С, органические кислоты и соли. Укрепляет иммунитет, применяется при проблемах с кровеносными сосудами, нервной системой; Инжир положительно влияет на нервную систему, память, мозговое кровообращение, щитовидку. Черника употребляется при лечении зрения, анемии. Персик облегчает состояние больных подагрой и ревматизмом, расщепляет жиры. Если вы переутомились, страдаете депрессией, нервным истощением - пейте компот из бананов. Сушеные плоды вишни полезны при низком гемоглобине. При простудных заболеваниях надо пить компот из ягод шиповника. В нем содержится значительно больше витамина С, чем в лимонах. Противопоказаний для употребления витаминных напитков из сушеных плодов немного: они относятся к высококалорийным продуктам. При сушке калорийность увеличивается примерно в пять раз. Поэтому тем, кто склонен к ожирению, надо пить только несладкие компоты; содержат большое количество углеводов; при неконтролируемом потреблении становятся вредными для диабетиков, могут повысить уровень холестерина в организме; при заболеваниях язвой либо панкреатитом нельзя в компот добавлять яблоки, есть опасность получить обострение; больным ЖКТ с осторожностью следует употреблять чернослив; аллергические реакции на ингредиенты. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SPClientOM Опубліковано: 12 січня 2022 Поділитись Опубліковано: 12 січня 2022 (змінено) тогда получается и Сидр полезный? Это ж тот же компот, тока чуть с градусом ))) Ато я бывает бутылочку открою - и чувствую что хорошее дело делаю, полезное Змінено 12 січня 2022 користувачем SPClientOM 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurriy Опубліковано: 12 січня 2022 Поділитись Опубліковано: 12 січня 2022 4 минуты назад, SPClientOM сказал: тогда получается и Сидр полезный? Это ж тот же компот, тока чуть с градусом ))) Ато я бывает бутылочку открою - и чувствую что хорошее дело делаю, полезное Сидр и сухое вино значительно полезнее узвара. Нет сахаров и процесса кипячения. Все витамины в наличии, законсервированы спиртом. 5 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BrotherSam Опубліковано: 14 січня 2022 Автор Поділитись Опубліковано: 14 січня 2022 В 12.01.2022 в 19:04, yurriy сказал: Сидр и сухое вино значительно полезнее узвара. Нет сахаров и процесса кипячения. Все витамины в наличии, законсервированы спиртом. Єдиний мінус - дитині не наллєш А так в сухому вині я теж бачу лише плюси 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurriy Опубліковано: 14 січня 2022 Поділитись Опубліковано: 14 січня 2022 3 минуты назад, BrotherSam сказал: Єдиний мінус - дитині не наллєш А так в сухому вині я теж бачу лише плюси У Молдові в селах діти черпають зі жбану розведене з водою сухе вино коли захочуть пити. Я його спробував - не слабше за пиво, мабуть . В них традиційний напій літній - розведене вино холодне. Узвар не варять . При цьому алкоголізму на селі в них куди менше, ніж у нас. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Старый знакомый Опубліковано: 21 січня 2022 Поділитись Опубліковано: 21 січня 2022 В 12.01.2022 в 18:59, SPClientOM сказал: тогда получается и Сидр полезный? Это ж тот же компот, тока чуть с градусом ))) Ато я бывает бутылочку открою - и чувствую что хорошее дело делаю, полезное А шо за сидр? Откуда? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SPClientOM Опубліковано: 21 січня 2022 Поділитись Опубліковано: 21 січня 2022 19 минут назад, Старый знакомый сказал: А шо за сидр? Откуда? мне нравится Apps, из магазина Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Старый знакомый Опубліковано: 3 квітня 2022 Поділитись Опубліковано: 3 квітня 2022 (змінено) В 21.01.2022 в 14:39, SPClientOM сказал: мне нравится Apps, из магазина в личку номер скинь, если еще в Харькове. Скоро вернусь, угощу тебя вкусным. С сиропом из бузины в придачу. Один хрен пить некому. И причем все полный organic Змінено 3 квітня 2022 користувачем Старый знакомый 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SPClientOM Опубліковано: 7 квітня 2022 Поділитись Опубліковано: 7 квітня 2022 В 04.04.2022 в 01:22, Старый знакомый сказал: в личку номер скинь, если еще в Харькове. Скоро вернусь, угощу тебя вкусным. С сиропом из бузины в придачу. Один хрен пить некому. И причем все полный organic Спасибо, но я уехал. В Харькове щас жарковато... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vstar Опубліковано: 7 грудня 2022 Поділитись Опубліковано: 7 грудня 2022 BrotherSam Ви справжній господар. Бажаю здоров'я! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Drug2 Опубліковано: 6 березня 2023 Поділитись Опубліковано: 6 березня 2023 В 03.10.2017 в 17:33, BrotherSam сказал: В 2017 ви писали що мікоризували сад. То може мікоризували фундук трюфелем? Можете більш детально розповісти. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз