Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Рекомендовані повідомлення

Одинадцять місяців збір документів,розподіл і зміна цільового призначення ,а зробили під забудову то потрібна ще одна експертна оцінка.На лапу НІХ-НА не отримали.При виготовленні документів в законі термін місяць,запитують чи потрібно швидше, за еннну суму владнають.Я замість на лапу запропонував перевести ту сумму через (Приват24) з кабінету на потреби добровольчого батальйону,сказали приходьте через місяць.Сво-чі,і де -на Франківщині.В серці визвольного руху!!!!
  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

  • 1 місяць потому...
З Святами вітання всім,з Рождеством Христовим!!!! Був перед Рождеством в Карпатах ,снігу випало вдосталь катання на лижах ,сноуборді в задоволення.В Яблуниці працює три бугельних підйомники.З дітьми які стоять на лижах найкраще місце ,тай ціна абонемента в 5 разів нища ніж у Буковелі.Заходив на свою ділянку.Тепер потрібно вирішувати з проектом, враховувати прийняті закони до оподаткування житла.І також буду радий пропозиціям форумчан ,що робити і як...До речі атмосфера спілкування в тому краї прийнятна і зрозуміла для любої верстви населення.
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

P.S) Банош - гуцула страва

 

 

phoca_thumb_l_Banosh.jpg

Гуцульський банош

Банош готують лише гуцули, і лише чоловіки, мабуть, це наголошує на тому, що гуцули справжні «джентельмени», адже тільки на свята догоджають своїм жінкам та коханкам, готуючи токан на сметані, який лагідно називають банош!

Сам токан у народі називають гуцульським баношем, мабуть, тому, що він готується не на воді, а на сметані або вершках.

Якось один з істориків-краєзнавців Рахівщини розповів мені таку легенду: «Неподалік від Рахова жив собі ґазда, тримав отару овець, з чого й жив. Повсякдень харчувався овечим молоком, сиром, вурдою, бринзою, всім тим, що Бог давав на городі та в саду. Одного разу ґазда пішов на торговицю продавати овечу бринзу та вурду, там гуцули-ґазди з Рахівщини завжди закупляли борошно, оскільки в краї не росла пшениця. І тут один торговець, якого звали Банош, запропонував йому муку жовтого кольору, ґазда хоч і вагався, та все-таки придбав півкіло тої муки. Повернувшись додому, надумав на вихідні в дворі приготувати їжу на вогнищі. Наклав ватру, поклав казан і почав гадати, як приготувати щось з тієї жовтої муки, надумав, що можна спробувати на сметані, щоб було смачніше, з думкою, що сметана жовте борошно забарвить у білу кашу. Взяв сметану та насипав до казана, почекав, поки не почалося кипіння, після чого почав добавляти кукурудзяної муки, помали помішуючи на малому вогні. Після якоїсь там години зняв ту страву з вогню та поніс до хати. Наклав по мисках і почали пробувати: ґаздувська жона (файна гуцулка) поїла ту страву і запитує чоловіка: «З чого приготовелена ся страва?» Той відповів: «З жовтої муки, яку я придбав у Баноша на торговиці». Жона похвалила чоловіка та подякувала за дуже смачну страву.

Від тодішніх часів банош готують тільки чоловіки і тільки на Рахівщині!

Кожний гуцул, який від батька свого навчився готувати банош, додає до приготування щось своє!

 

Щоб приготувати справжній гуцульський банош, потрібно народитись у сім’ї справжнього гуцула, знатися на молочних продуктах, сухих грибах та салі, також кохати файну справжню дівку-гуцулку, оскільки цю страву може приготувати тільки закоханий у любку справжній гуцул.

Той хто варить гуцульський банош, має мати файну дерев’яну ложку, гарний настрій і біля себе файну пляшку яфинівки, щоб піднімати настрій тим, хто буде заважати йому!

  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

  • 2 місяці потому...
Якщо дійдете до електрики в будинку. Можу запропонувати електротовари, для форумчан, звісно буде додаткова знижка.
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

  • 2 роки потому...

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...